X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam gównianą aktualizację fitatu 😂😂😂

Clover, Enigvaa lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Hej chyba uda mi się do Was wrócić częściej....jeszcze zależy jak mi poszedł egzamin konczacy kurs 😁

Miki i Iga takie słodziaki 🥰🥰 Wszystkiego najlepszego z okazji 10miesiecy i 6 miesięcy 😘

Wow dziewczyny super macie te wyniki w odchudzaniu. Jestem pełna podziwu dla Waszych postępów.

Motylku trzymam kciuki za nowe stanowisko co jak co ale Tobie się należy 😉 widziałam zdjęcia w wynikach i podpinam się pod dziewczyny ze widać efekty i jest to duuza różnica w wyglądzie, oczywiście na plus.

Do dziewczyn których dzieciaczki mają już ząbki jak o nie dbacie? Jakie pasty i szczoteczki?? 1.07 Kuba dorobił się pierwszego zeba, narazie wystaje taki kawałek jakas 1/3 zęba ale chce zagłębić temat higieny.

Ja kupiłam pastę elmex kids 1000ppm i szczoteczke też elmex i prokudent 0-3 :) ale jeszcze nie myłam, bo wystaje tylko falbanka. Czy moze juz powinnam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 21:22

kic83 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po neurologopedzie.
    Niby wszystko ok. Wędzidełko ok, napięcie mięśniowe także.
    Kazała wymienić smoczek na anatomiczny. I że to może być winowajca otwartej buzi podczas snu.
    Chcoiaz już w większości ma zamknięta buzię.

A i skorygowała troszkę moje karmienie bo musiałam też przy niej karmic bo chciała zobaczyć żeby ocenić

Nie wiem czemu ale jakoś mam wrażenie,że nie do końca ufam tej babce. Ale może tez niepotrzebnie doszukuje się na siłę różnych nieprawidlowosci.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic omg zazdroszczę tej bezy 😍 Herbatko a masz jakieś podejrzenia, ze coś jest nie tak, skoro mówisz ze nie ufasz tej neuro? Jeśli nie ufasz to pewnie bym się umówiła jeszcze do kogoś po druga opinie, ale z drugiej strony może rzeczywiście wszytsko jest Ok? Pokaz jakieś zdjęcie Twojej kruszynki, chyba jej jeszcze nie widziałyśmy 😍

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Kic omg zazdroszczę tej bezy 😍 Herbatko a masz jakieś podejrzenia, ze coś jest nie tak, skoro mówisz ze nie ufasz tej neuro? Jeśli nie ufasz to pewnie bym się umówiła jeszcze do kogoś po druga opinie, ale z drugiej strony może rzeczywiście wszytsko jest Ok? Pokaz jakieś zdjęcie Twojej kruszynki, chyba jej jeszcze nie widziałyśmy 😍

Ladyo- ja przez to nieszczęsne niedotlenienie, to we wszystkim jestem strasznie podejrzliwa. Mąż już się na mnie wkurza i mówi,że nie mogę tak wiecznie się doszukiwać złych rzeczy i nieprawidłowości. Że chodzimy po dobrych specjalistach i powinniśmy zaufać. Ale jakoś mi ciężko.

Ja tu jestem bardzo anonimowa😁 nie uzewnętrzniam zbytnio swojej prywaty ani nie wstawiam swoich zdjęć. I chociaż czasami mam ochotę wstawic zdjęcie Malutkiej, to się powstrzymuje cały czas :P

Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, czyli macie ten zestaw z elmex z rosska? Trochę zgłupiałam bo czytałam artykuł ze dzieci które nie umieją wypluwać pasty powinny mieć pastę bez fluoru, a elmex ma. Zastanawiałam się też nad tymi szczoteczkami sylikonowymi na palec. No i właśnie kiedy zacząć szczotkować 🙈🙈

Kick co za uczta...kusisz 😁

Zielonaherbata, a ta neurologopeda zrobila coś ze nie jesteś do niej przekonana? Czy to może kwestia ze chcesz drążyć temat zeby mieć pewność że zrobiłaś wszystko dobrze i że niczego nie zaniedbałaś...taka trauma po tym co przeszłaś?

tb73i09k51c5kem9.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza Iga 🥰

Kurczę, tam rzadko tu wpadam :( myślę o was każdego dnia i chętnie bym sobie popisała, ale Maja jest dosyć absorbująca...

Jutro mamy podciecie wedzidelka. Trzymajcie kciuki.

Czy to normalne, że dziecko śpi 11godzin? Maja od piątku nie ma problemu ze snem. Zazwyczaj kładłam ją ok 21-22, spała do 4-5, później do 8-9..czasem małą budziłam, ale ostatnio powiedziałam, że nie będę...i od kilku dni kładę ją 19-20. Wczoraj spała od 20 do 7....Nie jadła 12 godzin...chyba nie powinno tak jeszcze być co ? A ja wstawalam 3 razy do laktatora. .tylko w dzień jest różnie. Wczoraj np spała łącznie może 30min...I dużo płakała (kolki)...więc może musiała odespać. No i dzieci na mm chyba dłużej śpią...
    Kiedy robi się jakiś rytm W ciągu dnia? U nas dalej chaos 🤦‍♀️

Suszarka lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam efektów i zagubionych kilogramów:)

U mnie dosyć gładko poszło, po porodzie od razu -10kg, później -5kg i w sumie to wagi sprzed ciąży brakuje 2kg. Brzuszek jeszcze jest.

Jak u was było z 🐝 po porodzie naturalnym? U mnie dyskomfort i ból póki co :( muszę chyba iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego, bo w końcu nie byłam jeszcze....

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dzieki dziewczyny, czyli macie ten zestaw z elmex z rosska? Trochę zgłupiałam bo czytałam artykuł ze dzieci które nie umieją wypluwać pasty powinny mieć pastę bez fluoru, a elmex ma. Zastanawiałam się też nad tymi szczoteczkami sylikonowymi na palec. No i właśnie kiedy zacząć szczotkować 🙈🙈

Zielonaherbata, a ta neurologopeda zrobila coś ze nie jesteś do niej przekonana? Czy to może kwestia ze chcesz drążyć temat zeby mieć pewność że zrobiłaś wszystko dobrze i że niczego nie zaniedbałaś...taka trauma po tym co przeszłaś?

Nikaa92- zdecydowanie to drugie. Neurologopede fajna babka,z polecenia, z dobrymi opiniami. Spędziliśmy u niej 50minut. Dokładny wywiad, zbadała malutka, pokazałam jak przystawiam z lewej i prawej piersi, i oglądała całe karmienie. Raczej nie zrobiła niczego co mogłoby wzbudzić moje wątpliwości.

klz9df9hix7ly771.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:

Nika
    Propo past, poczytaj sobie ten artykuł:
    https://matkaaptekarka.pl/pasty-do-zebow-dla-dzieci/

Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Urocza Iga 🥰

Kurczę, tam rzadko tu wpadam :( myślę o was każdego dnia i chętnie bym sobie popisała, ale Maja jest dosyć absorbująca...

Czy to normalne, że dziecko śpi 11godzin? Maja od piątku nie ma problemu ze snem. Zazwyczaj kładłam ją ok 21-22, spała do 4-5, później do 8-9..czasem małą budziłam, ale ostatnio powiedziałam, że nie będę...i od kilku dni kładę ją 19-20. Wczoraj spała od 20 do 7....Nie jadła 12 godzin...chyba nie powinno tak jeszcze być co ? A ja wstawalam 3 razy do laktatora. .tylko w dzień jest różnie. Wczoraj np spała łącznie może 30min...I dużo płakała (kolki)...więc może musiała odespać. No i dzieci na mm chyba dłużej śpią...

Tajka
    jak dziecko jest głodne to się obudzi, wierz mi, wg mnie jak tylko przybiera dobrze, w ciągu dnia nie jest ospała, nie rzuca się na pierś/butle nadrabiając noc to ja bym nie budziła.
    Nic bardziej mylnego że dzieci na mm dłużej śpią, mit.
    Mam dwie koleżanki, której dzieci od urodzenia nie budziły się w nocy, takie typy, ile ja bym dała żeby moje dzieci takie były :)
    Po 3 miesiącu powinien się wyrobić jakiś rytm,ale to raczej kwestia indywidualna, bo mój od razu załapał dzień/noc i kwestie drzemek.

dmg111 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Nika
    Propo past, poczytaj sobie ten artykuł:
    https://matkaaptekarka.pl/pasty-do-zebow-dla-dzieci/

Bardzo Ci dziękuję za ten artykuł 😉

kic83 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja wyczytałam u chyba tata.stomatolog, że od samego początku pasta z fluorem, bo dziecku się czyści tak małą ilością że nie ma szans żeby zaszkodziło.

Zielona herbata, może Ty tak jak Zulu, jesteś jakaś celebrytka i dlatego dbasz o anonimowość 😁 oczywiście żartuję i rozumiem 😘

Tajka, mnie bolała blizna po nacięciu i fizjo mi to rozmasowała na dwóch wizytach i jest dużo lepiej 👍 tyle że musi być też dłuższy wstęp niż dawniej😅

Kic, beza obłędna 🤩 chyba mój ulubiony deser 😁

Zulu, my mamy pastę elmex i szczoteczkę Jordan 🙂

Ladyo, super że jesteś zadowolona 💪 myślę że efekty będą rewelacyjne 🤩

kic83, emdar lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, Iga sama słodycz ❤️

Anniu, Miki to już poważny kawaler 💙 a jak się czuje Tata? 😘

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka zaufaj swojej intuicji. Ona Cię najlepiej pokieruje😉

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Herbatka zaufaj swojej intuicji. Ona Cię najlepiej pokieruje😉
    No właśnie moja intuicja zawsze zawodzi 🙈chyba coś poszło nie tak u mnie w tej kwestii :P

Niby się mówi,że kobiety mają intuicję a u mnie nigdy się ona nie sprawdza😅

klz9df9hix7ly771.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadam tu do was czasami z doskoku bo brak mi czasu synek pochłania mój cały czas. Czasami wieczorem lub rano was podczytuje.
    My cały czas karmimy sie piersią pomału chciałabym wejść w rozszerzenie diety od czego zaczynałyście dziewczyny raz podałam małemu marcheweczke na próbe.

Lalila a Ty się już starasz o rodzeństwo dla synka?
    Kp jeszcze wróciła Ci już miesiączka?

Ja bym chciała jesienią zacząć starania ale wydaje mi się że może być ciężko bo nie mam miesiaczki.
    Byliśmy u szczepienia małemu na jednej nóżce wyszedł odczyn poza tym to wszystko ok.
    Mam dużego chłopczyka bo waży 8.345 i mierzy 69cm jest w tych najwyższych centylach jest zdrowym bystrym chłopczykiem 🙂 za 2 tygodnie jedziemy na pierwsze wspólne wakacje nad morze 🥰
    O to mój mały Skarbek
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 22:13

SzalonaOna, Zulugula, kar_oliv, Nowastaraczka, Lalia, kic83, Ladyo, Nikaa92, kiniusia270, Annia, emdar, Clover, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Urocza Iga 🥰

Tajka moja Matylda od stycznia (skończone 2 miesiące) śpi mi całe noce. Potrafiła spać od 19-20 do 10/11 i nic jej nie jest. Teraz śpi tak od 21-7/8 zje i śpi dalej do 10/11. Także ciesz się ze snu :)

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka- ja sama miałam obawy co z tym wybudzaniem i skonsultowalam z naszym pediatra. Chociaż u nas nie ma takiego snu jak u Was.

Przez pierwsze 1,5m miałam zalecenia aby wybudzać co 3h bo musiała nabrać masy 💪po drugim miesiącu przestałam budzić i teraz idzie spać o 20, pierwszy raz budzi się koło 3-4 na jedzenie i śpi do 7-8.
    Oby tylko tak zostało 🤭🙏 ale jak to wiadomo,nie ma co się przyzywczajac bo pewnie zaraz się jej zmieni.

klz9df9hix7ly771.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Odhaczam zrobienie cytologii po porodzie, za tydzień wynik :) W ogóle to podczas zakładania wziernika myślałam, że pójdę do nieba... tak mnie bolało, taki dyskomfort, spięłam poślady i nawet krzyknęłam 🙈 u nas nie było seksu i chyba już nie będzie, popsułam się tam na dole :( macie jakiś dobry nieuczulający żel intymny? I jeszcze wczoraj zaczęłam się jej przyglądać i odchyliłam żeby cewka moczowa zobaczyć i byłam w szoku bo były do niej przylepione takie małe ostre żółte coś, byłam cewnikowana przy porodzie i po odczuwałam tako dyskomfort jakby coś kującego...wszystko to oczyściłam i jest niebo a ziemia. Nie wiem co to było 😬😬😬😬

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3809 3810 3811 3812 3813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ