X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny plus to to ze Malwi spi dlugo. Wczoraj od 19.30-8 rano. Pobudki co 0,5-1h w tym przerwa od 5-6 . Najdłuższy set dzisiejszej nocy to 2h od 6-8 rano🙈

Co do kp, ona czesto sie budzi i ja ją szczuje tym cyckiem, ale często wystarczyłoby ją potulić, pobujać,pogłaskać. Tylko w większości to ja nie mam siły i daje cyca, pociągnie kilka łyków i odlatuje 🙈

Lalia, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszę o naszych nockach to nawet się nie wypowiadam żeby przykrości nie mówić bo my już od trzech miesięcy nie wstajemy do dziecka.

Powiem wam że trzeci raz jestem w ciąży ale takiego rozchwiania emocjonalnego jeszcze nigdy nie miałam.
    Właśnie się pobeczałam solidnie bo matka wymyśla, nie szanuje mnie nie myśli w ogóle o mnie tylko ona i jej potrzeby są na tapecie.
    Miałam plan żeby jak zwykle w sobotę nie być urobioną po pachy tylko po obiedzie iść leżeć to ona stwierdziła że nic innego jak racuchy jeść nie bedzie i mam jej usmażyć więc teraz pół dnia będę stać przy kuchni. A miałam zrobić udka na dwa dni w piekarniku w miedzyczasie razem z mężem sprzątanie bo on od rana dzielnie odkurza to mój oszczedny tryb zycia poszedł się bujać bo jutro oczywiście też będę musiała gotować. I o taką duperele bęcze jak chora psychicznie

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, a rozważałaś, że on może mieć owsiki? U Tymka jedynym objawem owsikow było hiper częste budzenie się w nocy. Po odrobaczeniu zeszlismy do 1-2 pobudek.

emdar lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Emdar, a rozważałaś, że on może mieć owsiki? U Tymka jedynym objawem owsikow było hiper częste budzenie się w nocy. Po odrobaczeniu zeszlismy do 1-2 pobudek.
    Ale on od zawsze( serio od pierwszego dnia, nie wiem co to znaczy "śpi jak dziecko") tak beznadziejnie spał, a do żłobka - gdzie mógł by złapać- chodzi od września. Ale to może być trop, pogadam z pediatrą o tym, dzięki. A są jakieś badania żeby stwierdzić czy ma? Czy po prostu daje się leki "na wyrost"? W kale wychodzą?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jak słyszę o naszych nockach to nawet się nie wypowiadam żeby przykrości nie mówić bo my już od trzech miesięcy nie wstajemy do dziecka.

Powiem wam że trzeci raz jestem w ciąży ale takiego rozchwiania emocjonalnego jeszcze nigdy nie miałam.
    Właśnie się pobeczałam solidnie bo matka wymyśla, nie szanuje mnie nie myśli w ogóle o mnie tylko ona i jej potrzeby są na tapecie.
    Miałam plan żeby jak zwykle w sobotę nie być urobioną po pachy tylko po obiedzie iść leżeć to ona stwierdziła że nic innego jak racuchy jeść nie bedzie i mam jej usmażyć więc trochę teraz pół dnia będę stać przy kuchni. A miałam zrobić udka na dwa dni w piekarniku w miedzyczasie razem z mężem sprzątanie bo on od rana dzielnie odkurza to mój oszczedny tryb zycia poszedł się bujać bo jutro oczywiście też będę musiała gotować. I o taką duperele bęcze jak chora psychicznie
    Jednorożec nie obraz się, ale jesteś urobiona trochę na własne życzenie. Miałaś plan na udka to zrób udka. A Ty za każdym razem wkurzasz się na matkę ale i tak robisz tak jak ona chce, a potem mówisz że jesteś zmęczona. Twoja mama już się nie zmieni, bo ludzie się nie zmieniają. Popatrz jak trudno Tobie zmienić podejście do niej, żeby nie wykonywać jej rozkazów. Tak samo trudno jest jej się zmienić. My sami możemy zmienić tylko swoje podejście. To Ty decydujesz o swoim życiu i komsekwencjach swoich wyborów. Możesz zrobić racuchy i konsekwencja bedzie Twoje zmęczenie. Możesz też zrobić kurczaka i mama bedxie niezadowolona. Ale jesli rzeczywiście Twoja mama jest tak jak opisujesz to jak zrobisz racuchy to też bedzie niezadowolona.
    Moja mama też chodzi wiecznie niezadowolona i wiesz co? Olewam. Bo mimo że to moja mama to jest toksyczna. Mogę albo jej słuchać i wiecznie narzekać albo zacząć żyć wlasnym życiem. Wybieram to drugie, bo nie chcę zeby moje dzieci miały wiecznie zmęczoną zyciem i narzekająca matkę. A Ty dając się manipulować zmieniasz się w nią. Twoja mama wiecznie narzeka, Ty robisz to co ona chce i w efekcie wiecznie narzekasz. Pamiętaj, że to Ty decydujesz i albo Ty i Twoja rodzina będziecie zadowoleni albo Twoja mama częściowo. Nie da sie wszystkich uszczęśliwić.

Suszarka, Ladyo, Annia, emdar, veritaa lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ale on od zawsze( serio od pierwszego dnia, nie wiem co to znaczy "śpi jak dziecko") tak beznadziejnie spał, a do żłobka - gdzie mógł by złapać- chodzi od września. Ale to może być trop, pogadam z pediatrą o tym, dzięki. A są jakieś badania żeby stwierdzić czy ma? Czy po prostu daje się leki "na wyrost"? W kale wychodzą?
    Tymek nie złapał w żłobku tylko w domu. Mam też koleżankę która ma sprzątaczkę 2x w tyg, dziecko miało nianię od 3 miesiąca żeby ich odciążyć a mała złapała owsiki w wieku 6 miesięcy. Lekarz powiedział, że musieli przynieść na butach i zaraziła się leżąc na brzuchu i pelzaja. Owsiki można złapać wszędzie, nawet w nieskazitelnie czystym domu.
    U nas ja zaraziłam Tymka. Nie miałam żadnych objawów. Nic mnie nie swedzialo, zasypialam w 2 minuty, nie budziłam się w nocy. Nawet lekarka nie wierzyła, a jak podałam pyrantelum to robale wyłaziły mu w kupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 10:20

emdar lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, przykro mi że tak się czujesz, ale myślę że wiesz już ( bo jesteś mądrą babką),że Twoja matka stosuje wobec Ciebie swego rodzaju przemoc psychiczną. Niestety,ona się nie zmieni, i sytuacja pojawienia się na świecie Waszego trzeciego dziecka nic w jej postępowaniu nie zweryfikuje. A Ty się zajedziesz, bo tak się nie da funkcjonować. To co powiem może Ci się wydać brutalne, ale powinnaś teraz pomyśleć o swojej rodzinie, a nie o swojej matce. Od niej już raczej ( obym się myliła!)nie otrzymasz wsparcia i zrozumienia. Jeśli Cię uraziłam, to bardzo Cię przepraszam, I możesz śmiało pomyśleć o mnie" ciotka dobra rada, niech się wypcha"; ale jeśli chociaż parę słów z tego co Ci napisałam to prawda, to pomyśl o terapii ( teraz online można odbywać); życie po terapii z powodu słabych wzorców z domu rodzinnego to inna jakość życia, wiem co mówię. Ściskam mocno ❤

Ounai, Nowastaraczka, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Ladyo, Annia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, to 'śpi jak dziecko' to chyba z jakiejś mitologii greckiej 🤣 dostać pierdolca to mało powiedziane. Rozumiem, że dziecko się budzi, ale ja nawet nie mogę bezszelestnie wstać do WC. Przez dzisiejszą noc mam znow zjazd emocjonalny, jeszcze doszła mi bezsenność, nie mogę zasnąć do 12-1, chyba stresuję się powrotem do pracy. Bardzo się cieszę z powrotu, uśmiecham się na samą myśl o tym, ale boję się, że przez niewyspanie coś pokręcę 🤦‍♀️

Jedyny plus taki, że obiad już ugotowany, mieszkanie ogarnięte, a popołudniu wpadają znajomi z synkiem 14m, który też źle śpi, to sobie chociaż z kimś ponarzekam ;P

🦄 2021 r.
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onai nie obrażam się ja to wiem mam to na wlasne zyczenie ale jak mam potem słychać jaka jestem okropna i że czekam aż umrze to dla mojego świętego spokoju się poddaje poza tym ona od epizodu z karetką nic prawie nie je to może dzisiaj te racuchy zje bo ona z nie jedzenia za raz się wykończy.
    Ja już nie wiem

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był piękny czas kiedy Olek budził się na 2-3 szybkie karmienia i spał💙
    A od sierpnia, czyli mniej więcej 8 miesiąca życia, tych pobudek w nocy jest kilkanaście.. Wczoraj od 21 do 1:30 było sześć, później do rana już nie liczyłam, ale co najmniej drugie tyle 🤷
    No cóż, biorę to na klatę. Albo się poprawi jak kiedyś odstawimy kp, albo w końcu z tego wyrośnie, miejmy nadzieję że prędzej niż później 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do snu też nie pomogę, Oliwka alno ma jedną pobudkę na mleko albo już w ogóle przesypia noc. Chociaż wolałbym żeby wstała o 7.30 a nie o 5.30-6🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec prawda jest taka, że Twoja mama stosuje wobec Ciebie przemoc psychiczną. I Emdar ma rację powinnas to sobie przepracować, bo sama sobie nie radzisz. Ty ja za każdym razem tłumaczysz dokładnie tak jak robią to ofiary przemocy. Wiem co mówię bo byłam kiedyś tam gdzie Ty. Przerwałam to kiedy zrozumiałam że nie tylko ja cierpię, ale pośrednio moje dzieci też. U Was niestety też tak jest, bo toksyczna babcia zabiera im mamę. Mogłabyś się z chłopcami pobawić, ale nie zrobisz tego, bo ich babcia nie ma ochoty na kurczaka tylko na racuchy. Których pewnie nie zje bo ochota jej przejdzie jak już skończysz je piec.

Annia, emdar lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Olek mniej więcej od 2,5 m-ca do 5-6 m-cy zazwyczaj przesypiał całe noce. Później zaczęło się psuć i teraz mamy to, co mamy 🤣 Przerwy czasem nawet po 3-4 godziny, dzisiaj np. poszłam spać po 3 w nocy, bo Olek się po północy obudził i nie chciał już spać. Czasami się zdarzy że się nie budzi, ale to sporadycznie. Ciekawe jest to, że kiedy śpi w ciągu dnia, to nic nie jest w stanie go wybudzić i można hałasować przy nim a i tak śpi dalej, a w nocy najmniejszy szelest sprawia, że otwiera oczy 🙄

U mnie problemem jest też to, że ja cierpię na bezsenność, choćbym położyła się spać np. o 22.00, to i tak nie zasnę wcześniej niż w okolicach północy lub później. Ktoś by mógł powiedzieć, że widocznie nie jestem naprawdę zmęczona, ale nie jest to prawdą. Kiedy jeszcze chodziłam do pracy to też tak miałam, niby byłam zmęczona i oczy mi się zamykały, a kiedy kładłam się do łóżka to nagle mi ochota na sen mijała. I wiedziałam, że muszę wstać o 5, a i tak się przewracałam z boku na bok np. do pierwszej w nocy 😵

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Onai nie obrażam się ja to wiem mam to na wlasne zyczenie ale jak mam potem słychać jaka jestem okropna i że czekam aż umrze to dla mojego świętego spokoju się poddaje poza tym ona od epizodu z karetką nic prawie nie je to może dzisiaj te racuchy zje bo ona z nie jedzenia za raz się wykończy.
    Ja już nie wiem
    Jednorożec ja rozumiem twoje emocje, ale to co twoja mama robi to jest normalny szantaż emocjonalny. Z tego co mówisz to nawet jak zrobisz te racuchy to ona będzie niezadowolona i znajdzie sobie inny powód, żeby się do Ciebie emocjonalnie "przyczepić". Ja rozumiem, że to jest twoja mama, ale to, że ktoś nas urodził, nie znaczy, że może nas traktować jak służbę i niewolnika. Ona zabiera Ci czas, który mogłabyś spędzić z własnymi dziećmi. Odbiera Ci radość z trzeciej ciąży.
    Ja zawsze uważam, że szacunek musi działać w obie strony, jeśli ja mam szanować moją mamę to oczekuję tego samego w drugą stronę.

emdar, KarolinaMaria, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    U nas Olek mniej więcej od 2,5 m-ca do 5-6 m-cy zazwyczaj przesypiał całe noce. Później zaczęło się psuć i teraz mamy to, co mamy 🤣 Przerwy czasem nawet po 3-4 godziny, dzisiaj np. poszłam spać po 3 w nocy, bo Olek się po północy obudził i nie chciał już spać. Czasami się zdarzy że się nie budzi, ale to sporadycznie. Ciekawe jest to, że kiedy śpi w ciągu dnia, to nic nie jest w stanie go wybudzić i można hałasować przy nim a i tak śpi dalej, a w nocy najmniejszy szelest sprawia, że otwiera oczy 🙄

U mnie problemem jest też to, że ja cierpię na bezsenność, choćbym położyła się spać np. o 22.00, to i tak nie zasnę wcześniej niż w okolicach północy lub później. Ktoś by mógł powiedzieć, że widocznie nie jestem naprawdę zmęczona, ale nie jest to prawdą. Kiedy jeszcze chodziłam do pracy to też tak miałam, niby byłam zmęczona i oczy mi się zamykały, a kiedy kładłam się do łóżka to nagle mi ochota na sen mijała. I wiedziałam, że muszę wstać o 5, a i tak się przewracałam z boku na bok np. do pierwszej w nocy 😵
    A o której onma drzemki w dzień? Bo to ci opisujesz wygląda tak, jakby on układanie do snu nocnego traktował jako ostatnią drzemkę, po której budzi się na 3-godzinna aktywnosc

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byliśmy wczoraj prywatnie u laryngolog z Tymkiem I Olkiem bo wysłał nas logopeda w związku z jego problemami z mowa. Lekarka naprawdę super, z polecenia która znajduje rzeczy jakich inni lekarze nie widza. I u obu stwierdziła przyrosniety język, i powiedziała że konieczny zabieg pod narkozą. Mam mieszane uczucia, niewiem co robić. Czy u Olka nie przyniesie to w tym wieku żadnych skutków ubocznych? Mętlik w głowie totalny...

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, tez bym miala metlik w glowie Inna.. a moze jeszcze skonsultujcie z druga osoba dla pewnosci?

Sluchajcie, pytanie z serii 💩
    Zastanawiam sie, co moze oznaczac u dziecka taka kupa o troche piaskowej konsystencji z duza liczba malych czarnych kropeczek, jakby zmielonych ziarenek kawy? Od paru dni takie kupy obserwuje. Mam wrazenie, ze ma to zwiazek z przejsciem na mleko Bebilon 3 (z Bebilon 2), ale pewna nie jestem. Spotkalyscie sie zczyms takim?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89, też bym chyba poszła jeszcze do jednego lekarza na konsultację. A jak objawiają się problemy Olka z mową?

Wik,a wcześniej nie zauważyłaś takich 💩? Kurde,może faktycznie po mleku3? A weź zerknij (jak masz jeszcze opakowanie 2) co jest w składzie innego? ( np. w Bebilon Profutura w 3 pojawia się maltodekstryna- licho wie po co🙄). Może coś go uczula?

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Hej, byliśmy wczoraj prywatnie u laryngolog z Tymkiem I Olkiem bo wysłał nas logopeda w związku z jego problemami z mowa. Lekarka naprawdę super, z polecenia która znajduje rzeczy jakich inni lekarze nie widza. I u obu stwierdziła przyrosniety język, i powiedziała że konieczny zabieg pod narkozą. Mam mieszane uczucia, niewiem co robić. Czy u Olka nie przyniesie to w tym wieku żadnych skutków ubocznych? Mętlik w głowie totalny...

Ina mi logopeda powiedziala ze mimo podciecia w wieku 7-8lat prawdopodobnie bedzie potrzebny zabieg wlasnie pod narkoza. Bo samo podciecie jest Ok na teraz, ale moze miec problem z mowa i wtedy trzeba wydobyć to wedzidelko z dna jamy ustnej. :) to jest 6-7szwow.

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ