X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, trzymaj sie! Juz wkrotce mina te 3 miesiace i bedzie naprawde o niebo lepiej, uwierz nam na
    Slowo! Mowie ogolnie o macierzynstwie, o usypianiu, o jedzeniu, o trawieniu! A co do kp czy mm to zgadzam sie z dziewczynami calkowicie.

Zulu, o nie, zdrowka dla Tomcia! Jestescie juz na urlopie? Podobno te choroby czesto sie przypałetuja na urlopach, no pech. Oby szybko minelo

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio tez tak dzisiaj przy posilku wypackal krzeseko do karmienia i dywan tesciowej, ze no...brak slow 😀😆

Nowastaraczka, Zulugula, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, dużo zdrówka dla Tomka! Mam nadzieję, że wkrótce poczuje się lepiej 🍀

U nas na razie raczej nie możemy liczyć na pomoc teściowej czy moich rodziców, chociaż teściowa mieszka z nami w jednym budynku, a moi rodzice 12 km od nas. Teściowa ani razu nie została z Olkiem odkąd się urodził, a moja mama raz na godzinę, bo musiałam jechać do lekarza a mąż był w pracy - miała wtedy taki strach w oczach, że masakra. Nie ma opcji żeby Oluś został z kimś na dłużej, bo wprawdzie pewnie nikt by nam otwarcie nie odmówił, ale widzę, że boją się zostać. Teściowa czasem przypilnowała na 5 minut kiedy np. rozwieszałam pranie, ale widzę, że albo robi to niechętnie, albo wymyśla, że ona to ma teraz jakieś inne zajęcia (chociaż jeszcze przed chwilą nie miała) i po prostu ucieka. Trudno, nie będę już prosić bo uważam, że całkiem dobrze radzimy sobie sami. Może kiedy Olek będzie większy, to poprosimy moich rodziców żeby z nim zostali, jeśli będziemy chcieli gdzieś wyjść razem. Teściowej już nie będę prosiła, bo nie chcę jej pomocy skoro widzę, że pomaga nam niechętnie i musi zawsze jakiś durny tekst przy tym powiedzieć. Śmieszy mnie tylko, kiedy np. przyjdą do nas na ogród sąsiedzi a ona wtedy wyciąga Olka z wózka i nosi, żeby pokazać, jaką jest cudowną babcią. Na szczęście nikt raczej się na to nie nabiera bo wszyscy wiedzą, że ona większość rzeczy robi na pokaz :D Czasem jest nam trochę smutno kiedy widzimy, ile pomocy przy dzieciach otrzymują od swoich rodziców nasi znajomi, ale z drugiej strony to jednak nie jest obowiązek rodziców, tylko ich dobra wola.

Zulugula lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami dziewczyn.
    Miłość do dziecka jest od razu, natomiast macierzyństwa trzeba się nauczyć, pierwsze miesiące to jest docieranie się, poznawanie tej malutkiej istoty. Z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej 😊

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o rodziców to ja nie mam wsparcia, ponieważ moja mama ma do mnie ponad 300km. Jest już na emeryturze ale dorabia sobie. Natomiast teściowa nie żyje. Jakby żyła to i tak by nie pomogła bo była po udarach i była sparaliżowana. A teściu nie potrafi zajmować się dzieckiem. Jedynie powozi Jaśka po ogrodzie, żebym w tym czasie mogą posprzątać u niego w domu.
    Jedynie mogę liczyć na pomoc siostry ale też nie chce jej wykorzystywać bo ma swoje życie.

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero niedawno skończyłam składać ciasto. Jutro o 12.30 muszę odebrać tort i zawieźć razem z ciastami do restauracji, w której organizujemy chrzciny. Jestem zła na męża, bo od rana wiedział, że musimy wieczorem iść do spowiedzi, ale kiedy już było blisko godziny o której mieliśmy jechać, to poszedł składać piaskownicę ze swoim szwagrem. Dwukrotnie upominałam go, że już byśmy mogli jechać, ale on twierdził że mamy jeszcze czas, a oni przecież "za chwilkę skończą" i w rezultacie pojechaliśmy za późno, ja się zdążyłam wypowiadać a on już nie - ksiądz musiał iść mszę odprawiać, bo jest tylko jeden chwilowo. Wkurzyłam się, bo mąż najpierw w ogóle marudził że on nie pójdzie do spowiedzi, a jak już się namyślił że jednak idzie to nie zdążył przez własną głupotę 😡 Stwierdził, że jutro pojedzie. Jestem ciekawa, czy dotrzyma słowa.

Skróciłam mężowi brodę i wszyscy żyją 🤣 Na pewno nie wygląda jak po wizycie u fryzjera, ale chyba jest całkiem spoko. Widziałam ten jego strach w oczach, kiedy miałam w ręce maszynkę albo nożyczki 🤣🤣 Poszło o wiele lepiej, niż kiedyś z włosami.

Już się stresuję tymi chrzcinami, a teściowa tylko dolewa oliwy do ognia bo nic jej się nie podoba, chociaż nikt jej o opinię nie pyta. Olek podczas mszy chyba będzie musiał być cały czas na rękach, bo ma focha na wózek i w ogóle już nie chce w nim leżeć. Średnio nam się uśmiecha trzymanie przez tyle czasu tego klocka, no ale jak będzie trzeba, to trudno. Jest jeszcze szansa że jutro przyjdzie nam w końcu wkładka do spacerówki, bo dostałam informację, że wysłali. Do paczkomatów dostarczają też w soboty, więc mam cichą nadzieję, że jutro dostanę powiadomienie że można odebrać.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka dziewczyny napisały Ci juz wszystko. Ja jestem bardzo za kp ale zgadzam sie z nimi w 100 %. Zrobilas wszystko co moglas!

My nie mamy nikogo do pomocy. Moi rodzice mieszkają 100 km od nas i są aktywni zawodowo wiec w ogóle odpada a tesciowa ponadn400 km. Przyznam ze jak chodzilam do pracy, maz tez i corka do zlobka to bywało ciezko. Jak choroba to Wiadomo opiekę trzeba brac a czasami przydałby sie Ktoś kto chociaz zaprowadzi czy też odbierze małą ze zlobka a tak no to siedziala prawie 9h w placowce.
    Trochę się martwię jak to będzie jak wrócę do pracy, synek do żłobka, corka do przedszkola i jak ja życie ogarne 😅 jak czasami teraz siedząc w domu z synem nie mam sil a tutaj wstac trzeba bedzie wcześniej, ogarnac ich, siebie, odprowadzic itp. Oczywiście będziemy z mężem sie jakos organizować on mi sporo pomaga naprawdę ale tak czy siak uwazam ze pomoc dziadkow jest nieoceniona.

Milego weekendu Wam życzę :)

Clover lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam teściowie czy rodzice chętnie pomagają przy Olku, ale zazwyczaj to są takie krótkie sytuacje, jak wizyta u dentysty czy badania w laboratorium. Olek zresztą bardzo ich wszystkich lubi, zwłaszcza mojego brata 😁
    W ogóle jak Olek będzie starszy, to bardzo bym go chciała uczyć od małego żeby zostawał na noc u jednych lub drugich dziadków 👍

Annia, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nam teściowie czy rodzice chętnie pomagają przy Olku, ale zazwyczaj to są takie krótkie sytuacje, jak wizyta u dentysty czy badania w laboratorium. Olek zresztą bardzo ich wszystkich lubi, zwłaszcza mojego brata 😁
    W ogóle jak Olek będzie starszy, to bardzo bym go chciała uczyć od małego żeby zostawał na noc u jednych lub drugich dziadków 👍

I bardzo dobrze Lalia, moi chłopcy uwielbiają nocowanki u babci, pierwszy raz zostali na weekend z moją mamą kiedy młodszy miał 2 latka a starszy 4 latka 😊 super przeżycie dla nich, babcia czuła się potrzebna, a ja odpoczęłam 👍

Od tamtej pory nie ma problemu żeby pojechali na weekend lub dłużej gdzieś beze mnie 😊

Wczoraj np zawiozłam ich do mojej siostry, która mieszka kilka minut samochodem od nas, zostali na noc i dzisiaj około 10 szwagier ich odwiezie do domu z powrotem 😉

Chłopcy uwielbiają moją siostrę, jak to mówią "bo ciocia ma zawsze fajne pomysły na zabawę" 😄
    A ja korzystam, kilka godzin odpoczynku dobrze mi robi, szczególnie teraz kiedy już nie jestem taka mobilna, a i mam wrażenie, że moja cierpliwość jest dużo mniejsza teraz pod koniec ciąży niż wcześniej 🥺

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Oliwka przespała dzisiaj całą noc od 21 do 6.30 i to w swoim łóżeczku, w pokoju obok😍. W sumie powinnam się wyspać, a łeeeee nieeee. Co chwilę budziłam się i sprawdzałam kamerkę 😅

U Nas kaszki jakoś nie idą, jak dodam musik, czy coś innego owocowego to też nie idzie. Zero zainteresowania 🥴. Więc przed chwilą całą miskę kaszki zjadłam 👌

Co to ściągania kataru to robimy to rano, na noc i raz w ciągu dnia jeśli już bardzo bardzo jej przeszkadza. Tyle że właśnie rano spalił się odkurzać i mamy dylemat czy lecieć na szybko i kupić byle jako aby był, czy już ogarnąć stojący z xiaomi 🤔

Ounai, Lalia, Tajka, Zulugula, Clover, Ladyo, asias86 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni poranek,
    Jasiek na dzień dobry pierwszy raz usiadł 😍. Oczywiście matka wtedy poszła myć włosy 😂.

My jesteśmy u znajomych i cieszę się, że przyjechaliśmy choć droga była męcząca. Janek jest towarzyski. Nie boi sie być u obcych na rękach. Są tutaj dwa koty, ale ani jedna, ani druga strona nie wykazują chęci do zapoznania się 😂

Życzę miłej soboty 😊

Suszarka, Ounai, Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Annia, Clover, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    Tajka zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami dziewczyn.
    Miłość do dziecka jest od razu, natomiast macierzyństwa trzeba się nauczyć, pierwsze miesiące to jest docieranie się, poznawanie tej malutkiej istoty. Z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej 😊
    Nawet miłości czasem trzeba się nauczyć, bo nie zawsze przy porodzie pojawia się sławetna fala miłości i to też nie jest nic złego.

Tajka, idź do kogoś zanim to zabrnie za daleko i zacznie cierpieć małżeństwo albo malutka. Zwłaszcza że Ty masz pełne objawy depresji. Mam koleżankę która przez kp wpadla w depresję. Zachowywała się dokładnie tak jak Ty. Wyszła z tego bo chodziła do psychologa i psychiatry. Jeśli Ty nie pójdziesz to będzie coraz gorzej. 9o

Ja to Wam zazdroszczę tej pomocy rodziców. U nas są za daleko, więc Tymek zostawał na noc u babć tylko jak szliśmy na jakieś wesele. A teraz nie da się nawet tak zostawić dzieci. Korzystajcie jeśli macie możliwość :) a jak nie macie to nie martwcie się, da się ogarnąć i bez pomocy ;)

veritaa, Annia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecalyscie krem na potówki. Podacie nazwę? Strasznie mi Tymka obsypuje.

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety nie mamy pomocy od rodziców. I jedni i drudzy mieszkają 2h drogi i pracują. Widzieli Malutka zaledwie 3 razy.
    Przykro mi,że nie mogą wpasc ot tak na obiad, czy zabrać czasem Mala na spacer.
    Boje się ,że nie uda się zbudować więzi. Widzę,że im też jest przykro z tego powodu. Jak już mają przyjechać lub my do nich to zawsze się tak szykują jakby to było wielkie święto 😁😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, później wszystko nadrobie 😊
    Byliśmy dzisiaj u fizjo. Ostatnio pisałam Wam jak Maja się pręży i robi te mostki, odpycha mocno piętami. Stwierdzono, że za dużo pracuje i napina olecki, grzbiet A za mało brzuszek, mięśnie skośne słabo pracują i np przy podnoszeniu główki na brzuszku nie odpycha się rączkami i nie pracuje brzuszkiem tylko plecami. Leżąc na plecach powinna unosić nóżki do góry i od tego zacząć obroty na brzuszek , a Maja robi te mostki. Mamy zalecone kilka ćwiczeń, w tym jedno vojty 3x dziennie, przy którym bardzo płakała, ale działało od razu bo podnosiła nóżki. I przez to też barki idą do góry i nie ma szyji. Powiedziała że z tydzień systematycznych ćwiczeń i powinno być skorygowane. No i niby ma to trochę wpływ na karmienie, bo brodawke jakoś inaczej w buzi trzyma itp

Miłego weekendu :)

Moja Maja dzisiaj dała się wyspać bo spała od 20 do 6 i to musiałam ją budzić....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 09:42

Lalia, Clover, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:54

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raportuje przy sobocie :)

18.04: 88,8 kg
    24.04 88,2 kg
    1.05 : 86,7 kg
    8.05 : 86,0 kg
    14.05: 85,2 kg
    22.05: 84,5 kg
    29.05 : 84, 9 kg
    05.06: 83,8 kg
    12.06: 82,8 kg
    19.06: 81,9 kg
    26.06: 81,4 kg
    05.07: 80,5 kg
    17.07: 79,9 kg

Nareszcie 7 z przodu! ❤️

Zulugula, Annia, Lalia, Clover, Meggi110818, Ounai, Ladyo, dmg111, kar_oliv, Suszarka, Ewa88 , asias86, kic83 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja też. Moi teściowie maja dom w górach na Zywieczczyźnie i chcę, żeby Mikołaj jeździł do babci na wakacje. Teściowa jest nauczycielka i spędza tam dużą część wakacji, więc po co dziecko ma się kisic w mieście w mieszkaniu jak może jeździć do babci i mieć wakacje na wsi w górach. :)

Ounai zgadzam się, że miłości też się trzeba nauczyć. Jak po CC pokazali mi Mikołaja to byłam bardziej w szoku, że ojeju to moje dziecko. Nie zalała mnie legenardna fala miłości. To przyszło z czasem.

Zulu mam nadzieję, że u Tomcia dzisiaj lepiej!

Motylku gratuluję postępów!

Odstawianie od piersi idzie m słabo, jakieś rady jak STOPNIOWO ograniczać nocne karmienia? :( Bo Mikołaj ma zupełnie inna wizję nocy niż ja.

Lalia, Clover, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Clover, kar_oliv, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Annia, Lalia, Clover, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ulaa, Ladyo, dmg111, kar_oliv, Suszarka, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 3855 3856 3857 3858 3859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ