Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kar, ja dzisiaj jadę do gina na podgląd i cytologię 👍
Ty rodziłaś naturalnie? Ja Ci polecam fizjo uroginekologiczną👌 do niej można też się zgłaszać z takimi problemami!
Nadzieja, cudny synek 💙 i naprawdę duży, bo jest wielkości mojego Olka, który też nie jest mały jak na swój wiek 😂
Co do starań, to miesiączka nie wróciła 🤷kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Nadzieja, śliczny Oliwierek! Jakie ma piękne duże oczka!
Igusia również cudowna i taka uśmiechnięta!
Mikołajek to już dostojny, poważny facet.
Aniu, super że odstawiasz go od piersi po konsultacji z CLD. Ja też o tym myślę, aby to miało ręce i nogi.
Herbatko, a Wy u kogo byliście u neurologopedy ?
Ja Ci powiem że też jestem mocno podejrzliwa co do lekarzy, nie wspominając już o weterynarzach.Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Myślałam, że Marta ma katar od zębów ale dziś już żółte gile.
Mojej Idze cieknie przezroczysta wydzielina od wczoraj. Nos ma drożny, normalnie je. Temp 36.1... jedyne co robi dziwnego to się ciągnie za uszy. Obstawiam więc zęby, bo jak jej wychodziły jedynki na dole to było identycznie z tymi uszami. Dałam na noc Nurofen to przespała od 21 do 6 rano bez pobudki...a ostatnio standardem były pobudki co godzinę... Myślę że ewidentnie ma bóle tych dziąsełdo tego nie chce pić z bboxa, odwraca się i płacze 🤷 jak jej dałam z łyżeczki to wypiła sporo. Nie kaszle, no żadnych innych objawów nie ma. Mam nadzieję że jej szybko przejdzie, póki co tylko odciągam odkurzaczem 3x dziennie.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Kar, najlepiej iść do urofizjo, może blizna po nacięciu Cię ciągnie? Jesteś super młodą laską, nie możesz się godzić na zero seksu, co to, to nie! Ja zauważyłam, że z każdym miesiącem jest coraz lepiej. Mam problem z nawilżeniem, stosujemy mucovagin, ale pomału coś się poprawia.
Herbato, rozumiem Twój lęk, ale spróbuj z tym walczyć. Byłaś u dobrej logo, zaufaj jej diagnozie. Popatrz na to tak, że dla małej każda wizyta specjalisty to stres. Jesteście skazani na lekarzy, ale nie podwajaj jej wizyt bez sensu. Zaufaj też mężowi, z tego co piszesz to równy facet. Pamiętam Cię z wątku staraniowego, jak co cykl zmieniałaś ginekologa. Czy rzeczywiście miało to sens? Robisz dla małej wszystko, co możesz. Ciesz się, ze logopedycznie jest ok.
Dziewczyny, jak czytam o dzieciach śpiących 10 godzin, to się zastanawiam co ja w życiu nagrzeszyłam, że trafił mi się taki nieśpiący bobas. Pierwszy set Matyldy to zazwyczaj 2,5-3 godziny (parę razy dobiła do 4h), a potem to już pobudki co 0,5-1 h 😔 czyli budzę się w nocy średnio 5-6 razy. Już nie wspominając o tym, że wieczorem przed długim setem też potrafi się obudzić ze 2 razy.kar_oliv, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Anetko byliśmy u Zielińskiej.
Karolina-oj tam,oj tam, wcale nie co tydzień 😅😅🙈
To jest tak,że teraz jest duży dostęp do wiedzy. Pełno lekarzy ma swoje blogi, kanały ma YT,Instagramy. Człowiek się naczyta,nasłucha i później jak idzie do lekrza ,to nie jest tak jak kiedyś,że idziesz zielona w temacie i co lekarz powie to jest święte.
Teraz jak już się posiada jakaś tam wiedzę, to później człowiek trochę podważa zdanie lekarzy ,tym bardziej że często między specjalistami są rozbieżne informacje.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie ❤️ Amelka ma dziś 6 tygodni! I chyba z tej okazji postanowiła obdarzyć matkę świadomym uśmiechem! Ja do niej rano „dzień dobry” i się uśmiecham a ona mi odpowiada uśmiechem na pełna gębę. Myślałam ze to przypadkowo ale potem powtórzyła to jak znowu do niej gadałam 😍 dostałam tez już dietę i od dziś zaczęłam od kanapki z jajecznica i awokado na śniadanie. Zaraz lecimy na spacer to zrobię zakupy do diety na kolejne posiłki. Chyba sensownie to zbilansowane, około 2300 kcal dziennie, wziął pod uwagę kp, nigdy nie miałam takiej diety, zawsze kupowałam np u Chodakowskimi 1500 kcal i nic to nie dawało… teraz zamierzam w 100% ufać trenerowi i nie kombinować sama.
Suszarka, Nikaa92, Ounai, SzalonaOna, Lalia, Annia, emdar, Inaa89, Clover, kic83, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Co do spania to ja bym pewnie nie wybudzala. Jeśli dzieci dobrze przybierają to niech śpią i dają pospać rodzicom
u nas zazwyczaj zasypia o 19.30/20, pierwsza pobudka koło 2, druga 4/5, potem 7 i śpi do 9.30. Ale w nocy biore ja do nas i zasypiamy podczas karmienia. Nie narzekam, wysypiam się
Ku pokrzepieniu serc:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 10:21
KarolinaMaria, Suszarka, Nikaa92, SzalonaOna, Lalia, Zulugula, Inaa89, emdar, Clover, Enigvaa, kic83, Nowastaraczka, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Cześć wam
chwilę mnie tu nie było przez brak czasu.
My już nie długo kończymy trzy miesiące i po mału przesypiamy całą noc mimo to jak od kilku dni chodzę jak zombi śpię w nocy jak suseł po 7-8 godzin bez przerwy a czuję się jakbym nie spała wcale.
-
Lalia tak naturalnie, KarolinaMaria tam wygląda wszystko okej raczej to coś myślę ze śluzówką ale przed porodem mialam to samo, dobrze było tylko w czasie studiów, mówię wam to kara za "studenckie życie ". A mój jeszcze ma takiego Pythona, że ja to nie wiem on się boi mnie tknąć żeby krzywdy nie zrobić 😆
Lalia, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Cześć wam
chwilę mnie tu nie było przez brak czasu.
My już nie długo kończymy trzy miesiące i po mału przesypiamy całą noc mimo to jak od kilku dni chodzę jak zombi śpię w nocy jak suseł po 7-8 godzin bez przerwy a czuję się jakbym nie spała wcale.
Ja mam tak samo, dużo śpię a czuję się padnięta.
Muszę w końcu wybrać się na jakieś badania. W ciąży miałam duża anemie i tak myślę,że nadal mogę ją mieć -
Suszarka wrote:A jak odróżnić katar od zębów od infekcyjnego?
Mojej Idze cieknie przezroczysta wydzielina od wczoraj. Nos ma drożny, normalnie je. Temp 36.1... jedyne co robi dziwnego to się ciągnie za uszy. Obstawiam więc zęby, bo jak jej wychodziły jedynki na dole to było identycznie z tymi uszami. Dałam na noc Nurofen to przespała od 21 do 6 rano bez pobudki...a ostatnio standardem były pobudki co godzinę... Myślę że ewidentnie ma bóle tych dziąsełdo tego nie chce pić z bboxa, odwraca się i płacze 🤷 jak jej dałam z łyżeczki to wypiła sporo. Nie kaszle, no żadnych innych objawów nie ma. Mam nadzieję że jej szybko przejdzie, póki co tylko odciągam odkurzaczem 3x dziennie.
Dziewczyny, pewnie jechalyscie na mega obrotach. W pierwszych 3 miesiącach po porodzie na nas działają hormony które sprawiają że można nie spać w nocy i rano funkcjonować. Często wtedy jadąc na tych hormonach przeginamy. Zaczynamy spacery, sprzątanie, obowiązki domowe i łączymy to z opieka nad dzieckiem zapominając o sobie. Po 3 miesiącach hormony sie stabilizują i nagle organizm bez dodatkowego dopalacza zaczyna się buntować i domagać regeneracji. Już pomijając fakt, że o witaminach często też zapominamy. Zwolnijcie, dajcie się organizmowi zregenerować. Wy 3 miesiące temu jeszcze byłyście do ciąży która jest ogromnym obciążeniem. Przeszłyście porodu który jest większym wysiłkiem niż maraton. Nie jesteście robotami, potrzebujecie odpoczynku.emdar lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyLadyo wrote:Cześć Mamusie ❤️ Amelka ma dziś 6 tygodni! I chyba z tej okazji postanowiła obdarzyć matkę świadomym uśmiechem! Ja do niej rano „dzień dobry” i się uśmiecham a ona mi odpowiada uśmiechem na pełna gębę. Myślałam ze to przypadkowo ale potem powtórzyła to jak znowu do niej gadałam 😍 dostałam tez już dietę i od dziś zaczęłam od kanapki z jajecznica i awokado na śniadanie. Zaraz lecimy na spacer to zrobię zakupy do diety na kolejne posiłki. Chyba sensownie to zbilansowane, około 2300 kcal dziennie, wziął pod uwagę kp, nigdy nie miałam takiej diety, zawsze kupowałam np u Chodakowskimi 1500 kcal i nic to nie dawało… teraz zamierzam w 100% ufać trenerowi i nie kombinować sama.
-
Zielonaherbatko rozumiem Twoje przemyślenia ale wykończysz się takim myśleniem. Nie myślałaś zeby temat przerobić z jakimś psychologiem? Czytałam jak pisałaś że lekarz obarczał wina Twoje oddychanie przy porodzie, widać że Ciebie to zżera od środka. Jestes cudowna mama która szuka najlepszej pomocy i nie powinnaś myśleć że mogłabyś być jeszcze lepsza i dokładniejsz i iść z mala do kilku takich samych specjalistów by potwierdzić diagnozę. Ciesz się ze neurologopeda niczego nie znalazł. Wiem łatwo pisać takie rzeczy dopóki nie jest się w skórze drugiej osoby ale może warto poszukać tez pomocy dla samej siebie.
Ounai, Annia, KarolinaMaria, emdar, Clover, Suszarka, kar_oliv, ZielonaHerbata, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ladyo, idziesz jak burza 💪💪💪
Karolina, Olek RAZ w życiu spał od 23 do 6 rano ciągiem i jak zobaczyłam która godzina, to najpierw sprawdzałam czy Olek ŻYJE a później budziłam męża i kazałam sprawdzać czy ja na pewno dobrze patrzę na ten zegar 😂😂😂
Zazwyczaj Olek chodzi spać ok. 20 i ma pobudki 23:00 (nie zawsze), 2:00, 4:30 i później różnie, albo śpi do 6/7, albo od tej 4:30 miota się po łóżku sącząc cyca 🤣
Więc w najlepszej wersji mamy 2 pobudki, a w najgorszej z 6 minimum 😂
Kar, ale może akurat Ci tam rozmasuje i będzie lepiej 😁👌KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Nikaa92 wrote:Zielonaherbatko rozumiem Twoje przemyślenia ale wykończysz się takim myśleniem. Nie myślałaś zeby temat przerobić z jakimś psychologiem? Czytałam jak pisałaś że lekarz obarczał wina Twoje oddychanie przy porodzie, widać że Ciebie to zżera od środka. Jestes cudowna mama która szuka najlepszej pomocy i nie powinnaś myśleć że mogłabyś być jeszcze lepsza i dokładniejsz i iść z mala do kilku takich samych specjalistów by potwierdzić diagnozę. Ciesz się ze neurologopeda niczego nie znalazł. Wiem łatwo pisać takie rzeczy dopóki nie jest się w skórze drugiej osoby ale może warto poszukać tez pomocy dla samej siebie.
Nika- jest jak piszesz. Nie mogę tego przeboleć,te myśli są ze mną każdego dnia,od rana do nocy.
Jestem zapisana do psychologa pod koniec lipca, wiem że sama nie jestem w stanie sobie poradzić z tymi myślami i z tą niepewnościa co będzie dalej. Przez to nie umiem się do końca cieszyć tym co jest teraz tylko szukam odpowiedzi "dlaczego". -
Suszarka wrote:Z tym że dzieci na mm śpią to mit. Moja siostra tylko kp, córka jej przesypia ciągiem 9-10 godzin. Moja Iga karmiona mm zazwyczaj budzi się w nocy co 4h na jedzenie 🤷
Ale absolutnie się zgadzam, zależy to od dziecka, ale chyba gdzieś widziałam badania, że jakiś tam procent dzieci po MM śpi lepiej bo po prostu ono jest "cięższe". Jak dokarmiałam Mikołaja jak był mały go MM odlatywał w parę chwil.
Wik, jak Ci idzie odstawianie Gucia? Odezwij się!
KarolinaMaria mam te same myśli co do spania. W górach była też rodzinka męża z jego chrześniakiem, który jest o rok starszy i szwagierka opowiadała, że ona nie miała ani jednej nieprzespanej nocy przy synku... serio, co za niesprawiedliwość!
Anetko, gdybym nie rozmawiała z CDL to bym się zajechała odstawieniem i popełniła ogromny błąd, bo nie wiedziałam i wiele lekarzy też nie wie, że biorąc leki hamujące laktację MOŻNA karmić piersia (czyli można sobie ja trochę zmniejszyć na początek, a nie od razu stop).
Lalia, tata czuję się stosunkowo nieźle, chyba ma więc siły, bo nosi i podnosi Mikołaja, czasami weźmie go na krótki spacer. Żyjemy tym co jest teraz, staram się nie myśleć co będzie za miesiąc, czy rok.
ZielonaHerbata, nie obwiniaj się. Kiedyś czytałam, że w wielu przypadkach po prostu nie da się znaleźć przyczyny niedotlenienia.Poza tym z tego co piszesz to twoja córeczka rozwija się dobrze i jestem pewna, że tak już zostanie! Łatwo powiedzieć, że Pani źle oddychała, ja pamiętam że też było mi koszmarnie trudno oddychać tak jak mi kaxaly i wręcz czasami robiłam na odwrót.
Ounai my też walczymy z katarem od tygodnia. My przeziebeni, ale Mikołaj ma totalnie wodnisty katar i ślini się jak buldog, więc może to od zębów u nas jednak.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo wrote:Cześć Mamusie ❤️ Amelka ma dziś 6 tygodni! I chyba z tej okazji postanowiła obdarzyć matkę świadomym uśmiechem! Ja do niej rano „dzień dobry” i się uśmiecham a ona mi odpowiada uśmiechem na pełna gębę. Myślałam ze to przypadkowo ale potem powtórzyła to jak znowu do niej gadałam 😍 dostałam tez już dietę i od dziś zaczęłam od kanapki z jajecznica i awokado na śniadanie. Zaraz lecimy na spacer to zrobię zakupy do diety na kolejne posiłki. Chyba sensownie to zbilansowane, około 2300 kcal dziennie, wziął pod uwagę kp, nigdy nie miałam takiej diety, zawsze kupowałam np u Chodakowskimi 1500 kcal i nic to nie dawało… teraz zamierzam w 100% ufać trenerowi i nie kombinować sama.
Co do dietki myślę że napewno dal Ci w 100% prawidłowa kalorycznośc 😉 ja dostałam taka sama wysokość kalorii czyli 2200-2300 właśnie ze względu na karmienie piersią aby nie utracić pokarmu i Waga spadała. Niedługo zapewne pochwalisz nam się tutaj hot focia 🤗😘Ladyo lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰