X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Karolina, nie ukrywam że byłoby super 😁 ale coś czuję że niedługo to ja tu będę jedyną mamuśka której dziecko skończyło rok a okres nie wrócił 🤣
    Nie jedyną :P

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Nie jedyną :P

Dokładnie 🤭

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:25

Lalia, Clover, Annia, KarolinaMaria, dmg111, Maminka89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula Total ogarniacz🙉

dmg111, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, Karolina, u Was też nie wrócił Czerwony Koleżka? 😅

Dmg, gdyby Julka i Olek chodzili do jednej klasy (a rocznikowo by tak było 🤣) to Julka byłaby prymuską, a Olek chodził na zajęcia wyrównawcze 😂🙈 pamiętam jak pisałaś, że Julka ogarnęła te wszystkie Cześć, Papa, Brawo, Piątka, Okej, dzisiaj piszesz że Julka potrafi się bawić w zabawy tematyczne 🤭 no szok!! 😳😳😍😍
    Olek dzisiaj ogarnął wycieranie chusteczką nawilżaną tacki swojego krzesełka jak mu dam do ręki i mówię żeby sprzątał 🤣 jak robi coś co wie że mu nie wolno (odrywać listwy od podłogi, wchodzić do brodzika, obracać telewizor na szafce RTV, brać nasze telefony itd) to wystawia palec wskazujący (jak matka 🤣) i mówi sam do siebie "Ej! Nie! Be!" i oczywiście robi nadal co jakiś czas się upominając 🤣 mama, tata, baba, nie, daj, be (że coś jest fuj), ba (bam, bach jak rzuca lub uderza) mówi jak się mu zechce łaskawie, a nie powtarza 🤣 trochę ogarnia daj buzi (przychodzi z otwartą buzią) i trochę Aaaa (kładzie głowę na poduszce, podłodze czy pluszaku) 🤣 ale jego zabawy polegają głównie tak jak Mikołaja: wziąć, oblizać, rzucić, ewentualnie uderzać jednym o drugie, Paluszkiem Grzrbuszkiem kręcić wszelkie możliwe kółeczka i przyciskać guziki, wkładać Paluszek Grzebuszek w każdą możliwą dziurkę i śrubkę, stawać gdzie się da i próbować kraść wszystko co w zasięgu ręki, rzucać piłki i je gonić, czasami rzucać do nas i chyba jedyna w miarę "mądra" zabawa to jeździ samochodem po podłodze i robi Brr(um) 😅

Ale za to wzrowo ściąga pranie z suszarki, wchodzi do zmywarki, siada i wyciąga sztućce, wyciąga mokre pranie z miski jak rozwieszam, odsuwa szuflady w swojej komodzie i wyrzuca swoje ubrania itd 😂 więc to że nie umie Brawo, Cacy czy Gdzie mam oczko to mu wybaczam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 22:03

Clover, Zulugula, Wik89, dmg111, Maminka89, calanthe lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma chyba meski mózg. Ja chodziłam dumna z niej bo ma dużo inteligentniejsze zabawy niż jej brat w jej wieku a tu wpada dmg i okazuje się, że w porównaniu z Julką Marta jest daleko w tyle

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak "porównujemy" to czy tylko moje dziecko nic nie mówi "konkretnego"?😂

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Zulu, ale Tomek biega! 😁 On nie ma czasu gadać 😁

A Olek 1,5miesiąca temu wstał i ciągle ćwiczy wstawanie, siadanie, to kucając, to klękając 😂 drepci przy meblach po 2-3 kroki i to skupiając się tak, jakby co najmniej na linie nad przepaścią szedł 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 22:24

dmg111 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Malwi umie mowic aaa, ha (szczekanie) mmmm (muczenie) i takie piskliwe aaaa (miauczenie) i czasem jakies żalowe mama sie wymsknie jak jęczy 🤣 i na tym koniec 😅

Lalia, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek to mam wrażenie, że ostatnio kombinuje tylko jak by tu zacząć chodzić, a inne umiejętności zeszły na dalszy plan. Chociaż dzisiaj uczyłam go, żeby razem ze mną wrzucał piłeczki do pudełka i szło mu całkiem nieźle, szybko ogarnął, o co chodzi. Czasem jak go pytam, np. Gdzie jest tata albo gdzie jest kotek, to szuka wzrokiem. Słów mówi na razie bardzo mało. Nie ogarnia też na razie brawo, pa pa itd, czasem mu pokazuję, ale bez spiny, że już się musi nauczyć. Za to ostatnio świetnie zaczął sobie radzić z jedzeniem samemu, mam wrażenie, że robi o wiele mniej bałaganu niż dzieci znajomych 😅 Prawdziwy łakomczuch, po co wyrzucać jedzenie na podłogę, lepiej je zjeść 😂

A propos kuchni z lidla, to córka tych znajomych u których ostatnio byliśmy fajnie się bawi nią, ustawiała garnki na kuchence a później chowała do szafki. Ma rok i 2 miesiące. Ja byłam oczarowana 😁

Lalia, dmg111, calanthe lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też średnio z mowieniem a jest najstarsza. Ale za to nasladuje jak brat wyciera pupę i wiele innych rzeczy. Dziś swirowala na zjeżdżalni, pieknie chodzi tyłem, zwłaszcza jak ma dostać syropek bo myśli, że skoro ona nie widzi gdzie idzie to my też nie widzimy jak się próbuje ewakuować 😂

Lalia, Enigvaa, dmg111, Annia, Clover, Suszarka, Zulugula, Anet.kaa, calanthe, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta też średnio z mowieniem a jest najstarsza. Ale za to nasladuje jak brat wyciera pupę i wiele innych rzeczy. Dziś swirowala na zjeżdżalni, pieknie chodzi tyłem, zwłaszcza jak ma dostać syropek bo myśli, że skoro ona nie widzi gdzie idzie to my też nie widzimy jak się próbuje ewakuować 😂

I Marta profesjonalnie zmywa makijaż! 😎😁❤️

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Haha, smieszne te dzieciaki. Malwina jak sie buja w hustawce a chcemy ja wyciagnac to łapie sie mocno i bierze glowe w dol i na nas nie patrzy 🤣 znika 🤣

dmg111, Ounai, Lalia, Anet.kaa, calanthe lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Olek mówi tylko "tata", "gdzie" (a raczej "gde" :P), czasem się uda "nie" i coś podobnego do "dzidzia". No i powtarza po nas samogłoski - a, e, i. Od jakichś dwóch miesięcy niczego nowego się nie nauczył. Trochę mnie to martwi, ale z drugiej strony to przecież kiedyś się nauczy, widocznie nauka chodzenia jest dla niego ciekawsza na razie 😅

dmg111, Lalia, calanthe lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Haha, a Olek z kolei uwielbia syropy (tylko ten na refluks mu na początku średnio smakował, ale później już pił ładnie) i jak widzi, że będę mu dawać syrop to zasuwa do mnie i otwiera buzię 😂 Podobnie z witaminą D. Śmiejemy się czasem z mężem, że to mały lekoman 😂

dmg111, Lalia, calanthe lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to dzisiaj wypatrzyłam u Olka prawą dolną dwójkę, już się przebija. Przez przypadek zauważyłam, bo w sumie nie było żadnych objawów towarzyszących i się nie spodziewałam, że będzie nowy ząb. Kiepskiego snu nocnego nie liczę, bo już się przyzwyczaiłam do tych nocnych przerw w spaniu, nie wydaje mi się żeby było powiązane z ząbkowaniem bo te przerwy zdarzają się już od jakiegoś czasu.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 23:50

Lalia lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda też niewiele mówi, takie tam gadu gadu po swojemu. Na pewno świadomie mówi 'mam', czyli 'mama', bo mnie woła po upadku lub jak wyjdę z pokoju. Co do innych umiejętności, to jak nasi chłopcy, polizać, pogryźć, rzucić. Książeczki może i są ciekawe, ale najciekawsze są jak spadają albo można memlać ich strony. Dlatego wyciągnęłam jej do zabawy jakieś 'gorsze' po kimś, bo latający Pucio ranił moje serce🤪 może jeszcze pokocha literaturę. Ostatnio byliśmy u znajomych, kupili Mati książkę z wierszami i kolega pytał, czy ona lubi książki, bo ich starszy w syn w jej wieku to kochał jak się mu czytało itd. itp. Tak to opowiadał, że miałam już pytać, czy zgłosili go do mensy 😈 natomiast dziś doszła nowa umiejętność: Mati potrafi otworzyć przesuwne drzwi szafy i wyrzucać moje ubrania. Zabawa przednia! Do tej pory robiła to tylko, jak zapomnieliśmy zamknąć szafę, a teraz jest niezależną garderobianą.

Lalia, tak, ja nadal nie mam okresu. Z jednej strony fajnie, bo miałam bardzo ciężkie miesiączki, jeśli takie mi wrócą to zacznę się diagnozować w kierunku endometriozy, do tej pory każdy mnie zbywał, że taki mój urok i po porodzie przejdzie. A z drugiej - tęsknię za libido.

dmg111, Lalia, Suszarka, calanthe lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 23:50

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    I Marta profesjonalnie zmywa makijaż! 😎😁❤️
    O tak, potrafi zmyć makijaż jak prawdziwa kobieta. A dzisiaj towarzyszyła mi w toalecie a potem próbowała założyć sobie tampon 😂 Tak, że w kwestiach higieniczno urodowych jest wyedukowana 😁

dmg111, Lalia, Zulugula, Anet.kaa, calanthe, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 4396 4397 4398 4399 4400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ