X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca wygląda na ok chyba że ja siec nie znam

Anty - TG przeciw tyreoglobulinie <0,9 IU/mL[0-4];
    Anty-TPO p/c p.peroksydazie tarczycowej 0,3 IU/mL[0-9]~;
    TSH 1,74 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT3 3,50 pg/mL[2,5-4,3]~;
    FT4 0,70 ng/dL[0,65-1,48]~;

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Clover Twój mąż mnie rozbawił 😂😂😂 a recenzja hotelu i Aleksander Lailowski Karoliny jeszcze doprawily moje rozbawienie 😂

Clover, kiniusia270, Suszarka, Fragaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, mąż mistrz 🤣 chociaż my z mężem też parę razy popełniliśmy gafę 🤦 on postawił wodę w garczku na ryż bez wody 😂 a ja wstawiłam do kuchenki mikrofalowej szklankę z kakao rozpuszczalnym bez mleka 🤣

Karolina, hahaha 😂😂 no padłam 🤣🤣🤣

Clover, Kic przywołuję Was myślami i wstawiam już ostatni raz 😂
    Zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:21

SzalonaOna, Clover, KarolinaMaria, kar_oliv, Zulugula, Ladyo, Nowastaraczka, kic83, kiniusia270, Suszarka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tarczyca wygląda na ok chyba że ja siec nie znam

Anty - TG przeciw tyreoglobulinie <0,9 IU/mL[0-4];
    Anty-TPO p/c p.peroksydazie tarczycowej 0,3 IU/mL[0-9]~;
    TSH 1,74 uIU/ml[0,38-5,33]~;
    FT3 3,50 pg/mL[2,5-4,3]~;
    FT4 0,70 ng/dL[0,65-1,48]~;
    Wyniki są ok. A badałaś tak kontrolnie czy coś się dzieje? (Przepraszam jeśli pisałaś, ale nie nadrobię:(

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, super, że wstawiłaś jeszcze raz :) Olek faktycznie wygląda jakby miał hotel reklamować, haha 😁 Super chłopak z niego 😍 A Ty jesteś śliczna i masz cudowne włosy! 😊

Co do gaf kuchennych, to mi się zdarza czasem czegoś nie posolić, ale mój mąż nie jest wybredny i śmieje się tylko, że tak zdrowiej. Notorycznie też kiedy podgrzewam coś w mikrofali zamiast niej otwieram drzwi lodówki, bo są obok siebie. Stoję chwilę w drzwiach i zastanawiam się, co ja tam właściwie chciałam 🤣 Mój mąż słabo gotował ale teraz trochę się uczy i idzie mu coraz lepiej. Ale pamiętam, jak byliśmy kiedyś oboje na niezbyt smacznej diecie i któregoś dnia na obiad miał być kalafior jako dodatek, ja byłam wtedy w pracy a mój mąż miał wolne i gotował. Tak się jarałam tym kalafiorem bo bardzo lubię, a w poprzednich dniach obiady mi nie smakowały więc cieszyłam się, że w końcu zjem coś dobrego. Niestety okazało się, że nie dość, że był zupełnie twardy, to mąż w ogóle nie posolił wody. Pamiętam, że się wtedy popłakałam, bo mnie wkurzała ta dieta 🤣🤣🤣 Ale pozniej stwierdziliśmy, że przecież można go jeszcze podgotować i posolić 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 20:33

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Lalia, super, że wstawiłaś jeszcze raz :) Olek faktycznie wygląda jakby miał hotel reklamować, haha 😁 Super chłopak z niego 😍 A Ty jesteś śliczna i masz cudowne włosy! 😊

Co do gaf kuchennych, to mi się zdarza czasem czegoś nie posolić, ale mój mąż nie jest wybredny i śmieje się tylko, że tak zdrowiej. Notorycznie też kiedy podgrzewam coś w mikrofali zamiast niej otwieram drzwi lodówki, bo są obok siebie. Stoję chwilę w drzwiach i zastanawiam się, co ja tam właściwie chciałam 🤣 Mój mąż słabo gotował ale teraz trochę się uczy i idzie mu coraz lepiej. Ale pamiętam, jak byliśmy kiedyś oboje na niezbyt smacznej diecie i któregoś dnia na obiad miał być kalafior jako dodatek, ja byłam wtedy w pracy a mój mąż miał wolne i gotował. Tak się jarałam tym kalafiorem bo bardzo lubię, a w poprzednich dniach obiady mi nie smakowały więc cieszyłam się, że w końcu zjem coś dobrego. Niestety okazało się, że nie dość, że był zupełnie twardy, to mąż w ogóle nie posolił wody. Pamiętam, że się wtedy popłakałam, bo mnie wkurzała ta dieta 🤣🤣🤣 Ale pozniej stwierdziliśmy, że przecież można go jeszcze podgotować i posolić 🤣

Kalafior przeklęty, moj ostatnio chciał zrobić opiekany w bułce tartej , ja usypialam Leosia i dostaje wiadomosc " a tego kalafiora się gotuje?" I juz wiedzialam ze smazy surowego🤣

Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Olus nie ciagnie Cie za wlosy? Ja przy moim łobuzie nie mam szans na rozpuszczone bo zaraz mnie łapie a tak nie lubie się w spiętych 🥴

Lalia lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Lalia, Olus nie ciagnie Cie za wlosy? Ja przy moim łobuzie nie mam szans na rozpuszczone bo zaraz mnie łapie a tak nie lubie się w spiętych 🥴

Ciągnie i to chyba nawet na tym zdjęciu jest złapane 😅
    Ja w domu ciagle chodzę w spiętych i to najczęściej w cebuli na czubku, bo nawet jak mam kucyka to Olek drze na potęgę 😂 tutaj pozwoliłam sobie na rozpuszczone bo liczyłam na to że będzie spać 😂 przeliczyłam się 🤣 ale miał tyle innych wrażeń, że włosy zeszły na dalszy plan 👍

Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    dziękuję 😚
    Olek super wyluzowany gość !
    A Ty jak nastolatka!

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kurcze, Suszarko nie za mało tych kcal? Przy takiej wadze i 4 treningach tygodniowo?
    Moja podstawowa przemiana materii wynosi ok. 1300kcal, całkowita nieco ponad 2000. Odejmując 10% od cpm wychodzi 1800 :) na takich kaloriach byłam też jak się odchudzałam przed ślubem i wtedy ładnie szło w dół :)

Lalia, Fragaria, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Wyniki są ok. A badałaś tak kontrolnie czy coś się dzieje? (Przepraszam jeśli pisałaś, ale nie nadrobię:(
    Wybiera się do endo-diabeto i chcę mieć komplet badań, żeby nie było, że zapłacę 250zl i usłyszę że w sumie to trzeba by jeszcze ft3 i ft4 dorobić to widzimy się za 2 tygodnie z wynikami.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Lalia
    dziękuję 😚
    Olek super wyluzowany gość !
    A Ty jak nastolatka!

Moja teściowa się śmieje że wyglądam jak starsza siostra Olka 🤣🤦
    Ale myślę, że wyglądam na swoje 27 lat 😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wyniki wyglądają dobrze. A jak tam hemoglobina glikolowana? Dobrze że sobie zrobiłaś ten panel tarczycowy. Mnie ta trenerka też prosiła żebym zrobiła przy okazji badań. W ogóle powiedziała że jeśli kombinacja trening+dieta nie będzie przynosić efektów to trzeba będzie się pochylić nad kwestiami zdrowotnymi właśnie. Sądzę że dobrze dobrane leki u Ciebie wreszcie ruszą sprawę :)

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

My się właśnie pakujemy, bo jutro już powrót... Szkoda, ale jeszcze mamy weekendy więc na pewno na plażę miejska polecimy, no i wracamy na koniec sierpnia nad morze :)

Było fajnie, mimo deszczu. Dzieci zadowolone... Syn to mi powiedział, że jestem najlepsza mama, bo go zabrałam nad morze a on tu nigdy nie był ❤️ miło mi się zrobiło!

Ogólnie powiem Wam, że dzieci zadowolone. Wczoraj nie padało kilka h i wyszło słonko. A tak to cały czas dezzcz/Mzawk. Ale była z nami siostra P z mężem i dziećmi (z tym małym 3 miesięcznym), więc dzieci miały radochę latając po deszczu, tarzając się i wymyślając zabawy, a my siedzieliśmy całe dnie pod wiata, grillowaliśmy :) szkoda tylko, że ich garderoba z wyjazdu nadaje się do śmieci, a nie do prania 😂

Mimo wszystko było fajnie i szkoda, że musimy jutro wracać 🤦‍♀️

P odczytywałam Was tak na szybkiego, żeby być na bieżąco.

Lalia super wakajki! I świetna pogoda u Was!
    Kic, szybko czas na urlopiku mija, to fakt! Ale teraz pochłonięci będziecie pewnie remontem :)
    Suszarko - ja też już ważę mniej niż przed ciąża, niewiele ale jednak. A mimo to Ciało nie wygląda tak jak bym chciała. Trzeba popracować nad wyglądem skóry... Zastanowię się jeszcze nad endermologia 🤔 Glowa do góry! Z doświadczenia Ci powiem, że po CC im dłuższy czas upływa, tym Ciało lepiej będzie wyglądać. Dla mnie optymalnie jest 2 lata po cc. Długo, niestety, ale taka prawda. Przynajmniej w moim przypadku... :)

Dziś sobota bez raportu, no bo nie mam tu wagi 😂 ale nie szaleje z jedzeniem, więc szoku też nie powinno by po powrocie :) zobaczymy.

Ounai - wyniki wydają się być spoko, trzymam kciuki za wizytę u specjisty :)

P. S. Każdemu życzę takiego dziecka jak Matylda. Nie płacze, podróż 3h(przez korki wyjazdowe z miasta) bezproblemowo. Nie jest upierdliwa, siedzi w wózeczku i się bawi, po zaczepia nas. Mega się cieszy do dzieci, do piesków. No dziecko na zachętę, bez kitu!

POZDRAWIAMY Was serdecznie ❤️❤️❤️

8a02bc19faee.jpg

Lalia, Suszarka, kiniusia270, Clover, Ladyo, Enigvaa, Inaa89, emdar, Martt95, Fragaria, kar_oliv, Ounai, Nikaa92, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, jestem fanką Twojej urody 😘

kic, super że wakacje się udały ❤️

Clover, jeśli chodzi o sprzątanie to mam to samo, i z rzeczami męża robię identycznie 😂

Motylku, Twoje zdjęcia z Matyldą to czysta miłość 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:19

Lalia, SzalonaOna, kic83, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, jestem fanką Twojej urody 😘

kic, super że wakacje się udały ❤️

Clover, jeśli chodzi o sprzątanie to mam to samo, i z rzeczami męża robię identycznie 😂

Motylku, Twoje zdjęcia z Matyldą to czysta miłość 😘
    No kocham ją nad życie, to fakt! ❤️

Suszarka lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, jesteś kochana 😘
    Moja teściowa bardzo dyplomatycznie określa że mam słowiańska urodę, co dla mnie oznacza nic innego jak nijaka 😂 włosy mi się puszą i kręcą, brwi i rzęsy muszę malować bo brwi jeszcze ok, ale rzęsy mam krótkie i jasne 😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    skoro na zachętę, to trzeba robić kolejne 😚😂

SzalonaOna, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    skoro na zachętę, to trzeba robić kolejne 😚😂
    No no jasne... Ogólnie stwierdzam, że chciałabym tak za 3 lata przyjechać na wakacje. Matylda będzie w wieku Kornelii to już taki fajny wiek, że i dzieci się pobawią razem i my sobie poleżymy 😂😂😂

Ale naprawdę nie narzekam, łącznie była teraz 6 dzieci i naprawdę mogliśmy odpocząć, w sensie posiedzieć przy kawusi i na dworku, bez ciągłego biegania za nimi.

W sierpniu może nie być już tak spokojnie - Matylda może wtedy zacząć czwoarkowanie, więc będzie trudniej :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, wyniki wyglądają dobrze. A jak tam hemoglobina glikolowana? Dobrze że sobie zrobiłaś ten panel tarczycowy. Mnie ta trenerka też prosiła żebym zrobiła przy okazji badań. W ogóle powiedziała że jeśli kombinacja trening+dieta nie będzie przynosić efektów to trzeba będzie się pochylić nad kwestiami zdrowotnymi właśnie. Sądzę że dobrze dobrane leki u Ciebie wreszcie ruszą sprawę :)
    Zastanawia się czy FT4 nie jest za niskie. To jednakowe dolna granica normy. Wiem, że ft3 i ft4 powinny być zbliżone dokładne siebie w %. A u mnie wychodzi 55% i 6%. No i ale niech lekarz to oceni najlepiej.

Dietę trzymam nadal więc zobaczymy. Wcześniej wpisywałam w notatnik kcal ale teraz korzystam z fitatu. Po tych 2 tyg mocno skurczyłam już żołądek, widzę różnicę. Dziś mąż mi "pomógł" i kupił mi na 2 śniadanie dwie drożdżówki z jagodami. Oczywiście jedna zjadłam, wpisuję dotyczą fitatu i okazało się że ona miała ponad 600kcal. Nawet mój obiad tyle nie miał 😂

Wyniku hemoglobiny jeszcze nie mam, ale na niego się jakoś tak dłużej czeka, chyba kilka dni.
    Ogólnie ostatnio luzuję trochę gacie. Uczę się cieszyć jedzeniem. Kupuję sobie dużo owoców. Też zauważyłam że wcześniej jak miałam 2 ciastka to musiałam zjeść obydwa. Teraz odpuszczam, nawet jeśli mąż mi zje to drugie. Wiem, że przecież jeśli będę mieć ochotę to pójdę do sklepu i mogę sobie kupić. Wcześniej to były produkty zakazane, a teraz powoli uczę się na nowo, że wcale takie nie są i nawet czekoladę mogę jeść jeśli zbilansuje innymi posiłkami kaloryczność. I chyba najbardziej mi było tego trzeba. Takiego "zdrowego" podejścia do jedzenia, że wszystko mogę, tylko wybieram danego dnia, że nie chcę.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 3792 3793 3794 3795 3796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ