X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    To razem się wizytujemy 8! 😃

Dziewczyny miała któraś z was w takim tygodniu jak ja łożysko III stopnia? Lekarz mówił żebym się nie martwiła bo to nie jest starzejące się ale ja się już głupot naczytałam 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ( Lalia mnie pewnie zabije że dalej panikuje, przepraszam Cię 😂 )
    Mnie lekarz nigdy nie mówił o stopniu dojrzałości łożyska, ale na dość długo przed porodem mówił że widać zwapnienia. Z czasem ich było coraz więcej. Jak tak liczę w głowie kiedy miałam wizyty to musiało być koło 29tc jak pierwszy raz o tym wspomniał.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, zajrzałam w swoje papiery, nigdzie nie widzę takiego zapisu, ale kojarzę, że lekarka gadała mi o 3 stopniu łożyska jakoś na etapie skracającej się szyjki, czyli musiał to być 31-34 tc. Ufaj lekarzowi. Nie myśl o stopniu, ważne są przepływy.

Swoją drogą mam taki rozpizdziel w ciążowym segregatorze 🤦‍♀️ miałam to uporządkować już dawno, a leży odłogiem. Dziś mam taki dzień, że wkurza mnie bałagan, sterta prania, olewam prasowanie. No masakra jakaś, że kurz potrafi wyprowadzać z równowagi.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anniu, Ty jak szczepiłas Mikiego Bexsero to zaczęliście przed 6 miesiącem i idziecie tym schematem 3+1 przypominające po roku?
    A Nimenrixem już szczepiłas? Laczyłas może Nimenrix z jedną z dawek Bexsero?

Bo my w listopadzie mamy drugą dawkę Bexsero (idziemy schematem 2+1) i kolejna przypominająca będzie po 6 miesiącach. I teraz czytam na jednej z grup, że jeśli dziecko nie było wcześniej szczepione Nimenrixem, to że po skończonym roku warto połączyć Nimenrix z dawką przypominającą Bexsero i się zastanawiam jak to dzieci znoszą 🤔
    Bexsero zaczęliśmy przed 6tym miesiącem i szliśmy schematem 2+1. Nimenrix daliśmy po 6tym miesiącu i jutro mój mąż idzie na dawkę przypominającą Nimenrixu. :) Czyli Nimenrix 1+1. Bexsero nie łączyliśmy z niczym, bo mimo, że niby można, to u nas w przychodni nie chcieli tego z niczym połączyć.

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anniu bardzo 👍 a jak się Miki czuł po Nimenrixie?
    Przepraszam że pytam, wyleciało mi z głowy, łączyliście mmr i pneumokoki czy osobno?

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    To razem się wizytujemy 8! 😃

Dziewczyny miała któraś z was w takim tygodniu jak ja łożysko III stopnia? Lekarz mówił żebym się nie martwiła bo to nie jest starzejące się ale ja się już głupot naczytałam 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ( Lalia mnie pewnie zabije że dalej panikuje, przepraszam Cię 😂 )

A mój lekarz mówił, że już nie używa się tych terminów ze stopniem starzenia się łożyska, że to i tak nie ma sensu, bo u jednej ciężarnej szybciej dojrzewa, u innej wolniej. Póki przepływy są w porządku to nie ma co w ogóle się tym łożyskiem przejmować 😊

KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Annia, emdar lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzięki Anniu bardzo 👍 a jak się Miki czuł po Nimenrixie?
    Przepraszam że pytam, wyleciało mi z głowy, łączyliście mmr i pneumokoki czy osobno?
    Może nie do mnie pytanie ale wypowiem się 😁.
    Jasiek pierwsza dawkę bexsero miał po 6 miesiącu i my zrobiliśmy tak, że lipiec bexsero, sierpień Nimenrix, wrzesień bexsero.
    Po jednej jak i po drugiej szczepionce Jaśkowi nic nie było. Nimenrix jest podobno łagodniejszy od bexsero.

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa najlepszego dla Juliana z okazji 2 miesiąca 🥰.

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:28

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:29

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Niestety nie udało mi się być na bieżąco podczas wycieczki ale widzialam, że była rozmowa o zabawkach i prezentach.
    A może któraś z Was ma lub planuje kitchen helpera? Macie może jakies polecajki?
    Tomson caly czas waruje obok podczas gotowania i chce podgladac tylko nie sięga, myślę że moze mu się spodobać cos takiego
    Ja bym bardzo chciała i na pewno kupię, ale nie wiem czy już na roczek czy trochę później 🤔 jeszcze się nie orientowałam w ogóle co jest dostepne, na co zwrócić uwagę itd.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mój mlody wypiął się na piersi. Przystawiałam go dzisiaj trzy razy każdym razem po pierwszym łuku awantura i wyginanie się, ale hit to odwalił mój stary. Stwierdził żebym najlepiej się umowiła na wizytę pierwszą w połowie grudnia to wtedy powiemy wszystkim w swięta ja mu mówię owszem możemy poczekać do świat nawet tak by było dla mnie fajniej ale ja z wizytą czekać dwa miesiące nie będę bo przed chwilą miałam cięcie a on się ze mną kłóci że ja jak zwykle jestem w gorącej wodzie kąpana

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, nasza pediatra zaleca żeby ( o ile to możliwe) nie łączyć Bexsero z niczym innym. To podobno dość ciężka szczepionka i lepiej nie dokładać małemu organizmowi.

Madziulix, tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to przepływy najważniejsze ( ja od 30 tc, co 2 tygodnie miałam wizytę, potem to chyba nawet co tydzień jeździłam). Jak przygotowania do ślubu? To pojutrze, prawda? 😘

madziulix3, Lalia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Lalia, nasza pediatra zaleca żeby ( o ile to możliwe) nie łączyć Bexsero z niczym innym. To podobno dość ciężka szczepionka i lepiej nie dokładać małemu organizmowi.

Madziulix, tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to przepływy najważniejsze ( ja od 30 tc, co 2 tygodnie miałam wizytę, potem to chyba nawet co tydzień jeździłam). Jak przygotowania do ślubu? To pojutrze, prawda? 😘
    Przepływy wyszły mi prawidłowe. Właśnie we wtorek miałam usg 3 trymestru i na tym badaniu mi tak wyszło ☺️

Tak, już za dwa dni 🤭 stresu na razie o dziwo nie ma, tydzień temu miałam większy haha. A co do przygotowań to wszystko gotowe, jutro jedziemy po tort i zawieźć alkohol 😃

Lalia, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila nie lacz ciezkich szczepionk jak Bexsero z niczym innym. Mowie to z wlasnego doswiadczenia.
    Ja z najstarszym o tym nie wiedzialam. Dostal po roku polaczenie dwoch ciezkich szczepionek. Byl chory przez tydzien, dostal wysypki, goraczka nie schodzila przez tydzien. Dostalismy w koncu leki na ta rekacje.
    Pozostalym nie laczylam i wszystko bylo ok. Teraz tez nie bede laczyc

Lalia, emdar lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie o szczepionkach ❤️❤️❤️

Madzia, wiesz że ja Ci to nie złośliwie 😂😘 tylko Ty masz takiego pecha że zawsze trafiasz na najgorsze strony gdzie jest napisane że rosnący brzuch w ciąży może być objawem raka albo inne bzdury 😅
    Jak Cię coś martwi to zawsze sprawdzaj i pytaj 😘

madziulix3 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny kiedy najlepiej 4 dawkę na pneumokoki (my szczepimy się prevenarem)?

Anetka Elafanten to podobno też dobra marka butów i trochę tańsze od Emela czy Mrugała :)

Lalia lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec gratulacje ogromne ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️.

Emdar, Ounai gratulacje dla dzieciaczkow. ❤️❤️❤️

Belie ja chodzilam z rozwarcie na 2,5cm przez ostatnie tygodnie ciazy, a i tak mialam wywolywany porod bo nie chcial sie synek ewakuowac🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂. Leki, odpoczynek, ksiazka, Netflix, relaks i bedzie dobrze.

Dziewczyny nie nadrobie was, u nas cala 4 sie rozlozyla. Teraz jest juz dobrze.
    Haris sam siada, proboje wstawac ale tylko jak jest przy mnie. Lek separacyjny pelna para. Spanie roznie wyglada, ale mu wybaczam ze wzgledu na te slodkie przytulaski.
    Zastanawiam sie kiedy zeby nam wyjda, bo nadal nic. Starszaki juz mialy. No i ciekawe czy zacznie chodzic przed roczkiem czy nie. Starszaki wszystkie chodzily.

emdar lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    Ulaa najlepszego dla Juliana z okazji 2 miesiąca 🥰.

A dziękuję bardzo ❤️
    Chciałam zrobić mu dzisiaj zdjęcie, ale spanie weszło za dobrze, a ja matka wyrodna nie będę budzić Bąbelka 😄 przynajmniej mam czas żeby coś koło siebie albo w domu zrobić 😉

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem wiem, że Elefanten to dobra marka, natomiast jak to każda marka, ma.lepsze i gorsze modele. Ten nasz jest chyba ok, wymacane przeze mnie i matkę dwójki dzieci która też na to.mocno.zwracała uwagę.
    Fizjomommy miała też dla Emi elefanteny i ja sobie zescreenowałam ten model aby ewentualnie na wiosnę kupić.
    Kurcze, powiem Wam że te ceny butów są szalone, przyjaciółka kupiła wczoraj córce (19m) zimowe, 300 zł.... to strasznie dużo jak na buty na 3 miesiące :(

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, moja kuzynka zapytała czy chcę buty po jej synku, powiedziałam że bardzo dziękuję ale buty chcę mu kupić nowe, powiedziała że rozumie i dlatego pyta bo ona też by nie wzięła używanych, ale rozumie że nie każdego stać na to żeby co 3 miesiące kupować buty za 300zl i tak naprawdę je później wyrzucać 🙈

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 4313 4314 4315 4316 4317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ