WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover często wkładałam body krotki rękaw pod pajaca. :)

Clover lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, na dwoje babka wróżyła... Może być piękny, ciepły wrzesień i wtedy body z krótkim rękawem się przydadzą. A może być pogoda jak w listopadzie. Ja bym nie kupowała jakoś dużo, może 3 pary, tyle się zawsze wykorzysta.

23.08 to piękna data na przyjście na świat, sama się wtedy urodziłam 😂

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec a twoj brat się nie szczepil tak? Bo dla zaszczepionych nie ma chyba kwarantanna?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia A Miki śpi w dzień?
    U nas noce ostatnio to jakaś pomylka😣

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona spi tylko na spacerach albo w aucie. Ostatnie 5 dni jak wózek się zatrzyma to się budzi... Na urlopie jak byliśmy to potrafił pospac np 1.5 godziny na tarasie w wózku, a teraz to już kompletny dramat. :( Mamy rytm dnia, wstajemy o tej samej porze, drzemki też, a sen jest do dupy. Nie ukrywam, że wiąże dużą nadzieję z odstawieniem kp, wiem że nie zawsze pomaga, ale u części jest polepszenie snu. A gorzej już i tak być nie może.

Zielona a ile razy Wam się budzi córeczka?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    U mnie dzisiaj nienajlepszy dzień. Od rana mam straszną migrenę i niestety zwróciłam śniadanie... Dobrze, że mój mąż jest jeszcze na urlopie i zajmuje się dziś Olkiem, bo ja jestem nie do życia 😔

Moja szwagierka na dniach ma termin porodu (23.08) i zastanawiam się, co kupić dla Malutkiej. Szwagierka mówi, że praktycznie nie mają body z krótkim rękawem i pomyślałam, że może im kupię, ale zastanawiam się, czy będą im one w ogóle potrzebne, skoro już niedługo jesień. Nie wiadomo też, kiedy szwagierka urodzi, bo pierwsze dziecko urodziła równo w 42 tc. No i oczywiście nie wiadomo, jaka będzie pogoda. Ounai, Annia, pamiętacie może czy ubierałyście na początku swoje dzieci w body z krótkim rękawem? :)
    Ja ubierałam, ale Marta nie była cieplolubna. Natomiast Mikołaj w tym samym czasie nosił warstwę więcej. Wszystko zależy od dziecka i podejścia rodziców.

Annia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jednorożec a twoj brat się nie szczepil tak? Bo dla zaszczepionych nie ma chyba kwarantanna?

Ten kretyn twierdzi że nie ma możliwości. Ciekawe jak jak wszystkich szczepią.
    Nie mam do niego siły ojciec umierał i nie przyjechał bo bilet drogi i miał gdzieś teraz to samo z mamą robi

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie 😘

U nas noc dramat, było tak gorąco i duszno w mieszkaniu, że nie było czym oddychać, budziliśmy się z mężem co chwilę, Olek też się turlał po łóżeczku, masakra jakaś 😰 dopiero ok. 3 była burza i zmieniło się powietrze i jakoś zasnęliśmy 🥴

Anniu, pytam zupełnie z ciekawości. Pisałaś, że Mikołaj w dzień nie je mleka, bo Wam super idzie rozszerzanie diety, ale karmisz go na sen nocny i w nocy. Rozumiem, że teściowa przyjeżdża żeby wesprzeć Twojego męża, bo chcecie zrobić tak żeby na noc i w nocy Miki nie dostał piersi. I teraz wracając do mojego pytania: na noc i w trakcie nocy będzie go mąż i teściowa próbowali ululać i ewentualnie podać MM w bboxie??

Pytam dlatego, że dużo dzieci (niezależnie czy kp czy mm) budzi się w nocy na karmienie i to bardzo "długo", w sensie nawet do dwóch lat. I zastanawiam się po prostu, skąd wiadomo że dziecko się obudziło, bo się tylko wybudziło i trzeba ululać, a kiedy trzeba dokarmić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 14:58

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia,nasz Julek nadal je w nocy mm( nawet 3 razy czasem,ale małe ilości, łącznie to jest maksymalnie 200 ml). Skąd wiadomo że chce jeść a nie dolulać, poprzytulać się itd? Bo nic nie działa,jak tylko mleko ( z wodą próbuje co parę nocy). Taka jest różnica od jakiegoś czasu, że zje, odkładamy go do łóżeczka i dalej śpi. Nie pamiętam już kiedy było dłuższe wybudzenie ostatnio u nas.
    Annia, Herbatko, przesyłam dużo siły do nieprzespanych nocy. Wiem co czujecie 😒🥴. Aniu,życzę Wam żeby po odstawieniu KP było lepiej ( u nas po zmianie mojego mleka na mm nie było niestety:(, no ale tu chodzi też o samego cyca,a nie o mleko). Też się wkurwi...że trzymamy rytm, rutynę, spacery, zabawy i cuda na kiju, a spanie do dupy totalnie....Przytulam mocno!

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wczoraj Tomsona znalazlam w zmywarce na drzwiach a dziś w pralce, tylko dupa mu wystawala i nogi 😂🙈
    Ahaha do pralki Polun już się przymierzała ale jeszcze chyba jest za mała ale na zmywarke też włazi, i zawsze mąż krzyczy że odpadnie cały front razem z nią :D

Pola dziś dostała telefonem w głowę jak spała - ale był wrzask 😲😲😲😲

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ten kretyn twierdzi że nie ma możliwości. Ciekawe jak jak wszystkich szczepią.
    Nie mam do niego siły ojciec umierał i nie przyjechał bo bilet drogi i miał gdzieś teraz to samo z mamą robi
    Miałam identyczną sytuacje w rodzinie.
    Takim ludziom należy tylko współczuć braku uczuć :(

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocki ostatnio fatalne....jak moglam spac i sie cieszyc ze ona spi, to wstawalam na laktator i godzinny power pumping .....a teraz czasem kładę się 21-22, zasypiam po godzinie ,Maja pobudka ok 12-3 I dostaje samą pierś..i później już jest dramat..odkladana do kołyski się budzi, znowu lulanie, odkładanie....pośpi z pół godz-maks godzina i się budzi..zazwyczaj 5-6...Dzisiaj od 3 walczyłam 2godz,w końcu zasnęła na rękach i spała ze mną w łóżku (mąż od 3tyg na sofie)...ale plus taki , że mąż chociaż śpi te 6-7h to ją bierze o tej 5-6 A ja odsypiam chwilę:)
    nie wiem skąd takie zepsute nocki, może ten regres snu, a może nie dojada z piersi, dlatego taka niespokojna...może powinnam wrócić do nocnego mm...

Jakie akcesoria polecacie do rozszerzania diety ? Jestem piki co zielona:) jakie naczynia, kubeczki, śliniaki silikonowe, z rekawkiem ? Może coś z aliexpress?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:05

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to jest normalne, że mojej Mai jeszcze nie wyszły żadne zęby? 😬

atdcgu1rjappkskg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Za 2 dni przyjezdza teściowa I odstawiamy kp. Serio, nie wiem czy dożyjemy do tego czwartku. Spaliśmy może z 4 godziny od 21 do 7. Mikołaj nie umie zasnąć. Chcę spać a nie umie. Wozimy go wózkiem i ledwo wózek się zatrzyma to się budzi... Przy piersi też nie zawsze zasypia. Mówię Wam DRAMAT.
    Aniu a może on jest jeszcze w jakimś regresie snu, wiem że Miki nigdy nie spał najlepiej ale czy zawsze aż tak źle było?
    U nas też ostatnio kiepsko z zasypianiem, też nie potrafi zasnąć.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Do roku jest czas na pierwszego zęba. U nas wyszedł w 9 miesiącu 🙂

kar_oliv lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Piona - też nie mamy.
    Pediatra mówi że mamy czas.
    Córka sąsiadki kończąc rok nie miała ani jednego, a chwilę po wyszło 6 na raz 🙉

Ja akurat się cieszę bo czekają nas 2 miesiące masaży, a bez zębów jest lepiej 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:25

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki, to mnie uspokoiłyście 😁
    U nas też nocki do bani, najlepiej to się bawić o 2 w nocy xD

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, planujemy dokładnie zrobić tak jak piszesz, będziemy próbować MM albo wodę w Bboxie. Teściowa do pomocy dla męża, żeby przetrwał noc, a ja idę spać do rodziców. Może to dziwne ale np mój mąż daje rade go ululac nosząc, a jak ja go noszę to sie wścieka. Pewnie nie może zrozumieć dlaczego jest u mamy w objęciach a nie dostaje piersi. Tak więc jak znikam na noce 3. Później mąż ma nocke i teściowa będzie jeszcze ze mną, a później już będziemy sobie radzić w dwójkę.

Anetko, może to regres snu, nie wiem, ale tak czy siak chce go odstawić, a to ostatni moment, kiedy możemy mieć pomóc teściowej póki ma wakacje. Później będzie rada pedagogiczna itp... Tak źle jak teraz nie było nigdy, bo nawet jeśli się budzil pierdyliard razy to szybko zasypiał, a teraz nie umie zasnąć i widzę, że się męczy tym.

Emdar, właśnie ja mam wrażenie, że on dużo mleka zjada do zaśnięcia, a później to już tylko ciamka ta pierś.

Mamy kolejnego zęba. 4tego do kolekcji. Wita się prawa górna jedynka. 🦷🦷🦷🦷

emdar, Suszarka, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja polecam śliniaki fartuszki z Ikei, takie w kropki z długim rekawem. Schną ekspresowo, rano po kaszce spłukuję wodą i do obiadu już jest suchy. W automacie piorę je co parę dni, dopierają się nawet z marchewki. Mam 2 i tyle w zupełności wystarczy.

Annia, czekam na relację z oglądania mieszkania. Mam podobne odczucia z Matyldą. Jak ja jestem z nią na spacerze to szybko jest płacz, rzadko kiedy zasypia, od razu musi być cyc na ławce. Jak moja mama weźmie ją na spacer to o wiele częściej odpływa, łatwiej ją odłożyć do wózka, nie wkurza się po 10 minutach jazdy. Wg mnie Mati rozumie, że od babci nic nie dostanie i idzie w kimę, a do matki można się przytulić, to po co jeździć w wózku 🙄

Tajka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Tak, Marcie wyszły ok 10 miesiąca. Jeśli do roku nie wyjdą to należy iść do lekarza i zrobić diagnostyka.

age.png

age.png
‹‹ 3986 3987 3988 3989 3990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ