Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowastaraczka wrote:Mamy chlopcow, odciagacie napletek czy co tam jest przy kapieli? Nie do konca ogarniam temat 🙈
Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowastaraczka, nam pediatra powiedziała żeby odciągać ale tylko tyle ile sam pójdzie, czyli szczerze powiedziawszy my go nie odklejamy tylko odsuwamy. Ale dziewczyny pisały tutaj że się nie powinno, a ja często o tym zapominam więc odsuwam mu może ze dwa razy w miesiącu 😂 ale tak jak pisze, to jest minimum, tylko tyle co samo idzie, a nie ściąganie za każdym razem coraz więcej
Fragaria, pięknie się Adaś wykurował 😍 trzymam kciuki za Was!✊Fragaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Mamy chlopcow, odciagacie napletek czy co tam jest przy kapieli? Nie do konca ogarniam temat 🙈
Fragaria, śliczny Adaś! 🤗 Jesteście w dobrych rękach, teraz już na pewno będzie tylko lepiej. Nic nie zaniedbałaś, zrobiłaś dla synka wszystko co mogłaś, jeździliście do różnych specjalistów i to przecież nie Twoja wina, że nikt nie postawił dokładnej diagnozy. Trzymam kciuki, żeby było już wszystko dobrze 🍀Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kochane moje!
FORUMOWE SPOTKANIE!
Poznań
2 daty do wyboru: 25/26.09 lub 16/17.10
Dajcie znać, która chciałaby się spotkać i który termin bardziej odpowiada!
Spisze to sobie i może uda nam się coś wspólnie ustalićSzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Wczoraj u lekarza na szczęście osluchowo Tymek ok, lekko gardło rozpulchnione. Mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej, podawać tylko witaminkę C i wapno.
Mały teraz obczaił ze może się w trakcie sny też przewrócić na brzuszek i tak oto urządza sobie drzemki w ciągu dnia. Co za tym idzie? Zamiast godziny śpi 2 godziny ciągiem 😅 we wózku jeszcze nie obczaił przewrotów na szczęście i pięknie leży na pleckach beż żadnych awantur. Nadal Mamy problem z obrotem w lewą stronę, potrafi ale musi się sporo nameczyc, tym samym nie chce tego robić bo lepiej mu w drugą stronę. Ale fizjo nad tym pracuje 😊Ounai, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Zielona, a może chusta? Niektóre dzieci są nieodkladalne i nie da się za bardzo nic z tym zrobić, pewnie minie jak Mała skończy 3mce
jestem zdania że trzeba podążać za dzieckiem, jeśli płacze na macie to potrzebuje Twojej bliskości i tyle. Przyjdzie czas że będzie bardziej "samodzielna".
Fra, Adaś cudny! Cieszę się że trafiliście w dobre ręce, mam nadzieję że będzie u Was już tylko lepiej.
Ladyo, zazdro Zanzibaru 😀 trzymam kciuki żeby Amelcia dała mamie posiedzieć ze znajomymi ✊
Wszystkim chorym dzieciaczkom życzymy dużo zdrowia, niech te choroby od Was idą i nie wracają!
Byłam w H&M, niestety u nas mało tych rzeczy z wyprzedaży dla bobasów. Upolowalam leginsy za 8.99 😀 dla chłopców większy wybór niż dla dziewczynek, miałam w rękach polówkę za 10.99 i bluzę za 15.99 z myślą o chrześniaku męża ale odłożyłam.
Pochwalę się jeszcze super nocą: 21-1:30-7-8:50 😍 żeby nie było za kolorowo to mam alergię na słońce od kilku dni, męczy mnie bardzo swędząca wysypka. Chyba się skończy na lekarzu bo wapno nie pomaga.Lalia, Ounai, Zulugula, Clover, ZielonaHerbata, dmg111, Fragaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Angie to jest pocieszające, że nimo tych wyników rodzą się zdrowe dzieciaczki. Dzięki.
Fragaria piękny synuś. Wygląda na szczęśliwego
Ladyo super, że masz możliwość wyjścia. Ciekawe czy jak nasze się urodzi, czy będę w stanie zostawić je same z ojcem. Dzięki za kciuki, na pewno się przydadząFragaria lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Suszarka wrote:Zielona, a może chusta? Niektóre dzieci są nieodkladalne i nie da się za bardzo nic z tym zrobić, pewnie minie jak Mała skończy 3mce
jestem zdania że trzeba podążać za dzieckiem, jeśli płacze na macie to potrzebuje Twojej bliskości i tyle. Przyjdzie czas że będzie bardziej "samodzielna".
3 miesiące urodzeniowe,czy korygowane?😁🙈
Mamy chustę i się motamy od dwóch tygodni. Czasem ratuje mi to życie 😊
Ale wiadomo nie mogę jej tam cały dzień nosić 😁 i do tego ostatnio coś się buntuje w tej chuście,może to przez upały. -
Zielona chyba ciężko coś doradzić, niektóre dzieci już po prostu tak mają, że są nieodkładane
a na brzuszku lubi leżeć? Może jakieś zabawki kontrastowe, albo mata kontrastowa by się sprawdziły? Wiem, że bujaczki nie są zalecane a jak już to najlepiej po 3 miesiącu ale ja się ratowałam i wkładałam niekiedy na 10/15 min żeby zjeść czy wypić kawę
spacery w wózku lubi?
Na pewno próbuj jak najczęściej kłaść małą czy to na macie czy w łóżeczku nawet na te kilka minut ale z biegiem czasu na pewno będzie ten czas się wydłużał 😊ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość
-
Herbata, Marta tak spala przez pierwsze 4 miesiące. Albo u mnie na klacie albo w chuscie. I ona dalej jest taka trochę High need. Ona ciągle potrzebuje atencji, chce być na rękach, nie chce być sama. Do 7 miesiąca nie dało się jej odłożyć na drzemkę. Spala na moich kolanach. Zasypia bujana albo przy piersi. Syn miał podobnie. Nic nie poradzisz, typ już tak ma
-
Inga28 wrote:Zielona chyba ciężko coś doradzić, niektóre dzieci już po prostu tak mają, że są nieodkładane
a na brzuszku lubi leżeć? Może jakieś zabawki kontrastowe, albo mata kontrastowa by się sprawdziły? Wiem, że bujaczki nie są zalecane a jak już to najlepiej po 3 miesiącu ale ja się ratowałam i wkładałam niekiedy na 10/15 min żeby zjeść czy wypić kawę
spacery w wózku lubi?
Na pewno próbuj jak najczęściej kłaść małą czy to na macie czy w łóżeczku nawet na te kilka minut ale z biegiem czasu na pewno będzie ten czas się wydłużał 😊
Mamy mate kontrastowa Kinder Kraft i stojak babygym, mamy też kontrastowe, szeleszczące zabawki,kontrastowe książki w różnych rozmiarach,matę piankowa.
Jak ma dobry dzień to zajmie tym na 10 minut.
Z brzuchem średnio ale cały czas próbujemy,kilka razy dziennie na trochę ją kładziemy i zachęcamy do leżenia na brzuszku. Ale szybko się denerwuje bo jeszcze nie umie długo utrzymać głowy i się przewraca na boki i dupka jej lata.
Spacery w wózku zawsze uwielbiała ale od tygodnia jest płacz. Uda się zrobić 30minutowy spacer a później już jest krzyk i bieg do domu 🙉🤭także coś się jej zmieniło,oby szybko minęło.
Właśnie tak się przymierzam do zakupu bujaczka aby korzystać okazjonalnie.