Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Cesarzowe, czy odzywa Was się czasami blizna?
Minął ponad rok i nigdy nie miałam problemów, może raz cos trochę czułam, nawet po porodzie mnie nic nie bolało a od wczoraj mnie tak jakby trochę szczypie trochę piecze, głównie w ruchu, z prawej strony tylko. Dostałam tez okres, ale wcześniej nie czułam nic podczas. Wydaję mi się, że zaczęło mnie bolec jak wczoraj wyjmowalam Tomka z fotelika , czyli przy dzwignieciu. Za 2tyg mam gina ale nie wiem czy cos teraz z tym robić, nie mam gorączki ani nic. Wyobraźnia pracuje ale chyba niemożliwe, żeby mi się tam coś rozjechało -
Kar, nie miej wyrzutów sumienia że jesz gotowce. Nikt nie mówi, że trzeba gotować. To my, kobiety napędzamy się w tym wyscigu Szczurowski, że jako matka musisz gotować. Ja też korzystam z gotowców. Polecam skyry do picia na 2 sniadanie i krajach do jablek. Przeciskasz jablko i masz w miseczce kawałki które możesz podjadac w biegu. Do tego wypijasz skyr i masz super drugie sniadanie albo podwieczorek.
Tylko wybieraj mądrze. Osobiście polecam mrożone pyzy z mięsem, mrożone pierogi, lasagne z biedronki, gotowe miesa w przyprawach do piekarnika, gotowe nalesniki/pancakes/racuchy (sa super w ramach ciepłego sniadania), ravioli, zupy z biedronki i lidla, gołąbki, sosy bolognesew sloiku juz z miesem. Jest cała masa gotowych dań, które wystarczy wrzucić do piekarnika. I rozumiem, że przy dziecku ciężko czasem znaleźć czas na gotowanie, ale wrzucić coś do odgrzania w piekarniku każdy jest w stanie, nawet przy high need babyzanim zostałam mamą też byłam typem niedojadajacej osoby, ale będąc rodzicem trzeba dbać o swoje zdrowie, bo jak Tobie coś się stanie to kto zajmie się wtedy dzieckiem?
Iryska, emdar, Enigvaa, kar_oliv lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Minął ponad rok i nigdy nie miałam problemów, może raz cos trochę czułam, nawet po porodzie mnie nic nie bolało a od wczoraj mnie tak jakby trochę szczypie trochę piecze, głównie w ruchu, z prawej strony tylko. Dostałam tez okres, ale wcześniej nie czułam nic podczas. Wydaję mi się, że zaczęło mnie bolec jak wczoraj wyjmowalam Tomka z fotelika , czyli przy dzwignieciu. Za 2tyg mam gina ale nie wiem czy cos teraz z tym robić, nie mam gorączki ani nic. Wyobraźnia pracuje ale chyba niemożliwe, żeby mi się tam coś rozjechało
Ja nie czuję jej w ogóle. Tydzień temu byłam u fizjo urologicznalej na usg sprawdzała jeszcze. Niby już jest ok, ale nadal ćwiczenia na tej rozciągnie.O ❤️
Z ❤️ -
Zulu ja bliznę czułam często zanim zaszłam w ciążę, teraz też się zdarza no ale teraz zwalam na to że się wszystko znowu naciąga.
Kar, z szybkich obiadów przychodzi mi jeszcze do głowy pieczenie udek, bo można wrzucić tylko do piekarnika a na drugą blachę choćby mrożone frytki albo warzywa na patelnię. Pieczeń z karkówki albo szynki. Na szybko zrobisz też burgera, można kupić bułę w piekarni a nie taką sztuczną, gotowe mięso w bierze albo Lidlu i pyk na patelnię. Do tortilli można wsadzić zgrilowanh albo podsmazony filet i różne warzywa. Spaghetti z tuńczykiem się zrobi w czasie gotowania makaronu, Ala carbonara podobnie. Kurcze, musicie jeść żeby mieć siłę na opiekę nad dzieckiem i w ogóle na życiekar_oliv, Lalia, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nie nadrobię
U nas w żłobku covid, możliwe że adaptację zaczniemy dopiero w styczniu, żeby nie przynieść na święta jakiegoś syfu, albo żeby nie być na kwarantannie.
W środę mamy trzecia dawkę szczepienia z mężem i będziemy też Wiki szczepić bo od 5 r.ż będzie można dzieci w tym wieku szczepić.
Wyrzuciliśmy z budowy ekipę remontową, szkoda słów.
Mąż całe dnie i noce spędza w nowym mieszkaniu, żeby w końcu móc tam zamieszkać.
Święta i okres poświąteczny spędzimy na działce, mam nadzieję że spadnie śnieg.
A i dziś stał się cud, moje dziecko zasnęło w wózku, ale nie ma tak dobrze, bo na całe 5 minut, jak przenosiłam do łóżeczka to się obudził.
Maks miał książkową reakcję poszczepienną po mmr, gorączka po tygodniu.
Nadal kp w dzień i w nocy, noce jakby lepsze, albo porostu się przyzwyczaiłam do licznych pobudek.
Ściskam Was mocno.emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Minął ponad rok i nigdy nie miałam problemów, może raz cos trochę czułam, nawet po porodzie mnie nic nie bolało a od wczoraj mnie tak jakby trochę szczypie trochę piecze, głównie w ruchu, z prawej strony tylko. Dostałam tez okres, ale wcześniej nie czułam nic podczas. Wydaję mi się, że zaczęło mnie bolec jak wczoraj wyjmowalam Tomka z fotelika , czyli przy dzwignieciu. Za 2tyg mam gina ale nie wiem czy cos teraz z tym robić, nie mam gorączki ani nic. Wyobraźnia pracuje ale chyba niemożliwe, żeby mi się tam coś rozjechało
Zulu
ja czuję jakby się naciągała przy treningach, i zawsze się zastanawiam czy aby na pewno z nią jest wszystko ok,w innych sytuacjach jej w ogóle nie czuje. Wg mnie nie ma co z tym teraz robić, dopytaj gina na wizycie, niech ją obejrzy.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic, współczuję problemów z budową...my na wiosnę wyrzuciliśmy ekipę budowlaną pierwszego dnia robót. Zostaliśmy z dziurą w ziemi pod fundamenty, i prognozą pogody która przewidywała ogromne opady deszczu. Nie chcę nawet myśleć ile kasy bylibyśmy w plecy gdyby to wszystko po deszczu się zasypało. Mieliśmy ogromne szczęście znaleźć szybko inną ekipę, z polecenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Mam nadzieję że nowe mieszkanie Wam wynagrodzi wszystkie trudności. Te budowy i remonty to zawsze całe mnóstwo nerwów... Ściskam mocno! 😘
kic83 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Moti, jeśli te główne parametry morfologii są w porządku to nie patrzy się na te pozostałe. W wakacje robiłam sobie pakiet badań od internisty i wyszło mi trochę takich drobnych odchyleń, lekarka wtedy powiedziała że to nie ma znaczenia bo te podstawowe są ok.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
KarolinaMaria wrote:Ounai, a dobrze się czujesz po takich gotowcach? Ja mogę zjeść od czasu do czasu gotowe pierogi lub gołąbki, ale jak miałabym się tak ciągle żywić to już niekoniecznie.
A teraz wracam na redakcję i wtedy jem raczej hiper prostą kuchnię, tzn grillowane mieso z ryzem i warzywami, owoce, skyry, chleb pełnoziarnisty, dużo warzyw więc ugotowanie obiadu to kwadrans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 13:20
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Suszarka wrote:Moti, jeśli te główne parametry morfologii są w porządku to nie patrzy się na te pozostałe. W wakacje robiłam sobie pakiet badań od internisty i wyszło mi trochę takich drobnych odchyleń, lekarka wtedy powiedziała że to nie ma znaczenia bo te podstawowe są ok.
-
kar_oliv wrote:Emdar dobrze, jest taki osłabiony ale pół lodówki w niego wepchnęłam 😊
Młoda taka marudna, ze mam dosyć serio już ostatnio to tak mam ciśnienie podniesione, ze drzwiami i szafkami trzaskam bo nie mam nawet gdzie się wyładować. Chyba kończą mi się akumulatory i pokłady cierpliwości.Od wtorku oficjalnie stwierdzam,że nieprzespane noce i dziecko wiszące u nogi to naprawdę pikuś, w porównaniu do dziecka chorego i wymiotującego😏
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dzięki za polecenia, kupiłam ten orsalic. Nie ma tragedii bo od 9:00 nie wymiotował ani razu, zjadł nawet coś ( dziecku ugotowałam, my z mężem na mrożonkach od mamy) , i sporo pije, ale wolę miec coś w domu.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka wrote:Mamuśki używacie tej wersji treningowej bboxa , warte to uwagi?
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022