Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, mam zagwozdkę mamuśki; liczę na Waszą pomoc:) Na Chrzcie będzie 15 osób ( plus dwoje maluchów 1,5 roczniak i 3,5 latka); ile ciasta mam zamówić? Od cateringu biorę tylko jedzenie ( obiad, sałatki, zimne przekąski). Myślałam o 3 dużych ( ok 2 kg) ciastach i torcie. Nie za dużo? Doradźcie coś...42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej, dziś mieliśmy kontrolę u neurologa. Pani Dr jest mega zadowolona z postępów Tymka. Nie ma śladu po asymetrii. Mówiła że od naszej ostatniej wizyty u niej w maju widzi ogromną różnice u niego. Teraz chce go zobaczyć w grudniu jak skończy rok. A potem jeszcze jak skończy korygowany rok czyli w lutym i na tym skończymy wizyty u neurologa 😊
Dziś kończymy 8 miesięcy. Jutro zrobię fotkę i wrzucę 😊KarolinaMaria, Ounai, emdar, Suszarka, Lalia, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
emdar wrote:Kurde, mam zagwozdkę mamuśki; liczę na Waszą pomoc:) Na Chrzcie będzie 15 osób ( plus dwoje maluchów 1,5 roczniak i 3,5 latka); ile ciasta mam zamówić? Od cateringu biorę tylko jedzenie ( obiad, sałatki, zimne przekąski). Myślałam o 3 dużych ( ok 2 kg) ciastach i torcie. Nie za dużo? Doradźcie coś...
emdar, Clover lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Lalia u mnie Ksawciu mleko w nocy pił do 4rż. Dopóki nie mówił poprostu to go uspokajało, a potem sam wolał.
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
U nas ze snem było tak, że spanie o 20, pobudka na jedzenie koło 1 lub 2, później kolejna pobudka na jedzenie koło 5 i spanie do 7 lub 8. I tak było gdzieś do ponad 3miesiaca. Później zaczęło się psuć.
A teraz nadal spanie o 20. Ale koło 1 jest karmienie, odkładam i za chwilę się budzi i jest wyspana i uśmiechnięta. Dziś tak brykala do 4:30😑😑😑
Jaki macie patent jak Wasze dzieci w środku nocy robią sobie pobudke i nie chcą spać?
Nie chce pozwalać jej na zabawę bo tak się nauczy i będzie ciężko zmienić ten nawyk.
A znowu próba usypiania kończy się płaczem i wyrywaniem. -
Ja od poniedziałku mam dwójkę dzieci w domu 🤦
Wiki ma zamknięte przedszkole na dwa tygodnie, wraca 1.09 i idzie już do zerówki.
Maks biega po całym domu, wchodzi na kanapę, skacze po niej, dostaje zawału serca 😂🤦
Wiki cały czas gada i gada 😂🤦
Chyba oszaleje 😂😂😂Lalia, KarolinaMaria, Inaa89, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
emdar wrote:Kurde, mam zagwozdkę mamuśki; liczę na Waszą pomoc:) Na Chrzcie będzie 15 osób ( plus dwoje maluchów 1,5 roczniak i 3,5 latka); ile ciasta mam zamówić? Od cateringu biorę tylko jedzenie ( obiad, sałatki, zimne przekąski). Myślałam o 3 dużych ( ok 2 kg) ciastach i torcie. Nie za dużo? Doradźcie coś...
emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Herbatko A próbowałaś ją otulać? U nas czasem pomaga, jak nie chce zasnąć...próbowałaś usypiac skacząc na piłce? U nas każde usypianie to skakanie....zła jestem, bo za czasów noworodka odkładałam do łóżeczka , dawałam smoczka , włączyłam szum i bujałam w kolysce i zasypiala sama, a teraz bez rąk nie ma opcji i nie wiem jak to zmienić..
-
Też mi się wydaje że 2 ciasta w zupełności wystarcza. W restauracji chyba liczyli 2 kawałki na osobę, miałam 15 osób i jeszcze zostało ciasta..
A w ogóle.. rekompensata w cukierni za pomylony smak tortu to 15 zł zwrotu hahahaemdar, Clover lubią tę wiadomość
-
emdar lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, też tak macie, że tęsknicie za noworodziem? Ja tęsknię za tymi pierwszymi dniami, dzisiaj się poryczałam mężowi jak wspominałam pierwsze dni, jak Maja byla tylko na piersi, pierwsze dni w domu....jak wróciłyśmy ze szpitala, jak było super, a zarazem dziwnie....moze to wynika z tego, że chciałabym cofnąć czas i nie popełnić błędów, które popełniłam i cały czas rozpamiętuje ten czas....A o porodzie to codziennie myślę...i mówię sobie , że mogłabym jeszcze raz ją urodzić.. mimo, że myślałam, ze umre, to jakoś najgorzej tego nie wspominam....te uczucie, jak polożyli mi Majczke na klatę niesamowite 😍 nawet ten połóg jest do przeżycia...
Może jestem dziwna 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 19:57
-
Cześć Mamusie
ja dziś zabiegana, rano ustalaliśmy szczegóły dot. chrzcin i oczywiście okazało się ze w cenie 110 zł od osoby nie ma ciast… mozemy przynieść swoje wiec teraz muszę to przemyśleć. Potem usg bioderek k wreszcie jest wszysyko dobrze! Czyli dobrze Suszarko pisałaś ze do 10 tyg maja prawo się rozwijać
a potem wielkie wydarzenie! Namówiłam męża na zakup ekspresu do kawy! Kupiliśmy Philips latte go, automatyczny ze spienianiem mleka itp i powiem Wam ze cieszę się co najmniej jakbym wygrała milion złotych! Nawet teściowa już na kawę zaprosiłam 😂 teraz muszę tylko poczytać jaka kawa najlepsza itp. Macie jakieś fajne do polecenia? Jakieś stronki z radami dla kawoholikow?
Suszarka, Lalia, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Herbatko A próbowałaś ją otulać? U nas czasem pomaga, jak nie chce zasnąć...próbowałaś usypiac skacząc na piłce? U nas każde usypianie to skakanie....zła jestem, bo za czasów noworodka odkładałam do łóżeczka , dawałam smoczka , włączyłam szum i bujałam w kolysce i zasypiala sama, a teraz bez rąk nie ma opcji i nie wiem jak to zmienić..
Tajka u nas usypianie, to mix lulania i skakania na piłce 😁😁
U nas też za noworodka usypiala przy jedzeniu. Nie było żadnego bujanie, czy skakania.
Ale jak widać nie ma co się przyzwyczajać bo wszystko szybko się zmienia.
Kiedyś tylko zjadła i spała jak mops przy cycku i odkladalam. Teraz już nie ma opcji, że zaśnie przy piersi. -
Dzięki za podpowiedzi w temacie ciast. Chyba faktycznie 2 i tort wystarczą.
Herbatko, ja nie miałam patentu na nocne harce;Julek po prostu przewalał się w łóżeczku/ wózku/ po mnie w łóżku. Nie chciał spać i już; w końcu się zmęczył (najczęściej po 2 h) I zasypiał( w 90% w wózku). Z doświadczenia powiem Ci,że wydaje mi się ze trzeba to po prostu przetrwać 🙄
Tajka, cukiernia normalnie mistrzowie marketingu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka wrote:Dziewczyny, też tak macie, że tęsknicie za noworodziem? Ja tęsknię za tymi pierwszymi dniami, dzisiaj się poryczałam mężowi jak wspominałam pierwsze dni, jak Maja byla tylko na piersi, pierwsze dni w domu....jak wróciłyśmy ze szpitala, jak było super, a zarazem dziwnie....moze to wynika z tego, że chciałabym cofnąć czas i nie popełnić błędów, które popełniłam i cały czas rozpamiętuje ten czas....A o porodzie to codziennie myślę...i mówię sobie , że mogłabym jeszcze raz ją urodzić.. mimo, że myślałam, ze umre, to jakoś najgorzej tego nie wspominam....te uczucie, jak polożyli mi Majczke na klatę niesamowite 😍 nawet ten połóg jest do przeżycia...
Może jestem dziwna 🤔
Ja się niestety nie nacieszylam tym czasem jak była noworodkiem. 3 tyg bylysmy w szpitalu. Malutka w inkubatorze.
Bardzo mi żal tych straconych chwil. Tego, że wszystko tak się potoczyło.
Jak wróciliśmy do domu, to dzień w dzień latanie po lekrzach.
Czuje sie taka okradziona z tego magicznego czasu. -
ZielonaHerbata wrote:Tajka u nas usypianie, to mix lulania i skakania na piłce 😁😁
U nas też za noworodka usypiala przy jedzeniu. Nie było żadnego bujanie, czy skakania.
Ale jak widać nie ma co się przyzwyczajać bo wszystko szybko się zmienia.
Kiedyś tylko zjadła i spała jak mops przy cycku i odkladalam. Teraz już nie ma opcji, że zaśnie przy piersi. -
Ladyo, świetnie że bioderka w porządku ❤️ a ten ekspres ma moja siostra, wczoraj piłam u niej kawkę, meeeega 🥰
Tajka, jedyne moje akcesoria to łyżeczki babydream, śliniaki z Pepco (chyba że chcesz blw to przyda się fartuszek), i krzesełko Antilop + akcesoria z Antildynie inwestowałam w żadne silikonowe naczynia, jak daję coś do rączki to kładę na tackę, a kaszkę/zupkę podaję ze zwykłej miseczki porcelanowej. A, no i do picia wody używamy głównie bbox, czasem daję też ze zwykłego kubka.
Za noworodkiem tęsknię bardzo...w szpitalu działo się tyle złego, w domu potem prawie dwa miesiące płaczu, chciałabym cofnąć czas i zmienić sobie wspomnienia, stworzyć lepsze. Strasznie mi przykro że tak się to potoczyło, a jednocześnie jestem bardzo wdzięczna że obie jesteśmy zdrowe.
Inna, bardzo się cieszę że u neurologa wszystko dobrze 😍
Lalia, ja przyznam że patrzę na zegarek. Jeśli minęło ok. 3-4h od ostatniego mleka to całkiem prawdopodobne, że Iga się obudziła z głodu. W ogóle ostatnio w nocy pije bardzo dużo mleka, ale też strasznie szybko mi rośnie, więc pewnie potrzebuje.Inaa89, Ladyo lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Oglądaliśmy mieszkanie. No ładne. Moja mama by już je zaklepywała. 🤣 Fajne jest to, że właściciele budują dom I w razie czego pasuje im późniejsze przekazanie mieszkania (wtedy my moglibyśmy sprzedać nasze I np uniknąć kredytu). Te dodatkowe 40m2 w porównaniu do tego co mamy teraz to jednak robi ogromna różnice.
Ja tęsknię za tym jak Mikołaj spal jako noworodek. 🤣Zulugula, asias86, KarolinaMaria, emdar, kic83, Clover, Inaa89, Suszarka, Ewa88 , Ladyo lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka, nie jesteś dziwna, nie myśl tak o sobie. Tak masz i już. Ja nie tęsknię zupełnie; pierwsze miesiące życia Julka wspominam bardzo bardzo słabo( myślę, że początek pandemii i wielka niewiadoma co to będzie, nie pomogło). Julek spał koszmarnie słabo ( potrafiłam pół dnia przesiedzieć z nim na fotelu, a on spał po 20 minut na rękach), ja byłam zombie z eksplodującymi cyckami. Naprawdę super czas zaczął się tak naprawdę parę mscy temu,jak Julek zaczął odczuwalnie lepiej spać i zaczął się komunikować. Mogę śmiało powiedzieć, że zaczęłam rozumieć o co kaman w macierzyństwie po ponad roku życia dziecka. Czy to oznacza,że jestem dziwna? Nie jestem, tak mam i już. Ty masz inaczej,i masz do tego prawo. Każda z nas ma prawo odczuwać inaczej swoje macierzyństwo; nie ma(na całe szczęście!!!) jednego powszechnie obowiązującego modelu bycia matką.
Annia, Clover, Inaa89, Suszarka, Maminka89 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙