X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A ma ktoś robota z fisher price? To chyba jakaś nowość, teściowa widziała w reklamie i zaproponowała dla Mai, akurat była promocja w empik i wzięła 😊
    Chyba wezmę jeszcze ten sorter, ale chyba oryginalny bo nie mam pomysłów co jeszcze? 😀
    Tajka ja też ciągle szukam inspiracji więc jak wpdaniszesz na coś ciekawego to daj znac😁

Ja póki co nie zamawiam juz takich grających i śpiewających zabawek. Mamy ich już bardzo dużo a i tak dozuje zabawę nimi. Wydaje mi się, że łatwo dziecko przestymulowac.

Szukam jakiś fajnych sensorycznych.

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cytujcie
    Co do pchaczy: u nas gruba awantura rodzinna, bo teściowie kupili na Mikołajki, uwaga, uwaga, zapiąć pasy... CHODZIK 🤦‍♀️ wyszło to wcześniej w rozmowie telefonicznej i od razu afera, że nam się nic nie podoba, a to taka super zabawka, Mati się poodpycha, ma tam klakson i inne cuda. Macki mi opadły. Mają jutro przyjechać, a poniedziałek pierwszy dzień w pracy. To będzie stresujący weekend 😔

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl,w temacie przepisów nie pomogę niestety, mam bogatą wyobraźnię kulinarną 😋.

Herbatko,masz rację, bardzo łatwo dziecko przestymulować. I wiadomo że grającymi/piszczącymi łatwiej, ale sensorycznymi też się da:) Wystarczy, że dziecko ma tego pierdyliard,i jest tak samo przebodzcowane i jednocześnie wszystkim znudzone. Umiar we wszystkim jest wskazany 😉

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Nie cytujcie
    Co do pchaczy: u nas gruba awantura rodzinna, bo teściowie kupili na Mikołajki, uwaga, uwaga, zapiąć pasy... CHODZIK 🤦‍♀️ wyszło to wcześniej w rozmowie telefonicznej i od razu afera, że nam się nic nie podoba, a to taka super zabawka, Mati się poodpycha, ma tam klakson i inne cuda. Macki mi opadły. Mają jutro przyjechać, a poniedziałek pierwszy dzień w pracy. To będzie stresujący weekend 😔
    Bede trzymać kciuki za pracę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:22

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl,w temacie przepisów nie pomogę niestety, mam bogatą wyobraźnię kulinarną 😋.

Herbatko,masz rację, bardzo łatwo dziecko przestymulować. I wiadomo że grającymi/piszczącymi łatwiej, ale sensorycznymi też się da:) Wystarczy, że dziecko ma tego pierdyliard,i jest tak samo przebodzcowane i jednocześnie wszystkim znudzone. Umiar we wszystkim jest wskazany 😉
    Ja właśnie mam ostatnio wrażenie, ze w kółko to samo gotuję, dlatego zapytałam :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze jeszcze w lozku z ☕

Matylda tez wstala o 9,zjadła mleczko, przebrałam ją i smiga.

Pracę mam dziś 11-19 (kijowe godziny) i jutro tak samo.

Ale dzieci jadą do taty na noc, więc będę z Matylda i Zuzia. Zuzia mi ostatnio sporo pomaga i w domu i z Matylda, więc fajnie. Mąż spi po nocce i dziś kolejna nocka...

A Wy jakieś plany sobotnie macie?

Wieczorem pięknie u nas napadalo sniegu a rano już nie było sladu :(

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tajka ja też ciągle szukam inspiracji więc jak wpdaniszesz na coś ciekawego to daj znac😁

Ja póki co nie zamawiam juz takich grających i śpiewających zabawek. Mamy ich już bardzo dużo a i tak dozuje zabawę nimi. Wydaje mi się, że łatwo dziecko przestymulowac.

Ja się zastanawiam jeszcze nad klockami takimi gumowymi :
    https://allegro.pl/oferta/miekkie-kreatywne-klocki-sensoryczne-zwierzatka-12-11216584340
    Coś takiego ale są jeszcze cyferki i kształty.
    Ma ktoś?

I też kupie pewnie tą wieże z fat brain toys ale to chyba pozniej.
    Teraz i tak pewnie tego sortera nie ogarnie ale te klocki są gumowe to sobie chociaż pogryzie 😀
    Ostatnio ma faze na rzucanie i podnoszenie rzeczy i tak w kółko 😊

Karolina Maria, zarówno moja mama jak i teściowa ostatnio wyskoczyły z chodzikiem, to tylko im wysłałam screeny z neta, dlaczego nie są polecane i po temacie 😀

Kar, mi też ciężko czasem zrobić obiad 🤦‍♀️ ale jak dobrze, że mój mąż chodzi do pracy później, zazwyczaj ok 8-10, a Maja wstaje o 6, więc obiad często robi mąż o 6-7 😀 albo jak wraca ok 18. No albo robię ja, ale czesciej jednak on. Teraz jak jeszcze doszło gotowanie dla Mai, bo póki co, nie je tego co my, to nie wiem kiedy miałabym to ogarnąć. No może wtedy jak śpi na drzemce, ale ja leżę albo śpię razem z nią, więc nie ma keidy 😀
    Ja też nie wychodzę, rzadko kiedy się z kimś spotykam, moje koleżanki mają dzieci, też są ciągle zajęte, albo dzieci chore i nie ma jak się spotkać. Mam przyjaciółkę na osiedlu, a widzę się z nią raz na miesiac, jak dobrze pójdzie...A tak to Maja 24/7 😀 mąż mówi, że mnie podziwia, że tak moge żyć bez rozrywek 😀 nawet przy mojej ilości mleka, to nie jedna by już to zostawiła i napiła się drina 😀 a ja to ciągnę, dla tych kilkunastu ml dziennie 😀
    Ale jak dobrze pójdzie, to za 2 tyg w sobotę, będę miała z mężem pierwsze wychodne, bo moja koleżanka robi imprezę urodzinową, bez dzieci. Może moja mama przyjedzie do Mai. Wtedy ją uśpię i pójdziemy na jakieś 3godziny, żeby na butlę wrócić, bo nie wiem jak zareaguje jak się obudzi i zobaczy babcie...
    Teściowa też się zadeklarowała, ale oboje z mężem wolimy, aby zostala z Mają moja mama, więc przyjedzie 150km, a teściowa ma 15 min.... No szkoda, że nie umie się tak zająć jak moja Mama.

kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:

Tak, tak. Zgadzam się z tym. Dlatego u nas na macie nie ma wszystkich zabawek. Daje jej zazwyczaj 3 i to jest Max.
    A grające daje jej tak z dwa razy dziennie ;)

Zresztą ona lepiej się bawi jak ma mniej zabawek niż więcej.

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle do dzisiaj Maja spala od 19 do 23 i od 23.30 do.... 6.30 😲😲😲

MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, Zulugula, emdar, Iryska, kar_oliv, Lalia, Suszarka, kic83, Clover, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka- my mamy gumowe klocki z canopla i są super:) głowie służą do gryzienia i rzucania.

Motylku super, że relacje z Zuzia się poprawiły😊

MoTyLeK🦋, Tajka lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, nie mogę znaleźć tego sotera w smyku. Podeślesz linka?

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, pamiętaj melisa najlepszym przyjacielem kobiety jak przyjeżdżają "problematyczne goście" typu teściowie 🍵😉. Co do "prezentu", po prostu powiedz ze wiesz że nie skorzystacie,I zapytaj czy jest możliwość żeby oddali bo szkoda pieniędzy na coś z czego Matylda nie będzie korzystać. Powodzenia już dziś za pn w pracy!

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, dopiero doczytałam o akcji z mężem. Współczuję stresu bardzo. A już dobrze się czuje?
    Musicie jeść, ale rozumiem, że czasem ciężko znaleźć chwilę przy absorbującym dziecku...też często chodze głodna i jednocześnie przez to zła, dlatego staram się chociaż coś zawsze chwycić i zjeść, nawet jakąś przekąskę jak nie ma obiadu. Tak jak dziewczyny pisały, starajcie się gotować na kilka dni. Ja jak wyjeżdżam do rodziców, a mąż zostaje, to on gotuję kilka potraw i mrozi. Czasem też coś wezmę od mamy więc na jakiś obiad już jest. Polecam tm, to najlepszy zakup 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:51

kar_oliv lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie w ten sobotni poranek :) Ja ostatnio tez byłam trochę wyjęta z życia, podobnie jak Emdar- na antybiotyku… strasznie się tego bałam przy kp ale jak widać niepotrzebnie. Dziś już chyba całkowicie wyzdrowiałam, trzymało mnie prawie 2 tygodnie! Odpowiem zbiorczo :) Fajnie Was tu mieć i podczytywać co kupujecie dla starszych dzieci, bo potem jak Amelka jest w tym wieku to ja jestem królowa życia bo już wszystko wiem i mam sprawdzone 😂 Odnośnie wydatków na jedzenie ( Motylek ) to myśle ze wydajemy około 2000 miesięcznie, może trochę więcej. Btw. Widziałam pytanie na temat monitora oddechu, Moti a to nie jest tak ze kazdy wcześniak kategorycznie powinien mieć? Musieli Ci o tym mówić w szpitalu, jeśli nie to ktoś musiał popełnić poważne niedopatrzenie! Wszędzie trąbią o tym jakie to ważne dla wcześniaczków. kar współczuje stresu! Nie będę Ci już pisać ze musicie jeść, bo na pewno o tym wiesz. Trzymajcie się ❤️ Karolina Emdar dobrze napisała - melisa to podstawa :) A tak apropo meliski to ja się zastanawiam nad zakupem olejku cbd w jakimś małym stężeniu, na moje nerwy, przebodzcowanie i problemy z zasypianiem. Stosuje któraś z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:55

kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanko gdzie najlepiej dobrac pierwsze butki😄 chyba ze zamowienie tych polecanych przez fizjomommy i przymiarki w domu?

Co do spiwiorka, mam z nogami ze steony nasenmalucha czy jakos tak ale moj leo nie akceptuje , nowy wyprany tylko , wiec jak ktoras chce to moge odsprzedać :)

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Neurolog córeczki mojej znajomej mówiła, że to przestymulowanie to takie modne słowo w dzisiejszych czasach, i potrzeba naprawdę duuuuużo aby dziecko przestymulować, a zabawkami jest to wręcz niewykonalne.
    Natomiast zgadzam sie, że te grające są beznadziejne, też ich nie znoszę ale raczej ze względu na dźwięki niż ze względu na przestymulowanie Poli.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Neurolog córeczki mojej znajomej mówiła, że to przestymulowanie to takie modne słowo w dzisiejszych czasach, i potrzeba naprawdę duuuuużo aby dziecko przestymulować, a zabawkami jest to wręcz niewykonalne.
    Natomiast zgadzam sie, że te grające są beznadziejne, też ich nie znoszę ale raczej ze względu na dźwięki niż ze względu na przestymulowanie Poli.

Mi się wydaje, że akurat grajacymi zabawkami można przestymulowac. Chociaż zapewne zależy od dziecka, jedne są mniej podatne a inne mniej.

Syn kuzynki właśnie po takich zabawach odreagowywal w nocy. Zabrali zabawki i problem się skończył.
    Ale czy to faktycznie to, to nikt nie wie na pewno ale tak właśnie obstawiaja.

Na mnie na dłuższą metę takie zabawki działają bardzo irytująco 😁😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ponawiam pytanko gdzie najlepiej dobrac pierwsze butki😄 chyba ze zamowienie tych polecanych przez fizjomommy i przymiarki w domu?

Co do spiwiorka, mam z nogami ze steony nasenmalucha czy jakos tak ale moj leo nie akceptuje , nowy wyprany tylko , wiec jak ktoras chce to moge odsprzedać :)
    Zapytaj na lokalnej grupie dla mam na fb czy jest w okolicach jakis sklep gdzie mają buty od kilku producentów i dobierają :)

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Karolina, pamiętaj melisa najlepszym przyjacielem kobiety jak przyjeżdżają "problematyczne goście" typu teściowie 🍵😉. Co do "prezentu", po prostu powiedz ze wiesz że nie skorzystacie,I zapytaj czy jest możliwość żeby oddali bo szkoda pieniędzy na coś z czego Matylda nie będzie korzystać. Powodzenia już dziś za pn w pracy!
    Właśnie mój narzeczony już im to zasugerował przez tel, że jeśli mogą to niech oddadzą i o to cała afera 😬 'bo nam nic nie pasuje'. Dzięki, zapas meliski na pewno wjedzie, zostało coś jeszcze z rozkręcania kp 🤪

emdar lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo ja bym odpuściła, czytałam że nie ma badań jaki będzie wpływ na rozwój mózgu dziecka.

age.png

age.png
‹‹ 4492 4493 4494 4495 4496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ