X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, będzie jakieś zdjęcie Olka z okazji 8 miesięcy? 😁 Wszystkiego najlepszego dla niego 🤩

Clover lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko kochana jesteś piękna i silna kobieta, nie słuchaj swojej teściowej! A mężowie tacy są. Mój wychodzi z założenia ze jak raz powiedział ze kocha to znaczy ze kocha i da znać gdyby coś się zmieniło. Nie dziwie Ci się ze się boisz komplikacji, ale pamiętaj ze przydarzyła Ci się sytuacja wyjątkowa i statystycznie nie ma praktycznie szans na powtórkę. Myśle ze psycholog to dla Ciebie świetny pomysł, bo inaczej będziesz się nakręcać i może się to źle skończyć. To ważne żeby ciąża i pierwsze dni z maluszkiem kojarzyły Ci się dobrze ❤️

madziulix3, Ounai, Lalia, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu to już 28 tydzień? Kiedy to zleciało??? Jak przygotowania do ślubu? Suknia gotowa? Pamietam jak tok temu pokazywalas na Bożenach zdjęcie, wtedy jeszcze żadna z nas nie była w ciazy :) Dzudi, Belie gratuluje zdrowych maluszków!!!!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, mój ma tak samo. Nie jest wylewny i nie często mi mówi że mnie kocha ale widzę to po nim i po jego czynach/zachowaniu. Pare lat wstecz jak miałam inne myślenie to myślałam że skoro mi tego nie mówi to że nie czuje. Chciałam tylko by mi mówił jaki to on we mnie zakochany. Na szczęście z czasem mi to minęło i nie oczekuje od niego wielkiego wylewania miłości co do mojej osoby 🤭😃

Ounai, Lalia, Ladyo, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Madziu to już 28 tydzień? Kiedy to zleciało??? Jak przygotowania do ślubu? Suknia gotowa? Pamietam jak tok temu pokazywalas na Bożenach zdjęcie, wtedy jeszcze żadna z nas nie była w ciazy :) Dzudi, Belie gratuluje zdrowych maluszków!!!!
    Tak, sama nie wiem kiedy to minęło kochana 🥰
    Tak, suknia gotowa ale nie wtedy co na zdjęciu!
    Kupiłam taką 🤭

577-A9-A84-E20-E-4-D85-B7-F1-0-E09-DABD9923.jpg

A jak ostatnio byliśmy po garnitur i zobaczyłam mojego przyszłego męża w nim to zakochałam się po raz drugi 🎉😍

Ps. Sorki za zamazane ale musiałam schować bałagan u mamy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 23:38

Wik89, Ounai, Lalia, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, pamietam jak kiedyś wstawiałam zdjęcie gdzie miałam schowaną poduszkę pod sukienkę żeby wyobrazić sobie siebie w ciąży! W te wakacje mogłam już mieć swój prawdziwy brzuszek pod spodem 🤭😂

Ounai, Lalia, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, moze jak juz zwymiotowala to bedzie dobrze. Gucio wczoraj zjadl ogorka kiszonego ze skorka i tez mu sie ciezko trawilo, troche zwymiotowal dziś, a w koncu kilkucentymetrowy kawalek ogora znalezlismy w pampersie z kupa
    Nie planowalam mu podawac wczoraj tego ogora, ale tak sie domagal, ze nie mialam wyjscia 😜 nast razem podam bez skorki albo bede uwazniej patrzec na to, czy go w ogole gryzie

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, dzięki za słowa otuchy. Poki co tak co 15 min coś zwymiotuje. Ostatnie kilka nocy prawie nie spałam, a boję się przymknąć oko. I nie wiem czy wysłać ją do żłobka czy nie. Wstępnie podjęłam decyzję, że zostaje w domu, ale nadal łamie się bo ona bardzo ciężko przechodzi adaptację, a to kolejny dzień przerwy.

Póki co ma tetrę pod szyją żeby jej ciągle nie przebierać i konstrukcję z poduszek żeby glowa była wysoko ale nie odgięta, żeby się nie zakrztusiła w razie czego.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, przepiękna suknia. Będziesz wyglądać obłędnie!!!! 😍

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, biedna Martusia. Mam nadzieję, że wkrótce jej przejdzie 🍀

Suszarko, dziękujemy! ❤ Zdjęcie zaraz wrzucę, pół dnia się już zabieram za to i ciągle coś 😅

Madziulix, cudowna suknia ślubna! 🤩 Będziesz piękną panną młodą 😊

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 00:28

madziulix3, kiniusia270, Wik89, Belie, Meggi110818, Zulugula, Ounai, Ewa88 , Maminka89, Ladyo, Suszarka, Enigvaa, emdar, asias86, Lulu83 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, przykro mi, że wyniki się pogorszyły. Rozumiem Twoje obawy po tym, co przeszłaś, ale myślę, że nowa lekarka na pewno nie zbagatelizuje sprawy. Jeśli czujesz potrzebę pójścia do psychologa to idź, uważam że to świetny pomysł. Jeśli chodzi o męża, to Madzia fajnie napisała o tych czynach. Nie przypominam sobie, żeby mój mąż mówił mi, że ładnie wyglądam kiedy byłam w ciąży - sam kiedyś przyznał, że kobiety w ciąży w ogóle mu się nie podobają 😝 Czasem sobie myslałam, ze mógłby mi powiedzieć coś miłego, ale on okazywał mi miłość w inny sposób, np. pod koniec ciąży mył mi pod prysznicem plecy i nogi, bo ja już nie dawałam sobie z tym rady 🤭 A teściowej nie słuchaj, one często lubią tak sobie coś palnąć bez sensu i po chwili już nawet o tym nie pamiętają 🤷‍♀️

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do teściowych to moja przyszła prawie w ogóle się mnie nie pyta jak się czuje. Kiedyś pojechaliśmy do lekarza, zabrała się z nami tylko ze ona jechała na zakupy. Jak wracaliśmy to ledwo nabąkneła jak było.. jak do nich jedziemy to już w ogóle nic. Chyba ze zadzwoni do narzeczonego to wtedy zapyta ale mnie osobiście mało co 😕

Dzięki dziewczyny 😘

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulix, moze sie krepuje. Moja ma tak samo i u niej to raczej ze skrepowania wynika

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę spóźnione, ale ważne, że zrobione 😄
    Zdjęcie z okazji 1 miesiąca życia Julianka 😍

hdrpl.jpg

Ps. Ta nocka była najlepsza ze wszystkich odkąd jest Julek z nami w domu. Jejku, jak ja się wyspałam 🤭

Zulugula, Iryska, Lalia, Wik89, Maminka89, Suszarka, emdar, Clover, asias86, kiniusia270 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Suszarko na pewno wyglądasz pięknie, jak nie dla siebie to dla męża 😘 a co do wyników to co źle wyszło? Lekarz jest od tego by działać wiec na pewno wszystko ureguluje. Jasne! Psycholog to nie jest zły pomysł, sama nie wiem czy po porodzie nie będzie mi potrzebny jak już teraz mam myśli i obawy ze złapie mnie baby blues i czy dam sobie radę chociaż tyle czekałam na tego mojego bobasa 😕
    U nas wszystko dobrze prócz twardnień brzucha którymi już się nie za specjalnie przejmuje bo tyle czasu je mam a wszystko jest okej. 26 mam już usg III trymestru 🤭
    Wyprawka prawie ze gotowa, został wózek, fotelik, materac do łóżeczka a reszta to jakieś duperele 😄
    A pod koniec miesiąca w 32 tygodniu czeka mnie ślub 🤭🤭

To już III trymestr? Jejuu jak ten czas leci 🙉. Gratulacje z okazji ślubu 💒

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Co do teściowych to moja przyszła prawie w ogóle się mnie nie pyta jak się czuje. Kiedyś pojechaliśmy do lekarza, zabrała się z nami tylko ze ona jechała na zakupy. Jak wracaliśmy to ledwo nabąkneła jak było.. jak do nich jedziemy to już w ogóle nic. Chyba ze zadzwoni do narzeczonego to wtedy zapyta ale mnie osobiście mało co 😕

Dzięki dziewczyny 😘

Niektóre teściowe takie są. Ja jestem 4 lata po ślubie i ani razu do mnie jeszcze nie zadzwoniła. Jak leżałam w ciąży że względu na bóle brzucha i szyjkę, a ni razu nie zadzwoniła żeby spytać się jak się czuję. Jak szykowaliśmy ślub i wesele 0 zainteresowania, przyszła jako zwykły gość, nawet nie wiedziała gdzie lokal jest. Urodziło się dziecko reż ani jednego telefonu.... A ludzie się dziwią że ja nadal do niej mówię na "Pani". Ale jak mam inaczej jak ja tej kobiety nie znam i nie mamy żadnej relacji.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi dziękuje 😘
    U was to rzeczywiście ciężko.. a wiadomo ze relacja z teściową tez na jakimś poziomie jest ważna. Czy większym czy mniejszym.
    Moja za to naszym ślubem interesuje się bardzo, aż za bo gdzież to dziecko bez ślubu 🤭 oczywiście nie pobieramy się ze względu na nią ale ona nam dała bardzo dużą motywacje 😄
    Moja ma już 6 wnucząt także 7 chyba już nie robi na niej wrażenia 🙄😐

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    O kurde, sprawdziłam sobie jak wygląda taka twarz o której piszesz i ja taką mam. To mój największy kompleks w sumie 😔 Nie miałam pojęcia, że to też może być powiązane 😬

Ogólnie ta twarz nie jest spowodowana strikte wedziedelkiem, a złym torem oddychania. Czyli jakby konsekwensja( ale może być też onm). Zły tor oddychania powoduje że infekcje i przerost migdałów, a wtedy dziecko bardzo długo oddycha przez usta i zmienia jest twarzo czaszka. Mój mąż miał tak że wędzidełko i onm ( do dzisiaj ma słaby brzuch i chwiejny krok) - - > przerost migdałów--> ich usunięcie dopiero jak miał 8 lat, gdzie już buzia się wykrztalcila. Nawet dzisiaj ma otwartą buzię jak coś robi, albo się zamyśli. Ale to już nawyk

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzula wstaw jeszcze kiedyś zdjęcie sukienki, nie załapałam się 😔. A lubię takie klimaty, teraz koleżanka będzie brała ślub, znaczy za rok, ale zaznaczyłam że chve z nią szukać sukienki, bo uwielbiam salonu ślubne 🙉

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4235 4236 4237 4238 4239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ