X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja miała typ 4

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:34

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    To ten "bardziej lajtowy" typ😉

A to nie jest tak, że najgorszy typ to 1 (w sensie że najbardziej skrócone), potem 2, 3 i 4??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 08:20

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka współczuje przeżyć :( ja też przy każdym uderzeniu jestem cała drętwa :(
    Zamawiałaś śpiworek ze Smiki?

Herbata, Meggi jakie Wy macie kolory śpiworków z Cottonmose?

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Ja mam czarny z futrem 😁

Ewa88 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetka współczuję, biedna Polcia. A co Ci powiedzieli na sorze? Że faktycznie te wymioty od tego uderzenia? Nie ma w ogóle podejrzenia np zatrucia?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Tomus ma niby typ 3, mielismy dzis drugą wizytę u neurologo, ona daje nadzieje na wyprowadzenie tego wystającego języka poprzez wzmocnienie ciała, kazała iść do osteopaty i jeszcze do jakiejś fizjo. Łapię się tego no ale zobaczymy..
    Herbata jak tam masaże Szefowej?

Zulu - masaże spoko. W nocy już w ogóle nie musimy masować. Teraz tylko w dzień co 3h ale to już tylko 10 sek i bardziej uelastycznienie i rozładowanie więc zupelnie co innego niż na początku.

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Zulu - masaże spoko. W nocy już w ogóle nie musimy masować. Teraz tylko w dzień co 3h ale to już tylko 10 sek i bardziej uelastycznienie i rozładowanie więc zupelnie co innego niż na początku.

A jak długo musieliście masować też przez noc? Co ile chodzicie teraz na kontrole?

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa niedługo roczek:) macie jakieś plany imprezowe?

💙 11.2020
    💗 11.2023

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A jak długo musieliście masować też przez noc? Co ile chodzicie teraz na kontrole?
    W nocy co 3h masowlaismy jakoś przez niecały miesiąc. Później na kontroli powiedziała, że w nocy już nie musimy co 3h tylko ewentualnie jak się wybudzi i żeby chociaż raz przemasoewc.
    Ale mówiła, że dawno nie widziała tak dobrze i solidnie wykonanych masaży. Czyli mąż się wykazał 😁

Meggi110818, KarolinaMaria, Belie, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kłopot, co byście polecały na gwiazdkę dla 6 miesięcznej dziewczynki ? Myśle z kategorii zabawki edukacyjne. Czym się wasze maluszki bawiły/bawią najczęściej w tym wieku i trochę później

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wiem, ale... nie wiadomo jaki jest jej wpływ dlugoterminowy bo nie ma takich badań, a moje wyniki nie sa bardzo tragiczne więc zdecydowałam,że lepiej nie ryzykować. Większość lekarzy jest tego samego zdania bo konsultowałam się z kilkoma.

"metformina wyssana z mlekiem matki" m
    Tytuł artykułu, mój endokrynolog/diabetog pisał o tym. Ale ja osobiście też nie bralam w czasie karmienia.

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mam kłopot, co byście polecały na gwiazdkę dla 6 miesięcznej dziewczynki ? Myśle z kategorii zabawki edukacyjne. Czym się wasze maluszki bawiły/bawią najczęściej w tym wieku i trochę później
    Na trochę później to klocki sensoryczne, moja córka uwielbia. Lusterko do raczkowania, jakieś zabawki do kąpieli, gryzaki, kostka edukacyjna drewniana, tablica manipulacyjna, piłka oball albo zwykła mała piłka. Jak chcesz coś grającego to Linkimalsy z fisher price są spoko :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:

Wtedy niczym, wszystko ładowane do buzi🙈 teraz książeczki są na topie, sorter fat Brain toys super się sprawdza.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Ja mam pudrowy róż z futerkiem, ten duży combi czy jakoś tak.

Przyszedł mi śpiworek z lisek lolo, jest super.

Ewa88 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A to nie jest tak, że najgorszy typ to 1 (w sensie że najbardziej skrócone), potem 2, 3 i 3??

Odwrotnie. 3,4 są gorsze bo są podśluzuwkowe i trzeba czasami głęboko ciąć żeby puściło co ma puścić i terapia po nich dłużej trawa

KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetka współczuję, biedna Polcia. A co Ci powiedzieli na sorze? Że faktycznie te wymioty od tego uderzenia? Nie ma w ogóle podejrzenia np zatrucia?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Tomus ma niby typ 3, mielismy dzis drugą wizytę u neurologo, ona daje nadzieje na wyprowadzenie tego wystającego języka poprzez wzmocnienie ciała, kazała iść do osteopaty i jeszcze do jakiejś fizjo. Łapię się tego no ale zobaczymy..

Brzuch trzeba wzmocnić, rozluźnić mięśnie podgnykowe i jakieś tam jeszcze, nie pamiętam już tych nazw. Nam neurlogopeda na to dała ćwiczenia, ale też do osteopaty kazała chodzić, on znalazł też napięty nerw czaszkowy odpowiedzialny w jakimś tam stopniu za język.

Zulugula lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Brzuch trzeba wzmocnić, rozluźnić mięśnie podgnykowe i jakieś tam jeszcze, nie pamiętam już tych nazw. Nam neurlogopeda na to dała ćwiczenia, ale też do osteopaty kazała chodzić, on znalazł też napięty nerw czaszkowy odpowiedzialny w jakimś tam stopniu za język.
    I jak u Was to teraz wygląda po tych wizytach u osteopaty?
    Jakie robicie ćwiczenia na brzuch?
    U Poli nadal brzuszek jest słaby, ciągle siada w siad W. Co prawda nie ćwiczymy jakoś często bo większość ćwiczeń Pole denerwuje i nie da rady z nią tego robić ( np siad na moich.lolanach gdy ja siedze na piętach i zabawa czymś podwyższonym aby siedziała prosto) muszę znowu ją zabrać do fizjo lub osteo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 22:14

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Zamawiałam z motherhood i podoba mi się.
    Pola zasnęła dziś w opakowaniu więc nie przetestuje niestety :P

Ewa88 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Odwrotnie. 3,4 są gorsze bo są podśluzuwkowe i trzeba czasami głęboko ciąć żeby puściło co ma puścić i terapia po nich dłużej trawa

Dokładnie, jedynki i dwójka to typowe błonki, które łatwo przeciąć i wydaje mi się, że rzadziej się zrastają.

Zulu, może uda się bez cięcia. Trzymam kciuki!

Ewa88 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Powiedzieli że raczej nie od uderzenia ale generalnie to porażka bo nawet jej nie zbadali poza USG główki, a napisali że w badaniu palpacyjnym wszystko wporządku...
    Być może coś jej zaszkodziło bo żadnych objawów innych nie ma tylko cały czas słyszę jak jeździ jej po brzuszku i puszcza strasznie śmierdzące bąki :P
    Niestety nadal jakoś dużo nie pije poza piersią i mało sika.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 4485 4486 4487 4488 4489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ