X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To my wczoraj z mężem rozmawialiśmy, że kiedyś w wakacje to dziecko/dzieci 2tyg kolonia, 2tyg jedne dziadki, 2tyg drugie dziadki i 2 tyg wspólne wakacje 😀
    Żeby to się w życiu tak zgrywało 😂

Ale plan dobry 💪

• Clover Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja miałam podobnie. Kiedy pokazali mi Olka na sali operacyjnej, to też moją pierwszą myślą było "Co? To jest moje dziecko?". Dopiero jak mi później go na salę przywieźli, to jakoś to zaczęło docierać do mnie i później już nie chciałam go nikomu oddać 😝 W ogóle podczas cc czułam się jakoś tak obojętnie, jakbym nagle została obdarta z wszelkich emocji. Zanim została podjęta decyzja o cc czułam ogromne podekscytowanie, chociaż bolały mnie skurcze, to jednak cieszyłam się, tak po prostu. A później, jak trafiłam na stół to wszystko jakoś uciekło ze mnie, chociaż w ostatnich tygodniach ciąży jednak mocno nastawiłam się na to, że pewnie skończy się cc, to jednak potrzebowałam czasu żeby "przerobić" to, że mój poród nie był gorszy.

Annia, AgataAgatka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie 😍 trochę podczytywalam ale wszystkiego nie nadrobię, te ostatnie dni były dosyć ciężkie. Amelka stałe z 39 stopni gorączki, po paracetamolu spadało do 38. Stałe na raczkach albo w naszym łóżku. Dopiero dziś znów jest sobą :) co do pomocy: moja mama to nie jest taka normalna babcia, jest wiecznie zapracowana, robi karierę, pracuje od 7, o 19/20 wraca do domu, wiec tak naprawdę nie ma nawet kiedy pomoc. Jak do niej jeździmy w sobotę to cos tam pogada do Amelki, weźmie ja na ręce, powozi w wózku :) J. jest już ogarnięta wiec jak Amelki nie było a my gdzies jechaliśmy czy mieliśmy imprezę to spala u babci i myśle ze jak Amelka będzie starsza to tez tak będzie. Teściowie są bardzo chętni do pomocy ale w sumie dopiero jak się ich poprosi, a ja mam problem z proszenie bo mi głupio. Ja to bym chciała żeby np sami zaproponowali ze przyjdą i wezmą Amelkę na spacer jak mąż idzie na 12 godzin do pracy i wiedza ze jestem sama. Ale w sumie nie ma co narzekac, bo mozna liczyc na pomoc i jednych i drugich :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, gratuluję kolejnego spadku wagi 😁 Idziesz jak burza! 😁

A ja miałam się nie ważyć, ale mąż kupił nam wagę Xiaomi, którą można połączyć z telefonem i nie mogę się powstrzymać od ważenia się 🤣 Ogólnie to ta waga pokazuje mi 3 kg więcej niż ta stara, ale no trudno - tamta była bardzo mało dokładna, więc bardziej wierzę pomiarom tej nowej. Czuję się, jakbym zaczynała od początku, waga z dzisiaj to 81,55 kg... Najpierw się trochę podłamałam, ale dałam sobie z tym spokój, bo przecież nie mam na to wpływu, że poprzednia waga źle waży 🤷‍♀️ I miałam nie raportować w najbliższych tygodniach, ale właśnie, że będę to robiła. Trochę sobie poukładałam w głowie to wszystko i uznałam, że raportowanie to jednak fajna forma kontroli, a brak postępów wagowych to też żaden wstyd. Nie mam sobie nic do zarzucenia, codziennie liczę kcal, mam dobre nawyki żywieniowe, ćwiczę 3 razy w tygodniu na orbitreku i prawie codziennie chodzę na długie spacery. Jeśli waga nie będzie spadała, spróbuję to ugryźć od strony medycznej. Pójdę do tyłu lekarzy do ilu będzie trzeba, bo to walka o moje zdrowie, ale też o dobre samopoczucie i o samoakceptację. I wiem, że dam radę! 💪:D

Ladyo, SzalonaOna, Lalia, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover! Super podejście! Wszystkie się zawzielysmy i walczymy o siebie! Dla siebie samych :) trzymam kciuki! Ja tez kupiłam wagę, która łączy się z telefonem, ja ma z Huawei i to mnie jakoś tak motywuje. Jak widzę ile tera wazę, ile mam tłuszczu, wody itp to ta analiza czy spada czy nie spada (a to co ma spadać to spada :) ) daje właśnie takiego kopa do przodu!

Clover lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w środę u osteopaty. Pytałam,czy po takim sensie dziecko może być płaczliwe, rozdrażnione itp. powidzial,że nie powinno.
    A od czwartku są takie jakieś dziwne ataki histerii,których wcześniej nie było, do tego jest mega płaczliwa i w sumie nie wiem z jakiego powodu. Ani nie można jej odlozyc na matę, ani niczym innym zabawić,od czwartku non stop na rękach a i tak jest bardzo marudna.
    Nie poznaje własnego dziecka. Nie wiem,czy to przez tą osteopatie,czy o co chodzi 🤷🤷🤷

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    67c90bb24b7e.jpg[/url

Poza tym jestem mega zadowolona po spotkaniu z architektem jakby gość czytał w moich myślach jeszcze ma dopracować jakieś piedołki i w ciągu dwóch tygodni ma złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Na wrzesień prawdopodobnie będzie miał komplet dokumentacji więc na wiosnę ruszymy z pracami jak dobrze pójdzie

Iryska, calanthe, Zulugula, kar_oliv, SzalonaOna, Lalia, Maminka89, Annia, kiniusia270, Suszarka, Ewa88 , Ladyo, dmg111, asias86, Clover, Ounai, kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, może to skok rozwojowy. Nie wiem na jaki wiek patrzy się u wcześniaczków, ale dla mnie czwarty miesiąc życia Matyldy to był początek buntu na wózek, jazdę autem i wzmożona płaczliwość.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nasza fizjo jest genialna. Przykleiła wczoraj na ćwiczeniach Michałkowi plasterek na lewą stopkę, aby ją lepiej ustawiał i chyba to podziałało bo zaczął czworakować 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 11:54

Zulugula, calanthe, kar_oliv, KarolinaMaria, SzalonaOna, Lalia, Annia, Meggi110818, Suszarka, Ewa88 , Ladyo, dmg111, asias86, Clover, Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, piękny tort !
    Annia, współczuję tego odstawiania. Ja Ci nie doradzę nic bo mnie to czeka dopiero.
    Ale podobno skuteczna może być taka metoda, że nie śpisz w domu 2-3 noce, a mały śpi z mężem. Tylko drastyczne to trochę 😐 Moja teściowa tak odstawiała swoje dzieci bo już nie dawała rady.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:55

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:00

KarolinaMaria, Clover, Ounai lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stało się. Marta ma pierwsze buty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 00:56

SzalonaOna, Lalia, KarolinaMaria, Maminka89, Annia, kiniusia270, Wik89, Zulugula, Meggi110818, calanthe, Suszarka, Ewa88 , Martt95, Ladyo, kar_oliv, dmg111, asias86, Clover, Enigvaa, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Martusia ❤️

Ounai lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, wiem o tym! Tydzień temu tak porozciągała Matyldę, że jak po powrocie do domu zaczęła się turlać, tak turla się do teh pory ;P super, że Michaś czworakije. Ten plasterek to tejp?

Calanthe, zgadzam się z tym wypominaniem. Nigdy nie wiadomo jak w życiu będzie ;)

Lalia, Iryska, Zulugula, calanthe, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Byliśmy w środę u osteopaty. Pytałam,czy po takim sensie dziecko może być płaczliwe, rozdrażnione itp. powidzial,że nie powinno.
    A od czwartku są takie jakieś dziwne ataki histerii,których wcześniej nie było, do tego jest mega płaczliwa i w sumie nie wiem z jakiego powodu. Ani nie można jej odlozyc na matę, ani niczym innym zabawić,od czwartku non stop na rękach a i tak jest bardzo marudna.
    Nie poznaje własnego dziecka. Nie wiem,czy to przez tą osteopatie,czy o co chodzi 🤷🤷🤷

Może jakiś skok. Po osteopacie powinna być rozluźniona i wychillowana 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Marta rewelacja 😍

Irysko, gratulacje dla Michałka 💙

Clover, brawo za podejście 💪

Iryska, Clover, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jednorożec, piękny tort !
    Annia, współczuję tego odstawiania. Ja Ci nie doradzę nic bo mnie to czeka dopiero.
    Ale podobno skuteczna może być taka metoda, że nie śpisz w domu 2-3 noce, a mały śpi z mężem. Tylko drastyczne to trochę 😐 Moja teściowa tak odstawiała swoje dzieci bo już nie dawała rady.
    Chyba tak zrobimy... tylko muszę ściągnąć teściowa do pomocy, bo mąż mi padnie. Nakarmię ostatni raz, później pójdę na 2/3 noce do rodziców. :( Ciągle się łamię, że może uda się łagodniej... Cieszę się, że Michałek zaczął czworakowac! Teraz już będzie WSZĘDZIE? :D

Martusia śliczna!

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku gratuluję spadku.

Jednorożec piękny tort.

Ounai, Martusia śliczna .

Iryska super, że plasterek pomógł.

Iryska, Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia a może jakies warsztaty odstawiania np od zaufaj poloznej, hafiji itp ? Co prawda nie wiem ile warte takie "kursy" ale myślę, że będę posiłkiwac się czymś takim. Z drugiej strony odstawiasz Mikolaja po konsultacji z cdl 🤔
    Generalnie wszyscy radzą żeby ograniczać, tylko on się potrafi drzeć 40 minut w nocy i nie mam dłużej siły i się poddajemy. Chcialam się zapisać nawet na kurs Hafiji online, ale nie ma już miejsc. Chyba nie zostaje mi nic innego jak opcja gwałtowna...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3856 3857 3858 3859 3860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ