Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Moti, jeśli te główne parametry morfologii są w porządku to nie patrzy się na te pozostałe. W wakacje robiłam sobie pakiet badań od internisty i wyszło mi trochę takich drobnych odchyleń, lekarka wtedy powiedziała że to nie ma znaczenia bo te podstawowe są ok.
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ewa88, jakie 15 min? O czym Ty w ogóle do mnie rozmawiasz kobieto 😉😅 Julek ma prawie 2 lata, I jak zajmie się czymś przez 5 min to czuję się jakbym miała zaraz iść w Totka zagrać 😂😂😂 Ale jak to pisze Karolina, Ania81, trzeba to wszystko przetrwać i już. Innej rady niestety brak.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Kar_oliv, każdej matce kiedyś się kończą ( nawet super hiper instamamom). To zupełnie normalne. A masz okazję wyrwać się z domu na jakąś kawkę/plotki/winko z przyjaciółką na godzinkę chociaż? Ja we wtorek byłam na kawie z przyjaciółką, I bardzo bardzo dobrze mi to zrobiło. Wczoraj wpadła też do mnie druga dosłownie na 30 min na szybkiego papieroska na balkonie ( tak wiem, fajki to zło,ale chwilowo mam to w d...🙄). Serio trzeba mieć chociaż kawałek odskoczni bo idzie zwariować. A i tak powiem Wam, że mam takie poczucie że nic nie wiedziałam o macierzyństwie i moich krańcowych pokladach sił, dopóki mi dziecko nie zaczęło chorować
Od wtorku oficjalnie stwierdzam,że nieprzespane noce i dziecko wiszące u nogi to naprawdę pikuś, w porównaniu do dziecka chorego i wymiotującego😏
-
g[/img][/url]
Tak na rozluźnienie! Św. Mikołaj rozpoczął w tym roku objazd od największych łobuziaków (albo rodzice nie mogą doczekać się złożenia prezentu🤭).
Nie cytujcie
Edit w tle karton po pampersach, najlepsza zabawka tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 23:52
emdar, Zulugula, calanthe, MoTyLeK🦋, Iryska, Ania81, Nowastaraczka, Lalia, Enigvaa, Suszarka, AgataAgatka, kar_oliv, kic83 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Kurde jak kichne to blizna szczypie jak świeża rana (nawet na świeżo tak nie czułam). Mam stracha ale dam sobie czas do jutra:(
Nowastaraczka ja mam od kilku dni, ale tak jak Suszi pisze, prawilne logopedycznie to to nie jest. Z racji tego ja podaję wszystko😛 zwykly bbox żeby się jednak napił, treningowy, bo może szybciej ogarnie i całkiem otwarty kubeczek. Dzis Tomson wylądował w ciuchach w wannie tak "pił" z otwartego musik owocowy z wodą 🙈Meggi110818, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyOunai wrote:A to pikuś w porównania do dwójki wymiotujacych i gorączkujących dzieci z biegunka w chwili kiedy i Ty i Pan tata jesteście w dokładnie takim samym stanie 😂
Potwierdza, ale dwojka to pikus przy 3 😂😉. Mozna bylo pasc.
U nas Haris ma paskudna wysypke na twarzy i szyjce, apetyt taki sobie.
Moja cora wyglada nieciekawie, blada, podkrazone oczy, malo co je, skazy sie na bol brzucha i bol gardla, miesnie ja bola. Proba umowie ia sie do rodzinnego, skonczylo sie odeslaniem do farmaceuty 🤦♀️. Fatmacuta stwierdzil, ze jednak lekarz musi ja zobaczyc, a na dzis nie ma juz wizyt. Porazka jakas.
Mlodszy syn tez cos nosek pociaga. Tylko najstarszy jakos sie trzyma. Znowu szpital w domu sie zaczyna. A jak tak licze na wolne od chorob swieta🤦♀️🙈 -
Zulugula wrote:Kurde jak kichne to blizna szczypie jak świeża rana (nawet na świeżo tak nie czułam). Mam stracha ale dam sobie czas do jutra:(
Nowastaraczka ja mam od kilku dni, ale tak jak Suszi pisze, prawilne logopedycznie to to nie jest. Z racji tego ja podaję wszystko😛 zwykly bbox żeby się jednak napił, treningowy, bo może szybciej ogarnie i całkiem otwarty kubeczek. Dzis Tomson wylądował w ciuchach w wannie tak "pił" z otwartego musik owocowy z wodą 🙈 -
MoTyLeK🦋 wrote:Ja tak miałam delikatnie mi się blizna rozeszła wewnętrznie po porodzie z Kornela. Ale to było minimalne rozejście. Takze luzik. Oczywiście warto zrobić usg.
I co się robi z takim rozejściem ? Otwierają i szyją na nowo?😳💙 11.2020
💗 11.2023 -
MoTyLeK🦋 wrote:Mamy dziewczynek. Szukam gumeczek do włosów, ale malutkich i cienkich. Matylda ma sporo włosów, ale niestety takie zwykłe gumki nie przy trzymaja tych piórek. Macie coś fajnego?
Enigva- może Ty?
Dopiero nadrabiam. Ja zamówiłam 100szt na alie za 8zl. Spoko sa, nawet ja sobie nimi wlosy podpinam czestoSuszarka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Synek zaczął adaptacje od poniedziałku. Cały tydzień chodzil na 2h ale Panie przyznały ze dzis moglby być i dluzej na spokojnie
Pierwszy dzien byl dosc ciezki, plakal i uspokajal sie tylko na rekach, nie zjadl nic. Dzisiaj juz mial przełom i jak po niego przyszlam to bawil sie na dywanie zabawka. Ogolnie jest przytulasem i przytula sie duzo do Pan. Ale jestem spokojna, widze ze adaptacja bedzie udana i w miare szybka
Minus na pewno taki ze wczesniej go budze, ogarniam sie bo do 8 trzeba go przyprowadzic. Pozniej pędzę po corke, odprowadzam do przedszkola i jest jjz prawie 9. Szybko robie zakupy albo chwile pomyślę w samotnosci i ide po synka 😅 przyjdziemy do domu prawie jest 11, jakis obiad ogarniam jak uda mi sie polozyc i kolo 14.30 idziemy po córkę do przedsKola. Jestesmy w domu o 16 i juz czekamy z utesknieniem na męża 🤣🤣 wraca kolo 17.30. Kolacja, chwila zabawy i ogarniecie dzieci na sen. Synek zasypia kolo 20, corka 22. I wtedy mam te 2h na cokolwiek dla siebie chociaz zazwyczaj padam jak dluga na lozko i zasypiam. I o 6.15 budzik nieprzyzwoicie dzwoni.
Zaczynam sie bac powrotu do pracy jak ja to ogarne wszystko 😂Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Kar_oliv musicie jesc żeby mieć sily sie dzieckiem zajmować bo sytuacja z mężem naprawde niefajna
.
Ja też jade glownie na jednogarnkowych daniach i prostych.
Dla mnie zawsze szybkie jest upieczenie miesa (udka, indyk, szynka, schab) do tego kasza /ziemniaki i kupiona surówka /buraki/ogórek kiszony i juz mamy pelnowartosciowe danie.
Tez nauczylam sie kupować garmazerke u sprawdzonych Pan na bazarku.. Ruskie, golabki, jakies krokiety kupuje gotowe i raz na 2 tyg serwuje cos tego typu.
Zupy to wiadomo pewniak aczkolwiek mi sie ciezko zupa najesc ale wazne ze jest cos na cieplo co rozgrzeje zoladek.
Wszelkie gulasze, sosy do makaronu, fasolka po bretońsku to wiadomo hity.
Ja jak pracowalam i mialam tylko corke to system mialam taki :
w sobotę gotowalam wiecej np pieklam kilo schabu, zrobilam sos bolonski do makaronu i tym sposobem mielismy obiad do wtorku albo srody przy minimum wysiłku. Przychodzilam z pracy to tylko kasze gotowalam czy wlasnie makaron i za 15 min jedlismy.
W srode gotowalam na kolejne 3 dni. Wiec tak naprawdę 2 dni po te 2h powiedzmy max spędziłam na gotowaniu. U nas sie to sprawdzało.
teraz tez tak zamierzam robic jak wrócę do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 16:11
kar_oliv lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Karoliv rozumiem doskonale. Mnie przygotowanie posilkow zajmuje tyle czasu ze zazwyczaj ja jem tylko obiad, kolacje jak mi maz zrobi. 🤷🏻♂️ Nie mowiac o tym ze jemy w kolko to samo bo nie ma czasu na wymyślanie 🤷🏻♂️
kar_oliv lubi tę wiadomość
🔸28 lat
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm