Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia w końcu zdążyłam na Olusia bo co nie weszłam to było niedostępne foto 😁 Ale on jest duży, fajniutki chłopczyk, radosny 😍
Szalona spokojnie, u nas nadal 0 zębów 🤣 Gartuluję wszystkim zębalkom my zbieramy na protezę 😁
Labelle ale super, ze się odezwałaś! Wiki cudowna!! Aż nie mogę uwierzyć, że już w tak zaawansowanej ciąży jesteś, czas tak leci... kciuki za wasLalia, LaBellePerle, kiniusia270, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
La Belle, super, ze wszystko dobrze u Was! Ciekawie, ze nadal nie znacie plci, to takie ekscytujace chyba
))
Lalia, ale slodziak z Olka 😀
U nas kolejna tragiczna noc przez katar i nasze przeziebienie, ale dzis juz chyba ten katar jest troche mniejszy. Wczoraj splywal non stop
Takze oby dzis bylo lepiej
Gucio ma chyba z 5 zabkow, dzis sprobuje sprawdzic dokladnie, moze mnie czyms zaskoczy 🤓 (ciezko mu zajrzec do buzi, bo od razu sie wywija i ucieka… jak przy wszystkim ostatnimi czasy 😅)Lalia, LaBellePerle, Zulugula lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ounai wrote:LaBelle cudownie Cię widzieć. Życzę Ci porodu w terminie. Dla mnie i Ty i mąż jesteście najsilniejszymi ludźmi jakich znam. Wasze dzieci, wszystkie 4 mają najwspanialszych rodziców pod słońcem. Myślę, że Wasze dwie córeczki w niebie czuwają nad swoim rodzenstwem tu na ziemi.
A Wikusia jest taka śliczna 😍
Ounai, aż mi się łezka w oku zakręciła! Dziękuję!!!
Ja już nawet nie śmiem marzyć o porodzie w terminie. Jak urodzę w 35 tc to się chyba zesram ze szczęścia
Lalia wrote:Piękne imiona ❤️💙
Ja mam na drugie Weronika 🤭
Ale przed imieniem dla chłopca muszę Cię ostrzec, Aleksander Wielki zobowiązuje do... wielkich psot 😂😂😂
Oluś ładnie sam siedzi, raczkuje jak szalony, ma trzy zęby i chyba trzy w drodze, jest niesamowicie pogodny i kochany 💙 ogólnie jest bardzo grzeczny, chyba że coś mu dolega. Noce są nienajgorsze, ale kiedyś było zdecydowanie lepiej 😅 jeszcze nie wstaje, ale to może i lepiej, bo już teraz trudno za nim nadążyć 🙈
Wrzucam specjalnie dla Ciebie na chwilkę, z ogromnymi kciukami ✊✊✊
Nie CYTUJCIE zdjęcia
Dzięki, że mnie ostrzegasz, ale u nas właśnie nie będzie Aleksander a Aleksobok Wiki leżał na OITN Aleks i jakoś od wtedy się zakochałam w tym imieniu! Tylko on odrazu był w łóżeczku, urodził się z wagą ponad 1800 gram i zaraz go przenieśli, pewnie na zwykłe wcześniaki.
Kurcze, nasze dzieci to w sumie w tym samym wieku. A wielkościowo to mi się wydaje giga różnica, Ile Oluś waży?
No i cudnie już siedzi. Wiki to jeszcze nie kuma do czego ma dupę, oprócz klockówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 13:08
Lalia, kiniusia270, Ounai lubią tę wiadomość
-
Maja ogólnie nie siedzi jeszcze, ma problem z jedzeniem kawałków takich serio małych. Robi coś takiego, że jak wyczuje na języku kawałek to otwiera szeroko buzię, wywija język i wygląda jakby miała wymiotiować. Część połknie ale nie chce nic rozdrabniać. Ma już 8msc...hmm
-
kar_oliv wrote:Labelle ale super, ze się odezwałaś! Wiki cudowna!! Aż nie mogę uwierzyć, że już w tak zaawansowanej ciąży jesteś, czas tak leci... kciuki za was
Dzięki! No sama jestem w szoku, że ten szew aż tak pomógł, przecież to TYLE tygodni do przodu! W niedzialę będzie 32+0 a to magiczna liczba! To granica skrajnego wcześniactwa!
Wik89 wrote:La Belle, super, ze wszystko dobrze u Was! Ciekawie, ze nadal nie znacie plci, to takie ekscytujace chyba))
Masz rację, człowiek się zastanawia co zobaczy po porodzie, ale z drugiej strony męczy mnie to, że nie wiem. Odkładam pranie ciuszków (bo nie wiem, czy różowe też prać), kupno nowych, zakup kokonu jak i innych pierdół właśnie z tego powodu. No nic, 9 września mam wizytę to może jeszcze coś się dowiemPóki co, mamy fotelik i kołyskę, która stoi pusta, Wiki uwielbia w niej siedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 13:16
Lalia, kiniusia270, Inaa89, Ania.k88, kar_oliv, Wik89, Ania81, doomi03, Ladyo, Ounai, emdar, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Maja ogólnie nie siedzi jeszcze, ma problem z jedzeniem kawałków takich serio małych. Robi coś takiego, że jak wyczuje na języku kawałek to otwiera szeroko buzię, wywija język i wygląda jakby miała wymiotiować. Część połknie ale nie chce nic rozdrabniać. Ma już 8msc...hmm
Wybierz się do neurlogopedy, sprawdzi czy wędzidełko ok, albo czy nie ma nadwrażliwości w buzi, może punkt odpowiedzialny za odruch wymiotny się dalej nie przesunął. Dużo jest możliwościm
U Nas też średnio szło RD, dzień po podcięciu je tylko kawałki, kromkę chleba czy bułkę z serkiem zjada na luzie, a przebija się dopiero jeden ząbWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 13:19
O ❤️
Z ❤️ -
kar_oliv wrote:Maja ogólnie nie siedzi jeszcze, ma problem z jedzeniem kawałków takich serio małych. Robi coś takiego, że jak wyczuje na języku kawałek to otwiera szeroko buzię, wywija język i wygląda jakby miała wymiotiować. Część połknie ale nie chce nic rozdrabniać. Ma już 8msc...hmm
Wiki zje grudki, ale kawałki też wcale nie tak łatwo. Ma 8 zębów a dopiero od tygodnia może stara się cokolwiek rozdrobnić. Wcześniej odgryzała wielki kawał i ten kawał próbowała połknąć. Nie zliczę ile razy sie mocno zadławiła. Także my też na papkach w większości... -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:cześć Dziewczyny
wiem, że parę z Was pytało co u mnie i Wikuni. Szczerze powiedziawszy, na co dzień w ogóle zapominam o Jej wcześniactwie a o pobycie na OION wcale już nie pamiętam. Wiki rozwija się zgodnie ze swoim wiekiem korygowanym, nie ma żadnych opóźnieńco prawda jeszcze nie siedzi, ale pełza, przymierza się do raczkowania. A przy tym jest bardzo radosna, ciekawska, taki z niej dosłownie mały czort
Ja w niedzielę kończę 32 tydzień. Szew mc donalda ostatecznie założono mi w 17 tygodniu, bo z racji infekcji trochę się to przedłużyło. Płci póki co wciąż nie znamNatomiast TAKI tydzień ciąży to jest dla mnie tak ogromne osiągnięcie, że aż parę razy dziennie patrzę na apki ciążowe. Tylko po to, by zobaczyć wiek ciązy, tak wciąz w to nie dowierzam! Brzuch mam gigantyczny, chodzę jak kaczka, Wiki zająć się ciężko, ale co tam, nigdy nie było u mnie jeszcze tak dobrze; )
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
LaBelle, to dobrze że Aleks! Bo to tylko połowa z Aleksandra Wielkiego Łobuza! 😁
A Aleks super imię 💙 krótko i na temat 🤩
Mój Olek waży chyba coś w okolicy 9 kg🤔 w czerwcu na szczepieniu było 8,4kg a na łazienkowej wadze wychodzi 9,2kg 😅 ubrania nosi 74/80, bo bardzo dużo 74 jest już za małe 😉
Kar, ja Olkowi chyba miesiąc temu zrobiłam jajecznicę na parze, czyli nawet grudki a nie kawałki, miał taki odruch wymiotny że trudno nam było na to patrzeć 🙈 a teraz woli kawałki od papek 😅 kiedyś mu zmiksowałam jedną porcję zupy to zjadł dwie łyżeczki i pluł, dałam mu więc ta samą zupę ale nie zblendowana, takie mini kosteczki warzyw i zjadł pół miski 🤣kar_oliv, Ania81, doomi03 lubią tę wiadomość
-
I na pewno w końcu usiądzie. Michałek do tej pory jeszcze nie siada, ale cóż zrobić - usiądzie jak się nauczy. Ja tak mówię wszystkim którzy się dziwią że on jeszcze nie siedzi 😛 ja już się przestałam przejmować co on robi a czego nie, grunt że rośnie zdrowo🙂KarolinaMaria, Lalia, Suszarka, Maminka89, kar_oliv, Ania81, Clover, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
LaBelle cieszę się że u Was wszystko wporzadku 🥰 i woow dopiero chwaliłaś tu się nam ze jesteś w ciąży a tu już 32 tydzień 😮 jak ten czas naprawdę zasuwa... Wikusia jest przesłodka, silna z niej dziewczynka 😘
Czekamy na wieści kto teraz siedzi pod serduszkiem ☺LaBellePerle, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Mój Olek waży chyba coś w okolicy 9 kg🤔 w czerwcu na szczepieniu było 8,4kg a na łazienkowej wadze wychodzi 9,2kg 😅 ubrania nosi 74/80, bo bardzo dużo 74 jest już za małe 😉
Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia, Olus jest psotnik, ale jak kolejnego synka chcecie nazwac Tomus to wiedz, że za tym imieniem też stoi ogroooomny bagaż psot i ruchu 😂
Pediatra teraz mówiła, że Tomuś to dopiero drugie AŻ TAK wiercące dziecko jakie zdarzyło się jej poznać 🙈🙈🙈
Sporo jest tu kręciołow na forum, to ja juz nie wiem jaka to musi być skala😆
Wiki zawsze jak idzie to pediatry i "siedzi" mi na kolanach to próbuje z biurka zwędzić te papierowe karty innych dzieci xDLalia, Zulugula, doomi03, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tymek też jeszcze nie siedzi 😉 i się tym nie przejmuje każde dziecko ma swój czas na daną umiejetnosc, jedne zrobią wszystko wcześniej inne później. Najstarszy syn usiadł mając 11 miesięcy a chodzić zaczął mając 15 miesięcy i to też prawidłowe. Reszta chłopców zaczęła chodzić między 13 a 14 miesiącem. Także spokojnie czekajmy, wkoncu każda umiejetnosc nadejdzie 😉☺
Lalia, kar_oliv, Maminka89, LaBellePerle, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Lalia, Olus jest psotnik, ale jak kolejnego synka chcecie nazwac Tomus to wiedz, że za tym imieniem też stoi ogroooomny bagaż psot i ruchu 😂
Pediatra teraz mówiła, że Tomuś to dopiero drugie AŻ TAK wiercące dziecko jakie zdarzyło się jej poznać 🙈🙈🙈
Sporo jest tu kręciołow na forum, to ja juz nie wiem jaka to musi być skala😆Zulugula lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022