X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Super, Matylda zadowolona☺️
    My też mamy w planach kupić to krzesełko, czekamy tylko kiedy Oliwka zacznie stabilnie siedzieć.
    Widziałam też takie dmuchane wkładki do tego krzesełka. Do czego one są? Może przy niestabilnym siadzie pomogą? Fizjo i neurologopeda kazała nam na razie karmić na kolanach, ale to jest udręka 🙈 dwie łyżki i ucieka, wszystko ją rozprasza, a jedzenie jest wszędzie.

Kciuki za rekutacje
    Ta poduszka daje stabilizację dziecku, jest naprawdę fajna. Nam fizjo pozwoliła na czas karmienia posadzić do fotelika 😊 dlatego muszę zakupić bo masz rację na kolanach to udręka.

dmg111 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Motylek, kebab zawsze spoko ❤️
    Dzieci są cudowne! Ale kiedy Kornelcia stała się taka duża pannica?! Dopiero co taką dzidzią była 😍

Suszarka, jak kupowałam chustę chciałam z różem, to mąż powiedział, że przecież w większości to on nosi, więc mam dopasować do niego, hahha 😀 Mamy zielono-niebieską 😂

Inna, Ounai, nie wiedziałam, że dzieci mają takie bóle :( Oby szybko przeszło!

Co do poczucia, że się nic nie robi - miałam dokładnie to samo, ale dwa miesiące temu moje dziecko nauczyło się drzemki koło 9 30, która trwa koło 2h, jako, że Jula więcej nie śpi w nocy niż śpi, byłam mocnym wrakiem i zaczęłam z nią spać, niebo a ziemia! Szkoda, że dopiero się tego nauczyłam jak miała 7 miesięcy! Wcześniej głupia latałam i sprzątałam, prałam, prasowałam, a prawda jest taka, że nikt tego nie dostrzegał, syf był zawsze, bo Jula rozwala zabawki po całym salonie, a ja byłam wykończona. Teraz jest dużo lepiej ❤️
    To już poważna kobita, do przedszkola idzie 😍

Brawo za odpoczynek, każdemu się należy, a zwłaszcza Wam po nieprzespanych nockach!

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Hej Maminki ❤️ My po szczepieniu! 5w1, Rota, pneumo i żółtaczka. Amelka wazy 5200, ma 58 cm. Dziś juz 7 tygodni 😍! Zapytałam o to jej preferowanie lewej strony, lekarz zbadał i dał skierowanie na rehabilitacje. Pójdę później się dowiadywać jakie terminy, dam szanse NFZ a jak się nie uda to będę kombinowac, wystarczy ze z J. od 13 lat mamy prywatnie. A jutro znów szczepienie, tym razem z J. druga dawka pajzera. Obyśmy to przetrwali :) Pisałam Wam wczoraj ze kupiłam sukienkę na chrzciny… miesiąc się czaiłam żeby ja kupić ale zawsze byl jakiś ważniejszy wydatek. Sukienka 300 zł. Kupiłam. 30 minut później dodali na insta kod rabatowy 😭 brawo ja 😭😭😭!
    Grażyna by zwróciła i kupiła z rabatem 😂

dmg111, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas przyszła sukienka na Chrzciny dla Matyldy, wrzucę Wam później fotkę :)

Jest piękna, aż się wzruszam jak na nią patrzę.

Moja sukienka też przyszła, muszę dIs odebrać, ale brałam z Vinted, więc może na mnie nie pasować 🤔

dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Motylku taki miałam plan ale jak przeliczyłem kosztu wysyłki przy zwrocie a potencjalny rabat to stwierdziłam ze nie chce mi się w to bawić 😂

dmg111, SzalonaOna, Ania81, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak czytam ile Wasze dzieci ważą,które są dużo młodsze od naszego okruszka,to się stresuje.
    U nas ledwo 4700g.
    Ale może wagę też powinnam dopasować do korygowanego a nie urodzeniowego wieku ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Super, Matylda zadowolona☺️
    My też mamy w planach kupić to krzesełko, czekamy tylko kiedy Oliwka zacznie stabilnie siedzieć.
    Widziałam też takie dmuchane wkładki do tego krzesełka. Do czego one są? Może przy niestabilnym siadzie pomogą? Fizjo i neurologopeda kazała nam na razie karmić na kolanach, ale to jest udręka 🙈 dwie łyżki i ucieka, wszystko ją rozprasza, a jedzenie jest wszędzie.

Kciuki za rekutacje
    Wkładki są dla tych dzieci które jeszcze nie siedzą stabilnie.
    Jeszcze mam w planach dokupić podnóżek do tego krzesełka, fizjo nam zaleciła.
    Ja do tej pory karmię go na kolanach, ale Michałek je ładnie, zwykle wszystko zjada grzecznie co ma w miseczce 😁

dmg111, Inaa89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:52

Suszarka, Inaa89, Lalia, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:52

Zulugula, KarolinaMaria, kic83 lubią tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko tak nie powinnysmy porównywać. Moja Amelka ważyła 3630 jak się urodziła. Była na 75 centylu i teraz cały czas idzie dokładnie tym centyle. Twoja kruszynka ważyła dużo mniej i dlatego idzie w swoim tempie. Trudno żeby dziecko z waga urodzeniowa np 2000 porównywać z takim z waga urodzeniowa np 4200. Ściągnij sobie aplikacje Child Growth. Ja tam wpisuje każda wagę Amelki, wyświetla mi się w którym miejscu na siatce cebulowej jesteśmy :) Spokojnie, wszystko jest u Was dobrze.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Więc dzisiaj odwiedziny ikea i kupimy krzesełko i tą poduszkę, zamówię też podnóżek.

dmg111 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai, wzięłam z tkaniny żakardowej. Kolor denim herringbone. Podobały mi się bardziej dziewczęce wzory ale chciałam uniwersalne, bo może kiedyś się doczekamy synka, no i mąż by pewnie nie chciał pomykać w różowych lamach 😂
    O tym niby polskim ładzie słyszałam, efekt będzie taki że znowu ceny wszystkiego pójdą w górę...

Ladyo, z siedzeniem mam identycznie. No nie potrafię sobie odpuścić 🤷
    Zdziwiłabyś się. Mój uwielbia się lansic w chuscie w różowe jednorożce. I właśnie zastanawiam się czy nie przerobić jej na nosidło. To byłby sztos! A te lamy są piękne tylko ta cena...

Co do ładu jeszcze. Prawda jest taka że my dostaniemy tego tysiaka przez rok. A przez resztę życia będziemy dokładać do budżetu żeby inni dostawali. A taka moja siostra która planuje mieć 1 dziecko nigdy nic nie dostanie. Szkoda słów.

age.png

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Wkładki są dla tych dzieci które jeszcze nie siedzą stabilnie.
    Jeszcze mam w planach dokupić podnóżek do tego krzesełka, fizjo nam zaleciła.
    Ja do tej pory karmię go na kolanach, ale Michałek je ładnie, zwykle wszystko zjada grzecznie co ma w miseczce 😁
    Ja właśnie wczoraj kupiłam krzesełko i te wkładkę. Na początku nie umiałam dziecka włożyć z tą wkładką😂, ale udało się 😁.
    U mnie Jasiek przy jedzeniu jest cały brudny. Musi wtedy wkładać rączki do buzi, bo przecież wtedy jedzenie lepiej smakuje 😂 i łapać za łyżeczkę, bo przecież on sam umie jeść. Dzięki temu mama też jest brudna.

Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, mam ten

67,74 zł 52%OFF | 2 sztuk zestaw jogi kobiety ubrania do ćwiczeń bez skazy dzianiny z długim rękawem drążą siatki kompresji krótki top + bezszwowe joga legginsy GYM
    https://a.aliexpress.com/_uZngHF

I ten

63,61 zł 31%OFF | 2 sztuka ważne bezszwowy sportowy garnitur z krótkim rękawem krótki Top do uprawiania fitnessu wysokiej talii bezszwowe legginsy kobiety siłownia ubrania do ćwiczeń jogi zestaw
    https://a.aliexpress.com/_v0ESfP

Ten drugi bardziej miękki. Jeśli szukasz do biegania to te koszulki cyców nie utrzymają, trzeba się wspomoc biustonoszem.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jeju jak czytam ile Wasze dzieci ważą,które są dużo młodsze od naszego okruszka,to się stresuje.
    U nas ledwo 4700g.
    Ale może wagę też powinnam dopasować do korygowanego a nie urodzeniowego wieku ?
    Spokojnie. Matylda mając 11 tyg ważyła 4560g. A mając już 4,5 mca 6210 g :)

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Meggi, mam ten

67,74 zł 52%OFF | 2 sztuk zestaw jogi kobiety ubrania do ćwiczeń bez skazy dzianiny z długim rękawem drążą siatki kompresji krótki top + bezszwowe joga legginsy GYM
    https://a.aliexpress.com/_uZngHF

I ten

63,61 zł 31%OFF | 2 sztuka ważne bezszwowy sportowy garnitur z krótkim rękawem krótki Top do uprawiania fitnessu wysokiej talii bezszwowe legginsy kobiety siłownia ubrania do ćwiczeń jogi zestaw
    https://a.aliexpress.com/_v0ESfP

Ten drugi bardziej miękki. Jeśli szukasz do biegania to te koszulki cyców nie utrzymają, trzeba się wspomoc biustonoszem.

Czyli nie ma problemu bo ja nie mam cyckow 🙈 przed ciąża były mini, a teraz po skończeniu karmienia są mini mini mini. Chyba ma operacje czas zbierać 😁

dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, nie dostałam tego stanowiska. Szefowa widzi mnie na stanowisko Mentira/Team leadera i tam mam się łapać rekrutacji...

No nic, szkoda...

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, przykro mi :( ale ja jestem pewna że niedługo awansujesz! Zresztą masz super osiągnięcia w pracy, a zaczęłaś stosunkowo niedawno. Za to należą Ci się ogromne brawa 👍

SzalonaOna, dmg111, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No niestety, nie dostałam tego stanowiska. Szefowa widzi mnie na stanowisko Mentira/Team leadera i tam mam się łapać rekrutacji...

No nic, szkoda...

Przykro, ale może kolejne stanowisko będzie jeszcze lepsze i tak miało być . A na jakie teraz startowałaś?

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ubrać niemowlę na basen?
    Pod strój taki specjalny pampers? I to wystarczy? Nic z niego nie wypłynie? 😁

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 3845 3846 3847 3848 3849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ