X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W pepco jest duzo
    Ale nie takie malutkie właśnie. Kupiłam najmniejsze, najcieńsze i dupa. Spadają..

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:35

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Cesarzowe, czy odzywa Was się czasami blizna?
    Minął ponad rok i nigdy nie miałam problemów, może raz cos trochę czułam, nawet po porodzie mnie nic nie bolało a od wczoraj mnie tak jakby trochę szczypie trochę piecze, głównie w ruchu, z prawej strony tylko. Dostałam tez okres, ale wcześniej nie czułam nic podczas. Wydaję mi się, że zaczęło mnie bolec jak wczoraj wyjmowalam Tomka z fotelika , czyli przy dzwignieciu. Za 2tyg mam gina ale nie wiem czy cos teraz z tym robić, nie mam gorączki ani nic. Wyobraźnia pracuje ale chyba niemożliwe, żeby mi się tam coś rozjechało
    Mnie ostatnio pobolewało z prawej strony, ale chyba mam przepuklinę. Tak mi się wydaje.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, nie miej wyrzutów sumienia że jesz gotowce. Nikt nie mówi, że trzeba gotować. To my, kobiety napędzamy się w tym wyscigu Szczurowski, że jako matka musisz gotować. Ja też korzystam z gotowców. Polecam skyry do picia na 2 sniadanie i krajach do jablek. Przeciskasz jablko i masz w miseczce kawałki które możesz podjadac w biegu. Do tego wypijasz skyr i masz super drugie sniadanie albo podwieczorek.

Tylko wybieraj mądrze. Osobiście polecam mrożone pyzy z mięsem, mrożone pierogi, lasagne z biedronki, gotowe miesa w przyprawach do piekarnika, gotowe nalesniki/pancakes/racuchy (sa super w ramach ciepłego sniadania), ravioli, zupy z biedronki i lidla, gołąbki, sosy bolognesew sloiku juz z miesem. Jest cała masa gotowych dań, które wystarczy wrzucić do piekarnika. I rozumiem, że przy dziecku ciężko czasem znaleźć czas na gotowanie, ale wrzucić coś do odgrzania w piekarniku każdy jest w stanie, nawet przy high need baby ;) zanim zostałam mamą też byłam typem niedojadajacej osoby, ale będąc rodzicem trzeba dbać o swoje zdrowie, bo jak Tobie coś się stanie to kto zajmie się wtedy dzieckiem?

Iryska, emdar, Enigvaa, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Ale nie takie malutkie właśnie. Kupiłam najmniejsze, najcieńsze i dupa. Spadają..
    Kup spinki

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Minął ponad rok i nigdy nie miałam problemów, może raz cos trochę czułam, nawet po porodzie mnie nic nie bolało a od wczoraj mnie tak jakby trochę szczypie trochę piecze, głównie w ruchu, z prawej strony tylko. Dostałam tez okres, ale wcześniej nie czułam nic podczas. Wydaję mi się, że zaczęło mnie bolec jak wczoraj wyjmowalam Tomka z fotelika , czyli przy dzwignieciu. Za 2tyg mam gina ale nie wiem czy cos teraz z tym robić, nie mam gorączki ani nic. Wyobraźnia pracuje ale chyba niemożliwe, żeby mi się tam coś rozjechało

Ja nie czuję jej w ogóle. Tydzień temu byłam u fizjo urologicznalej na usg sprawdzała jeszcze. Niby już jest ok, ale nadal ćwiczenia na tej rozciągnie.

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu ja bliznę czułam często zanim zaszłam w ciążę, teraz też się zdarza no ale teraz zwalam na to że się wszystko znowu naciąga.

Kar, z szybkich obiadów przychodzi mi jeszcze do głowy pieczenie udek, bo można wrzucić tylko do piekarnika a na drugą blachę choćby mrożone frytki albo warzywa na patelnię. Pieczeń z karkówki albo szynki. Na szybko zrobisz też burgera, można kupić bułę w piekarni a nie taką sztuczną, gotowe mięso w bierze albo Lidlu i pyk na patelnię. Do tortilli można wsadzić zgrilowanh albo podsmazony filet i różne warzywa. Spaghetti z tuńczykiem się zrobi w czasie gotowania makaronu, Ala carbonara podobnie. Kurcze, musicie jeść żeby mieć siłę na opiekę nad dzieckiem i w ogóle na życie :(

kar_oliv, Lalia, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka dzięki, my lubimy burgery vege z lidla 😁😁 Czeka mnie weekend gotowania 🤪

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię :(

U nas w żłobku covid, możliwe że adaptację zaczniemy dopiero w styczniu, żeby nie przynieść na święta jakiegoś syfu, albo żeby nie być na kwarantannie.

W środę mamy trzecia dawkę szczepienia z mężem i będziemy też Wiki szczepić bo od 5 r.ż będzie można dzieci w tym wieku szczepić.

Wyrzuciliśmy z budowy ekipę remontową, szkoda słów.
    Mąż całe dnie i noce spędza w nowym mieszkaniu, żeby w końcu móc tam zamieszkać.

Święta i okres poświąteczny spędzimy na działce, mam nadzieję że spadnie śnieg.

A i dziś stał się cud, moje dziecko zasnęło w wózku, ale nie ma tak dobrze, bo na całe 5 minut, jak przenosiłam do łóżeczka to się obudził.

Maks miał książkową reakcję poszczepienną po mmr, gorączka po tygodniu.

Nadal kp w dzień i w nocy, noce jakby lepsze, albo porostu się przyzwyczaiłam do licznych pobudek.

Ściskam Was mocno.

emdar, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Zulu
    ja czuję jakby się naciągała przy treningach, i zawsze się zastanawiam czy aby na pewno z nią jest wszystko ok,w innych sytuacjach jej w ogóle nie czuje. Wg mnie nie ma co z tym teraz robić, dopytaj gina na wizycie, niech ją obejrzy.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, współczuję problemów z budową...my na wiosnę wyrzuciliśmy ekipę budowlaną pierwszego dnia robót. Zostaliśmy z dziurą w ziemi pod fundamenty, i prognozą pogody która przewidywała ogromne opady deszczu. Nie chcę nawet myśleć ile kasy bylibyśmy w plecy gdyby to wszystko po deszczu się zasypało. Mieliśmy ogromne szczęście znaleźć szybko inną ekipę, z polecenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Mam nadzieję że nowe mieszkanie Wam wynagrodzi wszystkie trudności. Te budowy i remonty to zawsze całe mnóstwo nerwów... Ściskam mocno! 😘

kic83 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a dobrze się czujesz po takich gotowcach? Ja mogę zjeść od czasu do czasu gotowe pierogi lub gołąbki, ale jak miałabym się tak ciągle żywić to już niekoniecznie.

Suszarka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już swoje wyniki. Generalnie okej, jedyne co to mam eozynofile ponad normę. Ktoś wie dlaczego? Co to może być? Dopiero w pon będę rozmawiać z rodzinna.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti, jeśli te główne parametry morfologii są w porządku to nie patrzy się na te pozostałe. W wakacje robiłam sobie pakiet badań od internisty i wyszło mi trochę takich drobnych odchyleń, lekarka wtedy powiedziała że to nie ma znaczenia bo te podstawowe są ok.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ounai, a dobrze się czujesz po takich gotowcach? Ja mogę zjeść od czasu do czasu gotowe pierogi lub gołąbki, ale jak miałabym się tak ciągle żywić to już niekoniecznie.
    Wiesz co, my też zamawiamy na dowóz, czasem gotujemy, jak dzieci sa zdrowe to jedzą w placówkach a my w pracy na stołówce więc to nie jest tak, że cały czas to jem. Gotowce po prostu zawsze mam w lodówce na wypadek gorszego dnia. Albo korzystamy z nich w trudnych okresach, kiedy np mieliśmy po pracy duzo wizyt u lekarzy z dziecmi albo mąż byl w delegacji a ja zostawalam sama z dwójką. Kar chyba też pisala że staraja się gotowac ale akurat taki tydzień był. Wtedy myślę że kartacze mrożone czy gotowe gołąbki są dobra alternatywą. My też mamy u siebie w mieście dwa takie sklepy gdzie sprzedają takie jedzenie home made. Właśnie gołąbki, krokiety, zupy, ryby i to jest świetnej jakości. Ja nie mam mamy ani tesciowej która by mi nawiozla słoików więc kupuję tam i mrożę sobie. Owszem, nie wychodzi może super tanio ale wiem że mogę dac calej rodzinie, nawet Marcie.

A teraz wracam na redakcję i wtedy jem raczej hiper prostą kuchnię, tzn grillowane mieso z ryzem i warzywami, owoce, skyry, chleb pełnoziarnisty, dużo warzyw więc ugotowanie obiadu to kwadrans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 13:20

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Moti, jeśli te główne parametry morfologii są w porządku to nie patrzy się na te pozostałe. W wakacje robiłam sobie pakiet badań od internisty i wyszło mi trochę takich drobnych odchyleń, lekarka wtedy powiedziała że to nie ma znaczenia bo te podstawowe są ok.
    A no to może dobrze :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki używacie tej wersji treningowej bboxa , warte to uwagi?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Emdar dobrze, jest taki osłabiony ale pół lodówki w niego wepchnęłam 😊

Młoda taka marudna, ze mam dosyć serio już ostatnio to tak mam ciśnienie podniesione, ze drzwiami i szafkami trzaskam bo nie mam nawet gdzie się wyładować. Chyba kończą mi się akumulatory i pokłady cierpliwości.
    Kar_oliv, każdej matce kiedyś się kończą ( nawet super hiper instamamom). To zupełnie normalne. A masz okazję wyrwać się z domu na jakąś kawkę/plotki/winko z przyjaciółką na godzinkę chociaż? Ja we wtorek byłam na kawie z przyjaciółką, I bardzo bardzo dobrze mi to zrobiło. Wczoraj wpadła też do mnie druga dosłownie na 30 min na szybkiego papieroska na balkonie ( tak wiem, fajki to zło,ale chwilowo mam to w d...🙄). Serio trzeba mieć chociaż kawałek odskoczni bo idzie zwariować. A i tak powiem Wam, że mam takie poczucie że nic nie wiedziałam o macierzyństwie i moich krańcowych pokladach sił, dopóki mi dziecko nie zaczęło chorować:( Od wtorku oficjalnie stwierdzam,że nieprzespane noce i dziecko wiszące u nogi to naprawdę pikuś, w porównaniu do dziecka chorego i wymiotującego😏

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenia, kupiłam ten orsalic. Nie ma tragedii bo od 9:00 nie wymiotował ani razu, zjadł nawet coś ( dziecku ugotowałam, my z mężem na mrożonkach od mamy) , i sporo pije, ale wolę miec coś w domu.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Mamuśki używacie tej wersji treningowej bboxa , warte to uwagi?
    Ja zamówiłam Idze kubek 360 z lovi, z tego co patrzę to to samo 🧐 córka przyjaciółki się bardzo szybko nauczyła picia z kubka otwartego jak załapała ten 360. Natomiast jakbyś chciała być taka od linijeczki poprawna mamuśka to kubki 360 musisz usunąć ze swojej głowy, bo wg logopedów nie jest to prawilny sposób nauki picia 😄😄

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 4488 4489 4490 4491 4492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ