Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Mam głupie pytanie 🙈
W czym dziecko chodzi w żłobku? Chodzi mi o stopy.
Oliwka nie chodzi, piersze kroki są, ale do chodzenia jeszcze z miesiąca jak i nie dłużej, w domu jest cały czas na bosaka (zalecenia fizjo) i szczerze dla mnie też w przedszkolu najlepiej żeby była na bosaka (skarpety zdejmuje jak tylko poczuje je na nodze). Nie chcę żadnych kapci, bo ona uczy się stać i drepta przy meblach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 21:14
-
KarolinaMaria wrote:W Zabrzu w gabinecie dr Machoś pracuje też A. Janko. Ona nas prowadziła i też jest bardzo dobra. Ogólnie Śląskie Centum Niemowlaka w Zabrzu można polecać w ciemno!
Chodzicie jeszcze na jakieś kontrole?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
My już po. Ja nie dałam rady wejść, mąż mówił że dobrze, że to on jednak poszedł bo znając mnie to bym spanikowal. Ja już w poczekalni jak musiałam wyjść na zewnątrz to ryczalam jak głupia.
Moja biedna mała szefowa, strasznie mi jej żal. Cala drogę do domu okrutnie plakala, nie mogła się uspokoić 😣😣😣
Za chwilę musimy ja obudzić na pierwszy masaż i już jestem cała sztywna.
Czy Wszytskie musialyscie masować co 3h przez miesiąc? Ja jestem przerażona tak bardzo mi jej szkoda.😥😥Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Chodzicie jeszcze na jakieś kontrole?
Byłam ostatnio, żeby oceniła napięcie w buzi i pogadać o RD, ale to ja sama z siebie chciałam iść, bo martwiłam się, że Matylda ma niechęć do grudkowatego jedzenia. Z tego co kojarzę to Ty wybierasz się do Machoś. Te logopedii są takie, że potem można pisać im smsy z pytaniami, wysyłać filmiki, jak nic pilnego się nie dzieje, to nie naciągają na wizyty, pomagają zdalnie.Ewa88 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzięki dziewczyny ❤️
Ewaa nie mamy pojęcia… My wszyscy zdrowi, Staszko tez… chyba ze jakoś bezobjawowo 🥺
Tez nie daje mi to spokoju jak i gdzie mogła złapać skoro byli tylko w domu i na spacerach w lesie… W szpitalu stwierdzili, ze to niemożliwe, ze jak miała kontakt ze Stasiem to ten jest zdrowy 😶’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zielona najważniejsze ze juz po. Słuchaj Babiak tnie dosc gleboko, na pewno najgłębiej we Wrocławiu trzeba ten masaz wykonywać tak czesto i doslownie w ranie. Masaz obok rany nic nie da po prostu to ciecie jest zbyt głębokie.
To nie jest moja ocena tylko ocena fizjoterapeuty do ktorego chodzilismy, kolezanka rowniez u innego to usluszala.
Moje rady to : nie robcie tego z zamkniętymi oczami, musicie widziec i czuc dobrze miejsce ciecia i po prostu doslownie w tum miejscu przejechac palcami gora dol kilka razy. Ale konkret ucisk to ma byc nie delikatne gladzenie. U nas byly dwa ciecia pod jezykiem. Wyglada to jak romb, dziubek taki pisklaczka. Doslownie.
Powodzenia.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
ZielonaHerbata wrote:My już po. Ja nie dałam rady wejść, mąż mówił że dobrze, że to on jednak poszedł bo znając mnie to bym spanikowal. Ja już w poczekalni jak musiałam wyjść na zewnątrz to ryczalam jak głupia.
Moja biedna mała szefowa, strasznie mi jej żal. Cala drogę do domu okrutnie plakala, nie mogła się uspokoić 😣😣😣
Za chwilę musimy ja obudzić na pierwszy masaż i już jestem cała sztywna.
Czy Wszytskie musialyscie masować co 3h przez miesiąc? Ja jestem przerażona tak bardzo mi jej szkoda.😥😥
Przez przypadek polubiłam.
Tak co 3h przez miesiąc. A później przez kolejny 4x dziennie, dopiero wczoraj dostałam pozwolenie żeby nie masować, ewentualne jak daje rade to wtedy kiedy śpi, czyli 3x ma dobę robię, na nocnym spaniu i 2x gdy w dzień śpi. Tyle że ja nie musiałam w nocy masować po wędzidełku, w nocy tylko punkt pod brodą żeby język szedł po górze, chyba że dawało się bez wybudzenia. Moja neurlogopeda nie jest tak mocno za wybudzaniem z płaczem, ale u Nas były szwy, które niby miały zmniejszyć ryzyko zrostu.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi to tez zalezy. My teraz po miesiącu masujemy ok 3-5 razy na dobę z przerwa nocna.
2 razy dziennie bedziemy masowac przez pol roku. Ale to zalecenia fizjo nie logopedy.
Logopedy szukam.
U nas jak raz sobie pozwolilismy na przerwe doslownie 4,5h od razu bylo sklejone delikatnie i rozrywalismy.. To miejsce jest jakies cholerne.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Hej może doradzicie jakieś zabawy żeby dziecko chciało się obracać ? Majka za kilka dni ma 6 miesięcy i kilka dni obracała się z brzucha na plecy po kilka razy dziennie a teraz ponad tydzień nic. Umie obracać się na boki i obracac wokół własnej osi. 2 razy była u nas fizjoterapeutka bo była spięta po CC ale wszystko ładnie się rozluźniło i nie wiem w czym problem 🤷Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
KarolinaMaria wrote:Byłam ostatnio, żeby oceniła napięcie w buzi i pogadać o RD, ale to ja sama z siebie chciałam iść, bo martwiłam się, że Matylda ma niechęć do grudkowatego jedzenia. Z tego co kojarzę to Ty wybierasz się do Machoś. Te logopedii są takie, że potem można pisać im smsy z pytaniami, wysyłać filmiki, jak nic pilnego się nie dzieje, to nie naciągają na wizyty, pomagają zdalnie.
My teraz chodzimy raz w miesiącu, też właśnie oceniała jak napięcie się zmieniło, dobrała ćwiczenia na te miejsca i kazała przynieść coś twardego, miękkiego i wodę do picia, bo chciała zobaczyć jak sobie radzi z jedzeniem i czy język dobrze chodzi na boki w trakcie jedzenia.
Myślę że będziemy pod kontrolą aż całkiem problem nie minie🥴 obawiam się że to będzie aż nie zacznie mówić. Pewnie i tak będzie musiała nosić aparat, bo język nie wysklepia podniebienia i górny łuk może być za wąski na zęby🥴O ❤️
Z ❤️ -
Herbatko nam zaleciła pierwszy dzien nie robic masaży po żywej ranie tylko od nastepnego dnia po zabiegu z mascia na zabkowanie dentinox. W dzien maksymalnie co 5h, w nocy nie musialam robic. U nas byly 3 cięcia. W takim trybie masowalysmy miesiac i drugi miesiac juz 2x dziennie, potem juz bez.
takie mialysmy zalecenia od logopedy
🔸28 lat
Ogólnie ten Babiak to spoko gość i bardzo wylewny jeśli chodzi o informację i przekazanie wiedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 21:45
-
Enigvaa wrote:Herbatko nam zaleciła pierwszy dzien nie robic masaży po żywej ranie tylko od nastepnego dnia po zabiegu z mascia na zabkowanie dentinox. W dzien maksymalnie co 5h, w nocy nie musialam robic. U nas byly 3 cięcia. W takim trybie masowalysmy miesiac i drugi miesiac juz 2x dziennie, potem juz bez.
takie mialysmy zalecenia od logopedy
To może te zrosty to sprawa indywidualna? Skoro u Malwi było ok a u Marysia chyba się coś tam zaczynało zrastac.
Malwi mocno plakala przy tych masazach? -
Zrosty oczywiscie sa tez sprawa indywidalna. Babiak mowil ze niektorzy robia bardzo sumiennie a zdarza sie zrost. Ale to jest wiele czynnikow... Rozluźnienie dna jamy ustnej, jak wyglada pionizacja języka itp.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Zrosty oczywiscie sa tez sprawa indywidalna. Babiak mowil ze niektorzy robia bardzo sumiennie a zdarza sie zrost. Ale to jest wiele czynnikow... Rozluźnienie dna jamy ustnej, jak wyglada pionizacja języka itp.
Tak myślę że to właśnie od dziecka zależy, neurlogopeda pod każde dziecko układa ćwiczenia i ich częstotliwość, dlatego każdy ma trochę inne zalecenia.O ❤️
Z ❤️ -
Angelaaaa wrote:Hej może doradzicie jakieś zabawy żeby dziecko chciało się obracać ? Majka za kilka dni ma 6 miesięcy i kilka dni obracała się z brzucha na plecy po kilka razy dziennie a teraz ponad tydzień nic. Umie obracać się na boki i obracac wokół własnej osi. 2 razy była u nas fizjoterapeutka bo była spięta po CC ale wszystko ładnie się rozluźniło i nie wiem w czym problem 🤷
Czasami jest tak, że dziecko "zapomina" o nowej funkcji, coś tam mu się ładuje i po jakimś czasie znowu, już ma stałe i po 100x dziennie zaczyna ro robić 😉dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
My dzisiaj byłyśmy na kontroli po 2 tyg stosowania diety bez bmk i jajek, nadal jesteśmy na zyrteku, do tego nowy psiukacz do nosa. I golnie jest lepiej, znowu chętnie je, mleka (tego obrzydliwego) wypija po 260ml na raz 🙈 posiłki też ładnie je, często w biegu ale je. Drożność nosa poprawiła się z 20% na 50% i nie ma już opuchnietej śluzówki ucha. Ogólnie mówił lekarz że alergen i miesiąc może być w organizmie i być może wykluczyliśmy jeden czy dwa, a coś trzeciego może nadal uczulać np. Roztocza czy pies
dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Byłam ostatnio, żeby oceniła napięcie w buzi i pogadać o RD, ale to ja sama z siebie chciałam iść, bo martwiłam się, że Matylda ma niechęć do grudkowatego jedzenia. Z tego co kojarzę to Ty wybierasz się do Machoś. Te logopedii są takie, że potem można pisać im smsy z pytaniami, wysyłać filmiki, jak nic pilnego się nie dzieje, to nie naciągają na wizyty, pomagają zdalnie.
Tak, idę 18 listopada. U nas też oprócz otwartej buzi niechęć do jedzenia grudek a kawałkach nawet nie wspomnę 🙁🙁 macie jakieś zalecenia?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo