X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u fizjo o której wcześniej pisałam co chodzę że starszym synem. Szymon nadal zalecane ćwiczenia na kręgosłup, wymasowala go i też nakleiła dziś tejpy. Następna wizyta za miesiąc. A Tymek , Asymetria już w zasadzie nie widoczna, jeszcze lekkie napięcie w obręczy barkowej, ale jeszcze troszkę tylko pracy aby to wyrównać. . To jak układa nóżki i nimi pracuje rewelacja. Chwaliła Tymka, że jak na wczesniaka tyle już potrafi. Pokazała kilka ćwiczeń do domku. Ale powiedziała, że bardzo dobrze zna ośrodek gdzie jeździmy 2 razy w tyg na NFZ chwaliła tamte rehabilitantki i to wystarczy zdecydowanie Tymkowi. I nie ma potrzeby aby przychodzić do niej i płacić za wizytę, a ona nie ma zamiaru nas niepotrzebnie naciągać. Super babeczka, jestem zadowolona.
    Normalnie bierze za wizytę 100zl za Szymka, A że byłam z dwójką dzieci wzięła w sumie 160zl. Nie żałuję że poszłam, wręcz przeciwnie troszkę głową spokojna 😊

Zulugula, Lalia, kic83, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Wszystkie nasze forumowe maluchy są takie cudowne ❤

Czy tylko w Wawie prywatne żłobki to jakiś kosmos cenowy?🤯 Wszędzie gdzie się orientowałam poniżej 2 tys nie ma szans 😖 Przepaść między państwowym( z kosztem rzędu 300 PLN za samo jedzenie i zajęcia dodatkowe) a prywatnymi jest przecież ogromna☹

U mnie na Śląsku zależy, są za 550 zl plus jedzenie, a są i za 1200. Mam kuzynkę w Warszawie, parę lat temu płaciła ok. 800 zł, ale to była głęboka Białołęka. Wy pewnie mieszkacie w droższych dzielnicach. 2000 to naprawdę dużo :/ przecież czasem to się do pracy nie opłaca wracać! My startujemy do państwowego, jest szansa, że dostanie się w wieku ok. 2 lat. Koszt z wyżywieniem to ok. 300 zł.

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai trzymam za Ciebie kciuki. Ladyo, za Ciebie również. Ja jestem po konsultacji z trenerką. Niestety diet nie rozpisuje już :( ale mam dostać rozpisane trzy treningi. Zrobiła mi analizę składu ciała. Ogólnie jest trochę lepiej niż myślałam. Na liczniku 76kg, a bałam się że będzie ponad 80. Mam się ważyć nie częściej niż raz na dwa tygodnie więc mój raport będzie dopiero za dwa tygodnie 😂 ale dostałam kopa motywacji. Mam nadzieję że uda mi się powoli zmienić nawyki. Za 4-6 tygodni kontrola i ważenie u niej, więc mam nad sobą bat którego mi chyba brakowało 😁 dietę mam trzymać 1800kcal + około 4 treningi w tygodniu. Ciekawa jestem co mi wymyśli z cardio skoro nie mogę biegać i skakać 🤔 trzymajcie kciuki, póki co się czuję jakbym dostała skrzydeł. Zaczynam tą walkę i ją wygram 💓
    Edit: w dniu porodu waga wskazywała u mnie 93.5kg, więc i tak straciłam masę kilogramów 😱
    Kurcze, Suszarko nie za mało tych kcal? Przy takiej wadze i 4 treningach tygodniowo?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Wiem, wiem. Ja akurat zawsze jak umawiam wizyty,to zawsze każdego lekarza prześwietlam z każdej strony 😁😁

Bardziej mi chodzi,czy zauważyłaś jakieś odreagowanie po wizycie ? Czy nic takiego nie ma miejsca u Was?
    Bo czytałam na różnych grupach, że dzieci często kilka dni po wizycie u osteopaty bardzo płaczą jakby właśnie odreagowały.
    Chcoiaz to też pewnie kwestia indywidualna.

Nieee, nic takiego nie było. Mam wrażenie że drzemki dzienne w końcu stały się drzemkami po 1. 5 trzy razy dziennie, gdzie wcześniej trwały po 5 minut

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wyglądacie przepięknie! Oluś jest super a Ty jesteś prześliczna! I te włosy 😍 Anetko oooo chętnie zobaczę wkładkę jak będzie gotowa, strasznie mi się ten wzór podoba! Suszarko to ja jestem z Tobą w tych ćwiczeniach ❤️ Ja w dniu porodu (ale przed porodem) ważyłam tyle samo tj 93,5. Dziś, 5 tygodni po, waga u mnie 82. Mam jeszcze do zrzucenia kilka kg sprzed ciazy. Najlepiej czuje sie w wadze 65 kg. Tyle ważyłam w dniu ślubu i przy wzroście 170 cm tyle mi pasuje :) i mam nadzieje ze to osiągnę, taki jest plan 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 17:08

Lalia, Ounai, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej,hej, trochę mnie nie było, ale przyjechała do brata moja mama, i mój drugi brat, i bardzo fajnie spędziliśmy sobie rodzinny wspólny czas❤. Nie nadrobię Was, przepraszam!
    Wracamy do Wawy (juz na 10000%) za tydzień, bo uwaga uwaga....dostaliśmy się do państwowego żłobka 👍🤯😱😱😱🎉🎉🎉!!!! Do tego do którego najbardziej chcieliśmy! 5 min spacerem od domu, żłobek nowy (ma 3 lata), fajny plac zabaw, super kadra(zrobiłam juz research😉). Jestem w takim szoku,że 3 razy upewniałam się że to nie pomyłka 😉. Dziewczyny, cuda się zdarzają, bo to naprawdę w kategorii cudów jest.
    Mam nadzieję że u wszystkich Was wszystko ok, żadnych chorób itd na horyzoncie; wakacje w pełni, więc wszystkim odpoczywającym (urlop z dzieckiem to moim zdaniem definicja słowa oksymoron 😉). Ściskam wszystkie Was i maluchy mocno!

Aaaaaaa zazdroszczę i gratulacje!
    Od kiedy Julek idzie do żłobka?

emdar lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    wracamy z urlopu 🌊⛵
    Tydzień minął nie wiem kiedy, jedynie wczoraj nie bylo słońca i trochę padało.
    Ja wiem, że niejedna pytała o ten hotel, ale on nie wart swojej ceny, trochę zaszaleliśmy przed remontem nowego mieszkania 😂 Ogólnie rzecz biorąc hotel za miliony monet 🤦😂

Zmieniając temat niesamowite jest to jaki się ma luz w dup*** przy drugim dziecku, Maks już czworakuje i chodzi przy meblach więc stwierdziłam walić to, nie będę go nosić, więc puszczałam go i po wykładzinie hotelowej i po pomoście drewnianym przy basenie i na sali zabaw polizał nie raz podłogę 😂 Żyje? - żyje i ma się dobrze, jest szczęśliwym pogodnym bobasem :)

emdar, Lalia, Iryska, Inaa89, Clover, kiniusia270, Ounai, KarolinaMaria, SzalonaOna, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Martt95, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kurcze, Suszarko nie za mało tych kcal? Przy takiej wadze i 4 treningach tygodniowo?

Ja przy treningach 7 dni w tygodniu miałam kiedyś dietę 1500 kcal i było optymalnie.

Ounai, Inaa89, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    nie załapałam się na foto :(

Clover lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, dzięki, zaczynamy od września. Ja wracam do pracy od listopada/grudnia(styczeń maks). Czuję że potrzebuję, żeby pobyć na spokojnie sama ze sobą parę h dziennie jak Julek juz się (mam nadzieję)zaaklimatyzuje w żłobku. Jakieś wakacje widzę na wypasie mieliście, super bardzo ❤⛱🎉. A Wy oddajecie Maksa do żłobka? (Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam, przepraszam).

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kalorii to ja tez myśle ze 1800 to optymalnie, tym bardziej ze jest to ustalone przez dietetyka. Ja szczerze mówiąc na co dzień tez nie jadam więcej niż 1800.

kic83, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kic, dzięki, zaczynamy od września. Ja wracam do pracy od listopada/grudnia(styczeń maks). Czuję że potrzebuję, żeby pobyć na spokojnie sama ze sobą parę h dziennie jak Julek juz się (mam nadzieję)zaaklimatyzuje w żłobku. Jakieś wakacje widzę na wypasie mieliście, super bardzo ❤⛱🎉. A Wy oddajecie Maksa do żłobka? (Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam, przepraszam).

Zapisałam go do trzech przez ten system nasz warszawski do grup 12-24mce, niestety przez to że jest z końca października nie mógł brać udziału w rekrutacji wrześniowej tej głównej,ani w tej uzupełniającej :/ jakaś paranoja i niesprawiedliwość.
    Liczę na cud, że może ktoś zrezygnuje w ciągu roku z jakiegoś powodu i Maks się wtedy dostanie.
    Do pracy nie muszę jeszcze wracać, planuje luty/marzec, ale jak wrócę później też nic się nie stanie.
    Bardzo dobrze Cię rozumiem, Wiki posłałam od 1.09 do żłobka, a do pracy wróciłam w październiku na spokojnie.
    Jeszcze raz gratuluję!
    U nas na Mokotowie żłobek ok 1700 zł...

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny
    wracamy z urlopu 🌊⛵
    Tydzień minął nie wiem kiedy, jedynie wczoraj nie bylo słońca i trochę padało.
    Ja wiem, że niejedna pytała o ten hotel, ale on nie wart swojej ceny, trochę zaszaleliśmy przed remontem nowego mieszkania 😂 Ogólnie rzecz biorąc hotel za miliony monet 🤦😂

Zmieniając temat niesamowite jest to jaki się ma luz w dup*** przy drugim dziecku, Maks już czworakuje i chodzi przy meblach więc stwierdziłam walić to, nie będę go nosić, więc puszczałam go i po wykładzinie hotelowej i po pomoście drewnianym przy basenie i na sali zabaw polizał nie raz podłogę 😂 Żyje? - żyje i ma się dobrze, jest szczęśliwym pogodnym bobasem :)
    Kic bo to tak już jest przy drugim i każdym kolejnym dziecku że ma się zdecydowanie inne "luźniejsze" podejście 🤣 człowiek zupełnie inaczej podchodzi do pewnych rzeczy, nie jest już tak przewrażliwiony jak mając pierwsze dziecko. Wiem to sama po sobie 😅
    Super, że udała Wam się pogoda i wracasz zadowolona 😊😘 mam nadzieję, że nam również pogoda dopisze 😁

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, Gucio to mega przystojniak 😍 Super chłopak!

Lalia, niestety na Twoje zdjęcie się nie załapałam. Może innym razem się uda :)

Kic, super, że wyjazd się udał :)

Suszarko, Ladyo, ja też ważyłam tyle samo, co Wy w dniu porodu (albo 93, nie pamiętam już dokładnie) 😝 Dziś równo 78 kg, czyli 0,3 kg mniej niż w zeszłą sobotę. Liczę sobie kcal w aplikacji Fitatu, staram się nie przekraczać 1800-1850. Ćwiczę na orbitreku po 30 minut, ale nie codziennie, czasem sobie odpuszczam. Chciałabym zejść na razie chociaż do 70 kg, a później może się uda zrzucić jeszcze z 4-5 kg.

kic83, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, faktycznie szybko zleciał ten tydzień waszych wakacji! Mam nadzieję że odpoczęłas mimo pobytu z dwójką dzieci 😘
    Lalia, jak Ty młodo wyglądasz, jak nastolatka🙂

Ja dzisiaj weszłam na wagę, 45.7 kg. To karmienie mnie wykończy. jak waga pokaże 44 kg to odstawiam tego typka od piersi. Zawsze byłam szczupła,ciężko mi było przytyć, najwięcej miałam 49 kg, w ciąży dobilam do 55 kg, ale teraz to jakaś masakra 🙄☹️

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Kic, faktycznie szybko zleciał ten tydzień waszych wakacji! Mam nadzieję że odpoczęłas mimo pobytu z dwójką dzieci 😘
    Lalia, jak Ty młodo wyglądasz, jak nastolatka🙂

Ja dzisiaj weszłam na wagę, 45.7 kg. To karmienie mnie wykończy. jak waga pokaże 44 kg to odstawiam tego typka od piersi. Zawsze byłam szczupła,ciężko mi było przytyć, najwięcej miałam 49 kg, w ciąży dobilam do 55 kg, ale teraz to jakaś masakra 🙄☹️

O ja, no powiem Ci że bardzo mało już ważysz 🤦
    A często karmisz jeszcze?
    Sprawdzałaś tarczycę??

nqtkdf9hy13p613h.png

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mozecie juz zbierac na taci na dworzec.
    Moja mama jeszcze nie przyjechala a juz mnie wkurza. Dzisiaj mi powiedziala ze skoro Malwi ma goraczke to nie moge jej karmic 😳 bo mleko i goraczka to zle polaczenie 😳 i jak zwykle wciagnela w to blw i ze to nienormalne bo nie wolno wszystkiego dawac dziecku od razu (o papryke sie rozchodzi) i zebym potem nie plakala jak zrobie malej krzywde 🤦‍♀️ Niesamowicie wspierająca w rodzicielstwie rada!

Polubiłam za taksę! Chętnie się dorzucę. Co do rad mamy to nie komentuję. Ja dziś pojechałam sama na urodziny teścia, bo mój chłop w ostatniej chwili musiał jechać w delegację. Matylda była nieznośna, bo nie lubi tłumów, jakiś czas temu włączył się jej lęk separacyjny. Był grill, trochę innych gości. Wiedziałam, że tak będzie, a mimo to się zgodziłam 🤦‍♀️ próbowali mi ją na siłę nosić, uspokajać, no cyrk na kółkach. Szybko się zwinęłyśmy ku ich niezadowoleniu. Zła jestem na swój brak asertywności. Trzeba było odmówić i jechać z prezentem w inny dzień, gdy byliby w domu sami.

🦄 2021 r.
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    O ja, no powiem Ci że bardzo mało już ważysz 🤦
    A często karmisz jeszcze?
    Sprawdzałaś tarczycę??
    Idę w przyszłym tygodniu badać tarczycę.
    Zależy od dnia ile jest karmień, ale tak z 4 w dzień , jedno przed snem i dwa w nocy. W dzień przystawiam go częściej niż 4 razy ale zwykle on nie jest zainteresowany mlekiem.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie. Czuję się z tym super, ale mam wrażenie, że tylko ja. No trudno. Porozrzucane po podłodze ciuchy mojego męża położyłam mu na jego miejscu na łóżku 🤭

W ogóle ostatnio mój mąż włożył chleb do lodówki 🤣 Pośmialiśmy się z tego trochę, a dzisiaj on pyta, co robią w lodówce bułki. Mówię, że nie mam pojęcia, a on na to, że tym razem to nie on (mimo, że jakiś czas wcześniej szykował sobie kolację do pracy). Chwilę później stwierdził, że to jednak on, bo znalazł masło w chlebaku 🤣

Ladyo, Lalia, Nowastaraczka, kiniusia270, Suszarka, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziękujemy za komplementy 😁💙

Zulu, właśnie się śmiejemy że tak zapozował, że hotel nam powinien wystawić jakąś honorową kartę za reklamę 😂

Juz widze te bilbordy ze zdjęciem Olka 'Hotel xxx w Bieszczadach. Polecam, Aleksander Lailowski' 😂 i zamiast podpisu odbita stopa!

Ladyo, Enigvaa, Lalia, Clover, Anet.kaa, Zulugula, Nowastaraczka, kic83, kiniusia270, Suszarka, Fragaria, dmg111, Belie lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
‹‹ 3791 3792 3793 3794 3795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ