X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:28

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    U Tomka dziąsła wyglądały jak zawsze, nic nie były zmienione/opuchniete/czerwone
    U nas w zasadzie było podobnie. Nie widziałam istotnej różnicy w wyglądzie dziąseł.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    U Tomka dziąsła wyglądały jak zawsze, nic nie były zmienione/opuchniete/czerwone
    U Poli też.
    Teraz też coś wychodzi a nie widać co bo w dzień ją miota. Chyba że przeziębienie ją bierze

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Noc bez komentarza

tom-and-jerry-insomnia.gif

Przybijam piątke!

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, u nas przy dolnych zębach nie było jakichś opuchniętych dziąseł, tylko lekko zaczerwienione i było widać z przodu, że zęby są już wysoko. Za to teraz przy górnych dziąsła jak bomby 😵 A co do czasu, jaki minął od pierwszych dolegliwości ząbkowych do wyjścia zęba, to u nas to było około tygodnia.

Lalia, ja też się właśnie zastanawiałam czy nasze gorsze nocki są spowodowane wychodzeniem zębów. Bo ogolnie w dzień Olek ma dobry humor, ale w nocy się budzi z płaczem i mamy problem z ponownym ułożeniem go do snu. Na rękach śpi, a odłożony natychmiast się budzi. Dzisiejsza noc zapowiadała się lepiej niż ostatnie, ale niestety około północy Olek się obudził i usypialiśmy go z mężem na zmianę przez półtora godziny, a i tak niedługo później znowu się obudził. Do rana mieliśmy 4 pobudki z płaczkami, a teraz humorek super. Nic z tego nie rozumiem 🤷‍♀️

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy to możliwe że to może być ząb mimo że mega boli A dziąsła ani czerwone ani opuchnięte? Przy takim płaczu spodziewalabym się że będzie widać właśnie po dziaslach. Chociaż chyba to nie ma zasady.

Ale szukam ratunku w tym zębie 😁kicha będzie jak się okaże że to wcale nie zęby. I weź tu szukaj przyczyny.
    Zapalenie ucha często też może dawać takie objawy bo dziecko boli ale nie potrafi powiedzieć. Jeśli nie ma opuchnietych dziąseł ani kreseczki, że ząb już prawie wychodzi to może być to coś innego. Może też być jakieś zapalenie układu moczowego, u dziewczynek częsta sprawa.

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zapalenie ucha często też może dawać takie objawy bo dziecko boli ale nie potrafi powiedzieć. Jeśli nie ma opuchnietych dziąseł ani kreseczki, że ząb już prawie wychodzi to może być to coś innego. Może też być jakieś zapalenie układu moczowego, u dziewczynek częsta sprawa.
    Ucho raczej odpada. Pediatra mówiła, że przy zapaleniu ucha jak dotknie się ucha to reakcja bólowa jest natychmiastowa a u nas zero reakcji, nawet mocniej dotknęłam i nic.

Pociesza mnie fakt, że u innych dzieciaczkow też nie było żadnych kreseczek ani opuchnietych dziąseł A jednak to były zęby.
    Chociaż wiadomo z takim maluchem, to wszystko to zagadka.

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, jakbym czytała o swoich nocach jak jeszcze byłam kp. No u nas dzisiaj dobra noc, spał od 21.30 do 7.15. Przebudził się raz, wystarczyło, że go poglaskaliśmy i wzięliśmy do siebie i spał dalej.

Dzisiaj Mikołaj został sam z nianią od 8 do 13, ja kupiłam sobie różowe słuchawki (taki substytut różowych okularów) i zaopatrzona w muzykę poszłam buszować po sklepach... i nic ciekawego nie było. 🤣

Zielona, ja jeśliby taki nieutulony płacz się powtarzał to chyba bym pokazała dziecko lekarzowi. :(

emdar, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, ja Cię nie pocieszę, ale u nas tragiczne noce przez zęby trwały ok. 3 tygodnie. Iga ciężko znosi ząbkowanie, może dlatego że zawsze zęby jej wychodzą "grupami". Dziąsła miała do tej pory zmienione jak coś szło, ale teraz na bank jej idą dwójki na dole a nic nie widać. Na dwoje babka wróżyła.

Clover, u Was to może być regres snu, Iga miesiąc temu nie spała prawie wcale. Co noc była jakaś akcja, zresztą nie raz się tu skarżyłam.

Współczuję Wam ciężkich nocek i chorób, mam nadzieję że kiedyś w końcu wszystkie się wyśpimy 😁

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Dziewczyny, nie nadrobię Was, ledwie wszyscy żyjemy:( Z mojego zapalenia piersi ( przeszło w końcu po antybiotyku) wpadłam wprost w anginę 😒Julek ma zapalenie ucha ( dostał antybiotyk), a mąż "zwyczajnie przeziębiony. Choroby to zło....Dzisiejsza noc już była w miarę ok, ale kilka poprzednich to jakiś dramat był😪😪😪

Motyl, spóźnione ale jak najszczersze życzenia urodzinowe 🥳( dobrze pamiętam ze w ndz miałaś?).
    Tak, w niedzielę. Dziękuję ❤️ zdrowka Wam zycze!

emdar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ladyo, polubiłam za życzenia zdrowia dla naszej rodzinki. Faktycznie siekło nas wszystkich konkretnie. Ja to jestem chora praktycznie 3 tydzień. Julek to chociaż miał prawie 2 tygodnie przerwy; poprzednio byl chory dosłownie 3 dni. Teraz zaczał być nieswój w sb wieczorem, w ndz było już słabo, wieczorem pokazywał na ucho że go boli, wczoraj rano byliśmy u lekarza( cudem się dostaliśmy,masa dzieci U nas chora), dostal antybiotyk i...dziś praktycznie zdrowe dziecko. Wiem że to złudne, ale normalnie dziecko mutant, bo wczoraj biegał do 22:00 z zerowymi oznakami choroby, a my z mężem dogorywaliśmy na kanapie🤦‍♀️. Przykro mi że Wasze noce gorsze niż ostatnio.

Herbatko, łącze się w bólu:( U nas zęby to był istny dramat ☹
    Emdar coś lata w powietrzu. Wszystkich dookola w tym i nas trzyma po 3 tygodnie właśnie :/ dramat! Ale nocki dzięki Bogu Matylda przesypia mimo to. Ona już w sumie najlepiej z nas wszystkich się czuje, razem z Fifim.

Wysłany: 21 września 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia, jakbym czytała o swoich nocach jak jeszcze byłam kp. No u nas dzisiaj dobra noc, spał od 21.30 do 7.15. Przebudził się raz, wystarczyło, że go poglaskaliśmy i wzięliśmy do siebie i spał dalej.

Dzisiaj Mikołaj został sam z nianią od 8 do 13, ja kupiłam sobie różowe słuchawki (taki substytut różowych okularów) i zaopatrzona w muzykę poszłam buszować po sklepach... i nic ciekawego nie było. 🤣

Zielona, ja jeśliby taki nieutulony płacz się powtarzał to chyba bym pokazała dziecko lekarzowi. :(

Anniu zapisałam nas do pediatry ma czwartek :) pewnie i tak wyjdę na nadgorliwa bo to dopiero pierwsza taka noc placzaca i zero innych objawów A ja lecę z dzieckiem do lekarza 🙉

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! My wszyscy niestety na L4 dalej. Zostajemy w domu do końca tygodnia 🤦‍♀️ale jesteśmy już bliżej zdrowia niż choroby więc Trzymajcie kciuki 🤣 bo w pon w pracy będę chyba pić szampana jak wszyscy wyjdą 🤣

Remont właściwie skończony. Dzisiaj maz skręca meble i wiesza karnisz. Zostanie mi sprzątanie całego mieszkania.

Na obiadek dziś kurczak z piekarnika, więc na szybko.

Matylda dostała powera, nie idzie jej zatrzymać, a najbardziej ja kable interesują 🤣 haha 😬

Milego dnia kochani! ❤️

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Anniu zapisałam nas do pediatry ma czwartek :) pewnie i tak wyjdę na nadgorliwa bo to dopiero pierwsza taka noc placzaca i zero innych objawów A ja lecę z dzieckiem do lekarza 🙉
    A ja myślę, że dobrze. Jeśli coś cię niepokoi to lepiej sprawdzić. Będziesz spokojniejsza.

Emdar, a lekarz coś Ci doradził jak wyhamować tą laktację, żeby to się nie powtorzylo?

U nas też Mikołaj ciężko zabkował i tak właśnie koło 2-2.5 tygodnia trwają ciężkie noce. Teraz pewnie tyle samo spokoju i znowu się zacznie...

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noc placzliwa. Też podejrzewam zęby bo żuje usta, ślini się i brzydkie kupy. Wygląda na górne jedynki.

Męża rozłożyło, ja jestem osłabiona, znowu mi zimno wyskoczyło. Jak się tego cholerstwa pozbyć raz na zawsze? 😒

Tak więc dziś na obiad giuseppe, Malwi ma cycka. I dzień w łóżku 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 21 września 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ucho raczej odpada. Pediatra mówiła, że przy zapaleniu ucha jak dotknie się ucha to reakcja bólowa jest natychmiastowa a u nas zero reakcji, nawet mocniej dotknęłam i nic.

Pociesza mnie fakt, że u innych dzieciaczkow też nie było żadnych kreseczek ani opuchnietych dziąseł A jednak to były zęby.
    Chociaż wiadomo z takim maluchem, to wszystko to zagadka.
    Nieprawda mój syn miał po 4 razy w roku zapalenie ucha i nie było żadnej reakcji z jego strony na dotykanie. Nie miał też żadnej gorączki. Gdyby mu pediatra nie zaglądała do ucha nie wiedzielibyśmy. A ma jakiś katar?

age.png

age.png

Wysłany: 21 września 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nieprawda mój syn miał po 4 razy w roku zapalenie ucha i nie było żadnej reakcji z jego strony na dotykanie. Nie miał też żadnej gorączki. Gdyby mu pediatra nie zaglądała do ucha nie wiedzielibyśmy. A ma jakiś katar?
    To chyba jest w tej mniejszości 😊
    Nie, kataru nie ma już od dawna. Za to ślina leci jakby ktoś kran odkręcil A ręce w buzi nawet podczas kąpieli.

klz9df9hix7ly771.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, masz może jakieś rady żeby zapalenie uszu nie nawracało? U nas co prawda dopiero pierwsze,i to dość łagodnie przechodzi,ale boję się że będzie nawracać:( Znam całą masę dzieci,u których właśnie zaczynało się "zwyczajnie" a potem zapalenie za zapaleniem:(
    Herbatko, u nas bym też w życiu nie powiedziała że to zapalenie ucha. Pokazywał na uszko to prawda ( ale dopiero po lekarzu skumalam że go bolało,bo przecież mi nie powiedział, myślałam ze to jakaś nowa zabawa 🤦‍♀️),ale nie bolało go chyba bardzo bo jak go dotykałam sama w domu żeby sprawdzić o co mu chodzi to normalnie zareagował,ani nie było to ucho czerwone ani nic. Miał tylko podwyższoną temperaturę ( 37,4), a też mówi się ze przy uszach temp leci wysoko. Jak ze wszystkim( ząbkowanie, noce,jedzenie i milion rzeczy),co dziecko to inna historia.

Annia, lekarz( jakiś przypadkowy) mi wręcz nie wierzył że przestałam karmić prawie 9 mscy temu. Miałam cycki pełne mleka ( porządnie ściągnęłam to miałam 200 ml🤦‍♀️😱). On dał mi tylko antybiotyk na zapalenie,i powiedział że jestwm jakimś dziwnym przypadkiem laktacji( tyle to ja już wiem). Do mojej doradczyni laktacyjnej umówię się na wizytę jak wyzdrowiejemy wszyscy. Aaa, przepisał mi jeszcze Dostinex. Wezmę ( 3 raz), co mi szkodzi.
    Jak Mikołaj i opiekunka? Pewnie pisałaś,ale nie znajdę teraz,przepraszam. A jak Ty zostawiając go z kimś"obcym"? Płacz czy radość? (Ja zdecydowanie #teampłacz). A co do samotnych zakupów to rozumiem, ja się w zeszłym tygodniu wybrałam sama do Rossmanna i do Biedry to się czułam jak w londyńskim Harrodsie🤣😎.

Motyl, współczuję masowych chorób w domu. Nas jest trójka, i mam dość. A jak sytuacja z Z?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, a jak Ty się czujesz? Masz jakieś mało fajne objawy ciąży?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U nas tez noc placzliwa. Też podejrzewam zęby bo żuje usta, ślini się i brzydkie kupy. Wygląda na górne jedynki.

Męża rozłożyło, ja jestem osłabiona, znowu mi zimno wyskoczyło. Jak się tego cholerstwa pozbyć raz na zawsze? 😒

Tak więc dziś na obiad giuseppe, Malwi ma cycka. I dzień w łóżku 🤷🏻‍♂️
    Piąteczka, u nas też obiad dziś serwuje Giuseppe, dziecko dostanie słoik( dogotuje mu ryż do tego). Ale to zajady masz czy takie typowe zimno? Na zajady pomaga Heviran Comfort.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4155 4156 4157 4158 4159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ