Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Anetka, moja kuzynka zapytała czy chcę buty po jej synku, powiedziałam że bardzo dziękuję ale buty chcę mu kupić nowe, powiedziała że rozumie i dlatego pyta bo ona też by nie wzięła używanych, ale rozumie że nie każdego stać na to żeby co 3 miesiące kupować buty za 300zl i tak naprawdę je później wyrzucać 🙈
Ja myślę, że jest sporo ludzi którzy kupią używane ( ja mam takie zdanie jak Ty) więc warto je później wystawiać.
No ale te 300 zł to naprawde dużo niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2021, 17:25
Lalia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:https://youtube.com/shorts/47o3SvG5fcU?feature=share
A tu mój tuptuś w opasce ala Tupac 😆
Anetka
ona jest cudna 😘 a jak pięknie już "tupta"Anet.kaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny
w końcu po roku widzimy się jutro z Wik i z Emdar na 🥂Annia, KarolinaMaria, Wik89, calanthe, Zulugula, emdar, Ladyo, Suszarka, Enigvaa, Lalia, Ounai, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Lalia wrote:Dzięki Anniu bardzo 👍 a jak się Miki czuł po Nimenrixie?
Przepraszam że pytam, wyleciało mi z głowy, łączyliście mmr i pneumokoki czy osobno?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, jedziemy właśnie do szpitala bo Olek wypadł dzisiaj z krzesełka do karmienia przez moją i męża głupotę 😪 Strasznie długo płakał ale już się uspokoił, nie wygląda na to, że coś go boli, ale ma lekko opuchnięty nosek i prawdopodobnie będzie miał prześwietlenie. Proszę o jakieś ciepłe myśli o nas, żeby było dobrze. Wiem, że takie sytuacje się po prostu zdarzają, ale nie mogę sobie wybaczyć, że tak się stało 😪
-
Anetko ja Polcie po prostu uwielbiam, ona jest taka pełna gracji i wdzięku ❤️ Clover na pewno wszystko jest dobrze! Takie rzeczy się zdarzają, współczuje Wam bo pewnie się obwiniacie
Kic, Wik, Emdar ale Wam fajnie, bawcie się dobrze, wypijcie nasze zdrowie i koniecznie wstawcie jakaś fotkę
emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamy dzieci 8,9 miesiecy I starszych musze sie was poradzic.
Chodzi mi o drzemki Harisa. Maly wstaje ze snu nocnego okolo 7 - 7:30. Je sniadanko, poranna toaleta i lecimy najczesciej do szkoly. Spiacy jest juz kolo 10, wiec ma drzemke (raz bedzie 40 min, raz 3h). Po drzemce ma owoce, troche sie pobawi, i znowu kolo 14 jest Spiacy (nie wazne jak dlugo spal w ciagu pierwszej). Znowu spi roznie bo od 30 min do jak dzis 3h (nadal spi na mnie). Na noc zasypia roznie ale juz po 20 jest Spiacy.
Tak sie zastanawiam czy to normalne. Dodam ze moje starszaki w tym wieku przechodzilo na jedna drzemke kolo 12 na jakies 2h.
A tu taki mi sie egzemplarz trafil ze wszystko robi inaczej niz starsze rodzenstwo. 🤷♀️🤷♀️ -
Ania, wydaje mi sie, ze ok. Duzo dzieci ma dwie drzemki w tym wieku (i sen nocny ok 12 h, czyli tak jak Harris). Moj synek jakis miesiac temu zaczal sie sam z siebie przestawiac na jedna 2-godzinna drzemke okolo poludnia (plus sen nocny 11-12 h) i ja sie z kolei zastanawialam, czy to nie za wczesnie na jedna drzemke
Ale chyba wszystko w normie i z moim i z Twoim bąblemAnia81 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ania, mój syn też ma dwie drzemki i pierwsza ma przeważnie między 10 a 12 (nie ma stałej ze np. 10.30 i idzie spać tylko w tym przedziale zasypia) oraz między 14/15 a 17 ( potrafi spać do 18.30 jeżeli idzie bliżej 17), a spanie nocne zaczyna 20.30-21. Czasami śpi 30 min, a tak ja dzisiaj potrafi 2h. A wstaje rano między 6.30 a 8.30.
Moim zdaniem każde dziecko jest różne i niektóre potrzebują więcej snu, a niektóre mniej.Ania81 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Mamy dzieci 8,9 miesiecy I starszych musze sie was poradzic.
Chodzi mi o drzemki Harisa. Maly wstaje ze snu nocnego okolo 7 - 7:30. Je sniadanko, poranna toaleta i lecimy najczesciej do szkoly. Spiacy jest juz kolo 10, wiec ma drzemke (raz bedzie 40 min, raz 3h). Po drzemce ma owoce, troche sie pobawi, i znowu kolo 14 jest Spiacy (nie wazne jak dlugo spal w ciagu pierwszej). Znowu spi roznie bo od 30 min do jak dzis 3h (nadal spi na mnie). Na noc zasypia roznie ale juz po 20 jest Spiacy.
Tak sie zastanawiam czy to normalne. Dodam ze moje starszaki w tym wieku przechodzilo na jedna drzemke kolo 12 na jakies 2h.
A tu taki mi sie egzemplarz trafil ze wszystko robi inaczej niz starsze rodzenstwo. 🤷♀️🤷♀️
Ania
myślę że jak najbardziej jest to ok.
Mój Maks spał 9:30/10:00 tak ok 1,5 h do 2 h.
A potem drugą drzemke miał w okolicach 15:00/15:30 max godzinkę.
Ostatnio widzę, że nie potrzebuje tej drugiej ku mojemu niezadowoleniu 😂 Dziś spał 2,5 h tylko raz do 12:30 i wciąż jest na chodzie, drugiej drzemki nie chciał już.
Jutro tak jak Wik pisze spróbuję mojego koło południa położyć.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ania81 wrote:Mamy dzieci 8,9 miesiecy I starszych musze sie was poradzic.
A tu taki mi sie egzemplarz trafil ze wszystko robi inaczej niz starsze rodzenstwo. 🤷♀️🤷♀️
Franek w tym wieku też spał dwa razy a ja byłam szczęśliwą że jeszcze mam tyle spokoju bo szwagierki syn który jest w tym samym wieku co Franek spał raz pół godziny a potem,deszcze dowodził do 22 więc ciesz się tym matka:)Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, mimo ze to moje 4 to jak madka wszystkim sie martwie, szczegolnie jak porownam (a przeciez kazde dziecko jest inne i sie nie powinno porownywac🤦♀️🤦♀️) ze starszakami. Moje starsze przestaly spac w ciagu dnia w wieku okolo 1,5 roku bo pozniej sen nocy byl kolo 24. Nie wazne o ktore byla drzemka i jak dluga.
A Haris woli spac. Wiec Niech spi.