X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, Iga już nie ma gorączki (w piątek miała jeszcze lekki stan podgorączkowy, ale od wczoraj jest już zupełny spokój). Natomiast nadal mi kaszle...coś jej charczy w nosku, nic nie da się odciągnąć, ale mam wrażenie że katar jej spływa do gardła i dlatego pokasłuje. Raczej nie jest to kaszel oskrzelowy (na szczęście). Jutro idziemy na kontrolę do pediatry, to może nam zmieni inhalacje albo dołoży jakieś inne leki.

Anniu, jeśli chodzi o usypianie Igi (na jakieś drzemki, sen nocny, albo przy tych wybudzeniach) to niestety mój mąż nie pomoże, bo ona się od niego wyrywa, wije się jak wąż i płacze. Musi być mama i koniec. Ewentualnie jeszcze moja mama by się tutaj sprawdziła, bo Iga ją chyba kocha bardziej niż mnie 😂 Wczoraj w nocy mój mąż się z Igą bawił godzinę, bo ja już nie byłam w stanie się podnieść z łóżka, wstałam tylko aby ją uśpić. Dziś się budziła tylko na jedzenie (nie wliczam w to 4 pobudek zanim ja się położyłam).

Byłam dzisiaj na budowie zobaczyć co w trawie piszczy, jak dobrze pójdzie to we wtorek wszystkie ściany będą już wymurowane :) zostanie wylanie płyty w październiku, dach wczesną wiosną i będziemy mieli stan surowy otwarty. Iga śpi drzemkę, ja idę do kuchni zrobić jakieś ciasto do kawy dla budowlańców.

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dzień dobry, trochę mnie nie było i już wiem, że nie uda mi się nadrobić 😔

U nas noce są FA TA LNE. Pobudki dosłownie co 1,5h a Myślę, że to już nie jest wina kataru bo praktycznie go nie ma. Jeszcze tylko raz dziennie robimy inhalacje.
    Nie mam pojęcia co to się porobiło z tym snem, chodzę już nieprzytomna.

Teraz to jeszcze bardziej podziwiam Annie i Edmar bo z tego co pamiętam, to u Was noce dość często były kiepskie. U nas nocki wyglądają tak już chyba z miesiąc i czuje, że ledwo ciągne A jak potrwa to dłużej, to chyba strzela sobie w łeb 😁😣

Kiedyś potrafiła przespać ciągiem 7h lub budzić się co 4h A tu nagle takie cuda. Mam wrażenie jakby nie potrafiła złapać tej drugiej fazy snu. Już przekopalam caly IG cienwaitru i czuje się tylko sfrustrowana bo wszystko robimy tak jak trzeba A efektów brak😪😪😪

Kochana nie jesteś sama u nas też spanko nocne się totalnie zdupilo już od kilku miesięcy i tak jaki Ciebie młody budzi się co godzinę, półtora lub maksymalnie dwie. Zazwyczaj zje i pójdzie spać a czasem próbuje go odłożyć 5 razy i nie idzie tego zrobić bo pierun od razu siada albo wstaje i jęczy. Ponoć od około 5 do 10 miesiąca może być największy regres snu. Czasem tez mam wrażenie że tylko co położę głowę na poduszkę to znów wstaje, często siedzę nad tym dzieckiem i karmie że zwieszoną głowa i łapie się na tym że odlatuje, a rano zwłoki. Kiedyś potrafił tak fajnie spać, jeszcze pamiętam jak się chwaliłam że miał tylko 2 a parę razy zdarzyło się że nawet tylko 1 pobudkę w nocy... Przez ostatnich kilka miesięcy taka noc zdarzyła się może raz czy dwa żeby były tylko 2-3 pobudki 😆 tak to wstajr 4-6/7 razy. Może kiedyś im to przejdzie .

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jak czytam ten jej IG to się wpedzam w poczucie winy, że coś robię źle skoro nie potrafi przespać nocy i że przez nieprzaspne noce czai się
    Bo przecież powinna spać jeśli przez dłuższy okres czasu będę pilnował tych zasad snu o których pisze ta kobita.
    Cały czas pisze o ciemnej sypialni, o rutynie o tym aby dziecko nie było przemeczone i jak będziemy się stosowały do tego to dziecko będzie spało całe noc aż mam nerwa i chyba ja odobserwuje 😁

Przestań obserwować 😆 u nas wieczór zawsze jest ta sama rutyna praktycznie co do godziny a i tak nocki dupa 🤣

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    U nas do tego wszystkiego nadal trwa bunt wozkowy. Kilka razy próbowaliśmy Ale nie ma szans, jest taki ryk, że hej 😁
    A tak sobie myślę, że w chuscie tez nie mogę z nią chodzić na spacery po 2-3 h dziennie bo to pewnie za dużo. W następnym tygodniu dopytam o to fizjo, jaka mniej więcej ilość czasu jest w miarę bezpieczna.

Oczywiście wcześniej mogłam z nią spacerować całymi dniami 😁😁
    Co to moje dziecko się tak przestawilo to ja nie wiem 😁
    Myślę że bunt na wózek już nie minie. Już trwa 2 miesiące więc miał szansę aby już kilka razy minąć 😁

Mój miał bunt wózkowy kiedy przestała podobać mu się gondola, ile razy wracałam niosąc jedną ręką dziecko, a drugą pchając wózek. Po przejściu na spacerówkę jak ręką odjął. Teraz zaczyna miewać co raz więcej humorków więc też potrafi zaczynać marudzić po jakimś czasie albo jest zły kiedy ja wredna matka śmiem z nim wejść np do galerii handlowej zamiast być cały czas na dworze, ale to już po prostu chyba ten wiek że okazuje mocno swoje widzi mi się. Ojj a charakterek to on ma.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, minęły już 2.5 tygodnia od kiedy nie karmię piersią. I mimo, że przy odstawianiu płakałam i czułam się z tym źle, to... To była najlepsza decyzja. Naprawdę czuję się lepszą mamą kiedy nie karmię - jestem mniej sfrustrowana, bardziej wypoczęta, bo noce dzielę z mężem, a nie wisi tylko na mnie, mniej zestresowana - czy zrobi się zastój? czy opróżni pierś? czemu nie chce jeść? czemu mnie gryzie? Nie chcę nikogo zniechęcać do kp, ale chciałam powiedzieć, że macie prawo nie lubić kp, macie prawo chcieć zrezygnować z kp. Ja miałam ogromne poczucie winy przez ostatnie pół roku, że nie lubię kp.

ZielonaHerbata, LaBellePerle, KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, doomi03, emdar, Enigvaa, AgataAgatka, dmg111, Ounai, SzalonaOna, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Przestań obserwować 😆 u nas wieczór zawsze jest ta sama rutyna praktycznie co do godziny a i tak nocki dupa 🤣
    Przestałam, tylko nerwa miałam 😁
    A najbardziej mnie wkurzalo jak ludzie w okienku pisali, że ich dziecko mimo rad nie śpi w nocy, nie śpi na drzemkaxh itp. To ciągle było "A czy na pewno jest ciemno?A czy na pewno są okna aktywności?"I wiecznie jedno i to samo 🙈🙈

Takie przekonanie, że jak się zastosuje jej metodę to musi się u każdego sprawdzić A jak się nie sprawdza, to rodzic na bank coś robi zle.

Miejmy nadzieję, że nasze noce jakoś magicznie się odmienia😁czego życzę i sobie i Wam😁

doomi03 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 5 września 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy taki maluch może mieć chrypke?

Mam wrażenie, że od wczoraj Mała ma jakby zmieniony głos. Gorączki brak. Katar w nocy ale lekko widoczny. Z katarem byliśmy na kontroli w czwartek i wszystko było ok. Kolejna kontrola we wtorek.

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Mam wrażenie, że od wczoraj Mała ma jakby zmieniony głos. Gorączki brak. Katar w nocy ale lekko widoczny. Z katarem byliśmy na kontroli w czwartek i wszystko było ok. Kolejna kontrola we wtorek.
    Mikołaj miał dwa razy, ale jak był starszy - w lipcu i w sierpniu i ewidentnie to było powiązane z tym, że dzień lub dwa wcześniej się darł bardzo. Wspomniałabym na kontroli o tej chrypce., bo ona jest jeszcze malutka. Albo jakby się pogarszała to bym poszła do lekarza jutro.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 5 września 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mikołaj miał dwa razy, ale jak był starszy - w lipcu i w sierpniu i ewidentnie to było powiązane z tym, że dzień lub dwa wcześniej się darł bardzo. Wspomniałabym na kontroli o tej chrypce., bo ona jest jeszcze malutka. Albo jakby się pogarszała to bym poszła do lekarza jutro.
    Tak, tak na pewno powiem o tej chrypce. Jeszcze będę jutro dzwoniła, czy jednak mogą nas jutro przyjac a nie we wtorek.

klz9df9hix7ly771.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Przestałam, tylko nerwa miałam 😁
    A najbardziej mnie wkurzalo jak ludzie w okienku pisali, że ich dziecko mimo rad nie śpi w nocy, nie śpi na drzemkaxh itp. To ciągle było "A czy na pewno jest ciemno?A czy na pewno są okna aktywności?"I wiecznie jedno i to samo 🙈🙈

Takie przekonanie, że jak się zastosuje jej metodę to musi się u każdego sprawdzić A jak się nie sprawdza, to rodzic na bank coś robi zle.

Miejmy nadzieję, że nasze noce jakoś magicznie się odmienia😁czego życzę i sobie i Wam😁

Śmieszy mnie że taka osoba udziela porad mając tak ograniczone jednak myślenie i punkt widzenia, tylko przez pryzmat siebie jakby dzieci dało się zaprogramować albo wszystkie były takie same 😅

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W ogóle, minęły już 2.5 tygodnia od kiedy nie karmię piersią. I mimo, że przy odstawianiu płakałam i czułam się z tym źle, to... To była najlepsza decyzja. Naprawdę czuję się lepszą mamą kiedy nie karmię - jestem mniej sfrustrowana, bardziej wypoczęta, bo noce dzielę z mężem, a nie wisi tylko na mnie, mniej zestresowana - czy zrobi się zastój? czy opróżni pierś? czemu nie chce jeść? czemu mnie gryzie? Nie chcę nikogo zniechęcać do kp, ale chciałam powiedzieć, że macie prawo nie lubić kp, macie prawo chcieć zrezygnować z kp. Ja miałam ogromne poczucie winy przez ostatnie pół roku, że nie lubię kp.

Najważniejszy to działać w zgodzie ze sobą. Cieszę się, że ta decyzja dała Ci tyle ukojenia ostatecznie, to najważniejsze :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko się super udało,chociaż z przygodami....Opiszę wszystko jutro bo padam ze zmęczenia 🥱🥱🥱

doomi03, Annia, Ounai, SzalonaOna, Lalia, Inaa89, Suszarka, Enigvaa, asias86, LaBellePerle, kic83, Wik89, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

U nas się zdarzały takie dziwne momenty głosowe, albo dziwne dźwięki wydawał że glowilam się czy coś mu jest czy jednak robi to specjalnie i świadomie ... Raz lecialam na cito do pediatry (już miałam jechać na IP ale daliśmy sobie czas obserwowania do rana -oczywiscie nie spaliśmy nic tylko czuwaliśmy), bo wydawał mega dziwne odgłosy jakby swiszczal z ciężkim oddechem, bałam się że coś jest nie tak że zacznie mi się dusić, a u pediatry jak zademonstrowal to, to okazało się że modulowal sobie głos, żeby móc ćwiczyć mowę (wtedy jeszcze bardziej same dźwięku xD) i zazwyczaj jak nabywa jakieś nowe umiejętności głosowe to często wcześniej wydaje z siebie jakies dziwne dźwięki w tym raz miał własnie chrype prze dzień czy dwa.

Wspomnij pediatrze na wszelki wielki, możesz też zrobić profilaktycznie inhalacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 19:39

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Śmieszy mnie że taka osoba udziela porad mając tak ograniczone jednak myślenie i punkt widzenia, tylko przez pryzmat siebie jakby dzieci dało się zaprogramować albo wszystkie były takie same 😅
    Niestety w internecie często tak jest. Raz natknęłam się na profil dziewczyny, która chciałam ludzi szkolić z tego jak się odchudzać będąc tydzień na diecie. To było jedyne jej doswiarczenie

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w tej łazni. Było cudownie!!! Najlepszego wydane 100zl tego wyjazdu

SzalonaOna, Lalia, Inaa89, Suszarka, Annia, Pcosik_2, Enigvaa, LaBellePerle, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja heja, u nas weekend minal bardzo szybko! Za szybko 🙊

W sobote bylam z dziecmi na bawialni, pozniej nad woda pochodzic, a na koniec zaliczylismy odwiedziny cioci, ktora sama ma 4 dzieci, takze mozecie sobie wyobrazic co sie tam dzialo 🤣

A dzis mialam totalny dzien luz blues. Ogarnelam z grubsza mieszkanko, zrobilam pranie. Teraz szykuje kapiel dzieciom i leca spac, bo rano wstajemy do zlobka i przedszkola.

Ja ten tydzien mam teoretycznie jeszvze wolny, ale musze byc w gotowosci w razie czego :) dopiero od 13.09 wracam na tydzien szkolenia i od 21.09 zaczynamy, wchodzimy na rynek niemiecki :)

Sprawdzalam terminy zjazdow, pierwszy zjazd na studiach mam 15-17.10. Ciekawe czy to jakos online bedzie, czy bede musiala dojezdzac na uczelnie 🤔

Musze sie tez ogarnac z cwuczeniamo, tak jak kazala diabetolog, zeby zwiekszyc intensywnosc.

Matylda coraz smielej sie bierze za raczkowanie.ale jeszcze nie potrrafi sie tak poruszac 🤣 komicznie to troszke wyglada!

Zycze Wam wszystkim udanego tygodnia i przede wszystkim spokojnych nocek 💖

P. S. U kogo zaczely sie katarki? Bo juz znajome mi pisza, ze zaczyna sie etap chorowitkow 🤐

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku u nas niestety katar u Tymka na całego przez co nie może w nocy spać i co chwila budzi się z płaczem. Jeden dzień miał temp ale przeszło. Został sam katar więc narazie nie idę do lekarza. Mam nadzieję że szybko minie.

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png

Wysłany: 5 września 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku- jak czasami czytam Twój plan dnia i to ile robisz, to aż czuje się zmęczona 😅za każdym razem podziwiam 😁masz moc💪💪
    U nas katar już na końcówce. Oby dziadostwo szybko nie wróciło 😁😁

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Motylku u nas niestety katar u Tymka na całego przez co nie może w nocy spać i co chwila budzi się z płaczem. Jeden dzień miał temp ale przeszło. Został sam katar więc narazie nie idę do lekarza. Mam nadzieję że szybko minie.
    Ojeju, zdrowka! Oby szybko przeszlo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Motylku- jak czasami czytam Twój plan dnia i to ile robisz, to aż czuje się zmęczona 😅za każdym razem podziwiam 😁masz moc💪💪
    U nas katar już na końcówce. Oby dziadostwo szybko nie wróciło 😁😁
    Haha jak mam rozlozone to na caly dzien, to napraede nie ma tragedii. Ale mam taki kryzys o godz. 20,gdzie potrzebuje zeby dzieci usnely, a ja potrzebuje ciszy 🤣

Dzis wlasnie ta cisza nastala i zaraz wskakuje pod prysznic!

Ale tak jak Wam pisalam, im wiecej zadan, tym lepsza organizacja :)

ZielonaHerbata, Inaa89 lubią tę wiadomość

‹‹ 4086 4087 4088 4089 4090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ