X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😂 no jak zobaczyłam ten domek to musiałam Wam wysłać 😂

Motylku, jakoś do mnie nie dociera, że mój malutki synuś jest już takim dużym chłopcem 🥺💙 ale niesamowicie mnie cieszy to jak zdrowo rośnie i pięknie się rozwija ucząc nowych rzeczy 😍
    Za to kompletnie nie wyobrażam sobie jakbym miała wrócić do pracy za miesiąc 😳 niesamowicie się cieszę, że wracam tak naprawdę dopiero od marca 👍 i to nie chodzi o to, że nie chcę wracać,bo nie lubię swojej pracy, albo dlatego, że mąż czy dziadkowie nie poradzą sobie beze mnie. Po prostu niesamowicie sobie cenię ten czas z dzieckiem i cieszę się, że mamy go więcej ❤️

To jest chyba to o czym pisałysmy, każda mama (i jej dziecko) jest gotowa na powrót do pracy, żłobek czy odstawienie od piersi w innym czasie i to jest w porządku 😉

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- mój mąż pracuje na zmiany wiec ten jeden dzień w tygodniu kiedy ja będę ość do pracy zazwyczaj będzie w domu. Myśle ze wyjdzie jeden/dwa dni w miesiącu kiedy akurat będzie miał dzień, wtedy ja te 4 godziny do Amelki przyjdzie niania :) myśle ze to spoko opcja, tym bardziej będzie się mogła stopniowo przyzwyczaić do niani :)

KarolinaMaria, Lalia, Annia lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hahaha 😂 no jak zobaczyłam ten domek to musiałam Wam wysłać 😂

Motylku, jakoś do mnie nie dociera, że mój malutki synuś jest już takim dużym chłopcem 🥺💙 ale niesamowicie mnie cieszy to jak zdrowo rośnie i pięknie się rozwija ucząc nowych rzeczy 😍
    Za to kompletnie nie wyobrażam sobie jakbym miała wrócić do pracy za miesiąc 😳 niesamowicie się cieszę, że wracam tak naprawdę dopiero od marca 👍 i to nie chodzi o to, że nie chcę wracać,bo nie lubię swojej pracy, albo dlatego, że mąż czy dziadkowie nie poradzą sobie beze mnie. Po prostu niesamowicie sobie cenię ten czas z dzieckiem i cieszę się, że mamy go więcej ❤️

To jest chyba to o czym pisałysmy, każda mama (i jej dziecko) jest gotowa na powrót do pracy, żłobek czy odstawienie od piersi w innym czasie i to jest w porządku 😉
    W pełni Cię rozumiem. Mi jest na tę chwile źle że teściowa przez 2 miesiące będzie zajmować się Polą (a zajmuje się nią rewelacyjnie). Pola będzie wtedy miała 16 miesięcy więc pewnie mi się zmieni ale ciężko mi na sercu że mam oddać swoje dziecko pod opiekę kogoś innego - pewnie to syndrom pierworódki :D
    Ja zdecydowanie nie jestem.gotowa jeszcze na żłobek dlatego bardzo się cieszę, że mogę zostać z Polą dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 16:17

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, mi też stopa urosła o rozmiar ale wróciła po jakimś czasie (około 9m) do swojego rozmiaru.

LadyO, daj znać jak ta mata, też o niej myślę :)

Oluś cuuuudo!

Ladyo lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ladyo, daj znać jak sprawdza się ta mata, wiem, że są też odpowiedniki od 4fizjo. Z kim zostanie Mela jak wrócisz do pracy? Czy będziesz pracować z domu?

My mamy te mate od 4fizjo i jest swietna. Nie wiem czym oprocz ceny roznia sie od paramat przyznam szczerze :)
    Kolezance tez kupilam na urodziny i rowniez jest zadowolona :)

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako tako nie mam problemów z powrotem do pracy, oczywiście pochlipuję sobie po kątach (wczoraj było apogeum), że zostawiam małą, że będzie mi żal naszych wspólnych poranków, ale równocześnie bardzo się cieszę na powrót, wiem, że dobrze nam to zrobi, że czas po pracy będzie przyjemniejszy, że w pracy trochę odżyję, że wreszcie przeczytam coś innego niż ekspertyzy jeździków czy pierwszych butów. Za to nie czuję się gotowa na odstawienie kp, obie się nie czujemy 🥺 bardzo mnie to karmienie męczy i przebodźcowuje, ale z drugiej strony wiem, że będę za tym tęsknić. Totalna huśtawka nastrojów. Myślę, że jak wrócę do pracy to ta gotowość przyjdzie naturalnie i będzie łatwiej. W ogóle to dużo 'gadam' z Mati, że mama wraca do pracy, ale popołudniami już będzie, że będziemy się wtedy dużo przytulać i bawić, że jak mnie nie będzie, to będzie babcia i na pewno będą robić coś ciekawego. Mam nadzieję, że sąsiedzi nas nie podsłuchują ;D

Lalia, Zulugula, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam zamówienie 5.10.15 i jestem miło zaskoczona. Przyszło bardzo szybko plus ubranka są bardzo ładne i jakość bardzo dobra, taka jak Smyk. W dodatku dali gratiski 😁

Zamówiłam to w takich cenach, tak jak mówiłam następnego dnia było już o połowę drożej
    9b6abbdab418.jpg

91569940003f.jpg

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam matę i poduszkę od 4fizjo i jest super. ☺️
    Teraz nie korzystam, bo jestem w ciąży, ale nie mogę się doczekać jak do niej wrócę 😀

Ladyo lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak... Jesteśmy po wizycie. Już od razu po wejściu i pierwszym zerknięciu na małą p. Marzena stwierdziła otwartą buzię i nieprawidłowe ułożenie języka... Po badaniu, wędzidełko typu 3 z kwalifikacją do podciecia, z tym że nie od razu...
    Najpierw przygotowanie buzi, raz w tygodniu będziemy jeździć do nich na ćwiczenia buzi, mamy też 3 ćwiczenia do wykonywania w domu 🤔🤔 nie wiadomo ile to potrwa... Przeprowadziła też dokładny wywiad np. Pytała o częste czkawki, czy były ulewania, problemy z jedzeniem itp. Wszystko do nas niestety pasuje 🙁🙁

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A więc tak... Jesteśmy po wizycie. Już od razu po wejściu i pierwszym zerknięciu na małą p. Marzena stwierdziła otwartą buzię i nieprawidłowe ułożenie języka... Po badaniu, wędzidełko typu 3 z kwalifikacją do podciecia, z tym że nie od razu...
    Najpierw przygotowanie buzi, raz w tygodniu będziemy jeździć do nich na ćwiczenia buzi, mamy też 3 ćwiczenia do wykonywania w domu 🤔🤔 nie wiadomo ile to potrwa... Przeprowadziła też dokładny wywiad np. Pytała o częste czkawki, czy były ulewania, problemy z jedzeniem itp. Wszystko do nas niestety pasuje 🙁🙁

To mieliśmy podobnie, też długie przygotowanie i w sumie z góry nie było powiedziane ile to potrwa. Co tydzień wizyta i nowe dochodziły ćwiczenia, po 2 miesiącach powiedziała nam neurologopeda że możemy umawiać się na podcięcie, 3 tyg jeszcze ćwiczenia i prawie po 3 miesiącach zabieg.

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ogólnie jesteś zadowolona z wizyty? Otwarte buzie u maluchów to zmora 😔 trzymam kciuki za szybkie efekty masaży!

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ewa, ogólnie jesteś zadowolona z wizyty? Otwarte buzie u maluchów to zmora 😔 trzymam kciuki za szybkie efekty masaży!

Jestem zadowolona 😉 naprawdę jej zaufałam, tylko przeraża mnie to podcięcie 🙁 myślałam że tego unikniemy... Teraz żałuję że nie poszłam do neurologopedy jak córka miała miesiąc, jak już były problemy z kp, napewno byłoby wtedy łatwiej...

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie wszystko o co pytała w wywiadzie to jakby konkretnie o nas 🙁🙁 problemy z kp, częsta czkawka, ulewanie, nawet o kolkę pytała bo to niby też może być jakoś powiązane... Do tego stwierdziła że podniebienie też nie jest prawidłowe i nawet lekko niesymetryczne gałki oka to też przez to wędzidełko (wcześniej myślałam że to zez ale okulista nie potwierdził)... Kurde przeraża mnie to wszystko 🙁🙁🙁

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Mi neurlogopeda mówiła że nawet 70% dzieci teraz ma z tym problem

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale chodziłyście też na ćwiczenia buzi?? Nie ciała, tylko właśnie buzi? KarolinaMaria przypomnisz mi, Ty byłaś tylko na wizycie w guguhopli już po podcięciu co nie? Ćwiczyłaś coś przed zabiegiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:39

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyny ale chodziłyście też na ćwiczenia buzi?? Nie ciała, tylko właśnie buzi? KarolinaMaria przypomnisz mi, Ty byłaś tylko na wizycie już po podcięciu co nie? Ćwiczyłaś coś przed zabiegiem?

Ja chodzilam też na ćwiczenia buzi, ale robiłe je w trakcie, zagadując ją, ale trwało to 45 minut tylko może 10 minut łącznie, jakieś uściski to były bardziej

Ewa88 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://skiddou.com/berit-jezdzik/?attribute_pa_kolor=sky-high&gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNUDaqWJNvBmGdU1DT_t2d7DjpQoHHPU0gELApkLcmkns7UUKBag0EUaAibWEALw_wcB

A taki? Wydaje się wąskie siedzisko?
    Później rowerek biegowy bym kupiła i na 5 urodziny hulajnoga dopiero 🙈

Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji bycia w Zabrzu, weszliśmy też do sklepu z fotelikami :) I facet zdecydowanie polecał nam cybexa...w sumie, o ile dobrze zrozumiałam mówił że są 3 cybexy obrotowe...za 1500,1900 i chyba 2200zł :) nam głównie polecał tego za 1500, niby niewiele różni się od droższych modeli, jedynie jedną ocenę w adac ma niższą...
    Pytałam też o Britaxa i powiedział że jak najbardziej jest ok, tylko porównując go z cybexem, to Cybex ma więcej miejsca na nogi, ma jakby szersze siedzenie i można dać wyżej zagłówek (te 3 plusy zapamiętałam), generalnie jak to określił dla "okruszków" może być britax ale dla większych dzieci (u nas bardziej chodziło że wyższych) lepszy byłby cybex...
    Aaaa i cybexa idzie bardziej pochylić niż britaxa, tylko nie pamiętam czy podczas jazdy przodem czy tyłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:42

Ounai lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, u nas było tak:
    - pierwsza wizyta u neurologopedy jak mała miała 3 mż (neurolog zwróciła uwagę na złe ułożenie języka, dopytała o otwartą buzię w czasie snu), logo stwierdziła wędzidełko 2 typu i słabe napięcie warg, ale nie wysłala od razu na cięcie, dała masaże na miesiąc i kazała się pojawić po tym czasie, żeby ocenić co dalej,
    - druga wizyta w wieku 4 mż, logo uznała, że masaże niewiele dają, nasze problemy z karmieniem nie mijały, powiedziała, że ona by podcięła, ja przyznam szczerze nie analizowałam tego, czy podcinać czy nie, zdałam się na opinie specjalisty, mój brat miał podcinane wędzidełko w wieku 5 lat, nie było jakiejś dramy, dopiero tutaj na forum zobaczyłam jakie są trudności po podcięciu. Dała nam namiar na specjalistów, powiedziała jak masować do czasu zabiegu i po zabiegu, nie kazała czekać z zabiegiem, umówiłam się do Opola i podcieliśmy wędzidełko w następnym tygodniu. Samo podcięcie to strzał w 10tkę, od razu poleciała do góry w centylach (miałam w domu wagę niemowlęcą), zaczęła spać z zamkniętą buzią.
    - trzecia wizyta była miesiąc po podcięciu, wszystko było ok, kazała dalej masować.
    - czwarta wizyta niedawno w 9 mz, bardziej na moją prośbę, wszystko jest ok, temat wędzidełka zamknięty. Mamy jedynie odwrazliwiac buzię gryzakami i grudkami

U nas to poszło lekko, wydaje mi się, że wiele zależy od typu.

Edit cały czas chodziłyśmy na fizjo ciała i logo mówiła, że to może mieć duży wpływ na nasz 'sukces'. Tak jak nieraz pisałyśmy, to wszystko jest że sobą połączone 🤦‍♀️

Edit2 p. Marzena nie wysyła taśmowo na cięcie, moja koleżanka była u niej ostatnio z córką i dostały tylko masaże, nie kazała nic podcinać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:48

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii, ten jest podobno też fajny

https://www.ceneo.pl/22816713

Ewa88 , Meggi110818 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 4425 4426 4427 4428 4429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ