Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Właśnie nie i to mnie najbardziej martwi, bo pewnie ją dostanie gdzieś na początku pazdziernika więc powinna zbierać siły a tu taka sytuacja.
Rozmawiałam z bratem to stwierdził że on nic na to nie poradzi, czyli on jest daleko i ma w dupie a ja mam się martwić, ale do tego się przyzwyczaiłam. -
Jednorożec89 wrote:Macie przykład z przed chwili. Mama wczoraj wieczorem mi powiedziała że ma ochotę na krupnik i mielone z kapustą. Wszystko dzisiaj ugotowałam. Na krupnik nawet nie spojrzała, zjadła malutki mielony, nie całe pół kromki chleba i troszeczkę kapusty.
Nie wiem co z nią jest myslemyślę czy do brata nie zadzwonić może on do niej dotrze jakoś
Kurcze nie jestem zabardzo w temacie bo sledze was jednym okiem.. ale czy Twoja mama ma chemię?
Moja babcia chorowała 2 lata. Końcówka była okropna... razem z mama gotowaliśmy jej na co miala ochotę. Często mowila co by to sobie nie zjadla. A później jak ugotowaliśmy to albo zjadla jak ptaszek albo wcale bo już nie chciała.
Wiaodmo... nie było to dla nas mile bo się człowiek naprawdę starał. A ona tez miala różne dni. Pod koniec choroby nas bardzo przepraszała za to jaka była. I tłumaczyła ze jak tylko poczuła zapach jedzenia to nie mogla go przełknąć.
Dodam że musiala dostawać kroplówki bo była wrakiem człowieka i po prostu głodowała.
Edit. Doczytałam że jeszvze nie bierze chemii. Zgadzam się z Ounai, psycholog potrzebny bo się mama zaglodzi, zaraz nie będzie miała siły wstać z łóżka 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 20:30
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Iga osłuchowo ok, ale lekarka powiedziała że panuje wśród maluchów zapalenie oskrzeli i być może ono się dopiero rozwija
w każdym razie mamy zlecone inhalacje, kropelki wykrztuśne, a jeśli dziś w nocy będzie wysoka gorączka to od jutra mam podać antybiotyk. Biedna ta moja dziewczynka, wieczorem nawet nie chciała szaleć jak zwykle, tylko siedziała cichutko na rękach
tak sobie myślę czy te tragiczne noce to jeszcze nie była po trochę czająca się infekcja. Dzisiaj był dramat, dwie przerwy w spaniu, jedna 1.5h a druga 1h. Ja jeszcze rano wymiotowałam, potem ze stresu nie mogłam nic przełknąć, i efekt był taki że wracając od lekarza ledwo stałam na nogach. Idę na szybki prysznic i spać, dobrej nocy!
Ania81 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszareczko, zdrówka dla Igi 💪💪💪 być może to słabe spanie to przez infekcje 🥺
Ty też postaraj się odpocząć, miałaś ciężki okres i dużo zmartwień 😘 -
Lalia wrote:U nas dużo ładnych imion jest już wykorzystane w bliskiej rodzinie 🥴
Kuba, Bartek, Michaś, Maciek, Rafał, Kamil, Dominik, Ignaś, Antoś 😂
Nasz Olek przez chwilę miał być Tomkiem, ale chyba drugi chłopczyk jak będzie to będzie Tomusiem 😁
Dla dziewczynki zawsze Zuzia, chociaż mi się ostatnio mega podoba Anielka i Rozalia 🤭
Mieliście typ dla dziewczynki?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Mamy drugiego zębolka ❤️ Tak więc na pokładzie dwie jedyneczki 💪 Kic gonimy Maksia, Haha 🤣
Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Maminka89, Clover, kic83, KarolinaMaria, Inaa89, Ania81, Ladyo, emdar, SzalonaOna, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Suszarko marsz do łóżka wypoczywać! Trzymam kciuki, żeby Igusi się poprawiło jak najszybciej, żeby przespała cała noc i dała mamusi się wyspac ❤️ Kar wiem co czujesz, ja ze starsza córka jeździłam wiecznie po lekarzach… pamiętaj, ze robisz dobra robotę, walczysz o lepsza przyszłość swojej córeczki ❤️ Jesteś idealna mama!
-
Inaa89 wrote:Oczywiście, że mieliśmy ☺ od pierwszej ciąży bezwzględnie miała być Magdalena ☺ i tak za każdym razem na nią czekaliśmy i się nie doczekaliśmy.. 😅
Inaa, to jest aż niesamowite, że macie samych chłopców 🤭 chyba nawet statystycznie "należy" Wam się dziewczynka 😅 chociaż ja uważam, że jesteś n
fantastyczną Mom of boys i nie bez powodu stoisz na czele swoich mężczyzn 🤩Inaa89, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Mamy drugiego zębolka ❤️ Tak więc na pokładzie dwie jedyneczki 💪 Kic gonimy Maksia, Haha 🤣Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Inaa, to jest aż niesamowite, że macie samych chłopców 🤭 chyba nawet statystycznie "należy" Wam się dziewczynka 😅 chociaż ja uważam, że jesteś n
fantastyczną Mom of boys i nie bez powodu stoisz na czele swoich mężczyzn 🤩02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Suszarko, zdrowia dla Igi!
U nas beznadziejne noce od 3-4 dni, przerwy w spaniu kilkugodzinne, dosypianie na mnie… a infekcja widoczna od wczoraj w zasadzie. Wiec moze byc tak, jak piszesz
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Inaa89 wrote:Ja się cieszę, że mam wspaniałych kochanych synkowi jestem szczęśliwa 💙 ale gdzieś z tyłu głowy mam taki mały niedosyt i czasem mi tak przykro, że nie mogę mieć tej jednej wymarzonej córeczki. Wiesz przy 2 czy 3 dzieci pewnie bym tego nie odczuwała ale już przy mojej gromadce gdzieś tam czasem pojawiaja się takie odczucia... choć wiem, że nie mogę tak myśleć.
Inaa, a mi się wydaje że masz prawo mieć takie odczucia. Wiadomo, bez dyskusji, dla każdego najważniejsze są zdrowe i szczęśliwe dzieci. Ale każdy przecież ma jakieś takie małe wyobrażenia, marzenia czy nawet myśli "ciekawe jakby to było", a co dopiero Ty będąc mamą samych chłopców 😉
Myślę, że za to oni Ci to wynagrodzą i przyprowadzą do domu wspaniałe synowe które będą dla Ciebie jak córki ❤️❤️❤️❤️❤️❤️Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuszarko polubilam przez przypadek Haris kopnal w reke moja i wcisnelam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Bardzo za to przepraszam.
Igusi zycze duzo zdrowka, a tobie potrzebnego odpoczynku kochana.
Inaa89 ja mam 3 chlopakow i jedna corcie i czuje czasami ten niedosyt. Zawsze chcialam miec 2 corki. Kocham swoich chlopow nad zycie, sa cudowni. Moja coreczka jest moja pereleczka. Ale jakos tak brak mi jeszcze tej jednej dziewczynki.
U nas juz nie bedzie kolejnej proby. Czasami czuje, ze szkoda mu tego.
Najwazniejsze ze moje skarby sa zdrowe i rosna na drozdzach.
Haris zamiast spac wpadl w nastroj fliozoficzny i robi dla mnie wyklad❤️❤️😊😊😊😂😂😂Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ja już od godz na nogach. Wypiłam kawkę, zjadłam śniadanko.
Naszykowałam dzieciom śniadanka do szkoły i w domu i zaraz pędzę odprowadzić Ksawcia do przedszkola i Olka do szkoły. Ale Olka jeszcze tylko dziś odprowadzam i od poniedziałku będzie chodził sam ☺ tym bardziej że szkole mamy obok domu więc będzie czuł się już taki samodzielny.Lalia, SzalonaOna, Ania81, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Witam się piątkowo
U nas wszystko dobrze, wróciłyąmy do domku od babci, w weekend idę z meżem na koncert a.Pola zostaje z babcią, poza tym to jest taki fajny wesolutki bobas że ja z niej nie mogę. Codziennie serce rozpada mi sie na milion kawałków z tej miłości.
Pola stoi już sama i baaaaaardzo miota nia aby przejść sama kilka kroków ale chyba jeszcze ske boi.
Dużo zdrówka dla Julcia, dzielnego bohatera! Ulcia jak tam sytuacja?
Dużo zdrówka również dla wwsystkich naszych chorowitków. Łącze się w bólu z mamusiami bo wiem jakie to wykańczające.
Odnośnie inhalacji to gdzieś kiedyś wyczytałam że warto dziecia przyzwyczajać do inhalowania nawet gdy nie jest chore, raz w tygodniu robić inhalacje aby później podczas choroby nie był to taki szok dla malucha. My staramy się od czasu do czasu robić Poli ze zwykłej soli.
Gratuluje wszystkim żłobiaczkom nowego etapu.
Jak tam dziś Julek i Matylda?
Ja zarekrutowałam w końcu do żłobka a dziś będę dzwonić do prywatnego w okolicy jak wygląda sytuacja.
Właśnie siedze w poczekalni do ortopedy ponieważ bardzo bolą mnie nadgarstwi, juz od daaaawna. Zrobiłam też przy okazje morfologie, tsh, glukoze, zapisałam się na teleprade do gina aby wziąć skierowanie na USG piersi, oraz na cytologie. Trzeba w końcu o siebie jakoś zadbać bo chyba ostatnio o sobie zapominam.
Miłego dnia wszystkim.
Lalia, SzalonaOna, Ania81, Inaa89, Wik89, kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość