Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulix3 wrote:To razem się wizytujemy 8! 😃
Dziewczyny miała któraś z was w takim tygodniu jak ja łożysko III stopnia? Lekarz mówił żebym się nie martwiła bo to nie jest starzejące się ale ja się już głupot naczytałam 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ ( Lalia mnie pewnie zabije że dalej panikuje, przepraszam Cię 😂 )Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Madzia, zajrzałam w swoje papiery, nigdzie nie widzę takiego zapisu, ale kojarzę, że lekarka gadała mi o 3 stopniu łożyska jakoś na etapie skracającej się szyjki, czyli musiał to być 31-34 tc. Ufaj lekarzowi. Nie myśl o stopniu, ważne są przepływy.
Swoją drogą mam taki rozpizdziel w ciążowym segregatorze 🤦♀️ miałam to uporządkować już dawno, a leży odłogiem. Dziś mam taki dzień, że wkurza mnie bałagan, sterta prania, olewam prasowanie. No masakra jakaś, że kurz potrafi wyprowadzać z równowagi.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia wrote:Anniu, Ty jak szczepiłas Mikiego Bexsero to zaczęliście przed 6 miesiącem i idziecie tym schematem 3+1 przypominające po roku?
A Nimenrixem już szczepiłas? Laczyłas może Nimenrix z jedną z dawek Bexsero?
Bo my w listopadzie mamy drugą dawkę Bexsero (idziemy schematem 2+1) i kolejna przypominająca będzie po 6 miesiącach. I teraz czytam na jednej z grup, że jeśli dziecko nie było wcześniej szczepione Nimenrixem, to że po skończonym roku warto połączyć Nimenrix z dawką przypominającą Bexsero i się zastanawiam jak to dzieci znoszą 🤔Czyli Nimenrix 1+1. Bexsero nie łączyliśmy z niczym, bo mimo, że niby można, to u nas w przychodni nie chcieli tego z niczym połączyć.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dzięki Anniu bardzo 👍 a jak się Miki czuł po Nimenrixie?
Przepraszam że pytam, wyleciało mi z głowy, łączyliście mmr i pneumokoki czy osobno?Annia lubi tę wiadomość
-
madziulix3 wrote:To razem się wizytujemy 8! 😃
Dziewczyny miała któraś z was w takim tygodniu jak ja łożysko III stopnia? Lekarz mówił żebym się nie martwiła bo to nie jest starzejące się ale ja się już głupot naczytałam 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ ( Lalia mnie pewnie zabije że dalej panikuje, przepraszam Cię 😂 )
A mój lekarz mówił, że już nie używa się tych terminów ze stopniem starzenia się łożyska, że to i tak nie ma sensu, bo u jednej ciężarnej szybciej dojrzewa, u innej wolniej. Póki przepływy są w porządku to nie ma co w ogóle się tym łożyskiem przejmować 😊KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Annia, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dzięki Anniu bardzo 👍 a jak się Miki czuł po Nimenrixie?
Przepraszam że pytam, wyleciało mi z głowy, łączyliście mmr i pneumokoki czy osobno?
Jasiek pierwsza dawkę bexsero miał po 6 miesiącu i my zrobiliśmy tak, że lipiec bexsero, sierpień Nimenrix, wrzesień bexsero.
Po jednej jak i po drugiej szczepionce Jaśkowi nic nie było. Nimenrix jest podobno łagodniejszy od bexsero.
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Niestety nie udało mi się być na bieżąco podczas wycieczki ale widzialam, że była rozmowa o zabawkach i prezentach.
A może któraś z Was ma lub planuje kitchen helpera? Macie może jakies polecajki?
Tomson caly czas waruje obok podczas gotowania i chce podgladac tylko nie sięga, myślę że moze mu się spodobać cos takiegoIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Chyba mój mlody wypiął się na piersi. Przystawiałam go dzisiaj trzy razy każdym razem po pierwszym łuku awantura i wyginanie się, ale hit to odwalił mój stary. Stwierdził żebym najlepiej się umowiła na wizytę pierwszą w połowie grudnia to wtedy powiemy wszystkim w swięta ja mu mówię owszem możemy poczekać do świat nawet tak by było dla mnie fajniej ale ja z wizytą czekać dwa miesiące nie będę bo przed chwilą miałam cięcie a on się ze mną kłóci że ja jak zwykle jestem w gorącej wodzie kąpanaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia, nasza pediatra zaleca żeby ( o ile to możliwe) nie łączyć Bexsero z niczym innym. To podobno dość ciężka szczepionka i lepiej nie dokładać małemu organizmowi.
Madziulix, tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to przepływy najważniejsze ( ja od 30 tc, co 2 tygodnie miałam wizytę, potem to chyba nawet co tydzień jeździłam). Jak przygotowania do ślubu? To pojutrze, prawda? 😘madziulix3, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyemdar wrote:Lalia, nasza pediatra zaleca żeby ( o ile to możliwe) nie łączyć Bexsero z niczym innym. To podobno dość ciężka szczepionka i lepiej nie dokładać małemu organizmowi.
Madziulix, tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to przepływy najważniejsze ( ja od 30 tc, co 2 tygodnie miałam wizytę, potem to chyba nawet co tydzień jeździłam). Jak przygotowania do ślubu? To pojutrze, prawda? 😘
Tak, już za dwa dni 🤭 stresu na razie o dziwo nie ma, tydzień temu miałam większy haha. A co do przygotowań to wszystko gotowe, jutro jedziemy po tort i zawieźć alkohol 😃Lalia, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaila nie lacz ciezkich szczepionk jak Bexsero z niczym innym. Mowie to z wlasnego doswiadczenia.
Ja z najstarszym o tym nie wiedzialam. Dostal po roku polaczenie dwoch ciezkich szczepionek. Byl chory przez tydzien, dostal wysypki, goraczka nie schodzila przez tydzien. Dostalismy w koncu leki na ta rekacje.
Pozostalym nie laczylam i wszystko bylo ok. Teraz tez nie bede laczycLalia, emdar lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za opinie o szczepionkach ❤️❤️❤️
Madzia, wiesz że ja Ci to nie złośliwie 😂😘 tylko Ty masz takiego pecha że zawsze trafiasz na najgorsze strony gdzie jest napisane że rosnący brzuch w ciąży może być objawem raka albo inne bzdury 😅
Jak Cię coś martwi to zawsze sprawdzaj i pytaj 😘
madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny kiedy najlepiej 4 dawkę na pneumokoki (my szczepimy się prevenarem)?
Anetka Elafanten to podobno też dobra marka butów i trochę tańsze od Emela czy MrugałaLalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
nick nieaktualnyJednorozec gratulacje ogromne ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️.
Emdar, Ounai gratulacje dla dzieciaczkow. ❤️❤️❤️
Belie ja chodzilam z rozwarcie na 2,5cm przez ostatnie tygodnie ciazy, a i tak mialam wywolywany porod bo nie chcial sie synek ewakuowac🤦♀️🤦♀️😂😂. Leki, odpoczynek, ksiazka, Netflix, relaks i bedzie dobrze.
Dziewczyny nie nadrobie was, u nas cala 4 sie rozlozyla. Teraz jest juz dobrze.
Haris sam siada, proboje wstawac ale tylko jak jest przy mnie. Lek separacyjny pelna para. Spanie roznie wyglada, ale mu wybaczam ze wzgledu na te slodkie przytulaski.
Zastanawiam sie kiedy zeby nam wyjda, bo nadal nic. Starszaki juz mialy. No i ciekawe czy zacznie chodzic przed roczkiem czy nie. Starszaki wszystkie chodzily.
emdar lubi tę wiadomość
-
Maminka89 wrote:Ulaa najlepszego dla Juliana z okazji 2 miesiąca 🥰.
A dziękuję bardzo ❤️
Chciałam zrobić mu dzisiaj zdjęcie, ale spanie weszło za dobrze, a ja matka wyrodna nie będę budzić Bąbelka 😄 przynajmniej mam czas żeby coś koło siebie albo w domu zrobić 😉Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Tak wiem wiem, że Elefanten to dobra marka, natomiast jak to każda marka, ma.lepsze i gorsze modele. Ten nasz jest chyba ok, wymacane przeze mnie i matkę dwójki dzieci która też na to.mocno.zwracała uwagę.
Fizjomommy miała też dla Emi elefanteny i ja sobie zescreenowałam ten model aby ewentualnie na wiosnę kupić.
Kurcze, powiem Wam że te ceny butów są szalone, przyjaciółka kupiła wczoraj córce (19m) zimowe, 300 zł.... to strasznie dużo jak na buty na 3 miesiące -
Anetka, moja kuzynka zapytała czy chcę buty po jej synku, powiedziałam że bardzo dziękuję ale buty chcę mu kupić nowe, powiedziała że rozumie i dlatego pyta bo ona też by nie wzięła używanych, ale rozumie że nie każdego stać na to żeby co 3 miesiące kupować buty za 300zl i tak naprawdę je później wyrzucać 🙈