Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja siostra z 3-tygodniową Anastazją tez trafiły we wtorek do szpitala przez RSV 😭
Horrorem było to, ze nie było miejsca na oddziale i moja siostra nie mogła być pierwszej nocy z Mała, tylko musiała spać gdzies w piwnicach szpitala… Gdyby nie uruchomione znajomosci pewnie nadal byłyby osobno…’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
veritaa wrote:Uwazajcie z tym RSV. U mojej corki w przedszkolu 2 dzieci z grupy jest w szpitalu a nawrt temperatury nie mieli. Zaczelo sie niewinnym kaszlem tylko ale fakt ze ten sie pogarszał.
W syna grupie w zlobku aktualne chodzi 3 dzieci na 24 a corki w przedszkolu 7... Masakra
Dlatego chciałabym też przeciągać córki zlobek6i ten miesiąc, z nadziaja ze juz się trochę wygasiO ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Verita, lubię Cię za uczciwe podejście do sprawy! Meggi, ja bym zaczęła powolną adaptacje, ale też bym powiedziała szczerze, że ten żłobek nie jest Wam potrzebny na już i zapytała jak się zapatrują na nieobecności. Myślę, że jest mnóstwo takich rodziców.
Ania81, przesyłam dobre mysli dla Harrisa, dziś o nim myślałam. Nie spodziewałam się, że w XXI w. będziemy się tak bać chorób zakaźnych ;/
Chce pogadać właśnie, bo przez listopad mamy wizyty kontrolne u dr. Rehabilitacji, neurologa i kończyny rehabilitację już na nfz, która mamy 2x w tyg, więc w grudniem nic nie mamy już, a nie chce żeby zachorowała i żeby wszystko przekładać i odciągać w czasie. Na neurologa od lutego czekamy prywatnie.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Dlatego chciałabym też przeciągać córki zlobek6i ten miesiąc, z nadziaja ze juz się trochę wygasi
Z JEDNEJ strony tak i rozumiem to a z drugiej strony jest to super czas na adaptacje bo jest tak malutko dzieci i opiekunki moga więcej czasu akurat poswiecic dziecku. Staram sie tak na to patrzec.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ladyo wrote:
Ladyo, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kiniusia, to straszne co piszesz, że siostra nie mogła być z córeczką. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego
Zulu, trzymacie się, Tomuś to silny chłopczyk i zaraz zwalczy infekcje.
Aniu, bardzo Ci współczuję, natomiast jestem pewna że Harrisek sobie poradzi, maluszki są bardzo silne.
Lalia, faktycznie ten z Sinsay ma węższy kołnierz.
Anniu, gratuluję Mikusiowi! Dzielny tuptuś.
Verita, my mamy gotowość od teraz zaznaczoną ale tylko jeden żłobek wybrany gdzie jest geuba od 20 tyg i tam jesteśmy na 1 miejscu oczekującym, natomiast chyba zmienię gotowość na późniejszą bo jednak zależy nam na żłobku koło domu (grupa od roku) i ustaliliśmy, że pójdzie do żłobka jeśli tam się dostanie. W innym przypadku dopiero od września.
-
Mam głupie pytanie 🙈
W czym dziecko chodzi w żłobku? Chodzi mi o stopy.
Oliwka nie chodzi, piersze kroki są, ale do chodzenia jeszcze z miesiąca jak i nie dłużej, w domu jest cały czas na bosaka (zalecenia fizjo) i szczerze dla mnie też w przedszkolu najlepiej żeby była na bosaka (skarpety zdejmuje jak tylko poczuje je na nodze). Nie chcę żadnych kapci, bo ona uczy się stać i drepta przy meblach.O ❤️
Z ❤️ -
My zostawiliśmy Polę teściowej i byliśmy na saunie i w aquaparku. Ale było super! Nawrt zrobiliśmy sobie wyścig na zjeżdżalniach
Wróciliśmy, dziecko najedzone, wykąpane, zasnęło w 5 min- tak można żyćWik89, Ladyo, kiniusia270, Lalia, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , Annia, kic83 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Mam głupie pytanie 🙈
W czym dziecko chodzi w żłobku? Chodzi mi o stopy.
Oliwka nie chodzi, piersze kroki są, ale do chodzenia jeszcze z miesiąca jak i nie dłużej, w domu jest cały czas na bosaka (zalecenia fizjo) i szczerze dla mnie też w przedszkolu najlepiej żeby była na bosaka (skarpety zdejmuje jak tylko poczuje je na nodze). Nie chcę żadnych kapci, bo ona uczy się stać i drepta przy meblach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 20:02
-
Meggi w Naszym żłobku jest tak, ze póki dziecko nie chodzi stabilnie to nosi skarpetki z ABS. Ja kupiłam Stasiowi kapcie jakieś 2 tygodnie temu;)
Meggi110818 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Meggi110818 wrote:Kurde... I to jest powód żeby nie szła 🙈
Olek nie mógłby pójść z tego samego powodu 😂
On jest non stop na bosaka, jak ma skarpetki to zaraz ściąga i roznosi po mieszkaniu 😅 jak ma pajaca ze stopami to drze dopóki mu nogi z nogawek nie wypadną 🤣 ostatnio ubrałam mu rajtki na spacer to darł rajstopy i biedny odpuścił jak wydarł z 10 cm i zobaczył że dalej nie da rady 😂Meggi110818, dmg111, KarolinaMaria, Annia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Meggi, rozumiem Cię z tymi wizytami, ja nawet ostatnio trochę nas izoluję od spotkań z innymi dziećmi, bo jej ewentualna choroba to przerwa w rehabilitacji. Mam 4 godziny rehab w miesiącu z WWR, jak przepadną to tego niestety nie da się odrobić. W rekrutacji do miejskiego żłobka zaznaczyłam styczeń, ale liczę, że jeszcze się nie dostanie, bo chcemy na spokojnie dokończyć rehabilitację, a WWR przysługuje nam do czerwca. Na szczęście Matylda może zostać z moją mamą, którą za tę całą pomoc ozłocę. Mati ma za duże napięcie w stopach, które niestety nie puszcza i czeka nas teraz codzienne bandażowanie stóp. Mówiłam o tym mojej mamie, że jak wrócę do pracy to będę bandażować stópki przed wyjściem, a ona od razu, że luz, że też się tego nauczy, będzie pilnować itd. Złapałam małą dygresję, ale jak tak patrzę na nią i wspominam jaka kiedyś potrafiłam być, jak się buntowałam, pyskowałam itd. to aż mi głupio. Taki mój wieczorny trening wdzięczności 'mamo, dzięki, że jesteś'.
Dziewczyny, przyszła mi ta zielona sukienka z newbie i opaska królik. Sukienka jest ekstra, rozmiar adekwatny do standarowego. Matylda pomału wyrasta z 74 i ta 80tka będzie w styczniu idealna. Opaska jest za duża na tak małą główkę, ale ją zostawiam, zwiążę ją jakoś do zdjęć na początku imprezyjakościowo nie powala jak za 69 zł 🙄 jest ładna i pewnie jeszcze ją wykorzystam, np. na Wielkanoc.
Lalia, Ladyo, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić jako zbuntowanej nastolatki 🤭 jesteś zawsze taka opanowana, troskliwa, ciepła i .. dobra 😁
Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Karolina, nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić jako zbuntowanej nastolatki 🤭 jesteś zawsze taka opanowana, troskliwa, ciepła i .. dobra 😁
Nie uciekałam ze szkoły i nie paliłam skrętów, ale okres burzy i naporu był 🤪 ciche dni itd. Ale dziękuję Ci za te słowa ;P co do skarpetek to Mati też team 'pójdę boso' i zawsze widzę ten pytający wzrok babć i dziadków 'gdzie ona ma skarpety, taaak zimno'Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 21:20
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm