Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku, jeśli masz ochotę poeksperymentować z fryzurą, to próbuj
Ja miałam kilka razy takiego boba, ostatnio rok temu, a teraz wracam do długich włosów 😁 Ale bardzo mi się podoba ta fryzura.
Kiniusia, cudowny Stasiu 😍 Duży chłopczyk, już za miesiąc roczekSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Hihi, tez googlowalam. czytałam że on robi wersję level hard, próbuje stawac na głowie. Ja mam zawał jak on to robi 😅
Iryska, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Kicku, no duzo masz na glowie, nie dziwie sie, ze jestes wypompowana
Mi plecy daja sie strasznie w kosc, za duzo nosze Gutka. Musze iscna jakis masaz, a oczywiscie nie mam kiedy (albo tak mi sie zdaje;))
Co do zlobkow, u nas to samo - 2200… ja juz zapisalam Gucia, ale tez jeszcze licze na panstwowy
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Ja z kolei nigdy (poki co) nie odczulam zadnego wyscigu w umiejetnosciach, porownywania, czy prob prowadzania na siłe. Ufff
A widze, ze to czesto sie zdarza, z tego co piszecie
Ja też, a to dlatego że z doświadczenia wiem, że każde dziecko kiedyś usiądzie, będzie chodzić, odzwyczai się od kp, mm, od smoczka, zacznie mówić, prześpi całą noc, przestanie nosić pieluchę, przeżyje cały dzień w żłobku/przedszkolu/szkole bez mamusiZulugula, Wik89, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wik89 wrote:Kicku, no duzo masz na glowie, nie dziwie sie, ze jestes wypompowana
Mi plecy daja sie strasznie w kosc, za duzo nosze Gutka. Musze iscna jakis masaz, a oczywiscie nie mam kiedy (albo tak mi sie zdaje;))
Co do zlobkow, u nas to samo - 2200… ja juz zapisalam Gucia, ale tez jeszcze licze na panstwowy
A właśnie Wik, chcesz namiar na "naszego" masażystę Hiszpana?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kiniusia
Wszystkiego najlepszego na 11 mcy! Filmik sztos!
Jak Ty to znów zrobiłaś, że Staś leży do zdjęcia? 😯kiniusia270 lubi tę wiadomość
[/url]
Nikaa, moim zdaniem to nie jest dobre, że obwiniasz się o wadę wzroku Kubusia. U nas mąż ma sporą wadę wzroku i liczymy się z tym, że Olek może też mieć, ale przecież to niczyja wina. Tak samo ja mam silną alergię i astmę i okazało się, że Olek też ma alergię i skórę atopową. Żeby mieć pewność, nie przekaże się dziecku żadnych wad i chorób to chyba trzeba by było nie mieć dzieci w ogóle, a przecież nie o to w tym wszystkim chodzi
Super, że szybko zareagowaliście i że Kubuś jest pod opieką lekarza. Ślicznie mu w okularkach, super chłopak 😍
Ounai, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Kiniusia
Wszystkiego najlepszego na 11 mcy! Filmik sztos!
Jak Ty to znów zrobiłaś, że Staś leży do zdjęcia? 😯
Dziękujemy ❤️
Patent jest taki, że kładziesz Maksa,bierzesz szybko zabawkę do buzi (u Nas jest to taka piłka/hantelek z Pepco) i majtasz Mu tym nad głową jednocześnie robiąc zdjęcia 😄🙈 Mój Mąż jest dzisiaj na HO i widząc co wyczyniam musiał wyjść z salonu, żeby śmiechem dziecka nie rozproszyć 😂kic83, Clover, Lalia lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
U nas dziś pojawił się nowy ząb - lewa górna jedynka
Już od kilku dni był i widać, że zaraz wyjdzie, bo dziąsło było opuchnięte jak bania i widac bylo, ze ząb jest już prawie na wierzchu, ale dopiero dzisiaj się przebił. O dziwo, Olek ma świetny humor ostatnio, więc chyba go to nie bolało, bo przy poprzednim zębie był dramat 😵
Zulu, rozumiem o co Ci chodzi z tym "nieszkodliwym" porównywaniem. Ja pewnie też będę sobie porównywała drugie dziecko z Olkiem 🤭Wik89, kiniusia270, Ounai, Zulugula, Suszarka, kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
W kwestii porównywania, myślę, że 90% osób o których piszecie wcale nie ma złych intencji
Tak jak Zulu napisała- porównywanie leży w naszej naturze, wszyscy porównujemy. I zobaczycie same za jakiś czas, jak ktoś wspomni że jego dziecko zaczęło chodzić, a Wy nawet nie zastanawiając się powiecie "oooo jak szybko. Mój/moja zaczęła po roku" albo "super, moj to był szybki, zaczął już mając 10 miesięcy". To naprawdę wychodzi bez zastanowienia i nikt nie zamierza napędzać tym wyścigu. Myślę, że nawet teściowa Clover nie robi tego z czystą złośliwością tylko po prostu tak ma
U nas dziś spoko. Marta nie płakała w szatni,dopiero jak ją Pani wzięła. W sali szybciutko przestała. W dzień trochę poplakuje sobie, jak np wejdzie nowa pani do sali, a potem jak wyjdzie itd. Ale w domu ma podobnie. Na drzemkę nie chciała iść od razu po powrocie do domu tylko o 13 więc nawet dobrze bo tak bedzie drzemka w żłobku. Mąż już wie że prawdopodobnie bedzie musiał wziąć trochę urlopu bo Pani mówi, że możemy się nie wyrobić z adaptacja w 2 tyg.Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Kicku, o taaaak, poprosze o namiar 🙏 moze byc na priv
JużWik89 lubi tę wiadomość
[/url]
Ounai, super, że Martusia coraz lepiej sobie radzi w żłobku, oby tak dalej 👍😊
Co do porównywania to fakt, ja też czasem się już łapię na tym, że np. rozmawiam z koleżanką i ona coś mówi na temat swojego dziecka, a ja już chcę powiedzieć "A mój Olek...", ale zazwyczaj gryzę się jeszcze w język 🤭 A co do mojej teściowej to ona ma jakąś manię porównywania, ona wszystko porównuje i czasem mam wrażenie, że rzeczywiście nieświadomie, ale nie poradzę nic na to, że mnie to irytuje 🤷♀️😂 A to, że S. (siostra mojego męża) ma większą gondolę niż my mieliśmy, a to, ze Olek ma ciemniejsze oczy niż my, a to, że ona się dzisiaj tak strasznie narobiła, a ktoś nic nie robi i tak w kółko. Ona porównuje nawet tak nieistotne rzeczy, że mi by to w życiu nie przyszło do głowy 🤦♀️ Na razie to jest nieszkodliwe, ale jeśli Olek będzie większy i będzie coś gadała w stylu, że np. jeszcze nie czyta a M. w jego wieku już potrafił, to powiem wprost, że sobie czegoś takiego nie życzę. Bo mąż mówi, że on i jego rodzeństwo ciągle byli przez nią porównywani do dzieci jej siostry i czuli się przez to gorsi. A później w dorosłym życiu w kółko porównywała ich z kolei do dzieci jej partnera - a bo T. to tyle zarabia i jest taki mądry, a A. tyle podróżuje i taka jest światowa, a wy czym możecie się pochwalić...? Przykre.Ounai lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia Ty kupowalas ponczo patulove na jakiejś promocji? Kojarzę że Ounai cos kupiła a potem byla na to promka, to były poncza właśnie?🤔 nie wiem czy kupować czy wstrzymać się do obniżki 😆
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Ounai, super, że Martusia coraz lepiej sobie radzi w żłobku, oby tak dalej 👍😊
Co do porównywania to fakt, ja też czasem się już łapię na tym, że np. rozmawiam z koleżanką i ona coś mówi na temat swojego dziecka, a ja już chcę powiedzieć "A mój Olek...", ale zazwyczaj gryzę się jeszcze w język 🤭 A co do mojej teściowej to ona ma jakąś manię porównywania, ona wszystko porównuje i czasem mam wrażenie, że rzeczywiście nieświadomie, ale nie poradzę nic na to, że mnie to irytuje 🤷♀️😂 A to, że S. (siostra mojego męża) ma większą gondolę niż my mieliśmy, a to, ze Olek ma ciemniejsze oczy niż my, a to, że ona się dzisiaj tak strasznie narobiła, a ktoś nic nie robi i tak w kółko. Ona porównuje nawet tak nieistotne rzeczy, że mi by to w życiu nie przyszło do głowy 🤦♀️ Na razie to jest nieszkodliwe, ale jeśli Olek będzie większy i będzie coś gadała w stylu, że np. jeszcze nie czyta a M. w jego wieku już potrafił, to powiem wprost, że sobie czegoś takiego nie życzę. Bo mąż mówi, że on i jego rodzeństwo ciągle byli przez nią porównywani do dzieci jej siostry i czuli się przez to gorsi. A później w dorosłym życiu w kółko porównywała ich z kolei do dzieci jej partnera - a bo T. to tyle zarabia i jest taki mądry, a A. tyle podróżuje i taka jest światowa, a wy czym możecie się pochwalić...? Przykre.Clover lubi tę wiadomość