Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko,
U nas najlepiej działa szum pociągu na youtube
https://youtu.be/qd153zsh8oE
Pola też nie zawsze zaśnie w wózku ale pociąg, zakrycie budy, ew jeszcze nucenie aaa kotki dwa i czasami odpada po min 15 minutach -
Motylku, masakra
nawet nie chce myśleć co musiałaś czuć
mojej znajomej córeczka która ma.podejrzenie padaczki miała taki atak, i po roku kolejny właśnie podczas choroby - w szpitaku powiedzieli że infekcja mogła wywołać kolejny atak. Padaczka nie jest stwrdzona ale młoda przyjmuje leki, natomiast raczej po tym drugim ataku to już potwierdza padaczkę. Wcześniej podejrzewano.niedojrzały układ nerwowy bo pierwszy atak był w woeku 7 miesięcy. Ja bym też pojechała na IP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 20:35
-
Herbatko, u nas działał po prostu sam wózek i jeżdżenie w tę i z powrotem po przedpokoju. Wszystkie szumy typu szumisie, szum fal z YouTube itp....tylko wkurw...Julka i kręcił się jeszcze bardziej. I uwierz mi kochana nosić 5,5kg to jeszcze nie jest dramat. Julkowi wychodzą ostatnie mleczaki ( piątki dolne i górne na raz) i parę nocy mieliśmy znowu do bani, pomagało noszenie; a noszenie prawie 13 kg przez 2h w nocy to nie jest to co ciało 40 latki lubi najbardziej 😅
Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Motylku wspolczuje. Po czesci Wiem co przezywasz. Moja siostra miala takie ataki, brak oddechu. U niej to byla padaczka (aktualnie juz nie choruje ale w kazdej chwili moze wrocic) Straszne to bylo. Oby sie nie powtorzylo wiecej. Zadaj pelnej diagnostyki.🔸28 lat
Motylku, tak myślę że jakaś przyczyna takich ataków musi być. To nie jest normalne (rozwojowe).Tzw. zanoszenie się jest podobno dość częste u maluchów, ale nie do utraty przytomności...Pogłębiona diagnostyka na pewno konieczna. A jej kłopoty ze wzrokiem nie mają jakiegoś podłoża neurologicznego? Okulista to rozważał?
SzalonaOna lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Enigvaa wrote:Gdzie szukacie noclegów? Znacie jakies fajne miejsce na szybki wypad weekendowy, na Pomorzu?
musimy sie wyrwac choc na weekend i odpoczac.
Kaszubska dolina
Tawerna Kaszubska
Gdynia ❤
-
Motylku, straszne 😥 koniecznie musisz to zdiagnozować.
Polcia śliczna 😍
Herbatko....No cóż mogę Ci poradzić....U nas to samo 😁 wczoraj na spacerze zasnęła telepana po płycie z dziurami na pół godziny, później pobudka to wróciłam do tego samego miejsca i telepałam z 20min i zasnęła na kolejne pół godziny. A dzisiaj na w ogóle nie mogła zasnąć i płacz, to na sygnale do domu i ululałam ją W wózku na 20min..
Ja mam misia szumisia taką głowę niebieską i tam jest 5 szumów, włączam jej pociąg, przekrecam na boczek i jakoś zasypia. Że smoczkiem
Wczoraj widziałam się ze znajomą, jej synek jest 5 dni starszym od Mai, spokojny taki, nic nie płacze, nic nie zajęczy , na rękach spokojnie, a odłożony do wózka 5 min bez jęków śpi 😯😯 moja jest taka niespokojna, mało co zajmie się sama, na rękach się wierzga, nie mówiąc już o samodzielnym zasypianiu😯
Dzisiaj byliśmy znowu u fizjo, bo nie dawało mi spokoju te ciągłe wyginanie się Mai. Potwierdził diagnozę wcześniejszego fizjo, wzmozone napięcie w barkach, przez to brak szyji, do tego trochę skręca na prawo. Mamy ćwiczenia A w poniedziałek kolejną wizytę, na której zaleci vojty.....wcześniej robiliśmy vojty ,ale tylko tydzień, później fizjo powiedziała, że już jest ok....Tylko to było ćwiczenie na podnoszenie nóżekWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 20:32
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
A dzisiaj szok, bo wieczorem nakarmiłam Maję i była taka najedzona i jednocześnie zmęczona, że odłożyłam ją na bok do kołyski i zasnęła sama 😯😯 pierwszy raz....I śpi już 1.5g bez pobudki....
Czy wasze dzieciaczki też jak są baardzo zmęczona to tak płaczą, wyginają się i nie chcą jeść? Wtedy muszę bardzo ją uciszyć, prawie że uspac aż zamknie oczy i wtedy dopiero zje...Lalia, Ounai, asias86 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Zarezerwowalam weekend w Jastrzębiej Górze, zahaczymy o Hel w niedzielę.
-
Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom.
Przyznaje, że jestem lekko przerażona że jakiś wirus panuje ponieważ za tydzień jedziemy nad jezioro, za dwa tygodnie mamy chrzciny a za 2,5 lecimy na wakajki. Oby tylko nikt z nas się nie rozchorował 😖😖😖
Faktycznie przed Bexero (mamy w pon) podawałyście paracetamol? Jak tam z NOPem? Był mocniejszy niż po innych szczepionkach? -
Anet.kaa wrote:Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom.
Przyznaje, że jestem lekko przerażona że jakiś wirus panuje ponieważ za tydzień jedziemy nad jezioro, za dwa tygodnie mamy chrzciny a za 2,5 lecimy na wakajki. Oby tylko nikt z nas się nie rozchorował 😖😖😖
Faktycznie przed Bexero (mamy w pon) podawałyście paracetamol? Jak tam z NOPem? Był mocniejszy niż po innych szczepionkach?
My mamy we wtorek pierwsza dawkę, ale nie słyszałam o tym, żeby podawać paracetamol 🤔🤔 -
Anetko,ja nie dawałam paracetamolu przed Bexsero. Ale to faktycznie były jedyne szczepienia jakie u nas dawały jakiekolwiek NOP'y( podwyższona temperatura, lekko zaczerwienione miejsce wkłucia, ogólne rozdrażnienie). I masz rację, z kim się nie kontaktuję od paru dni to każdy ma albo już chore dziecko,albo zdrowiejące, albo zaczynające chorować🤦♀️😱 Masakra jakaś...42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka, wiem co czujesz z tym dzieckiem koleżanki. Jak Julek miał takie serio skrajnie chu....noce to pamiętam jak spotkałam się ze znajomą, której syn jest 4 tygodnie starszy od Julka. I ona mi - pamiętam to jak dziś- mówi z autentycznymi łzami w oczach, że miała dziś naprawdę słabą noc bo jej mały obudził się AŻ DWA razy, a wczoraj go usypiała 15 minut 🙄🤦♀️ Naprawdę myślałam wtedy że ją zamorduję 😅42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Tajka, wiem co czujesz z tym dzieckiem koleżanki. Jak Julek miał takie serio skrajnie chu....noce to pamiętam jak spotkałam się ze znajomą, której syn jest 4 tygodnie starszy od Julka. I ona mi - pamiętam to jak dziś- mówi z autentycznymi łzami w oczach, że miała dziś naprawdę słabą noc bo jej mały obudził się AŻ DWA razy, a wczoraj go usypiała 15 minut 🙄🤦♀️ Naprawdę myślałam wtedy że ją zamorduję 😅
😁😁 no dokładnie, ona tak samo, że coś tam jęczał, że nie mógł zasnąć bo zasypiał 20 min A nie 5 😁
Kurcze, ja się schizuje, że to jakaś moja wina, że Maja jest taka niespokojna....myślę, że może przez to, że ją do tej piersi tak zmuszałam, tak przyciągała...To może dlatego teraz się tak pręży i wygina....Nie wiem....Ale nie widziałam jeszcze takiego niespokojnego dziecka dlatego myślę, że coś nie takA może taki temperament po prostu....
Mąż mówi, że Maja to high need baby, ale wersja lajtowa 😁 bo objawy się zgadzająWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 21:08
-
Tajka, Julek też jak był niemowlakiem i jak był bardzo zmęczony to też nie chciał zjeść, tylko się wyginał,jęczał. Ja mu wtedy pozwalałam na parę minut "odpłynąć", jak się przebudzał ( po maks 20 minutach) to go karmiłam). Nie miałam siły z nim walczyć, a i tak spał po 20 min i tak, więc że jak przygłodował przez moment to nic mu nie było 😉42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja mam sąsiadków w bloku obok, którzy mają mieszkanie z ogródkiem (parter). Mają syna z kwietnia. Widzę ich ogródek z okna w kuchni, ten maluch całymi dniami śpi albo leży w wózku 😳 jego mama leży na leżaku z książką/pije kawkę/gada przez tel/... czasem się śmieję, że muszę jej powiedzieć, żeby mnie nie wkurzali tym wystawionym wózkiem 😂 gadałam z nią ze 2 razy na spacerze, jak mi powiedziała, że jej młody śpi 10 h w nocy bez przerwy to mialam mord w oczach 🙄
Motylku, co za stres. Koniecznie do lekarza.
Inaa, oby zbadali Tymka i wypuścili Was do domuSzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm