Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
calanthe wrote:Widzę Oluś też bardzo lubi plota 🤭 jak tylko zostawimy w zabiegu Wery, to zaraz zabiera i ucieka 🤦 coś w stylu golluma "my precious" 🙈
Taaak, pilot to ogromna miłość 🤣 i myszka do komputera 🤣calanthe lubi tę wiadomość
-
U nas też piloty są na topie. Od telewizora jest spoko, ale Olek najbardziej lubi taki mały od taśmy ledowej, on ma dużo kolorowych guziczków i chyba dlatego tak mu się podoba 😁
Ogolnie to zauważam w sobie sporą ewolucję z "mój Olek nie będzie się bawił pilotami" na "A weź sobie ten pilot i daj mi w spokoju wypić kawę" 🤣🤣🤣 Cóż, życie 🤷♀️🤣Meggi110818, Lalia, dmg111, Enigvaa, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, myślicie że słaby sen Olka związany jest z tym że wczoraj nauczył się bić brawo? 🤣
Robi to tak komicznie nieporadnie, że na razie tylko matka wie, że TO jest brawo 😂 i najlepsze że ja mówię "Oluś, braaawooo!" a on macha rękami, raz trafi w dłonie raz nie i wokolizuje "aaałooo" 🤣🤣🤣
Oliwka tak samo, nawet nie za bardzo uderza ręka o rękę tylko dotyka i łapie się za nadgarstki 😅Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulu, u nas właśnie na rękach nie ma szans 😅 było tylko przy cycu albo w wózku na spacerze jak telepało solidnie, więc to że w wózku w domu zaśnie w 3-5 min to super 😅
Olek lubi się przytulać po wstaniu, albo czasem przychodzi w ciągu dnia 🤭
Naprawdę Tomek śpi 4h podczas drzemki? 🙈
Oluś chodzi spać ostatnio ok. 20 (19-21), ale rano śpi do 8/9. Drzemkę ma zazwyczaj 11/12 i trwa ona 1-2h. Jak jest krótsza, to po południu czasem wpadnie druga drzemka. Jak nie ma drugiej drzemki to zazwyczaj idzie spać bliżej 19, jak jest druga, to bliżej 21 😅 -
Co do usypiania to u nas ostatnio jest z tym dramat. Olek w ogóle nie chce się dawać lulać na rękach. Wyrywa się, wygina ciało, bije mnie po twarzy. Nie chce w ogóle dać się przytulić. Czasem mam wrażenie, że moja obecność mu tylko przeszkadza, bo kiedy go odłożę na chwilę na łóżko, to się uspokaja, leży i patrzy na mnie 🤷♀️ Dlatego chcę spróbować nauki samodzielnego zasypiania. Oczywiście nie tych drastycznych metod polegających na zostawianiu płaczącego dziecka samego, bo czegoś takiego nie jestem w stanie zaakceptować. Raczej na razie podejmiemy jakieś stopniowe kroki, żeby pomóc Olkowi się wyciszyć przed snem, a później spróbujemy go usypiać w łóżeczku, przy jednoczesnej obecności rodzica w sypialni. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie, nie chcę też robić nic na siłę, więc jeśli Olkowi się to nie będzie podobało, to wrócimy do lulania na rękach. Tylko że to widocznie też Olkowi nie pasuje, a kiedy już uda się go położyć spać, to wyglądam jakbym właśnie uciekała z dżungli przed dzikimi zwierzętami - włosy potargane, koszulka też, czasem nawet jakieś zadrapanie się zdarzy 😬 Nie mam pojęcia, skąd to zachowanie przy usypianiu...
-
Zulugula wrote:To u nas tez zawsze był "klopot" z noszeniem, ale że Tomek jest coraz starszy i cięższy to nie będę go przyzwyczajać teraz i jutro wróci pewnie do wózka 😃 marzy mi się, żeby zasypial np tylko miziany na kolanach. Wolałabym żeby nie bylo konieczności usypiania Tomka w wózku w żłobku.
Tak Lalia, 4h drzemka to u nas standard, często po 3h wjeżdża cyc, bo głodny i jeszcze zasypia na 1h. mąż każe mi go budzić, bo czasem ta drzemka kończy się o 15-16 i potem chodzi późno spać. Nie powiem, mi to wygodnie z taką drzemką😁
Może i Tomek nie śpi super w nocy, za to ma dobre spanie w dzień od zawsze😃
Wyprzedzając Wasze myśli, nie, nie śpi lepiej w nocy jak zdarzy się krótka drzemka typu 2h 😄
To tylko się cieszyć z takiej drzemki 💪 bo i zdążysz sobie coś zrobić a i kawka ciepła wpadnie 😎
My z Olkiem dzisiaj mamy Chill Day, on śpi w łóżku a ja leżę obok z kawka, książką i Kinder Niespodzianką, czyli wielkim jajem z czekolady 😂Zulugula, Iryska lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny, które stosują gryzaki logopedyczne...jaką twardość macie bo widzę, że są różne?
Zamówiłam dokładnie ten:
https://allegro.pl/oferta/ortosklep-gryzak-logopedyczny-grabber-miekki-8849989184Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ja wam trochę współczuję tych akcji z usypianiem. Ja kładę do łóżeczka i śpi czasami zostaje i czekam aż uśnie a czasem idę do kuchni i sobie coś robię tylko zaglądam i generalnie usypia sam
Iryska, Ewa88 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Clover wrote:Co do usypiania to u nas ostatnio jest z tym dramat. Olek w ogóle nie chce się dawać lulać na rękach. Wyrywa się, wygina ciało, bije mnie po twarzy. Nie chce w ogóle dać się przytulić. Czasem mam wrażenie, że moja obecność mu tylko przeszkadza, bo kiedy go odłożę na chwilę na łóżko, to się uspokaja, leży i patrzy na mnie 🤷♀️ Dlatego chcę spróbować nauki samodzielnego zasypiania. Oczywiście nie tych drastycznych metod polegających na zostawianiu płaczącego dziecka samego, bo czegoś takiego nie jestem w stanie zaakceptować. Raczej na razie podejmiemy jakieś stopniowe kroki, żeby pomóc Olkowi się wyciszyć przed snem, a później spróbujemy go usypiać w łóżeczku, przy jednoczesnej obecności rodzica w sypialni. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie, nie chcę też robić nic na siłę, więc jeśli Olkowi się to nie będzie podobało, to wrócimy do lulania na rękach. Tylko że to widocznie też Olkowi nie pasuje, a kiedy już uda się go położyć spać, to wyglądam jakbym właśnie uciekała z dżungli przed dzikimi zwierzętami - włosy potargane, koszulka też, czasem nawet jakieś zadrapanie się zdarzy 😬 Nie mam pojęcia, skąd to zachowanie przy usypianiu...
Clover, u nas parę razy się zdarzyło że Olek zasnął sam, ale na łóżku z nami lub ze mną. Tzn turlał się, siadał, wstawał, aż w końcu położył i zasnął. W łóżeczku nie wiem czy by się udało, bo chyba miałby za mało miejsca na te swoje akrobacje 😅
Ale trzymam kciuki żeby u Was się udało!Clover lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:My mamy miękki. Nasza neurologopeda powiedziała, żeby kupić miękki albo bardzo miękki
Zamówiłam dokładnie ten:
https://allegro.pl/oferta/ortosklep-gryzak-logopedyczny-grabber-miekki-8849989184
Ewa my tez ten mamy tylko bardzo miękki i bez wypustekEwa88 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jednorożec89 wrote:Ja wam trochę współczuję tych akcji z usypianiem. Ja kładę do łóżeczka i śpi czasami zostaje i czekam aż uśnie a czasem idę do kuchni i sobie coś robię tylko zaglądam i generalnie usypia sam
Jasiek to jakiś ewenement 🙉 nie dość, że sam zasypia to jeszcze przesypia noce, pozazdrościć!Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja to jestem trochę przerażona, bo moja Iga musi się tulić do zasypiania. Wjeżdża więc albo piłka, albo noszenie, albo nosidło. W łóżeczku by skakała do upadłego, krzyczałaby ale za nic w świecie nie zaśnie sama. Kiedyś próbowałam się z nią położyć na łóżku, przytulać i śpiewać, to uciekała dosłownie wszędzie 🤯 na wózek w domu nawet nie mam miejsca, i tak mamy przestrzeń wykorzystaną do maksimum. Był taki czas że brałam ją na kolana, śpiewałam, głaskałam i tak zasypiała, ale potem się jej poprzestawiało i już nie chciała. No nic, na pewno nie będzie noszona do osiemnastki więc damy radę 😂
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Jednorożec89 wrote:Ja wam trochę współczuję tych akcji z usypianiem. Ja kładę do łóżeczka i śpi czasami zostaje i czekam aż uśnie a czasem idę do kuchni i sobie coś robię tylko zaglądam i generalnie usypia sam
Wkaldam so lozecKa, daje pieluszkę, pokręci się i usypiaczy to na drzemke, czy na sen nocny
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Lalia, dmg111, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Taaak, pilot to ogromna miłość 🤣 i myszka do komputera 🤣
Lalia, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość