X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie do końca. To połowa zapięcia, a oprócz tego jeszcze trzeba przeciągnąć pas
    Nie trzeba przeciągać żadnego pasa, przynajmniej w naszym Joie. Jedyne co to zaklikuje się ISOFIX i ustawia nogę, trwa to 30 sekund. Poprawność zapięcia wskazują u nas kontrolki (po dobrym zaklikaniu robią się zielone).

Lalia, Ladyo, Ewa88 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy na początek przygody polecacie jakaś konkretna kaszke ?

Kurde jestem zielona w temacie 🙈🙈muszę doczytać.
    Nie wiem, czy najpierw spróbować podać jakieś warzywo, czy kaszke. A jak kaszke2, to jakie są najlepsze.
    Najnowsze wytyczne są takie że możesz zacząć od czego tylko chcesz ;) większość dziewczyn tutaj chyba najpierw podawała warzywa, a potem dopiero jakieś inne różności. Natomiast na grupie styczniowej mam mamy które na pierwszy ogień podawały np. serek bieluch, jakieś placuszki, kanapeczki. Pełna dowolność w tym temacie :)

Lalia, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Najnowsze wytyczne są takie że możesz zacząć od czego tylko chcesz ;) większość dziewczyn tutaj chyba najpierw podawała warzywa, a potem dopiero jakieś inne różności. Natomiast na grupie styczniowej mam mamy które na pierwszy ogień podawały np. serek bieluch, jakieś placuszki, kanapeczki. Pełna dowolność w tym temacie :)
    No właśnie czytałam, że jest dowolność i nie ma konieczności podawania jednego warzywa przez 3 dni itp.
    Chyba bym wolała jakiś schemat bo nie mogę się zdecydować od czego zacząć 🙈
    Stresuje mnie ten początek 😁później pewnie będzie już z gorki😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Nie trzeba przeciągać żadnego pasa, przynajmniej w naszym Joie. Jedyne co to zaklikuje się ISOFIX i ustawia nogę, trwa to 30 sekund. Poprawność zapięcia wskazują u nas kontrolki (po dobrym zaklikaniu robią się zielone).
    Ale mówisz o bazie czy samym foteliku bez bazy? Bo ja mówię o samym foteliku wpinanym na isofix. Tak nam kiedyś w sklepie tlumaczyli.

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale mówisz o bazie czy samym foteliku bez bazy? Bo ja mówię o samym foteliku wpinanym na isofix. Tak nam kiedyś w sklepie tlumaczyli.
    O samym foteliku wpinanym na ISOFIX. U nas ta obrotowa podstawa jest zintegrowana z fotelikiem, nie mam osobnej bazy.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    O samym foteliku wpinanym na ISOFIX. U nas ta obrotowa podstawa jest zintegrowana z fotelikiem, nie mam osobnej bazy.
    Pewnie zależy od fotelika. Nam mówili jak kupowaliśmy Tymkowi że i tak trzeba przeciągnąć pas. Ale to też już było jakiś czas temu.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pewnie zależy od fotelika. Nam mówili jak kupowaliśmy Tymkowi że i tak trzeba przeciągnąć pas. Ale to też już było jakiś czas temu.

Ounai, Tymek ma już ten trzeci fotelik? Bo nie pamiętam, ale w któryś fotelikach dziecko od danego wieku zapina się pasem samochodowym w foteliku a nie 3lub 5 punktowym.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy na początek przygody polecacie jakaś konkretna kaszke ?

Kurde jestem zielona w temacie 🙈🙈muszę doczytać.
    Nie wiem, czy najpierw spróbować podać jakieś warzywo, czy kaszke. A jak kaszke2, to jakie są najlepsze.

Ja polecam jaglaną i 5 Zbóż z hipp😉 łatwo dostępne, bez gotowania i z dobrym składem

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, Tymek ma już ten trzeci fotelik? Bo nie pamiętam, ale w któryś fotelikach dziecko od danego wieku zapina się pasem samochodowym w foteliku a nie 3lub 5 punktowym.
    Tymek ma Recaro Young Sport Hero bo jak wyrósł z drugiego fotelika to wzrostem pasował do fotelików z trzypunktowymi pasami ale mial dopiero 2 lata i musiał mieć pięciopunktowe i to był jedyny fotelik który na niego pasował i był montowany pasami (wtedy nie mieliśmy isofix w aucie). Teraz już jeździ na 3-punktowych więc nie ma to już takiego znaczenia bo wtedy fotelika juz się nie przypina.

To jest właśnie taki fotelik co ma dwie opcje, czyli najpierw 5-ciopunktowe pasy, a jak dziecko osiągnie wagę 15kg to zmienia się na 3-punktowe, bo siła uderzenia tak ciężkiego dziecka zerwałaby pasy pięciopunktowe. On już ten fotelik będzie mieć do końca. To jest fotelik 9-36. Natomiast nie polecam dla roczniaka, bo roczne dzieci często jeszcze śpią w samochodzie a foteliki 9-36 nie maja możliwości pochylenia oparcia do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 20:43

age.png

age.png

Wysłany: 20 września 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, serce mi pęka.
    Od 20 jest u nas taki przerazliwy krzyk i pisk. Ewidentnie coś ja musi boleć ale nie mam pojęcia co.
    Czy na zęby są mozwlie aż takie bóle?
    Jestem przerażona. Nic nie pomaga, biedna widać, że cierpi. Gorączki nie ma. Między tymi językami tak pojękuje 😦😦😢
    Nigdy czegoś takiego u nas jeszcze nie było.

klz9df9hix7ly771.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, serce mi pęka.
    Od 20 jest u nas taki przerazliwy krzyk i pisk. Ewidentnie coś ja musi boleć ale nie mam pojęcia co.
    Czy na zęby są mozwlie aż takie bóle?
    Jestem przerażona. Nic nie pomaga, biedna widać, że cierpi. Gorączki nie ma. Między tymi językami tak pojękuje 😦😦😢
    Nigdy czegoś takiego u nas jeszcze nie było.
    Ja bym dała paracetamol (patrz na wagę nie wiek) i sprawdziła czy pomoże.
    U nas pierwszy wieczór gdy zaczęły Poli zęby wychodzix też był mocny płacz bo nie wiedziała co sie dzieje, dziecko nie umie zlokalizować źródła bólu więc jest przerażone.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, u nas tak było przy wyjściu drugiego zęba. Pierwszy poszedł spoko, a drugi to był dramat jakiś. Nie było jeszcze widać że wychodzi, ale podejrzewałam, że może to być to i zrobiłam na próbę masaż dziąsełka z maścią, Olek trochę się uspokoił więc stwierdziłam, że to na pewno ząbek i podałam Paracetamol tak jak Anetka mówi - zgodnie z wagą.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Możecie jeszcze raz napisac swoje wybory obrotowych fotelików?
    Pewnie podjedziemy do 8 gwiazdek też chcę się wcześniej zorientować
    My oglądaliśmy Britax Römer Dualfix i Nuna Rebl Plus. Oba wyglądają solidnie, wprawdzie cena to prawie 2 tys. ale wydaje mi się, że warto. I tak jeszcze będziemy mierzyć jak pojedziemy już kupować, więc może jeszcze się zdecydujemy na coś innego, w zależności co będzie pasować do naszej kanapy w samochodzie :)

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś praktycznie cały dzień spędziłam z Olkiem poza domem. Rano byliśmy na zakupach, później u mojej mamy, a po południu na kawie z moją koleżanką (chciałam się wybrać bez Olka, ale ona tak chciała go poznać, że zgodziłam się). Jestem zmęczona, ale Olek chyba na szczęście też, bo zasnął szybko i na razie się nie budzi (ostatnio po zaśnięciu budzi się często i mam wrażenie, że mocniej zasypia dopiero około 1.00). Wypatrzyłam kolejną jedynkę, ale jeszcze pewnie kilka dni minie zanim się przebije. Kiedy się to stanie to Olek będzie miał już komplet jedynek 😁 Dwójka obok tej jedynki która ostatnio wyszła też w sumie wygląda podejrzanie, pewnie w niedługim czasie również się pojawi. Do pediatry idziemy w piątek, zobaczymy co nam powie o tym ulewaniu.

06.02.2021 👶💙

age.png

Wysłany: 21 września 2021, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak podalismy pedicetamol o 22:30 już spała czyli jakieś 25 minut po podaniu. Więc albo padła ze zmęczenia albo zadziałał lek.

Jeśli po takich placzch i bólach nie będzie zęba, to nie wiem już nic 😧

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:28

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:28

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrobię Was, ledwie wszyscy żyjemy:( Z mojego zapalenia piersi ( przeszło w końcu po antybiotyku) wpadłam wprost w anginę 😒Julek ma zapalenie ucha ( dostał antybiotyk), a mąż "zwyczajnie przeziębiony. Choroby to zło....Dzisiejsza noc już była w miarę ok, ale kilka poprzednich to jakiś dramat był😪😪😪

Motyl, spóźnione ale jak najszczersze życzenia urodzinowe 🥳( dobrze pamiętam ze w ndz miałaś?).

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam że dyskusja o fotelikach była. My jako drugi mamy Axkid Minikid 2.0. Bardzo polecam sklep 8 Gwiazdek.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 21 września 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to była za noc, dosłownie nie wiem jak się nazywam dzisiaj. 😩😩
    Jedyny set jaki bidulka przespala ciągiem, to od 6 do 8.
    Dziąsła bez żadnych zmian. No muszą być z tego zęby, inaczej nie mam pomysłu co może ja aż tak mocno boleć.

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4153 4154 4155 4156 4157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ