Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga, przepiękna z Was rodzina 😍 bardzo się cieszę że imprezka udana 💙
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Inga, ale Wy piękni jesteście 😍
Dziewczyny, muszę się pochwalić. Ostatnio byłam lekko nieogarnięta jeśli chodzi i jedzenie i tak od sierpnia wróciły mi 3kg. Ale 3 tygodnie temu postanowiłam się ogarnąć. Do tego moja przyjaciółka pochwaliłam mi się, że prawdopodobnie 2 sierpniu zostanie żoną i mam szukać opiekunki do dzieciA, że to ostatnia z naszej studenckiej paczki, to jak wiadomo będzie to jedyna szansa, żeby się pokazać. I tak oto zawzięłam się, pilnuję regularności i diety o niskim ig i bez żadnych leków uciekło już 1,5kg. Dla mnie to już mega dużo przy moich wynikach badań
Jeszcze tylko ok 15 przede mną
Clover, Inga28, Lalia, veritaa, emdar lubią tę wiadomość
-
Dziękuje 🥰 My już po pierwszym dniu w żłobku, Gustaw nic się nie bał i od razu poszedł do dzieci. Jutro ma już zostać sam i tak na prawdę to jutro się okaże jak da sobie radę ale jestem spokojna 😊
Lalia, Clover, MoTyLeK🦋, kar_oliv, kic83, Zulugula, KarolinaMaria, Ladyo, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
-
U nas nie ma szans, żeby Olek potroił swoją wagę urodzeniową na roczek, bo musiałby ważyć 14,370 kg 😅 Myślę, że nie da się tak uogólnić, że każde dziecko powinno tę wagę potroić. Nam w ogóle pediatra nie mówiła o podwojeniu czy potrojeniu wagi w określonym czasie, tylko że ważne jest, żeby dziecko mieściło się w swoim kanale centylowym lub nie spadło/przybrało na wadze więcej, niż o jeden kanał. Ogólnie Olek zawsze jest w tych górnych granicach siatek lub w ogóle poza skalą, ale kiedy pytałam naszą doktor o to, czy to źle i czy należy się tym martwić to powiedziała, że on jest po prostu duży, ale cały czas rośnie proporcjonalnie i nie ma jakichś gwałtownych wzrostów wagi, więc dałam sobie z tym spokój.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Olek nauczył się w ciągu ostatnich dni robić brawo i pa pa 😁 Kiedy mu dla żartu grożę palcem, to się śmieje i mówi "ne, ne, ne!". Pokazuje też, jaki jest duży. Oczywiście to wszystko tylko wtedy, kiedy mu się chce, bo kiedy nie ma humoru, to nie ma szans żeby pokazał cokolwiek 😅
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
My też nie potroimy wagi urodzeniowej
aktualnie mamy ok 9,5kg
Lalia będziesz szczepić na mmr i pneumokoki? My mieliśmy szczepić przed świętami, ale boję się o nopchyba przełożymy na styczeń...
Inga Wy naprawdę jak z kataloguśmiało możecie reklamować np akcesoria dziecięce
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ja zauważyłam ze mniejsze dzieci te do 3 kg zazeyczaj na rok faktycznie wagę potroja. Te wieksze w okolicach 4 kg niekoniecznie
Moja córka urodzila sie 3250 i potroila.
Syn 3800 i na bank nie potroiteraz wazy jakos 9 kg. ale to sa stare zalecenia. Wazne ze dziecko idzie swoim kanalem w siatce centylowej i tyle. W ogole sie tym nie martwię
Inga super wyglądacie! TY jesteś z Wroclawia prawda?
czy. Mozesz napisac gdzie mieliscie imprezkę i skad animatora? Moze ja tez bym cos takiego ogarnela
Ounai mega gratuluje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 12:16
Ounai lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ewa88 wrote:My też nie potroimy wagi urodzeniowej
aktualnie mamy ok 9,5kg
Lalia będziesz szczepić na mmr i pneumokoki? My mieliśmy szczepić przed świętami, ale boję się o nopchyba przełożymy na styczeń...
Inga Wy naprawdę jak z kataloguśmiało możecie reklamować np akcesoria dziecięce
Tak 😊 przyjęcie mieliśmy w Azylu w Kątach Wrocławskich i Pani animatorka była załatwiana przez nich, wiec nie mam bezpośredniego kontaktuoni po prostu mają taką opcje dodatkową przy organizowaniu imprez
veritaa lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Tak 😊 przyjęcie mieliśmy w Azylu w Kątach Wrocławskich i Pani animatorka była załatwiana przez nich, wiec nie mam bezpośredniego kontaktu
oni po prostu mają taką opcje dodatkową przy organizowaniu imprez
Super dziekuje za odpowiedźCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ewa, jesteśmy zapisani na pneumokoki+MMR na 18 stycznia, czyli równo jak Olek będzie miał 13 miesięcy.
Ale pediatra mówiła że możemy się szczepić jak tylko skończy rok, tyle że przed świętami nie chcieliśmy, potem święta, potem początkiem stycznia nie pasował nam termin i stąd ten 18.01 😉Ewa88 lubi tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Widziałyście, ze na Swieta znów będą jakieś obostrzenia?
jutro lub pojutrze maja podać...
Suszarka lubi tę wiadomość