Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MoTyLeK🦋 wrote:Dziękuję dziewczyny za odp. My właśnie wydajemy lacznie około 3000 zł, dlatego się zastanawiałam czy to duzo czy mało.
A macie jakieś fajne strony z których korzystacie jak robicie Obiady? Bo mi czasem brak pomysłów...
Kwestia smaku, quliralne inspiracjeMoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Mi się wydaje, że akurat grajacymi zabawkami można przestymulowac. Chociaż zapewne zależy od dziecka, jedne są mniej podatne a inne mniej.
Syn kuzynki właśnie po takich zabawach odreagowywal w nocy. Zabrali zabawki i problem się skończył.
Ale czy to faktycznie to, to nikt nie wie na pewno ale tak właśnie obstawiaja.
Na mnie na dłuższą metę takie zabawki działają bardzo irytująco 😁😁
Oliwka ma jedno grające pianinko, nawet nie wiem jakie, chyba fisher price, na vinted za 10 zł kupiłam Siada koło niego albo z pozycji misia i wciska piosenki, tańczy do nich i sobie "nuci".O ❤️
Z ❤️ -
Nowastaraczka wrote:Ponawiam pytanko gdzie najlepiej dobrac pierwsze butki😄 chyba ze zamowienie tych polecanych przez fizjomommy i przymiarki w domu?
Co do spiwiorka, mam z nogami ze steony nasenmalucha czy jakos tak ale moj leo nie akceptuje , nowy wyprany tylko , wiec jak ktoras chce to moge odsprzedać
Ja będę szła stacjonarnie u siebie w mieście. Sklep chyba się nazywa "na boso"Nowastaraczka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria
Ja robię tak "dziękuję" i chowam albo sprzedaje. Szkoda mi nerwów. Tak samo dobre rady, kiwne głową że przyjęłam , ale jednym uchem lecą a drugim wylatująWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 17:30
Ounai, KarolinaMaria, Suszarka, Clover, emdar, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo wrote:Cześć Mamusie w ten sobotni poranek
Ja ostatnio tez byłam trochę wyjęta z życia, podobnie jak Emdar- na antybiotyku… strasznie się tego bałam przy kp ale jak widać niepotrzebnie. Dziś już chyba całkowicie wyzdrowiałam, trzymało mnie prawie 2 tygodnie! Odpowiem zbiorczo
Fajnie Was tu mieć i podczytywać co kupujecie dla starszych dzieci, bo potem jak Amelka jest w tym wieku to ja jestem królowa życia bo już wszystko wiem i mam sprawdzone 😂 Odnośnie wydatków na jedzenie ( Motylek ) to myśle ze wydajemy około 2000 miesięcznie, może trochę więcej. Btw. Widziałam pytanie na temat monitora oddechu, Moti a to nie jest tak ze kazdy wcześniak kategorycznie powinien mieć? Musieli Ci o tym mówić w szpitalu, jeśli nie to ktoś musiał popełnić poważne niedopatrzenie! Wszędzie trąbią o tym jakie to ważne dla wcześniaczków. kar współczuje stresu! Nie będę Ci już pisać ze musicie jeść, bo na pewno o tym wiesz. Trzymajcie się ❤️ Karolina Emdar dobrze napisała - melisa to podstawa
A tak apropo meliski to ja się zastanawiam nad zakupem olejku cbd w jakimś małym stężeniu, na moje nerwy, przebodzcowanie i problemy z zasypianiem. Stosuje któraś z Was?
Ja używam tego olejku, nawet mój endokrynolog powiedział że mogę. Ja biorę pod język dawkę. Rozluźnia mi szczękę, nie zaciskam tak jej, mam mniejsze napięcie w niej, nie budzę się z bólem zębów, bo czasami tak zaciskałam że rano ugryźć nic nie mógłam, głowa mniej boli.
Ps. Tylko ja nie karmie jużWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 10:45
Ladyo lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Emdar podejrzewam właśnie zęby bo nic innego jej nie dolega, zbiłam temp teraz sobie odsypia dalej. Ja wróciłam z lidla, jeszcze wysłałam męża po mięcho będzie am 😁
Tajka dobrze, pije elektrolity i wode i śmiga, jedyne co to zmęczenie gigant 😊
Ounai, wiem i zdaję sobie sprawę ale nie potrafię się przełamać. Może to przez to, że bardzo boję się śmierci? Że w mojej rodzinie wiele osób chorowało a 2 zmarły? Sama jestem osłabiona, jakby mnie dopadło to pewnie by było po mnie. O małą też się boję. Za niedługo i tak wracam do pracy to pewnie się z tym oswoję ale ogólnie jestem wściekła, że przyszło mi być w ciąży w taka pandemie a potem matkować w takim społecznym dystansie, nie tego oczekiwałam od tego etapu mojego życia. Czasem chciałabym się po prostu obudzić i żeby tego g.. nie było.
Pozdrawiamy 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 19:38
MoTyLeK🦋, Zulugula, Lalia, Suszarka, Ladyo, Tajka, Clover, Nowastaraczka, Wik89, emdar, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Ja właśnie mam ostatnio wrażenie, ze w kółko to samo gotuję, dlatego zapytałam
MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Oliwka ma jedno grające pianinko, nawet nie wiem jakie, chyba fisher price, na vinted za 10 zł kupiłam Siada koło niego albo z pozycji misia i wciska piosenki, tańczy do nich i sobie "nuci".
-
Ladyo, ja też ostatnio myślałam o olejku CBD bo jestem strasznie spięta. Muszę poczytać jaki ma wpływ - może dziecko spokojniejsze będzie
to biorę w ciemno
A tak na serio to już planuje skończyć karmić w najbliższym miesiącu więc raczej wtedy dopiero pomyślę o tym.Ladyo lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ponawiam pytanko gdzie najlepiej dobrac pierwsze butki😄 chyba ze zamowienie tych polecanych przez fizjomommy i przymiarki w domu?
Co do spiwiorka, mam z nogami ze steony nasenmalucha czy jakos tak ale moj leo nie akceptuje , nowy wyprany tylko , wiec jak ktoras chce to moge odsprzedać -
Ladyo wrote:Cześć Mamusie w ten sobotni poranek
Ja ostatnio tez byłam trochę wyjęta z życia, podobnie jak Emdar- na antybiotyku… strasznie się tego bałam przy kp ale jak widać niepotrzebnie. Dziś już chyba całkowicie wyzdrowiałam, trzymało mnie prawie 2 tygodnie! Odpowiem zbiorczo
Fajnie Was tu mieć i podczytywać co kupujecie dla starszych dzieci, bo potem jak Amelka jest w tym wieku to ja jestem królowa życia bo już wszystko wiem i mam sprawdzone 😂 Odnośnie wydatków na jedzenie ( Motylek ) to myśle ze wydajemy około 2000 miesięcznie, może trochę więcej. Btw. Widziałam pytanie na temat monitora oddechu, Moti a to nie jest tak ze kazdy wcześniak kategorycznie powinien mieć? Musieli Ci o tym mówić w szpitalu, jeśli nie to ktoś musiał popełnić poważne niedopatrzenie! Wszędzie trąbią o tym jakie to ważne dla wcześniaczków. kar współczuje stresu! Nie będę Ci już pisać ze musicie jeść, bo na pewno o tym wiesz. Trzymajcie się ❤️ Karolina Emdar dobrze napisała - melisa to podstawa
A tak apropo meliski to ja się zastanawiam nad zakupem olejku cbd w jakimś małym stężeniu, na moje nerwy, przebodzcowanie i problemy z zasypianiem. Stosuje któraś z Was?
-
Kar, myślę, że wszystkie mamy podobne myśli, ale.... nasze babcie nie chciały być matkami w czasie wojny kiedy człowiek bał się o życie swoje i rodziny. Nasze mamy nie chciały być matkami w czasie komuny, kiedy za donos obrażonego sąsiada internowali Ci latami męża a po całym dniu stania w kolejkach dzieci nadal nie miały butów a matki mięsa na obiad. Każde pokolenie ma coś, czego nie chciało mieć. Czasie nie zmienimy, trzeba się cieszyć tym co mamy. Ja osobiście wolę pandemie niż czasy wojny czy komuny.
Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
Ounai racja. Owszem cieszę się z tego co mam, po prostu brakuje mi takiego powiewu normalności. Pomyśleć, że jakiś czas temu tak było, jak o tym myślę to przychodzi mi do głowy uśmiech, kontakt, nadzieja, rodzina, świeżość, natura, taki zapach wiosny. I po prostu za tym tęsknię. Jeden wirus i tyle zmienił. To może nie wojna z czołgami ale jednak zbiera żniwo. Psycha siada niektórym jak na wojnie, nie każdy dobrze znosi długa izolacje itp. Depresję, myśli i czyny samobójcze, utrata pracy. Jedynym moim światłem jest moja mała Maja, która przychodzi i daje buziaki w policzek 😊 lub mruczy sobie mamaamma, patrzy za oknem na pieski i snieg i cieszy się beztroską. Ahh 🥰
Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
ja to jednak lubię weekeny, spalam do 12:00
Miłego Mamuśki 😘Clover, Nowastaraczka, Lalia, Wik89, emdar, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:My teraz dostaliśmy takie pianinko na roczek 😳😳😳😳 milion przycisków i melodyjek, nie wiem kto to wymyślił ale ciągle je chowam bo ma zapamiętywanie tego co "nagrała" i potrafi tak dudnić samo przez jakiś czas
To tutaj jest taki jakby piesek, na nosek się nadusza i 4 przyciski, klawisze są, więc jakoś nie ma tragedii 😅O ❤️
Z ❤️ -
Tajka wrote:Ewa, nie mogę znaleźć tego sotera w smyku. Podeślesz linka?
Właśnie na stronie internetowej chyba nie ma, bo też szukałam, ale ostatnio widziałam w smyku stacjonarnie, a teraz jest gazetka ze smyka i tam właśnie widziałam po 99zl 😊Tajka lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Mnie ostatnio dużo mniej tutaj. Malwina jeczy od rana do wieczora, a jak mam wolna chwile to siedze po uszy w ciuchach 🙈
Ostatnio nic Malwi nie chce jesc po za cycusiem. Chyba jej ida zeby, ale nie da zajrzec w paszcze wiec nie wiem 🤔
Bylam u gina, nie widac powrotu cyklu poki co, lekarz mowil ze musialabym odstawic ja od cyca, a ja nie jestem na to gotowa. Ani ona. Co to sa za afery jak ona chce cycusia a nie ma to glowa mala, nie mam na to sily ani checi. Wiec starania odpuszczone, co ma byc to bedzie, a ja szykuje sie na powrot do pracy, ale
to dopiero w polowie marca🔸28 lat