X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv, świetna fryzura, ale włosy włosami, a Ty jesteś piękną kobietą! Masz śliczny uśmiech 🤩

Dmg, Julcia jak zwykle wesolutka 😍 Śliczna jest!

Lalia, hurra, dzisiaj załapałam się na zdjęcie Olka 😁 Super chłopak z niego! 🤩 A pomysł z bułką tartą zamiast piasku jest mega 😅

kar_oliv, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj chyba pierwsze podejścia do siadu. Rano Olek tak zrobił, najpierw się cieszył a później się rozpłakał, bo chyba nie wiedział, jak wrócić na czworaki 😅 Na razie tego nie powtórzył.

(...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 20:55

Ounai, Maminka89, KarolinaMaria, kar_oliv, Lalia, Zulugula, AgataAgatka, kic83, asias86, Inaa89, dmg111, Nowastaraczka, Gagatka, kiniusia270, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda pełza (wreszcie ;P )!!! Dopełzała do mojego talerza z gofrem, który stał na podłodze obok maty 😂😂

Kar, jesteś piękna! Pamiętam Twoje łazienkowe zdjęcia z brzuszkiem, a tu już prawie 8 miesięcy Mai ;)

Jak już jesteśmy przy Mai, to od razu przejdźmy do świąt. Czy to normalne, że przeglądam na vinted świąteczne sukienki dla Matyldzi? 😂

Ounai, kar_oliv, Lalia, Iryska, Clover, Zulugula, kic83, Inaa89, dmg111, Nowastaraczka, Gagatka, kiniusia270 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Super ta hulajnoga, ale faktycznie złożyć by się musiało parę osób. A ten domek dumel nie jest bardziej zabawką dla dziewczynki?

Zulugula dużo zdrowia dla Tomka i wszystkiego najlepszego z okazji 9 miesięcy!
    Ja uważam, że nie ma czegoś takiego jak zabawki dla dziewczynki i dla chłopaka. Mój syn miał różowy zestaw do sprzątania i go uwielbiał. Na kuchnię nie mieliśmy miejsca, a lalki nie chciał, choć pytałam wielokrotnie. Za to Marta uwielbia bawić się klockami. Dzieci nie kategoryzują. To my dorośli wpychamy je na siłę w jakieś role. Poza tym oczekujemy, żeby mąż w domu gotował, sprzątał, wspolnie z nami zajmował się dzieckiem, ale synowi lalki nie kupujemy bo to dla dziewczynki. Więc niby jak ma wyrastać do roli partnera, skoro od dziecka wmawia mu się, że dziecko to zabawa dla kobiet. Albo dziewczynki- mówimy że kobiety inżynierowie nie są równo traktowane, mniej zarabiają ale naszym córkom kupujemy kuchnię i lalkę bobasa bo autko czy śrubki to zabawki dla chłopców.

Ladyo, daj jej czas. Ja na etapie Amelki nawet na paznokcie raz na miesiąc nie mogłam wyjść. Niedługo już nie będzie aż tak bardzo uzależniona od Ciebie. Jeśli Cię to pocieszy, to też miałam iść dziś na trening i nie mogę bo nie chcę pogorszyć sytuacji z kręgosłupem.

U nas będzie domek Dumel, wózek dla lalek bo Marta bardzo lubi pchać wózek z zabawkami ale nie ma rączki i jej niewygodnie, jak już wózek to do niego pewnie lalka, a reszta gości nie pytała.

Kar, zgadzam się, jesteś piękna!

Zapłaciliśmy za wakacje. Za tydzień w poniedziałek wylatujemy na 9 dni. Daliśmy trochę więcej niż planowaliśmy ale mąż mówi ze chce odpocząć. Lecimy do hotelu z aquaparkiem. Ale dzieciaki będą szaleć 😁

KarolinaMaria, kar_oliv, Suszarka, Clover, AgataAgatka, kic83, Inaa89, dmg111, Gagatka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kar jestes śliczna i te zęby... zazdroszczę takiego uzębienia😁

Jula Szoguńcio kochany😀
    DmG nie wiem czy widzialas, ale pytałam jaki masz pomysl na sierpniowe zdjęcie dla Julci, bo nie mam pomysłu i bym zgapila😂

Jak ktos mnie spyta co na prezent na roczek to rowerek biegowy, konik na biegunach, tipi, takie autko , w którym dziecko jezdzi, hulajnoga tez ok, nie musi byc scoot and ride😀 bo to są duże rzeczy i nikt przypadkowo nie kupi. Bo dzis np Tomus dostal czwartą juz piramide do ukladania, zgaduję że nie ostatnią 🙈😂 a z prezentów jeszcze to ksiazeczki, duuuzo ksiazek, najlepiej całymi seriami 😂
    Ja teraz kupilam chrzesniakowi na 2latka takie pianinko baby einstein , tez super, zanim spakowałam to jeszcze sami się pobawilismy z mężem 🤭
    Polne kwiaty i zboże- sierpień to też czas żniw ;)

Julka to taki słodziak kochany! Ona sprawia wrażenie dziecka wiecznie uśmiechniętego!

Clover, to już siad, gratulacje!

Kic, hahaha, nie odgryza tego?

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, świetnie by się Maks z Olkiem dogadał 😂😂

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover widzę, że nasze koty mają taki sam tor do zabawy 😅😸😸

Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 21:42

KarolinaMaria, Lalia, kic83, Ania.k88, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Clover widzę, że nasze koty mają taki sam tor do zabawy 😅😸😸
    Haha, a Twój kot się tym bawi? Bo moja dawniej to częściej, a teraz tylko raz kiedyś łapą zaczepi i to by było na tyle 😂

Ounai, a ja jestem całkiem zielona jeśli chodzi o to siadanie, bo myślałam, że siad jest tylko wtedy, jeśli dziecko ma obie nogi "z przodu" i się nie podpiera rączkami 😁 Nie wiedziałam, że to, co Olek zrobił to też już siad :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Clover lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie są odżywki Anwen 200 ml w promocji z 28,49 na 17,99. Ounai, chyba Ty kiedyś pisałaś, że ich używasz :)

Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai, zboże, maki i habry (chabry?🤔) mamy z lipca 😁

Clover, Tomek tak siedzi i to juz jest siad, tylko u nas on jeszcze nie rozwinal się w siad prosty. Od 2 miesięcy. 🤦‍♀️😀
    Aha, czyli to, co ja uznawałam za siad, to siad prosty 😅
    Może po prostu siedzenie jest dla Tomka za nudne, woli się przemieszczać chłopak 😁

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, nie miałam nic złego na myśli z tym domkiem Dumel. My z siostrami jak byłyśmy dziećmi bawiłyśmy klockami i autkami i wyrosłyśmy na ludzi 😉
    Oj ten Michalek, kiedyż on siądzie... Dzisiaj była fizjo, stwierdzila że on jest zbyt ruchliwy i nie ma czasu siedzieć 😅

KarolinaMaria, Zulugula, Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Suszarka, Nikola.1984 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iryska lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Iryska u nas tak samo. Po co ma się uczyć siedzieć. 🙈 Jasiu Wędrowniczek😁

Iryska lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    W Rossmanie są odżywki Anwen 200 ml w promocji z 28,49 na 17,99. Ounai, chyba Ty kiedyś pisałaś, że ich używasz :)
    Używam, ale chciałam popróbował cantu teraz. Nie wiesz czy też mają? Choć powiem szczerze że po akcji z butami gdzie Rossmann uznał, że to nie ich wina tylko moja że ich ekspedientka mi zalała nowe adidasy lakierem do paznokci mam do nich uraz.

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Haha, a Twój kot się tym bawi? Bo moja dawniej to częściej, a teraz tylko raz kiedyś łapą zaczepi i to by było:)

Bawi się, ale ostatnio już mniej. Schowalam do szafy, za jakiś czas wyciagne i będzie na nowo zainteresowanie 😁😁

Clover lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    A propo zabawek NIE za miliony monet 😂😂😂
    Też u nas ostatnio też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 21:09

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, mama fizjoterapeutka miała live na Instagramie ze współpracy z eobuwie o butach, głównie pierwszych, z myślą o Was (❤️) zrobiłam notatki i wstawiam, proszę robić screeny 😁

MARKA
    Nie kierować się jedną, najbardziej polecaną, konkretną marką, bo stopa każdego dziecka jest inna i mimo, że buty danej marki mogą spełniać cechy prawidłowych butów, to niekoniecznie będą pasować na stopę dziecka, które może mieć np. wąską stopę, albo wysokie podbicie. Mierzyć kilka marek, to but ma być dopasowany do stopy, a nie stopa do buta.
    ROZMIAR
    Buty nie powinny być ani za duże, ani za małe, zapas powinien stanowić min 0,5cm ale raczej nie powinien być większy niż 1 cm. Najlepiej odrysować stopę na kartce i dodać zapas lub skorzystać z e size me.
    UŻYWANE CZY NOWE
    Każda stopa jest inna, dziecko ma inny chód, wagę itd dlatego buty powinny być nowe jeśli jest taka możliwość.
    ZMIANA ROZMIARU
    Do 3 r.ż. sprawdzać rozmiar maksymalnie co 3 miesiące, później maksymalnie co pół roku
    PORA ROKU
    Dobierać buty w zależności od pogody, starać się nie przegrzewać stopy.
    DOBIERANIE BUTÓW
    Do 7 r.z. radzi się być wręcz nadwrażliwym jeśli chodzi o dobór butów, gdyż wtedy stopa się rozwija, a prawidłowy rozwój stopy ma ogromny wpływ na całą postawę ciała.
    SANDAŁY
    Nie muszą mieć zakrytych palców, o ile (najprościej) mają pasek w kostce, w śródstopiu i przy paliczkach, czyli jeśli stabilizują całą stopę.
    WKŁADKA PROFILAKTYCZNA
    W przypadku zdrowej stopy nie powinno się używać profilaktycznych wkładek.
    RODZAJ PODŁOŻA
    Zdrowe dziecko powinno chodzić boso lub w skarpetce z ABS po zróżnicowanym podłożu, czyli zarówno po dywanie, trawie, ale też panelach czy płytkach.
    KIEDY KUPIĆ PIERWSZE BUTY
    Jak najpóźniej, tzn. dziecko uczące się chodzić bardzo często zmienia pozycję (kuca, klęka, wstaje, siada itd) o buty mogą mu w tym przeszkadzać.
    ZAPIĘTEK
    Zapiętek nie powinien być usztywniony, tylko dopasowany, pięta dziecka jest węższa niż dorosłego człowieka.
    KOSTKA
    Buty w kostce nie powinny być usztywnione, u zdrowej stopy lepiej jeśli kończą się pod kostką. Jeśli muszą być nad kostkę (np. zimowe), to okolica kostki powinna być miękka i elastyczna.
    PIERWSZE BUTY
    W pierwszych butach podeszwa powinna być cienka żeby dziecko nie miało dużego przeskoku z chodzenia boso/w skarpetce a w butach. Jeśli pierwsze buty wypadają zimowe, to wiadomo że podeszwa będzie grubsza, ale starać się nie wybierać mega grubej, tylko żeby dziecko miało czucie podłoża. Buty powinny mieć elastyczną podeszw, którą można wykręcić jak ścierkę w obie strony. Powinny być miękkie i oddychające, dobrze dopasowane. Powinny mieć miejsce na palce (szersze), a być nieco węższe w pięcie.
    RÓŻNE STOPY
    Jeśli dziecko ma wyraźnie różne stopy, to dobieramy buty pod większą stopę.
    BUTY DO PRZEDSZKOLA/ŻŁOBKA
    Powinny być łatwe do ubierania i zdejmowania żeby dziecko robiło to w miarę możliwości samodzielnie. Trzeba wziąć pod uwagę że dziecko spędza w nich wiele godzin więc muszą być przewiewne. Poprosić dziecko aby w nich usiadło na podłodze i zapytać czy nadal są wygodne (dzieci tak spędzają sporo czasu).
    ZAKUP PIERWSZYCH BUTÓW PRZEZ INTERNET
    Jak najbardziej można, ale trzeba się liczyć z tym że mogą nie pasować i trzeba będzie odesłać.
    BUTY ZIMOWE (ja zapytałam 🤭)
    Im będą grubsze, bardziej ocieplone, na grubszej podeszwie tym dziecku będzie trudniej chodzić. Ale stawiamy przede wszystkim na bezpieczeństwo i zdrowie dziecka, więc jeśli jest sroga zima to buty powinny być właściwie ocieplone. Ale jeśli pogoda tego nie wymaga, to cieńsze będą lepsze.
    PIERWSZE KALOSZE (też ja zapytałam 🤭)
    Pierwsze kalosze można kupić wtedy, kiedy chcemy dziecku pozwolić pierwszy raz wejść do kałuży (hahaha). Pierwsze kalosze można kupić nawet jak dzecko dopiero zaczęło chodzić, gdyż zakłada się je sporadycznie i tylko na chwilę, więc nie trzeba się trzymać sztywno tych cech prawidłowo dobranych butów, jednak postarać się żeby nie były ciężkie i sztywne, bo dziecku będzie trudniej chodzić.

Clover, dmg111, Nowastaraczka, Maminka89, KarolinaMaria, Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Używam, ale chciałam popróbował cantu teraz. Nie wiesz czy też mają? Choć powiem szczerze że po akcji z butami gdzie Rossmann uznał, że to nie ich wina tylko moja że ich ekspedientka mi zalała nowe adidasy lakierem do paznokci mam do nich uraz.
    Z tego, co widzę w aplikacji, to mają w asortymencie ale nie wiem jak z dostępnością, bo w moim rossmanie widzę, że części produktów nie ma. Nie dziwię się, że sie zraziłaś, też bym się wkurzyła, zwłaszcza, że się w ogóle nie poczuwają do tego, żeby Ci jakoś zadośćuczynić to. Porażka.

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4009 4010 4011 4012 4013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ