Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_search?query=Basen%20z%20kulkami&utm_source=all4affiliate&utm_medium=afiliacja&utm_campaign=ogolne_kuponowcy&utm_content=deeplink&utm_term=12319_10996_1635400406_5cd112158a5c66e18f90eac018b0e1bd&cid=af0001 dziewczyny na 5.10.15 jest promka
KarolinaMaria, emdar, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Aneta, Meggi, byłam wczoraj w Kappalu, u mnie nie było tej zielonej sukieneczki, a opaska dostępna jest tylko online. Oglądałam inne sukienki z tej kolekcji i rozmiarówka wg mnie dość standardowa. Zamówiłam przez neta rozm. 80. Zobaczę jak wypadnie na żywo.
Meggi110818, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Uwaga, chwalipost, Julek nie płakał przy wejściu do żłobka 😱👍 Taka dumna jestem z niego ❤. Zobaczymy jak będzie jutro, bo wiecie jak mówią "jedna jaskółka wiosny nie czyni", ale postęp jest olbrzymi.
Tajka, jak dla mnie śpiworek nr 3.Zulugula, Suszarka, Ewa88 , Ladyo, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Iryska wrote:Lalia, Olek już chodzi?
Mój Michałek dopiero zaczął chodzić wzdłuż mebli, tzn., wcześniej to tak niepewnie robił i powoli a od wczoraj dopiero widać , że czuje się pewnie i dosłownie biega wzdłuż mebli.
Ale niech raczkuje jak najdłużej, podobno długie raczkowanie dobrze robi na asymetrię😃
Niee, Irysko i chyba jeszcze długo nie ruszy 😁
Pięknie wstaje gdzie się da, potrafi stać trzymając się jedną ręką, w końcu przestawić stópki prosto (na początku jak wstał tak stał i np każda noga była w inną stronę i wyglądało to trochę jak zombie) i nauczył się przepięknie wracać do parteru, czyli albo klęka na jedno kolanko i siada, albo kuca sobie i siada czyli już nie biegam i nie łapie go w locie 😅
Może pójdzie w ślady mamy i zacznie chodzić w wieku 14 miesięcy, to przeciągniemy kupno pierwszych butów do wiosny i dostanie jakieś adidaski 😂
Edit:
Właśnie zaliczył swoje pierwsze 2-3 kroki do boku 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 09:33
Iryska, Zulugula, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Uwaga, chwalipost, Julek nie płakał przy wejściu do żłobka 😱👍 Taka dumna jestem z niego ❤. Zobaczymy jak będzie jutro, bo wiecie jak mówią "jedna jaskółka wiosny nie czyni", ale postęp jest olbrzymi.
Tajka, jak dla mnie śpiworek nr 3.Zulugula, emdar, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Belie, szyjka bardzo skrócona? Ja ok. 30 tc miałam 2,5 cm. Luteina, netflix i kanapa i później było już ok
Szyjka 27-28 mm w 27 tygodniu. W przyszłym tygodniu znów na kontrolę. Dostałam luteinę, magnez i nospe.
Czyli nie skróciła Ci się już później? -
Belie wrote:Szyjka 27-28 mm w 27 tygodniu. W przyszłym tygodniu znów na kontrolę. Dostałam luteinę, magnez i nospe.
Czyli nie skróciła Ci się już później?Belie lubi tę wiadomość
-
Belie, kilka moich znajomych miało historie ze skracającymi się szyjkami( jedna nie miała prawie w ogóle). Wszystkie dotrwały do końca ciąży. Tak jak piszą dziewczyny: książki, Netflix, kanapa, kocyk i będzie dobrze ✊👍.
Edit: oczywiście leki zlecone przez lekarza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:06
Belie lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Belie wrote:Szyjka 27-28 mm w 27 tygodniu. W przyszłym tygodniu znów na kontrolę. Dostałam luteinę, magnez i nospe.
Czyli nie skróciła Ci się już później?
Ja Ci powiem po sobie w pierwszej ciąży w 27 tc miałam 26 mm wjechała luteina i magnez z zaleceniem oszczednego trybu zycia wiec większość czasu po prostu odpoczywałam. Po miesiacu już było 32 mm i wtrzymała do 40 tc .
Zostawiłam wczoraj mojemy staremu test ciążowy na szafce w łazience bo doszłam do wniosku że pewne rzeczy on musi robić za mnie więc nie ma sensu trzymać tajemnicy przyszedł i się zapytał czy jest pozytywny czy negatywny a potem bardzo się ucieszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 10:06
Annia, emdar, Zulugula, Lalia, Suszarka, Belie, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny oczywiście nie mam czasu nadrobić, jednak życie z pracą i dzieckiem równa się mało czasu wolnego na cokolwiek.
Ale widzę, że super wieści mnie ominęły, Jednorożcu super gratuluję!
Jak sie czujesz? A Suszarko, jak twoje dolegliwości, znasz już płeć?
PS. Mikołaj też jeszcze nie chodzi bez trzymania, przy meblach i ścianach to lata, czy przesuwając krzesła, ale boi się pójść sam.Jednorożec89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziewczyny oczywiście nie mam czasu nadrobić, jednak życie z pracą i dzieckiem równa się mało czasu wolnego na cokolwiek.
Ale widzę, że super wieści mnie ominęły, Jednorożcu super gratuluję!
Jak sie czujesz? A Suszarko, jak twoje dolegliwości, znasz już płeć?
PS. Mikołaj też jeszcze nie chodzi bez trzymania, przy meblach i ścianach to lata, czy przesuwając krzesła, ale boi się pójść sam.
Wczoraj cały dzień mnie bolał żołądek nie zjadłam prawie nic ale nie wiem czy to objaw czy ze stresu a dzisiaj najchętniej bym spała ale mogę tak mieć codziennie do końca byle by się całe i zdrowe urodziłoDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U mnie za to mimo luteiny, magnezu, nospy, założonego pessaru i leżenia, lezenia i jeszcze raz leżenia szyjka nie wytrwala.
Ale jednak większość przypadków jest w stanie donosic do końca. Według mnie jak na ten czas ciąży to i tak masz ładna szyjke
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny 😊 przyznam że na początku mocno się wystraszyłam, ale teraz już jest ok. Pozytywnie mnie nastrajacie. Oczywiście dużo odpoczywam i biorę leki. U mnie mały właśnie jest odwrócony od jakiegoś czasu główką w dół i mi naciska na szyjkę.
-
Czyli nie skróciła Ci się już później?
Nie, nawet wydłużyła się i od 35tc wróciłam do spacerów i codziennej aktywności, żeby się rozruszać przed porodem.
Edit Belie, potraktuj to jako czas dla siebie. Nie da się wyspać na zapas, ale odpoczywaj, ciesz się ciszą, kompletuj wyprawkę przez neta. Później już długo nie zaznasz spokoju 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 11:11
Lalia, Belie lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia wrote:A Suszarko, jak twoje dolegliwości, znasz już płeć?
płci nie znam, na prenatalnych lekarz nie zwrócił uwagi. Wizytę mam 8.11 a później połówkowe końcem listopada, to wtedy dowiem się na pewno 😁
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Z mdłościami jest znacznie lepiej, a reszta...ehh, może kiedyś też się poprawi
płci nie znam, na prenatalnych lekarz nie zwrócił uwagi. Wizytę mam 8.11 a później połówkowe końcem listopada, to wtedy dowiem się na pewno 😁
Myślała ostatnio o Tobie bo chyba na tym samym wózku jedziemy do mnie to po mału zaczyna docierać na sto procent zacznę się cieszyć po wizycieSuszarka lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Anniu, Ty jak szczepiłas Mikiego Bexsero to zaczęliście przed 6 miesiącem i idziecie tym schematem 3+1 przypominające po roku?
A Nimenrixem już szczepiłas? Laczyłas może Nimenrix z jedną z dawek Bexsero?
Bo my w listopadzie mamy drugą dawkę Bexsero (idziemy schematem 2+1) i kolejna przypominająca będzie po 6 miesiącach. I teraz czytam na jednej z grup, że jeśli dziecko nie było wcześniej szczepione Nimenrixem, to że po skończonym roku warto połączyć Nimenrix z dawką przypominającą Bexsero i się zastanawiam jak to dzieci znoszą 🤔 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Z mdłościami jest znacznie lepiej, a reszta...ehh, może kiedyś też się poprawi
Dziewczyny miała któraś z was w takim tygodniu jak ja łożysko III stopnia? Lekarz mówił żebym się nie martwiła bo to nie jest starzejące się ale ja się już głupot naczytałam 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ ( Lalia mnie pewnie zabije że dalej panikuje, przepraszam Cię 😂 )Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość