Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Nie do końca. To połowa zapięcia, a oprócz tego jeszcze trzeba przeciągnąć pas
Lalia, Ladyo, Ewa88 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:A czy na początek przygody polecacie jakaś konkretna kaszke ?
Kurde jestem zielona w temacie 🙈🙈muszę doczytać.
Nie wiem, czy najpierw spróbować podać jakieś warzywo, czy kaszke. A jak kaszke2, to jakie są najlepsze.większość dziewczyn tutaj chyba najpierw podawała warzywa, a potem dopiero jakieś inne różności. Natomiast na grupie styczniowej mam mamy które na pierwszy ogień podawały np. serek bieluch, jakieś placuszki, kanapeczki. Pełna dowolność w tym temacie
Lalia, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Najnowsze wytyczne są takie że możesz zacząć od czego tylko chcesz
większość dziewczyn tutaj chyba najpierw podawała warzywa, a potem dopiero jakieś inne różności. Natomiast na grupie styczniowej mam mamy które na pierwszy ogień podawały np. serek bieluch, jakieś placuszki, kanapeczki. Pełna dowolność w tym temacie
Chyba bym wolała jakiś schemat bo nie mogę się zdecydować od czego zacząć 🙈
Stresuje mnie ten początek 😁później pewnie będzie już z gorki😁 -
Suszarka wrote:Nie trzeba przeciągać żadnego pasa, przynajmniej w naszym Joie. Jedyne co to zaklikuje się ISOFIX i ustawia nogę, trwa to 30 sekund. Poprawność zapięcia wskazują u nas kontrolki (po dobrym zaklikaniu robią się zielone).
-
Ounai wrote:Ale mówisz o bazie czy samym foteliku bez bazy? Bo ja mówię o samym foteliku wpinanym na isofix. Tak nam kiedyś w sklepie tlumaczyli.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:O samym foteliku wpinanym na ISOFIX. U nas ta obrotowa podstawa jest zintegrowana z fotelikiem, nie mam osobnej bazy.
-
Ounai wrote:Pewnie zależy od fotelika. Nam mówili jak kupowaliśmy Tymkowi że i tak trzeba przeciągnąć pas. Ale to też już było jakiś czas temu.
Ounai, Tymek ma już ten trzeci fotelik? Bo nie pamiętam, ale w któryś fotelikach dziecko od danego wieku zapina się pasem samochodowym w foteliku a nie 3lub 5 punktowym. -
ZielonaHerbata wrote:A czy na początek przygody polecacie jakaś konkretna kaszke ?
Kurde jestem zielona w temacie 🙈🙈muszę doczytać.
Nie wiem, czy najpierw spróbować podać jakieś warzywo, czy kaszke. A jak kaszke2, to jakie są najlepsze.
Ja polecam jaglaną i 5 Zbóż z hipp😉 łatwo dostępne, bez gotowania i z dobrym składemZielonaHerbata lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Lalia wrote:Ounai, Tymek ma już ten trzeci fotelik? Bo nie pamiętam, ale w któryś fotelikach dziecko od danego wieku zapina się pasem samochodowym w foteliku a nie 3lub 5 punktowym.
To jest właśnie taki fotelik co ma dwie opcje, czyli najpierw 5-ciopunktowe pasy, a jak dziecko osiągnie wagę 15kg to zmienia się na 3-punktowe, bo siła uderzenia tak ciężkiego dziecka zerwałaby pasy pięciopunktowe. On już ten fotelik będzie mieć do końca. To jest fotelik 9-36. Natomiast nie polecam dla roczniaka, bo roczne dzieci często jeszcze śpią w samochodzie a foteliki 9-36 nie maja możliwości pochylenia oparcia do spania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 20:43
-
Dziewczyny, serce mi pęka.
Od 20 jest u nas taki przerazliwy krzyk i pisk. Ewidentnie coś ja musi boleć ale nie mam pojęcia co.
Czy na zęby są mozwlie aż takie bóle?
Jestem przerażona. Nic nie pomaga, biedna widać, że cierpi. Gorączki nie ma. Między tymi językami tak pojękuje 😦😦😢
Nigdy czegoś takiego u nas jeszcze nie było. -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, serce mi pęka.
Od 20 jest u nas taki przerazliwy krzyk i pisk. Ewidentnie coś ja musi boleć ale nie mam pojęcia co.
Czy na zęby są mozwlie aż takie bóle?
Jestem przerażona. Nic nie pomaga, biedna widać, że cierpi. Gorączki nie ma. Między tymi językami tak pojękuje 😦😦😢
Nigdy czegoś takiego u nas jeszcze nie było.
U nas pierwszy wieczór gdy zaczęły Poli zęby wychodzix też był mocny płacz bo nie wiedziała co sie dzieje, dziecko nie umie zlokalizować źródła bólu więc jest przerażone. -
Herbatko, u nas tak było przy wyjściu drugiego zęba. Pierwszy poszedł spoko, a drugi to był dramat jakiś. Nie było jeszcze widać że wychodzi, ale podejrzewałam, że może to być to i zrobiłam na próbę masaż dziąsełka z maścią, Olek trochę się uspokoił więc stwierdziłam, że to na pewno ząbek i podałam Paracetamol tak jak Anetka mówi - zgodnie z wagą.
-
Zulugula wrote:Możecie jeszcze raz napisac swoje wybory obrotowych fotelików?
Pewnie podjedziemy do 8 gwiazdek też chcę się wcześniej zorientowaćLalia lubi tę wiadomość
-
Dziś praktycznie cały dzień spędziłam z Olkiem poza domem. Rano byliśmy na zakupach, później u mojej mamy, a po południu na kawie z moją koleżanką (chciałam się wybrać bez Olka, ale ona tak chciała go poznać, że zgodziłam się). Jestem zmęczona, ale Olek chyba na szczęście też, bo zasnął szybko i na razie się nie budzi (ostatnio po zaśnięciu budzi się często i mam wrażenie, że mocniej zasypia dopiero około 1.00). Wypatrzyłam kolejną jedynkę, ale jeszcze pewnie kilka dni minie zanim się przebije. Kiedy się to stanie to Olek będzie miał już komplet jedynek 😁 Dwójka obok tej jedynki która ostatnio wyszła też w sumie wygląda podejrzanie, pewnie w niedługim czasie również się pojawi. Do pediatry idziemy w piątek, zobaczymy co nam powie o tym ulewaniu.
-
Dziewczyny, nie nadrobię Was, ledwie wszyscy żyjemy:( Z mojego zapalenia piersi ( przeszło w końcu po antybiotyku) wpadłam wprost w anginę 😒Julek ma zapalenie ucha ( dostał antybiotyk), a mąż "zwyczajnie przeziębiony. Choroby to zło....Dzisiejsza noc już była w miarę ok, ale kilka poprzednich to jakiś dramat był😪😪😪
Motyl, spóźnione ale jak najszczersze życzenia urodzinowe 🥳( dobrze pamiętam ze w ndz miałaś?).
SzalonaOna lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙