X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona dla Babiaka to bez znaczenia, on powiedzial ze masaze po sa najważniejsze i tego sie trzymam. Bo nasza buzia na pewno nie byla dobrze przygotowana jak mi syn srednio wspolpracowal.

Meggi wiem ze sa różne szkoły, Babiak kaze po ranie na razie sie do tego stosuje. Wiele osob podcina gdsies indziej we Wro a na koncu i tak trafiaja do Babiaka, stosuja sie do zaleceń i nic nie trzeba poprawiac. Ale fakt to tez jest indywidualne.
    Ja zastanawiam sie jak psychika tego mojego dziecka po miesiacu takich masazu serio :(
    Staram sie o tym nie myslec ale sie boje se pozniej dziecko z jakies traumy bede wyprowadzac.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, najlepszego dla Igi! Nie martw się wynikami, jesteś pod dobrą opieką. Pamiętaj, żeby nie brać żelaza w towarzystwie nabiału. Ja mam teraz idealne wyniki, a z anemią walczyłam od dawna, nawet jeszcze przed ciążą. Wiem już dlaczego - wapń ogranicza wchłanianie żelaza. Teraz przez dietę eliminacyjną nie jem w ogóle nabiału, nie suplementuję żelaza od pół roku, a wyniki lepsze niż przed ciążą 🙄 w ciąży brałam Ferroplex w towarzystwie witaminy C, w odstępie od kawy i herbaty, a wyniki ciągle były pod granicą. Teraz już wiem, że sery i jogurty mnie zgubiły 🤪
    Może i u nas są słabe noce przez to, że zaczęła wstawać 🤔 dziś pobudki co godzinę, jeszcze mam migrenę i ledwo żyję. Mam dziś dzień złośnika, życzę mojemu chłopu, żeby choć raz przeżył taką noc 😂🤭

Jeszcze muszę Ci napisać, że bardzo Cię podziwiam, małe dziecko, ciąża, budowa. Naprawdę jesteś silną babką. Życzę Ci, żeby dolegliwości ciążowe szybko minęły. Po cichu liczę, że wstawisz nam niedługo zdjęcie Igusi przytulającej się do brzuszka ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Alice, jeśli chcesz się "łudzić" to tu dziewczyny miały cienie na testach nawet i 9-10dni po owulacji, ale jeśli chcesz mieć raczej pewność, to moim zdaniem najwcześniej 14 dpo, najlepiej to w dniu spodziewanej miesiączki lub później 😉

Dziękuję Ci bardzo serdecznie za odpowiedź to musze się jeszcze wstrzymać kilka dni :)

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Zielona dla Babiaka to bez znaczenia, on powiedzial ze masaze po sa najważniejsze i tego sie trzymam. Bo nasza buzia na pewno nie byla dobrze przygotowana jak mi syn srednio wspolpracowal.

Meggi wiem ze sa różne szkoły, Babiak kaze po ranie na razie sie do tego stosuje. Wiele osob podcina gdsies indziej we Wro a na koncu i tak trafiaja do Babiaka, stosuja sie do zaleceń i nic nie trzeba poprawiac. Ale fakt to tez jest indywidualne.
    Ja zastanawiam sie jak psychika tego mojego dziecka po miesiacu takich masazu serio :(
    Staram sie o tym nie myslec ale sie boje se pozniej dziecko z jakies traumy bede wyprowadzac.

U Nas w dniu zabiegu i później co 2dni widziała Nas neurlogopeda i dobiegła ćwiczenia jakby pod Stan rany. A rozluzniacie dno jamy ustnej? Można robić takie pyk pyk palcem za wałem zębowym.
    U Nas miesiąc minął 24ego września, czyli już dawno miesiąc i nadal mamy masaże i ćwiczenia na zewnątrz buzi... Ale u Nas dużo pracy trzeba. Teraz masujemy już nie co 3 h, tylko rzadziej, ale nadal. Będą masaże do póki blizna (rana) będzie pracowała

O ❤️
    Z ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ula, Julek jest cudny 💙 ale bym przytuliła takie małe bobo 🤭

Clover, wszystkiego najlepszego dla Olka 😍 słodki misio z niego ❤️ przypomniałaś mi że mam nazbierać liści i kasztanów do kolejnego zdjęcia 😅
    Niewiem jak U Was ale u nas już kasztanów brak 😅 był szturm zbierania przez dzieci do przedszkola. Nam ostatnio udało się nazbierać siatkę taka z biedronki cudem ale to było półtora tygodnia temu. Teraz nie ma już ani jednego kasztanka 😅

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, myślę że Olek ma regres snu. Mówiłaś ostatnio że wstaje przy meblach, jak Iga zaczęła się wspinać to mieliśmy bajlando noc w noc 🙈 oby szybko się unormowało. Swoją drogą moja córka dzisiaj nie spała od 3 do 5:30. Ot, prezencik na 9 m-cy 😂

Może nie spała, bo lada dzień zacznie chodzić? 🤭
    Wszystkiego najlepszego dla Igi z okazji 9 miesięcy ❤️

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Niewiem jak U Was ale u nas już kasztanów brak 😅 był szturm zbierania przez dzieci do przedszkola. Nam ostatnio udało się nazbierać siatkę taka z biedronki cudem ale to było półtora tygodnia temu. Teraz nie ma już ani jednego kasztanka 😅
    O niee 😂😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas w dniu zabiegu i później co 2dni widziała Nas neurlogopeda i dobiegła ćwiczenia jakby pod Stan rany. A rozluzniacie dno jamy ustnej? Można robić takie pyk pyk palcem za wałem zębowym.
    U Nas miesiąc minął 24ego września, czyli już dawno miesiąc i nadal mamy masaże i ćwiczenia na zewnątrz buzi... Ale u Nas dużo pracy trzeba. Teraz masujemy już nie co 3 h, tylko rzadziej, ale nadal. Będą masaże do póki blizna (rana) będzie pracowała

Mamy takie uciski tez. Co 2 dni chodzic nie będziemy srednio to dla mnie mozliwe nawet i fizycznie.. Mam tez starsze dziecko ktorym musze sie zająć. Raz w tygodniu mam zamiar byc u neuro na kontroli.

Ounai lubi tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko ja bralam ferrum lek do rozgryzania i super mi to podnioslo zelazo. Jadlam mandarynke do tego i efekty byly super.
    feroplex dosc drogi jest, ferrum tanszy i dla mnie akurat efekty bylu super.

Synek styczeń 2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa,fantastyczny Julek ❤( jak każdy Julek 🤣🤣😉).

Suszarka, przykro mi z powodu słabszych wyników,ale jesteś pod opieką, będzie ok wszystko. No i współczuję nocki Igi...Najlepszego dla niej na 9 mscy.

Lalia, mój Julek mniej więcej w wieku Olka Twojego identyczne akcje zaczął odstawiać regularnie🤦‍♀️ Przeważnie budził się na 2 h( dosłownie z zegarkiem w ręku), I po prostu sobie gadał, kręcił się; nie chciał jeść, nie płakał, ani nic. Po prostu nie mógł zasnąć. U nas to trwało gdzieś do 14- 15 msca( co 2-3 noce). Myślałam że oszaleję.

Madziulix, piękna sukienka! Będziesz wyglądać cudownie👍🤩. Kiedy dokładnie masz ślub?

Ounai, jak Marta? A może jakiegoś wirusa ze żłobka przytargała?

madziulix3, Ulaa lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam feroplex na zbyciu. Chyba 4 opakowania 😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Może z czasem dziecko się przyzwyczai i będzie lepiej.
    A coś Babiak mówił że udało Wam się ładnie przygotować buzie do zabiegu ?

Ja się boję,że w miesiąc nie uda mi się za dobrze przygotować buzi. A im lepiej przygotowana, tym lepsze efekty zabiegu.

Macie już wyznaczony termin zabiegu?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, albo ze żłobka albo ode mnie. Przed poludniem doszła biegunka a poza tym może z godzine była aktywna a tak śpi cały dzień. I naprawdę widać, że jest chora.

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Mamy takie uciski tez. Co 2 dni chodzic nie będziemy srednio to dla mnie mozliwe nawet i fizycznie.. Mam tez starsze dziecko ktorym musze sie zająć. Raz w tygodniu mam zamiar byc u neuro na kontroli.

My tak często przez pierwszy tydzień mieliśmy że względu na tą plastykę, sprawdzała szwy, jak rana itp. Później mieliśmy raz w tyg. Po dwóch tygodniach już co 2 tyg. A teraz dopiero za miesiąc.. Uffff.
    Mówiła że czasami po miesiącu jest koniec terapii i buzią już super, a czasami tak jak my trzeba dłużej ćwiczyć. Teraz głównie ćwiczymy "siłę" języka i policzków. Mam nadzieję że teraz ta praca zaowocuje i później jak będzie większa będzie już spokój🙏

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia koniecznie będziesz musiała wrzucić foto że ślubu, będziesz pewnie bajecznie wyglądała 😍
    Aż chce mi się jeszcze raz mojego ślubu 😭

madziulix3, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, 30 października. Mam nadzieje, że nie zaskoczy nas śnieg 😅😂

Meggi, wrzucę. A najbardziej mnie cieszy to że jak będziemy mieć sesje poślubną to od razu z ciążową 🥰🥰

Najlepszego Igusia 😘

emdar, Ounai lubią tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, na ile osób robicie wesele? Na pewno będziesz pięknie wyglądała, sesja w jesiennym klimacie to jest to 😍

madziulix3 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Madzia, na ile osób robicie wesele? Na pewno będziesz pięknie wyglądała, sesja w jesiennym klimacie to jest to 😍
    Nie duże, góra 40 osób. Zaprosiliśmy rodziców, rodzeństwo z dziećmi i partnerami, chrzestnych a reszta to sami znajomi 😜🎉 tak to obskoczę wszystkich, z wszystkimi zdążę porozmawiać No i stres będzie mniejszy 🤭

Jedna koleżanka mi napisała że mąż by ją nosił na rękach za wesele na taką ilość osób 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 15:27

Lalia, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ulaa,fantastyczny Julek ❤( jak każdy Julek 🤣🤣😉).

Suszarka, przykro mi z powodu słabszych wyników,ale jesteś pod opieką, będzie ok wszystko. No i współczuję nocki Igi...Najlepszego dla niej na 9 mscy.

Lalia, mój Julek mniej więcej w wieku Olka Twojego identyczne akcje zaczął odstawiać regularnie🤦‍♀️ Przeważnie budził się na 2 h( dosłownie z zegarkiem w ręku), I po prostu sobie gadał, kręcił się; nie chciał jeść, nie płakał, ani nic. Po prostu nie mógł zasnąć. U nas to trwało gdzieś do 14- 15 msca( co 2-3 noce). Myślałam że oszaleję.

Madziulix, piękna sukienka! Będziesz wyglądać cudownie👍🤩. Kiedy dokładnie masz ślub?

Ounai, jak Marta? A może jakiegoś wirusa ze żłobka przytargała?

Czyli mówisz że to nie wyjątkowe sytuacje tylko dopiero początek? 😂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:31

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 4237 4238 4239 4240 4241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ