Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec to przykre co Twoja mama robi, a jeszcze bardziej przykre patrząc na to ile Ty dla niej robisz. Nigdy nie zapomnę jak w deszczu kazała Ci szorować nagrobki , bo co ludzie powiedza, podczas gdy Ty byłaś w ciąży 😳
Jestes za dobra dla niej, ja już dawno bym ją odcięła💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja się mogę doszczepić w grudniu, będę pytała gin na następnej wizycie jak to rozegrać.
Jestem chora, od rana mnie potwornie bolała głowa, gardło i było mi niedobrze, a teraz mam 38.1. Mąż dopiero wrócił z pracy... Szkoda że nie jestem facetem bo bym mogła się położyć już o 9 rano, jak zaczęła mnie bolec głowa, i jojczeć że chyba umieram, a teraz bym sobie trumnę zamawiała 😄Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ania81 wrote:Dziewczyny mamy widoczna poprawe, jeszcze nie moge w to uwierzyc. Nic sie nie zmienialo, a tu widoczna poprawa. Jesli bedzie nadal sie poprawiac to w sobote lekarze odlacza malego od respiratora.
Jestem taka dumna z mojego wojownika❤️❤️❤️❤️
Ania, to najpiękniejszą wiadomość dzisiejszego dnia 😍 -
Zulu, pewnie podrabiają te kody i stąd ten skaner w oczach 😂 jaki masz plan na drugą imprezę, skoro bawialnia nie wypaliła? Ja czaję się na kod z H&M, bo chcę zamówić obrus że spranego lnu na roczek.
W ogólne to dojrzewamy do tego, żeby pójść za głosem serca i spędzić Wigilię tylko w trójkę. Jeszcze w ciąży marzyłam o takiej Wigilii, nie chce mi się jeździć od jednych rodziców do drugich, albo też faworyzować jednych. W 1 dzień świąt pojechalibyśmy do jednych, w 2 dzień do drugich, a Wigilia u nas, po swojemu, oczywiście z tradycyjnymi potrawami (pokochałam TM z opóźnieniem, naprawdę sporo ułatwia), prezentami itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 18:49
Lalia, Suszarka, veritaa, Ladyo, Ewa88 , Wik89, Clover, dmg111, Annia, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ania, cudowne wieści! Czekamy na kolejne dobre informacje. Jak się czujesz? Jak znosisz rozłąkę z rodziną? Bardzo przykra sytuacja.
Jak już jesteśmy przy temacie same-wiecie-czego, planujecie doszczepiać się trzecią dawką?KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Karolina robimy w domu moich rodziców po prostu, nawet nie myślę o knajpie czy o czyms innym , bo pewnie argument byłby ten sam. Ale nie przejmuję się tym, 5stow w kieszeni 😃
Edit1:Teraz jest kod 9966 ale daje tylko 10%
Edit2: fajna taka Wigilia w 3😊
Noo kody pewnie i podrabiają ale oczami nie sprawdzi co to za kod i do kogo należy 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 18:58
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
KarolinaMaria wrote:Nikt tutaj nie będzie krzyczeć czy linczować. Wiadomo, że zapytałam dziewczyny zaszczepione, czy planują trzecią dawkę.
Nie mam zamiaru linczować czy coś ale widziałam chore na Covid kobiety w ciąży kiedy rodziłam Jagódkę i słyszałam jak kaszlą i walczą o oddech więc dziwię się wam że tak ryzykujecie nie szczepiąc się.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Zulu, pewnie podrabiają te kody i stąd ten skaner w oczach 😂 jaki masz plan na drugą imprezę, skoro bawialnia nie wypaliła? Ja czaję się na kod z H&M, bo chcę zamówić obrus że spranego lnu na roczek.
W ogólne to dojrzewamy do tego, żeby pójść za głosem serca i spędzić Wigilię tylko w trójkę. Jeszcze w ciąży marzyłam o takiej Wigilii, nie chce mi się jeździć od jednych rodziców do drugich, albo też faworyzować jednych. W 1 dzień świąt pojechalibyśmy do jednych, w 2 dzień do drugich, a Wigilia u nas, po swojemu, oczywiście z tradycyjnymi potrawami (pokochałam TM z opóźnieniem, naprawdę sporo ułatwia), prezentami itd.
Karolina my mielismy takie święta we 3 w zeszlym roku. Boze ale bylo wspaniale.Bylam akurat na końcówce ciąży i trochę ciężko mi bylo juz gotowac ale tez bez przesady dla 3 osob w tym dwulatki nie musiałam tego robic jakos duzo :)cale święta spedzilismy wtedy we 3.
Tez mam TM i u nas od 2 lat w zasadzie dziala codziennie. Jutro bede robic rogale z niego (polecam raz juz robilam i bardzo dobre)
Jestem zaszczepiona, bede sie szczepic trzecia dawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 19:28
Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Karolina, pomysł z wigilią super. Trzymam kciuki żebyś nie została zakrzyczana 😄
Aniu, cieszę się ogromnie że z maluszkiem lepiej, ciotki forumowe czekają na Was ❤️❤️❤️
Jednorożcu ja popieram Zulu, ale obawiam się że Twoja mama jest na tyle toksyczna że możesz się niestety nie zdobyć na odcięcie się. A szkoda. Może jakiś psycholog by tu coś pomógł?
Zulu z tymi przeciwciałami w mleku to jest tak że one działają tylko w gardle, ustach itd. i dziecko jest częściowo chronione tylko dopóki karmisz. Ten rodzaj przeciwciał się nie utrzymuje we krwi dziecka, co innego te które się przedostają w ciąży przez łożysko.
Dziewczyny organizujące roczek w knajpie, powiecie ile płacicie/płaciłyście i co było w tym zawarte?
Ciekawa jestem co u Martt? Zaglądasz jeszcze do nas?KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Karolina, u nas w temtym roku wyszliśmy ze szpitala dzień przed wigilią i wiadomo było że w wigilię i w święta nie będziemy kursować z maluszkiem, rodzice mieli nam tylko podrzucić jakąś wałówkę. Ale jadąc ze szpitala zgadaliśmy się z mężem że może ściągniemy rodziców i teściów do nas i było super. Przyjechali ze słoikami, garczkami 😂 mama i teściowa krzątały mi się po kuchni a mnie nie obchodziło nic. Było mega ciasno, ale mega rodzinnie i wszyscy byliśmy razem 😉
W tym roku było mówione że jak mąż będzie miał wolne to zrobimy może objazdową wigilię, ale byłoby to bardzo męczące 😵 wyszło jednak że mój mąż pracuje więc rodzice zaproponowali że możemy powtórzyć sytuację z ubiegłego roku i się zgodziliśmy 🙂
Myślę, że Twój pomysł na spędzenie Wigilii w Trójeczkę jest super ❤️❤️❤️KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Karolina, pomysł z wigilią super. Trzymam kciuki żebyś nie została zakrzyczana 😄
Aniu, cieszę się ogromnie że z maluszkiem lepiej, ciotki forumowe czekają na Was ❤️❤️❤️
Jednorożcu ja popieram Zulu, ale obawiam się że Twoja mama jest na tyle toksyczna że możesz się niestety nie zdobyć na odcięcie się. A szkoda. Może jakiś psycholog by tu coś pomógł?
Zulu z tymi przeciwciałami w mleku to jest tak że one działają tylko w gardle, ustach itd. i dziecko jest częściowo chronione tylko dopóki karmisz. Ten rodzaj przeciwciał się nie utrzymuje we krwi dziecka, co innego te które się przedostają w ciąży przez łożysko.
Dziewczyny organizujące roczek w knajpie, powiecie ile płacicie/płaciłyście i co było w tym zawarte?
Ciekawa jestem co u Martt? Zaglądasz jeszcze do nas?
Ja miałam organizować, ale kwota za duża wyjdzie. 130 zł w tym obiad, deser ciasta i przystawki. W sumie takie same propozycje dostawałam jak na chrzest, ten sam cennik mają, tyle że bez drugiego ciepłego dania zamaist 145 to 130. Robię jednak dwie odzielnie imprezy w domu, 10 osób od strony męża (on ma 4 rodzienstwa 🙈) i później 14 z mojej strony. Jakoś damy radę. Zrobię szybki i prosty obiad, ciasta kupię, że 2 sałatki zrobię.Suszarka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Angie1985 wrote:Tajka Jagódka też się czołga wygląda to cudownie. A tak się kula po całym pokoju.
Tak się zmienia z dnia na dzień, już tak dużo gada, śmiesznie gaworzy zawsze przy jedzeniu, chyba bardzo to przeżywa 😊
Ja chyba też się będę szczepić, ale ja dopiero miałam druga dawkę w październiku, więc do trzeciej jeszcze kupa czasu.
Dziewczyny, poradźcie mi proszę, bo w sobotę miałam się spotkać z moją koleżanką, przyjeżdża z drugiego końca Polski i chce zobaczyć Maję. Tylko od niedzieli coś ją złapało, chyba jelitówka, bo gorączka i wymioty, ale od wczoraj już jest lepiej, tylko po niej złapał też jej mąż. A ona od dziecka znajomych w weekend. Ale już się dobrze czuje, w sobotę już na pewno będzie ok. Myślicie, że jest szansa, że będzie jeszcze zarażać? Jeśli to jakaś jelitówka..nie wiem czy powinnam się z nią zobaczyć. Trochę się boję o Maję.... Chyba że krótki spacer?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 19:56
-
Suszarka wrote:Karolina, pomysł z wigilią super. Trzymam kciuki żebyś nie została zakrzyczana 😄
Ciekawa jestem co u Martt? Zaglądasz jeszcze do nas?
A teraz mamy w Krakowie na 12 osób i ma być przystawka, zupa i drugie danie oraz napoje gorące i zimne i będziemy płacic 1000zl.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Też będę się doszczepiać w lutym.
Nie mam zamiaru linczować czy coś ale widziałam chore na Covid kobiety w ciąży kiedy rodziłam Jagódkę i słyszałam jak kaszlą i walczą o oddech więc dziwię się wam że tak ryzykujecie nie szczepiąc się.
Natomiast moja pediatra mówi, że ma 3x więcej wczesniakow niż w poprzednich latach, prawie wszystkie urodzone z powodu zbyt wcześnie starzejacego sie łożyska spowodowanego chorowaniem na covid w trakcie ciąży. Więc ja też bym nie ryzykowała.Ladyo, emdar lubią tę wiadomość
-
Ja chorowałam na covid miesiąc przed zajściem w ciążę i przeszłam dosyć ciężko, ale bez hospitalizacji, nie wiem jakby się to skończyło gdybym była we wczesnej ciąży 🤷♀️
Zaszczepiłam się tuż po porodzie, drugą dawkę przyjęłam 5.10, w marcu będę mogła przyjąć trzecią dawkę i zrobię to na pewno 😊
Chociażby dlatego, że jeśli będą zaostrzać np możliwość bycia z dziećmi na oddziałach czy w ogóle odwiedzać w szpitalach, to na pewno zrobią to dla niezaszczepionych, ja tam wolę dmuchać na zimne.
Dzieci swoich nie zaszczepię nawet jak będzie taka możliwość, ale sama mogę to zrobić i dla nich i dla siebie 💪