Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Czyli przejeżdżałam przez nie tramwajem i metrem, i to by było na tyle.
KarolinaMaria, ja często mam wrażenie, że nasze macierzyństwo jest dość podobne. Często chcę coś napisać i okazuje się, że Ty już to napisałaś.Ja uważam, że popełniłam błąd, że w okolicy 6 miesiąca nie zaczęłam przechodzić na karmienie mieszane. Wtedy MOGŁABYM odstawić kiedy będę miała ochotę... A teraz jestem uwięziona.
Kocham go, ale mam potrzebę pewnej niezależności. Nie wiem jak to ująć, no nie jestem typem mamy, która potrafi zrezygnować z siebie...
Bratowa mojego męża ma prawie rocznego synka. W sobotę wszyscy idziemy na wesele. Oni mieszkają 30km od sali weselnej. I ona - mimo że zostawi synka pod opieką siostry - będzie do niego jeździć na karmienie. Szczerze mówiąc dla mnie to bez sensu, bo ona nawet na tej imprezie nie skorzysta. Więcej czasu spędzi w aucie jeżdżąc tam i z powrotem 🤷 ten chłopczyk pije wodę z butelki, więc jakby z podaniem mleka by nie było problemu, chyba tej dziewczynie po prostu się nie chce odciągać mleka albo uczyć picia mm 🤷 w sumie to nie moja sprawa, ale zmierzam do tego że sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, wolałabym już nigdzie nie iść, niż pół nocy spędzać w aucie. Nie byłoby mnie stać na takie uwięzienie. I mimo że otwarcie mogę tutaj powiedzieć że jej zazdroszczę kp, to jak patrzę na tą sytuację - zazdrość jakby słabnie 😂
To że jesteśmy matkami nie sprawiło że nasze potrzeby się mają całkiem usunąć w cień. Wręcz uważam że takie podporządkowanie wszystkiego na 200% dziecku jest mało korzystne dla obu stron. Wiadomo, sytuacje w życiu są różne, ale jednak wypadałoby zachować jakiś balans, żeby się nie zatracić.
Trzymam ogromne kciuki za udane odstawienie Mikołaja 😘Annia, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia wrote:Karolina co to WWR?
Wczesne Wspomaganie Rozwoju, dowiedziałam się o tym od mojej (i Iryskowej) fizjo. Komisja w poradni psych-pedag. ocenia, czy maluszkowi się to należy. W ramach WWR przysługuje m.in. od 4 do 8 godzin rehab w miesiącu, logopeda itd. Taka 'opieka' przysługuje aż do pójścia do szkoły. Problemy z napięciem mięśniowym podlegają pod WWR i ponoć bez problemu się to dostaje. Mamy zaświadczenie od neurologa i inne papiery. Chciałabym wreszcie dostać jakąś rehabilitację ZA DARMO 😂 doczytałam ostatnio, że orzeczenie o WWR to dodatkowe punkty w rekrutacji do przedszkoli w moim mieście 😎. Będę jak rasowa Grażyna wyciskać system jak cytrynę!
Ounai, chyba Twój Tymek ma przyznane WWR?Annia, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarko, szwagierka faktycznie nie skorzysta z tej imprezy... już lepiej byłoby wynająć pokój w tej sali (jeśli jest), zostawić tam młodego z opieką i chodzić na karmienia. Ale może nie ma takiej opcji, albo byłoby za głośno. Nawet nie wiesz jak 'miło' się czyta, że Twoja zazdrość kp osłaba. Jesteś super mamą i bardzo Ci kibicowałam, żebyś pozbierała się po tych złych emocjach związanych z karmieniem. Iga zostanie z babcią, czy dalej je tylko od Ciebie?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, szczerze mówiąc nie wiem. My mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i tam nas lekarz kwalifikował. Dostał logopedę i gimnastykę korekcyjną, ale czy to jest jako wwr traktowane to nie wiem. Całkiem możliwe, bo przysługuje mu 120 dni świadczenia w sumie. To jest jakiś ośrodek słuchu, mowy i wzroku.
Edit: 120 dni jest w rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:19
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Karolina, szczerze mówiąc nie wiem. My mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i tam nas lekarz kwalifikował. Dostał logopedę i gimnastykę korekcyjną, ale czy to jest jako wwr traktowane to nie wiem. Całkiem możliwe, bo przysługuje mu 120 dni świadczenia w sumie. To jest jakiś ośrodek słuchu, mowy i wzroku.
Chyba na wwr dostaje się też orzeczenie z tego co kojarzę.
Też mieliśmy do tego podchodzić, ale z dziennego ośrodka rehabilitacji dostaliśmy od lekarza rehabilitacji, akurat w tym nie ma logopedy, ale w innym już jest, tyle że tam się dłużej czeka na fizjo, a mi głównie na tym zależało. Do wwr potrzeba opinia kilku lekarzy i pod komisję się idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:09
O ❤️
Z ❤️ -
Marta oszalala ze szczęścia. Odkąd wróciliśmy do domu chodzi w kółko po salonie, oczywiście na nogach. Nawet zabawki jej za bardzo nie są potrzebne tak się cieszy z tego że jest w swoim domu
Meggi110818, Maminka89, emdar, Enigvaa, Lalia, Suszarka, asias86, SzalonaOna, Clover, Ladyo, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Martwi mnie to ciągle "miętolenie"językiem. Cały czas ten język 👅 jest w ruchu,cały czas nim macha na lewo i prawo i wysuwa i chowa i żuje.
Według laryngologa,neurologa, neurologopedy jest ok ale nie daje mi to spokoju.
Podejrzyj w czasie snu jaka jest pozycja spoczynkowa języka. Jeśli na gorzej jest, to wszystko jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:30
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, Mikołaj najpierw pił z otwartego (Doidy Cup), ale jak wyszedł mu ząb to raczej zaczął gryźć te kubki (są porysowane...) i cały się oblewać. Może Bbox jest nieidealny, ale z niego REALNIE pije, zwłaszcza, że kp w dzień już tylko raz, więc płyny są mu potrzebne.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
My po wizycie.
Doktor powiedziała, że mało kiedy zdarza się, że nie zgadza się z Surkont ale w tym przypadku wg niej nie ma co podcinać, ani góry ani dołu...
Mamy tylko 4 razy dziennie masować.
Ulga niesamowita.Meggi110818, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, ZielonaHerbata, emdar, Lalia, Annia, Clover, Inga28, Ladyo, kic83, Ounai, dmg111, Ewa88 , Enigvaa lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Suszarko, szwagierka faktycznie nie skorzysta z tej imprezy... już lepiej byłoby wynająć pokój w tej sali (jeśli jest), zostawić tam młodego z opieką i chodzić na karmienia. Ale może nie ma takiej opcji, albo byłoby za głośno. Nawet nie wiesz jak 'miło' się czyta, że Twoja zazdrość kp osłaba. Jesteś super mamą i bardzo Ci kibicowałam, żebyś pozbierała się po tych złych emocjach związanych z karmieniem. Iga zostanie z babcią, czy dalej je tylko od Ciebie?
Z Igą mam zgryz. Chciałam ją od początku zostawić z moimi rodzicami, ale mój mąż się uparł, że musi się pochwalić córką 🤦 i chyba ją weźmiemy na mszę i obiad, a potem odwieziemy. Chociaż nie podoba mi się ten pomysł, bo w niedzielę u teściów wpadła w histerię jak się pojawiło więcej osób... Moja mama próbowała karmić Igę butelką i jakoś szło, w razie ogromnego kryzysu mam do domu z sali 5min autemIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022