WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina co to WWR?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:57

SzalonaOna lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Czyli przejeżdżałam przez nie tramwajem i metrem, i to by było na tyle. :D

KarolinaMaria, ja często mam wrażenie, że nasze macierzyństwo jest dość podobne. Często chcę coś napisać i okazuje się, że Ty już to napisałaś. ;) Ja uważam, że popełniłam błąd, że w okolicy 6 miesiąca nie zaczęłam przechodzić na karmienie mieszane. Wtedy MOGŁABYM odstawić kiedy będę miała ochotę... A teraz jestem uwięziona. :( Kocham go, ale mam potrzebę pewnej niezależności. Nie wiem jak to ująć, no nie jestem typem mamy, która potrafi zrezygnować z siebie...
    Anna, ja Ciebie rozumiem.
    Bratowa mojego męża ma prawie rocznego synka. W sobotę wszyscy idziemy na wesele. Oni mieszkają 30km od sali weselnej. I ona - mimo że zostawi synka pod opieką siostry - będzie do niego jeździć na karmienie. Szczerze mówiąc dla mnie to bez sensu, bo ona nawet na tej imprezie nie skorzysta. Więcej czasu spędzi w aucie jeżdżąc tam i z powrotem 🤷 ten chłopczyk pije wodę z butelki, więc jakby z podaniem mleka by nie było problemu, chyba tej dziewczynie po prostu się nie chce odciągać mleka albo uczyć picia mm 🤷 w sumie to nie moja sprawa, ale zmierzam do tego że sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, wolałabym już nigdzie nie iść, niż pół nocy spędzać w aucie. Nie byłoby mnie stać na takie uwięzienie. I mimo że otwarcie mogę tutaj powiedzieć że jej zazdroszczę kp, to jak patrzę na tą sytuację - zazdrość jakby słabnie 😂

To że jesteśmy matkami nie sprawiło że nasze potrzeby się mają całkiem usunąć w cień. Wręcz uważam że takie podporządkowanie wszystkiego na 200% dziecku jest mało korzystne dla obu stron. Wiadomo, sytuacje w życiu są różne, ale jednak wypadałoby zachować jakiś balans, żeby się nie zatracić.

Trzymam ogromne kciuki za udane odstawienie Mikołaja 😘

Annia, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Karolina co to WWR?

Wczesne Wspomaganie Rozwoju, dowiedziałam się o tym od mojej (i Iryskowej) fizjo. Komisja w poradni psych-pedag. ocenia, czy maluszkowi się to należy. W ramach WWR przysługuje m.in. od 4 do 8 godzin rehab w miesiącu, logopeda itd. Taka 'opieka' przysługuje aż do pójścia do szkoły. Problemy z napięciem mięśniowym podlegają pod WWR i ponoć bez problemu się to dostaje. Mamy zaświadczenie od neurologa i inne papiery. Chciałabym wreszcie dostać jakąś rehabilitację ZA DARMO 😂 doczytałam ostatnio, że orzeczenie o WWR to dodatkowe punkty w rekrutacji do przedszkoli w moim mieście 😎. Będę jak rasowa Grażyna wyciskać system jak cytrynę!

Ounai, chyba Twój Tymek ma przyznane WWR?

Annia, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, szwagierka faktycznie nie skorzysta z tej imprezy... już lepiej byłoby wynająć pokój w tej sali (jeśli jest), zostawić tam młodego z opieką i chodzić na karmienia. Ale może nie ma takiej opcji, albo byłoby za głośno. Nawet nie wiesz jak 'miło' się czyta, że Twoja zazdrość kp osłaba. Jesteś super mamą i bardzo Ci kibicowałam, żebyś pozbierała się po tych złych emocjach związanych z karmieniem. Iga zostanie z babcią, czy dalej je tylko od Ciebie?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, szczerze mówiąc nie wiem. My mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i tam nas lekarz kwalifikował. Dostał logopedę i gimnastykę korekcyjną, ale czy to jest jako wwr traktowane to nie wiem. Całkiem możliwe, bo przysługuje mu 120 dni świadczenia w sumie. To jest jakiś ośrodek słuchu, mowy i wzroku.

Edit: 120 dni jest w roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:19

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie to ciągle "miętolenie"językiem. Cały czas ten język 👅 jest w ruchu,cały czas nim macha na lewo i prawo i wysuwa i chowa i żuje.
    Według laryngologa,neurologa, neurologopedy jest ok ale nie daje mi to spokoju.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, to są zabawy językiem ;) tez pytałam o to neurologopedę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 15:53

ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko nasz też tak wariowal z językiem. :)

Suszarko, a ja ci zazdroszczę karmienia MM. I tak to w tym świecie jest. ;) każdy nie do końca zadowolony. :]

ZielonaHerbata, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    A do lasu gdzie chodzisz? My dziś bazar zaliczyliśmy
    Do Lasku na Kole ( skrótem przez Szamocką, potem koło stadniny koni; kojarzysz tereny?)

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Karolina, szczerze mówiąc nie wiem. My mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i tam nas lekarz kwalifikował. Dostał logopedę i gimnastykę korekcyjną, ale czy to jest jako wwr traktowane to nie wiem. Całkiem możliwe, bo przysługuje mu 120 dni świadczenia w sumie. To jest jakiś ośrodek słuchu, mowy i wzroku.

Chyba na wwr dostaje się też orzeczenie z tego co kojarzę.
    Też mieliśmy do tego podchodzić, ale z dziennego ośrodka rehabilitacji dostaliśmy od lekarza rehabilitacji, akurat w tym nie ma logopedy, ale w innym już jest, tyle że tam się dłużej czeka na fizjo, a mi głównie na tym zależało. Do wwr potrzeba opinia kilku lekarzy i pod komisję się idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:09

O ❤️
    Z ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙃
    Ja to już od razu zaczynam się doszukiwać niewiadomo czego, już nagrałam 3 filmiki aby pokazać neurologowi przy kolejnej wizycie 😅

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta oszalala ze szczęścia. Odkąd wróciliśmy do domu chodzi w kółko po salonie, oczywiście na nogach. Nawet zabawki jej za bardzo nie są potrzebne tak się cieszy z tego że jest w swoim domu :)

Meggi110818, Maminka89, emdar, Enigvaa, Lalia, Suszarka, asias86, SzalonaOna, Clover, Ladyo, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Martwi mnie to ciągle "miętolenie"językiem. Cały czas ten język 👅 jest w ruchu,cały czas nim macha na lewo i prawo i wysuwa i chowa i żuje.
    Według laryngologa,neurologa, neurologopedy jest ok ale nie daje mi to spokoju.

Podejrzyj w czasie snu jaka jest pozycja spoczynkowa języka. Jeśli na gorzej jest, to wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 16:30

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:57

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 88, nam neurlogopeda kazała uczyć pić z otwartego kubeczka, ale to jest masakra, dwa razy zamoczy usta, włoży język i resztę wylewa na siebie.
    Na razie najlepiej idzie jej picie z basenu🥴

Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Mikołaj najpierw pił z otwartego (Doidy Cup), ale jak wyszedł mu ząb to raczej zaczął gryźć te kubki (są porysowane...) i cały się oblewać. Może Bbox jest nieidealny, ale z niego REALNIE pije, zwłaszcza, że kp w dzień już tylko raz, więc płyny są mu potrzebne.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Do Lasku na Kole ( skrótem przez Szamocką, potem koło stadniny koni; kojarzysz tereny?)
    Tak choć nigdy nie byłam w tym Łasku. Ja to bardziej Las Bielański

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.
    Doktor powiedziała, że mało kiedy zdarza się, że nie zgadza się z Surkont ale w tym przypadku wg niej nie ma co podcinać, ani góry ani dołu...
    Mamy tylko 4 razy dziennie masować.
    Ulga niesamowita.

Meggi110818, Suszarka, SzalonaOna, Zulugula, ZielonaHerbata, emdar, Lalia, Annia, Clover, Inga28, Ladyo, kic83, Ounai, dmg111, Ewa88 , Enigvaa lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Suszarko, szwagierka faktycznie nie skorzysta z tej imprezy... już lepiej byłoby wynająć pokój w tej sali (jeśli jest), zostawić tam młodego z opieką i chodzić na karmienia. Ale może nie ma takiej opcji, albo byłoby za głośno. Nawet nie wiesz jak 'miło' się czyta, że Twoja zazdrość kp osłaba. Jesteś super mamą i bardzo Ci kibicowałam, żebyś pozbierała się po tych złych emocjach związanych z karmieniem. Iga zostanie z babcią, czy dalej je tylko od Ciebie?
    Dziękuję ❤️ jest już bez porównania lepiej, a ja wracam do dawnej siebie na szczęście.
    Z Igą mam zgryz. Chciałam ją od początku zostawić z moimi rodzicami, ale mój mąż się uparł, że musi się pochwalić córką 🤦 i chyba ją weźmiemy na mszę i obiad, a potem odwieziemy. Chociaż nie podoba mi się ten pomysł, bo w niedzielę u teściów wpadła w histerię jak się pojawiło więcej osób... Moja mama próbowała karmić Igę butelką i jakoś szło, w razie ogromnego kryzysu mam do domu z sali 5min autem :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 3873 3874 3875 3876 3877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ