X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki... znacie książeczkę do śpiewania? I inne książki "pomelody"?

Jak nie to podsyłam link. Nam się mega spodobało i sobie z Alis śpiewamy a dzisiaj zamówiłam 1 książkę 😄🤭

https://youtube.com/playlist?list=PLDPCdPAIu9mxRCMN-cYA6E_fMR1suQyl3

emdar lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dobrze przeszłam cc ale przez pół blizny mam okropny gruby bliznowiec, mimo mobilizacji, plastrow itd. Niecierpię. Ale czytalam, że przy kolejnym cc wycinają starą blizne, więc może lepiej to będzie wygladac.
    Suszarko, Martt, mamy podobne myśli, też czuję ten niedosyt, zwłaszcza po 10h porodu. ale ten brak konkretnej przyczyny jest wkurzający, "brak postępu porodu " w ogóle do mnie nie przemawia. Co jestem u jakiegos gina to opowiadam jak było z nadzieją, że ktoś mi coś podsunie.. i dziwne bo zazwyczaj panuje glucha cisza na to co powiem albo zdziwienie, oczywiście uruchamia to moja wyobraźnię, że prze.ebane.
    Ja się akurat teraz boję kolejnego cc, bo znam osobiście przypadek, że otworzyli brzuch a tam pęcherz przyklejony do blizny i ciężko było wyjac dziecko , musieli mocno pociąć.

Annia z tymi koscmi to przeczytałam na grupie vbac na fb , jedna babeczka pisala, że po cc jej powiedzieli , że zobaczyli, że ma jakieś tam kości w środku i że nie uda jej się nigdy urodzić sn.

Ja co do moich cc mam wyrzuty sumienia że to cc nie sn i czuje się przez to gorsza bo jak to cc? Przecież to nie poród. Poszłaś na łatwiznę ja miałam sn i się nameczylam a Ty co? Wyjeli z Ciebie dzieckoci tyle. Mimo że moje oba cc były nie z mojego widzi mi się to chciałam rodzić naturalnie i to bardz tylko z mocnych przyczyn medycznych. Przy Franiu miałam gestoze i cieli na cito bo było bezposrednie zagrożenie dla dziecka z resztą podobno wody już były zielone a przy Jasiu brak postępu to po pierwsze a po drugie miałam rozejscie blizny więc tak czy siak skonczyłabym na stole.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic my też chodzimy bez czapki w bluzeczce na długi rękaw i w samych skarpetkach 😉skoro ja mam krótki rękaw i gole stopy w sandałach i mi ciepło to dlaczego dziecku ma nie być. Ale ludzie niektórzy już w kurtkach

kic83, emdar, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie umiem mówić o swoim porodzie i mam mega traumę. Dlatego wybaczcie Ale nawet nie jestem w stanie czytać Waszych opisów dotyczących poród.
    Staram się myśleć o tym jak najmniej, chociaż nie jest to łatwe.

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, wszystkie warszawskie staruszki 'dobra rada' już w blokach startowych 😂

Byłam przed chwilą w biedrze autem. Niby deszczowo, ale duszno, łatwo się przegrzać.

kic83, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, co do przepisów z TM, to wiedziałam już przed, że nie wszystkie smaki mi podejdą, niektóre są bardzo ciężkie. Spróbuję tego burgera. Ogólnie jestem zadowolona, nie żałuję zakupu, ale nie podjarana też nie jestem. Nie zamierzam robić planu gotowania na cały tydzień, listy zakupów pod TM i wstawiać zdjęć potraw na fb (ludzie na TMowej grupie to robią 😂 ). Matylda nie chciała zjeść ryżu z warzywami z TM 😂

Edit dziś chętnie zjadła. Pewnie wtedy pogardziła przez idącego zęba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 16:04

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To jak juz tak piszecie to zapytam... Matylda jest na mm. Oczywisxie w ciagu dnia je z nami, je tez sloiki. Ale mimo wszystko mleczko tez chce. Nie wiem czy do popicia czy co.

I tak teraz sie zastanawiam... W zlobku bedzie miala 10 miesiecy. Czy to znaczy, ze tam mleka nie beda ddawac i glownie bedzie jesc takie juz normalne posilki?

We wtorek mamy adaptacje i dopytam...
    U nas w państwowym nie ma możliwości podawania mleka.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś szczepienia mmr+ospa. Kuba jest dziś nie co do zniesienia chwilę świetnie się bawimy a za chwilę wielki płacz. Mam nadzieję że chociaż noc będzie ok. U nas Kuba mleko je raz albo dwa razy dziennie. Próbujemy odzywczaic go na noc

Annia, Ounai lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia polubilam niechcacy! Biedny Kuba. Do MMR dziecko ma miec rok czy 13 miesiecy skonczone?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, my też dziś team#gdzieczapeczka? ( w dodatku rozbierał się z bluzy 🤦‍♀️). Zdążylismy między deszczami :( znowu leje...

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Skumajcie tego narcyza 🤦‍♀️🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 18:47

Annia, Clover, Lalia, KarolinaMaria, kic83, Inaa89, Martt95, Enigvaa, Ounai, Nowastaraczka, asias86 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    A tak z innej beczki... znacie książeczkę do śpiewania? I inne książki "pomelody"?

Jak nie to podsyłam link. Nam się mega spodobało i sobie z Alis śpiewamy a dzisiaj zamówiłam 1 książkę 😄🤭

https://youtube.com/playlist?list=PLDPCdPAIu9mxRCMN-cYA6E_fMR1suQyl3
    Ja znam bardzo dobrze:) Też polecam bardzo.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Asia polubilam niechcacy! Biedny Kuba. Do MMR dziecko ma miec rok czy 13 miesiecy skonczone?
    13 miesięcy akurat dziś Kuba skończyl

kic83, Annia lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, na ospę załapałaś się bezpłatną czy płaciłaś?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem wam jaką akcję mi dzisiaj rano odwaliła matka zawołała mnie że źle się czuję i umiera. Pytam co konkretnie jej jest a ona że źle się czuje to ja na cito ściągam starego z pracy wzywam karetke. Przyjechała karetka pytają co jej dolego a ona na to że od dwóch dni nie była na dwójce w toalecie i brzuch ją bolał ale w sumie już sobie popierdziała i jej przeszło
    🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    U nas w państwowym nie ma możliwości podawania mleka.
    My idziemy do prywatnego poki co...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Asia, na ospę załapałaś się bezpłatną czy płaciłaś?
    U nas jak dziecko idzie do zlobka, to dostaje bezplatna szczepionke na ospe

• Clover Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, współczuję takiego porodu i nie dziwię się, że wracasz do tego myślami. I nie dziwię się też, że masz żal że nikt Ci nie wytłumaczył co się stało, chyba każdy by chciał jednak wiedzieć... U mnie od razu powiedzieli, że cc z przyczyny makrosomii płodu. Ogólnie to lekarze byli wściekli że moja doktor nie skierowała mnie do szpitala wcześniej, skoro wiedziała, że dziecko jest takie duże. Ona zasłaniała się tym, że gdybym miała cukrzycę ciążową to by mnie skierowała, a tak to nie miała podstaw. A z kolei w szpitalu twierdzili, że bez problemu by mnie przyjęli. Cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło, ale jednak mam żal do mojej gin, bo w sumie na końcówce ciąży czułam się całkowicie olana. Na moje obawy odpowiadała tylko "jeśli głowa przejdzie, to cały przejdzie!" - i promienny uśmiech przy tym. Na wizycie popołogowej była bardzo zdziwiona, że mi cc zrobili...

Martt, Suszarko, ja też mam podobne odczucia dotyczące cc niestety. Tzn. już jest lepiej, ale mnóstwo czasu potrzebowałam żeby sobie przerobić w głowie, że mój poród nie był gorszy. A już jak słyszę wypowiedzi moich koleżanek, które są po sn "następne tylko przez cc rodzę" to mi się nóż w kieszeni otwiera. A później w dalszej rozmowie są zdziwione, że jak to, dziecko dostałaś dopiero po czterech godzinach? Dlaczego? Wstałaś po 10 godzinach dopiero? A czemu tak? Uważam, że jeżeli ktoś czegoś nie przeżył, to bez sensu jest się na ten temat wypowiadać. Ja nigdy nie powiedziałabym, że sn jest super, jeśli takiego porodu nie miałam. Ja też miałam kiedyś inne wyobrażenie o cc, że rozcinają brzuch, wyciągają dziecko, zszywają, a później już dziecko z mamą są razem i matkę nic nie boli, skacze sobie niczym sarenka, zajmuje się dzieckiem. Kiedy po 8 godzinach po cc po raz pierwszy położna próbowała mnie na nogi postawić, to nie udało mi się utrzymać na nogach i jak już mnie posadziła z powrotem na łóżku, to pomyślałam sobie, że nie wstanę już nigdy. Głupie, wiem, ale wtedy naprawdę tak myślałam. Przez cały pobyt w szpitalu zaciskałam zęby i udawałam twardą, a kiedy już nad wypisali i wyjechaliśmy za bramę szpitala to dostałam takiego ataku histerii, że mój mąż nie wiedział co się dzieje i myślał, że może coś nie tak z Olkiem, że tak ryczę.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam, ze jak jest taka syfiasta deszczowa pogoda i wiekszosc dnia siedze w domu to o wiele trudniej trzymac mi diete. :/ Bardziej glodna jestem.

Emdar, ale czarus! Cwiczy miny do podrywania Pan w zlobku. :)

Kicku, Mikolaj tez nalezy do druzyny "zedre z siebie każda czapke". 🤣

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik, super ze wszystko dobrze!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4039 4040 4041 4042 4043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ