Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Jestem chora na maksa, wczoraj wieczorem 38.5, głowa mi chyba zaraz odleci, boli mnie też gardło. Dobrze że dzisiaj święto i jest moja mama. Iga usnęła i zaraz idę się położyć. Swoją drogą prawie 10 lat nie byłam chora na tyle żeby mieć temperaturę, a w tej ciąży to się zdarza już drugi raz...
Wczoraj dzwoniła teściowa. Rozmowa:
-Bylam u lekarza, będzie druga dziewczynka!
-No cóż...najważniejsze żeby było zdrowe.
I kuruj się jak tylko możesz! -
Aniu też myślałam żeby właśnie zamówić kilka par butów i samemu coś dopasować (zawsze na necie można upolować coś taniej) ale po te pierwsze chyba jednak wybierzemy się do sklepu profesjonalnego, żeby właśnie podpatrzeć na przyszłość na co zwracać uwagę, może będą jakieś konkretne rady do córki itp12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Muszę się wyżalić.
Teraz na tapecie nasze rodziny nas atakują bo Malwina nie staje i nie wie do czego nogi służą. Powinniśmy ją stawiać albo kupić chodzik bo mój mąż w tym wieku już chodził 🙄 i się garbi, będzie miała garba. I powinniśmy iść do pediatry bo coś przecież jest nie tak. Mam już dość tych ataków, żadne argumenty nie działają a ja zaczynam wątpić w siebie jako matke…
🔸28 lat
Annia wrote:Byłam tylko 10 tyg po połogu. Ale ona nie oglądała Bożenki. Generalnie wtedy nie miała wielkich zastrzeżeń, powiedziała tylko, że mięśnie brzucha mam słabe. Biegać i skakać chyba i tak za bardzo nie mogę przez moje kolano (mam rozwaloną łąkotkę), myślałam o jakimś pilatesie albo siłowni ?
Suszarko dużo zdrówka, mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej. A co do teściowej... brak komentarza to będzie najlepszy komentarz. 🙃
Buty da się zamówić i przymierzyć ale w sklepie możesz podotykac q0 par a do domu raczej tyle nie zamówisz, chyba że pójdziesz w sprawdzone marki typu jakis emel, bartek, mrugała, itpAnnia lubi tę wiadomość
-
Enigva, nie mów że wątpisz w siebie bo 9-ciomiesieczne dziecko nie chodzi. Powiedz im spokojnie, że ma jeszcze czas. Jak mi teściowa mówiła że muszę Marcie ściąć włosy, bo pierwsze zawsze się ścina to jej powiedziałam żeby mi swoich zmyślonych teorii bez pokrycia nie opowiadała
Najwyżej możesz powiedzieć, że to dziewczynka i widoczenie przez to inaczej się rozwija niz mąż i to tesciowa się nie zna, bo miała chłopca 😁😂dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Enigva, nie mów że wątpisz w siebie bo 9-ciomiesieczne dziecko nie chodzi. Powiedz im spokojnie, że ma jeszcze czas. Jak mi teściowa mówiła że muszę Marcie ściąć włosy, bo pierwsze zawsze się ścina to jej powiedziałam żeby mi swoich zmyślonych teorii bez pokrycia nie opowiadała
Najwyżej możesz powiedzieć, że to dziewczynka i widoczenie przez to inaczej się rozwija niz mąż i to tesciowa się nie zna, bo miała chłopca 😁😂
Niestety ma tez corke. Ktora zaczela raczkować w wieku 11msc a chodzic 15 wiec nie wiem skad te pomysly ze Malwi musi.
O wlosach tez sie nasluchalam. Ze robimy jej kiteczki zamiast sciac, ze musi miec grzywke 🤦♀️
Przez te zarzuty z kazdej strony tak sie czuje, jakbym byla niewydolna abo niepelnosprawna i nie potrafila sie zajac wlasnym dzieckiem 🤦♀️
Edit ani razu nie uslyszalam nic dobrego na temat naszego stylu wychowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 13:38
🔸28 lat
Teraz na tapecie nasze rodziny nas atakują bo Malwina nie staje i nie wie do czego nogi służą. Powinniśmy ją stawiać albo kupić chodzik bo mój mąż w tym wieku już chodził 🙄 i się garbi, będzie miała garba. I powinniśmy iść do pediatry bo coś przecież jest nie tak. Mam już dość tych ataków, żadne argumenty nie działają a ja zaczynam wątpić w siebie jako matke…
Jezuuu, dmg, ja też te teksty o żłobku słyszałam. Ze szkoda dziecka, że to "przechowalnia", że jak tak można. Nawet mi się tego komentować nie chce bo się znowu denerwuję 😂 w każdym razie ja dla Igi trzymam miejsce w żłobku w razie gdybym nie ogarnęła z dwójką bobasów na pokładzie 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 13:41
dmg111, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Z tego co kojarzę Malwi dopiero w ostatnich dniach zaczęła raczkować, więc to kwestia czasu kiedy zacznie wstawać przy meblach. Ogólnie to nie polecam tego etapu, bo trzeba mieć oczy w tyłku 🤭😅 spytaj czy Twój mąż w tym wieku chodzil samodzielnie (szczerze wątpię) czy trzymany za ręce/pod pachy. Ja chyba wiem jaka będzie odpowiedź. Ale to stare pokolenie tak niestety ma, u nas jest stękanie bo Iga nie daje się prowadzać, schodzi wtedy na kolanka i chce raczkować, co niektórzy nie mogą tego znieść. A ja patrzę na to z radością i dziką satysfakcją, bo wiem że moje dziecko sobie instynktownie wybiera to co dla niego najlepsze. Teraz próbują mi Igę wciskać w jakiś wyścig czy zacznie chodzić szybciej od jej starszego 4 miesiące kuzyna. Nie rozumiem tylko co zmieni to że ruszy miesiąc szybciej albo miesiąc później niż on. Jeszcze się w życiu nachodzi. Co to znaczy że Malwi się garbi? Jak nie trzyma prostych pleców to może ma troszkę słaby brzuszek po prostu 🤷
Jezuuu, dmg, ja też te teksty o żłobku słyszałam. Ze szkoda dziecka, że to "przechowalnia", że jak tak można. Nawet mi się tego komentować nie chce bo się znowu denerwuję 😂 w każdym razie ja dla Igi trzymam miejsce w żłobku w razie gdybym nie ogarnęła z dwójką bobasów na pokładzie 🤷 -
Poza tym, ja mam motorek w dupie. Nie lubię siedzieć i nic nie robić... I tyle. Będę pracować dopóki mi sił starczy. A to czy to zlobek, niania, czy babcia - nie ma dla mnie różnicy, pod warunkiem, że jest to miejsce czy osoba sprawdzone, której możemy zaufać
Suszarka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Tak Suszarko, Malwi ma słabszy brzuszek. I ja to wszystko wiem, ale ciagle odpieranie atakow mnie dojechało psychicznie. Ten temat sie wałkuje i wałkuje i nikt nie raczy spojrzec w okna rozwojowe ze ona na prawde ma czas i nie ma w tym nic zlego.
Staram sie nie brac tego do siebie, ale nie potrafie udawac ze schodzi to po mnie jak po kaczce…🔸28 lat
Teraz na tapecie nasze rodziny nas atakują bo Malwina nie staje i nie wie do czego nogi służą. Powinniśmy ją stawiać albo kupić chodzik bo mój mąż w tym wieku już chodził 🙄 i się garbi, będzie miała garba. I powinniśmy iść do pediatry bo coś przecież jest nie tak. Mam już dość tych ataków, żadne argumenty nie działają a ja zaczynam wątpić w siebie jako matke…Michałek np usiadł jak miał 11 miesięcy z hakiem i wszyscy mnie straszyli że coś z nim nie tak. A przecież jest całkiem normalnym dzieckiem 😋
dmg111, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
MoTyLeK🦋, Enigvaa, Suszarka, dmg111, Ounai, Meggi110818, Zulugula, Annia, Maminka89, emdar, KarolinaMaria, Clover, Ladyo, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Niestety to tak jest, że zwłaszcza jak się mieszka z rodzicami/teściami to oni ZAWSZE będą wtrącać swoje trzy grosze. Jak się nie mieszka z nimi to też, ale wtedy łatwiej puszczać pewne rzeczy mimo uszu, plus można regulować częstotliwość spotkań. Dzisiaj rano jem śniadanie, miałam grzankę z pomidorem i mozzarellą. Jak Iga widzi że ktoś je to też chce spróbować, i moim zdaniem to normalny, zdrowy odruch. Dałam jej kawałek tego pomidora to moja mama prawie zawał "Igusiu, to jest be, nie jedz tego". No kurde, jak pomidorek be? 😂 Specjalnie jej dałam jeszcze kilka kawałków bo to ja decyduję co moje dziecko je.
dmg111, Zulugula, Enigvaa, emdar, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigva Franek mi zaczął chodzić na 15 miesięcy w wieku Malwi nawet nie siedział też się nasłuchałam ale miałam to gdzieś. Dziecko zaczyna chodzić jak jest gotowe a rady z chodzikiem to niech sobie wsadzą w ... chodzik to samo zło każdy fizjo Ci to powie. A co do włosów jakbym miała córkę też bym jej kitke robiłaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Enigvaa wrote:Niestety ma tez corke. Ktora zaczela raczkować w wieku 11msc a chodzic 15 wiec nie wiem skad te pomysly ze Malwi musi.
O wlosach tez sie nasluchalam. Ze robimy jej kiteczki zamiast sciac, ze musi miec grzywke 🤦♀️
Przez te zarzuty z kazdej strony tak sie czuje, jakbym byla niewydolna abo niepelnosprawna i nie potrafila sie zajac wlasnym dzieckiem 🤦♀️
Edit ani razu nie uslyszalam nic dobrego na temat naszego stylu wychowania. -
Enigvaa wrote:Muszę się wyżalić.