Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ☀️
nie dziwię się czemu ta grupa nazywa się gorące mamuśki!
Dziewczyny jesteście wszystkie hot 🔥💥🚒
Życzę Wam żeby macierzyństwo Was nie zmieniło, bo mimo że to piękny czas to najtrudniejszy ze wszystkich.
Mój prezent na Dzień Matki to taki, że moja mama zabiera na 2 noce do siebie moją 5-latkę! 🤸😄
doomi03, Zulugula, Iryska, SzalonaOna, dmg111, Ounai, Lalia, kar_oliv, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Zulugula wrote:Oo dziękuję
tak jestem bardzo wysoka , mam aż 161cm 😀
To są boyfriendy i jeszcze długość ankle, dlatego nie muszę podwijac 🤭Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wszystkiego najlepszego Mamusie 🥰
Każda z nas już nią jest, niektóre mają już biegające po domu brzdące, a dla większości z Was małe bobo dzielnie rośnie w brzuszku, aby już niebawem wykluć się i na następny dzień mamy ucieszyć Was swoimi uśmiechami 😍😍😍
Co do zaparć.. Laski, ja mam niezawodny dla mnie sposób, codziennie rano piję pół szklanki zakwasu z buraków, popołudniu 💩 jak marzenie i co ważne, codziennie! Samej wody piję około 2 litrów dziennie, do tego codziennie zupka i herbatki ziołowe. Ale czystej wody Muszynianki 2 litry.
Słodyczy jem niewiele, bo nie mam ochoty, ale za to piję dużo koktajli warzywno-owocowych więc to też przeczyszcza trochę.
W pierwszej ciąży dostałam ochrzan od lekarza za to, że mam zatwardzenia (z mojej winy, bo mało błonnika w diecie i mało wody), wtedy powiedział mi, że zaparcia często powodują skurcze macicy i taki ból jakby miesiączkowy. I miał rację, jak tylko uporałam się z zaparciami to bóle brzucha zniknęły 😄Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a średnia do L4 liczy się z całego przelewu? Bo ja np. Dostałam kasę na święta, i 13 pensje. Ale to wszystko mam w 1 przelewie, nie rozbijali osobno, że podstawa osobno i dodatek osobno. I jeśli jestem zatrudniona od października, tzn. Że średnia od października do maja?
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Dzień dobry ☀️
nie dziwię się czemu ta grupa nazywa się gorące mamuśki!
Dziewczyny jesteście wszystkie hot 🔥💥🚒
Życzę Wam żeby macierzyństwo Was nie zmieniło, bo mimo że to piękny czas to najtrudniejszy ze wszystkich.
Mój prezent na Dzień Matki to taki, że moja mama zabiera na 2 noce do siebie moją 5-latkę! 🤸😄kic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:A jeśli od października pracuje, to średnia od października?
-
Koteczko, a może pomyśl, że dziś zaczyna się nowy rozdział, a czas pokaże jego treść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:33
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Koteczko... Daj sobie czas, nie staraj się być silna... Daj sobie czas na wypłakanie wszystkiego... Może jeszcze mąż da się namówić na współżycie bez zabezpieczenia po prostu?
Co do snów to też mam wrażenie, że w ciąży są wyjątkowo głupie. A na pewno śni się więcej, albo pamięta się więcej snów przez pobudki na sikanie. 😂Koteczka82 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Jeśli wcześniej pracowałaś gdzie indziej i masz ciągłość pracy to 12 miesięcy. Jeśli nie, to od rozpoczęcia pracy. Np ja pracowałam od końca lutego i poszłam w lutym na L4 więc miałam do średniej brane 10 miesięcy ale nie wiem jak to było liczone dokładnie, bo ja podwyżki dostawałam zawsze 25-go i to jakoś dziwnie się liczy.
-
Iryska wrote:Koteczka, pewnie za jakiś czas będzie lepiej 🙂 Twój mąż definitywnie nie chce już próbować? Może przekonaj go, że np staracie się jeszcze do końca roku a potem odpuszczasz? Czy jest uparciuchem aż takim?
Iryska ta próba była ostatnia, wyprosiłam ją u męża bo on już wtedy nie chciał, wtedy miało być do końca roku - poroniłam w lutym, starania od sierpnia, wyszło 3 lata. Nie mam sumienia prosić go o kolejną próbę, mimo że ja bardzo chcę. Nie jestem sama. 4.06 mamy pierwsze wstępne spotkanie w ośrodku adopcyjnym.
Zresztą mój mąż wie, że jeśli się zgodzi to u mnie nie ma że "do końca roku" bo będę prosić i przedłużać do skutku, tak jak teraz.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyKoteczko... Trudny czas jest przed Tobą. Bardzo trudny. Każda strata boli. A jeszcze bardziej boli fakt, że to już koniec starań. Ale... Może nie naciskaj na męża, może to jakoś samo naturalnie się ułoży... Zapomnijcie się, może uda się Wam wyjechać na parę dni i oderwać się od wszystkiego? Hm?
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydmg111 wrote:Średnia z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc l4, więc jak przechodzisz np w marcu to marzec się już nie liczy 😉 Wszystkie premie i dodatki się liczą 😍
Trzeba dopyta dokładnie w pracy, u mnie się nie liczą, nawet roczna premia, bo to jakimś tam rodzaj i się nie wlicza, że nie uzależniony od obecności a wykonanych celów itp -
Zulu, przepiękna jesteś! Zgrabna jak marzenie 😍
Ale widać, że to choć płaski brzuszek, to ciążowy 😉
Nie wydaje się Wam, że brzuszki ciążowe zaczynają się jakby pod biustem i nawet jak dość małe to się regularnie zaokrąglają aż do podbrzusza 😁Zulugula lubi tę wiadomość