Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover, na pewno będzie dobrze ✊
Kic, Emdar, Wik bawcie się dobrze ❤️❤️❤️
Ania, mi się wydaje że wszystko ok 👍 Olek ma chyba podobnie jak Anetka pisała o Poli, tzn że ma dzienny limit drzemki 😅 jeśli pierwsza drzemka będzie ok. 30 min, to prawie na pewno będzie druga drzemka po południu, ale jak pierwsza trwa ponad godzinę i jest dość późno to raczej drugiej już nie będzie tylko troszkę wcześniej pójdzie spać 😉 u nas noc zaczyna się 19:30/20:30 a trwa do 7/8:30, oczywiście z licznymi nocnymi pobudkami 😂emdar, kic83, Clover lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Oddajcie mnie te drzemki! 😁
Herbata, przepraszam że idiotycznie zapytam 🙈 ale Twoja córka nic nie śpi w dzień?? Bo np Olek czasem robi tzw turbodoładowanie, tzn w porze drzemki karmię go piersią, on je i podsypia, podsypia, podsypia i czasami zaśnie i śpi, a czasami wystarczy mu te 10-15 min drzemania przy piersi i tyle. I zdarza się że zrobi tak dwa razy dziennie i też nie mamy drzemki. Więc jeśli Wy się długo lulacie, czy bujacie czy śpi Ci na rękach to może ona to traktuje jako drzemki i jej wystarcza? Bo krótko, ale często się "ładuje" 😅 -
No zamierzamy bawić się dobrze. Wiecie; 14:00, piątek, bez dzieci (!!!), dobre jedzenie. Czego chcieć więcej;)
calanthe, Lalia, Annia, kic83, dmg111, Enigvaa, Clover, Suszarka, Ewa88 , asias86 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Herbata, przepraszam że idiotycznie zapytam 🙈 ale Twoja córka nic nie śpi w dzień?? Bo np Olek czasem robi tzw turbodoładowanie, tzn w porze drzemki karmię go piersią, on je i podsypia, podsypia, podsypia i czasami zaśnie i śpi, a czasami wystarczy mu te 10-15 min drzemania przy piersi i tyle. I zdarza się że zrobi tak dwa razy dziennie i też nie mamy drzemki. Więc jeśli Wy się długo lulacie, czy bujacie czy śpi Ci na rękach to może ona to traktuje jako drzemki i jej wystarcza? Bo krótko, ale często się "ładuje" 😅
Ona śpi tylko raz na spacerze rano. Zazwyczaj koło 1h. Później to jest już tylko jedna drzemka, która trwa max 15-20minut i to na rękach bo jak ją odkładam, to się budzi w przeciągu minuty.
Także nie ma u nas krótko ale często 😁 -
Ania81 wrote:Mamy dzieci 8,9 miesiecy I starszych musze sie was poradzic.
Chodzi mi o drzemki Harisa. Maly wstaje ze snu nocnego okolo 7 - 7:30. Je sniadanko, poranna toaleta i lecimy najczesciej do szkoly. Spiacy jest juz kolo 10, wiec ma drzemke (raz bedzie 40 min, raz 3h). Po drzemce ma owoce, troche sie pobawi, i znowu kolo 14 jest Spiacy (nie wazne jak dlugo spal w ciagu pierwszej). Znowu spi roznie bo od 30 min do jak dzis 3h (nadal spi na mnie). Na noc zasypia roznie ale juz po 20 jest Spiacy.
Tak sie zastanawiam czy to normalne. Dodam ze moje starszaki w tym wieku przechodzilo na jedna drzemke kolo 12 na jakies 2h.
A tu taki mi sie egzemplarz trafil ze wszystko robi inaczej niz starsze rodzenstwo. 🤷♀️🤷♀️
Clover, wszystko będzie dobrze ale jedzcie sprawdzić.Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ona śpi tylko raz na spacerze rano. Zazwyczaj koło 1h. Później to jest już tylko jedna drzemka, która trwa max 15-20minut i to na rękach bo jak ją odkładam, to się budzi w przeciągu minuty.
Także nie ma u nas krótko ale często 😁 -
Clover wrote:Dziewczyny, jedziemy właśnie do szpitala bo Olek wypadł dzisiaj z krzesełka do karmienia przez moją i męża głupotę 😪 Strasznie długo płakał ale już się uspokoił, nie wygląda na to, że coś go boli, ale ma lekko opuchnięty nosek i prawdopodobnie będzie miał prześwietlenie. Proszę o jakieś ciepłe myśli o nas, żeby było dobrze. Wiem, że takie sytuacje się po prostu zdarzają, ale nie mogę sobie wybaczyć, że tak się stało 😪
Będzie wszystko dobrze ❤️
Myślę o Was!Clover lubi tę wiadomość
-
Herbata, to możliwe (niestety!) że Twojej córci to po prostu wystarcza 🙈 u nas spanie w dzień się trochę polepszyło jak Olek zaczął raczkować, w sensie częściej pierwsza drzemka trwa godzinę a nie pół i pojawia się druga, ale to dziewczyny musiałyby dać znać czy mobilność ich dzieci miała wpływ na drzemki 😂
Clover, masakra że nie ma specjalistów 😵😵😵
Anetka, oczywiście że można sprzedać! I ja sama kiedyś mam zamiar tak zrobić 😉 ale chodzi mi o to że czasami się nie dziwię że ludzie kupują używane albo pierwsze lepsze bo naprawdę jestem sobie w stanie wyobrazić że nie każdego stać na wydanie takiej kasy na same buty 😉 -
Aniu, Pola w wieku Harriska też tak spała (nie 3h ale 1h) pierwsza drzemka była koło 10 (ale wstawała wtedy 6:30/7) i kolejna już o 13/13:30. I szła.spać o 19/19:30.
Nich chłopczyk śpi jak potrzebuje
U Poli znowu się wyregulowało i ma dwie drzemki 11:30 i 16:30/17 i na sen nocny idzie o 19:30/20, chyba że coś wypadnie i drugiej drzemki nie ma, albo ją poniesie z czasem pierwszej i śpi ponad 2h .
Ja myślę Lalia, że jak dziecko robi się mobilniejsze to bardziej się męczy. Zauważyłam to już podczas pełzania że te drzemki się wydłużyły.
U nas na spacerze po pierwszej drzemce są zwykle tuptania (dziś 2h tak tuptała) i widzę, że wraca ze spaceru już tak wymęczona, że zaraz kładła by się spać tylko zasnąć jej nie tak łatwo szczególnie na tą drugą drzemkęto samo jak lata w domu to szybciej widze zmęczenie.
Odnośnie wymęczonego dziecka i tatusia któremu umknęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 20:08
Zulugula, Lalia, emdar, Belie, Ania81, Ladyo, dmg111, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Anetka, Julek kiedyś tak zasnął w wózku ojcu na spacerze. A że był przodem, stary się zagadał z kimś przez telefon, to się tak przechylił,że głowa mu zwisała tak prawie do połowy wózka 🤦♀️ Aż jakaś matka zwróciła ojcu uwagę, że mu dziecko zaraz wypadnie. Ten przyszedł do domu, i opowiadał to w tonie takiej atrakcji spaceru,że ojacieniemoge 🤦♀️🤦♀️🤦♀️No level ojciec🤭😉
Lalia, Ania81, dmg111, Clover, Zulugula, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyMoje starszaki jak zaczely pelzac, chodzic to zamiast potrzebowac wiecej snu to na odwrot (corcia nie az tak, ale chlopcy ewidentnie jak spali za dlugo w ciagu dnia to noc byla tragiczna).
Rozmawialam z mama, i ona stwierdzila ze nie powinnam sie dziwic malemu, bo on ma to spanie po mnie. Jak mama to stwierdzila ja moglam spac 23 /24, i mama czesto sprawdzalam czy ja jeszcze zyje bo tak lubil am spac 😂😂😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈. Takze juz sie tym martwic nie bede.Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki i ciepłe słowa, naprawdę wiele to dla mnie znaczy. Jesteśmy już po badaniu laryngologicznym, w nosku nie ma żadnego krwiaka. Było też badanie rtg żeby sprawdzić, czy nos nie jest złamany, czekamy teraz na wynik.
-
nick nieaktualnyCo do butow, to tutaj nikt tak wagi do tego nie przywiazuje, ale ja zawsze pierwsze buciki kupuje w sklepie z dobrym obuwiem, gdzie zawsze buciki sa dobrne do stopki dziecka. Wole wydac troszke wiecej pieniazkow, ale miec pewnosc, ze sa dobrze dobrane.
Lalia lubi tę wiadomość