Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:O taka to pożyje:) Nie za dobrze Ci?😉Ciepła kawa, hybrydy, może jeszcze zakupy sobie zrobisz w spokoju?😄😉😉( żartuję oczywiście, korzystaj ile możesz 😘)
U nas nocki ostatnio ok, są częste pobudki, ale bez dłuższych przerw, co jest sukcesem. Za to usypianie makabra. Harce do 22-23, nie da się jej wyciszyć, mamy pogaszone światło, żadnego tv wieczorem, a i tak skacze po łóżku i nie wybiera się spać 🙄 zastanawiam się nad redukcją drugiej drzemki.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Wiadomo, że to dobra mina do złej gry 😔 w pracy spoko, ale po pracy w domu mam załamkę. Siedziałam na tych pazurach i myślałam tylko o domu.
U nas nocki ostatnio ok, są częste pobudki, ale bez dłuższych przerw, co jest sukcesem. Za to usypianie makabra. Harce do 22-23, nie da się jej wyciszyć, mamy pogaszone światło, żadnego tv wieczorem, a i tak skacze po łóżku i nie wybiera się spać 🙄 zastanawiam się nad redukcją drugiej drzemki.
Było tak, że usypianie na nią sprawiało coraz większą trudność i szalała później do 20:30- 21, przestałam ją usypiać na drugą, pierwsza się wydłużyła do 2h albo i więcej i odlatuje max 19:30 po kilku chwilach.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Tez mam takie zdjęcia z przedszkola - Mikołaj i ja cała zapłakana
Na szczęście teraz chyba juz nie ma na dzieci takiego nacisku, żeby podeszły do Mikołaja, powiedziały dziękuję czy - o zgrozo- siadły na kolanach. Bardzo mnie to stresowało z tego co pamiętam
Wik89, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś apogeum.
Podsumowujac:
- auto nie nadaje się do naprawy (domyślałam się tego, no ale to jednak boli), więc na już musialabym kombinować małego Pierda, zevy jeździć do pracy
- Kornelia została odebrana z przedszkola w trybie pilnym. Ma kwarantannę do 16.12,miala kontakt z zarażonym dzieckiem. A ponieważ ma objawy: katar i kaszel, to jutro o 8.50 ma teścik. Więc ciekawie.
- Filip chodzi do tego samego przedszkola, więc z aromatu również robimy mu kwarantannę, bo nie będę jego jednego wozić. A poza tym zaczął kaszlec, więc spoko.
- Matylda ma jutro szczepienie na 8,ale pewnie jej nie zaszczepia, bo ma mocny katar. Ale idę, niech ja zbadają chociaż. I mały update: wyszły 2 górne jedynki. Takze 4 zeby na stanie.
- Zuzia zaczęła kaszlec, ale daje rade. Do szkoly chodzi, z czym 20.12-09.01 ma zdalne, także bardzo spoko.
Mogę póki co zapomnieć o powrocie do pracy. Nie ma szans, bo codziennie i tak bym lądowała na Home Office.
I w tym momencie powiem szczerze: cieszę się, ze sie zaszczepiłam.
Troszkę mi to pokomplikowało, musialam kilka rzeczy poprzesuwać. Ale zyje...
Obiadek na jutro zrobilam już. Ja ryż, schab duszony i sałatka z kiszonych ogórków. A reszta z ziemniaczkami.
Zmykam się kąpać i odpoczywać. Dzisiaj chyba powinkujemy z mężem na rozluźnienie 💪
Milego wieczorku i proszę o kciuki, zeby to nie był covid u nas 🤦♀️ -
Anet.kaa wrote:U nas pomogła redukcja deugiej drzemki.
Było tak, że usypianie na nią sprawiało coraz większą trudność i szalała później do 20:30- 21, przestałam ją usypiać na drugą, pierwsza się wydłużyła do 2h albo i więcej i odlatuje max 19:30 po kilku chwilach.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:O widzisz, dzięki. Czasem udaje się bez drugiej drzemki, ale to nie jest jeszcze reguła. Szaleństwo do 23 to jakaś makabra 🙈
My też zrezygnowaliśmy z drugiej drzemki, i dzięki temu pierwsza się wydłużyła do 1,5-2 h, i wcześniej chodzi spać tj ok 19-20jak zdarzy się jednak druga drzemka to skakanie po łóżku mamy zapewnione do 21
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Anet.kaa wrote:Jakie macie foteliki obrotowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 21:08
-
Siskaa wrote:Dziewczyny dzisiaj na świat przyszedł nasz syn, Szymon 3050kg i 51 cm przez planowe CC ❤️
Dołączyłam do grona Gorących Mamusiek😀
Gorące i szczere gratulacje ❤❤😘
Wiedziałam kiedy wejść Was podczytać ❤❤😍Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma coś z pandory? Jak z jakością? Interesuje mnie podstawowa, srebrna bransoletka. Chcę podsunąć Mikołajowi pomysł na prezent🎅
Ja mam bransoletkę z serii moments, ta na charmsy i ją polecam, nic się nie dzieje 😊 ale mam też z serii reflexions i jest beznadziejna, zmieniła kolor, już raz reklamowałam i znowu to samo 😒12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Motylku ja też się załamałam dzisiaj tym zdalnym nauczaniem.. Co więcej jestem przekonana na 99% że zrobią tak jak rok temu, przedłużą to do ferii zimowych 😔
Jedyny plus zdalnych jest taki, że nie musimy wracać z Kościeliska na 3 stycznia (jedziemy w pierwszy dzień świąt) tylko możemy na spokojnie wrócić kilka dni później do Sopotu.MoTyLeK🦋, Lalia lubią tę wiadomość