X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja rozumiem doskonale, o czym piszesz. Też często miewam takie myśli, że "ciągle coś". Dopóki nie miałam dziecka, w ogóle nie myślałam o macierzyństwie w ten sposób, nie zdawałam sobie z tego sprawy. Teraz mam wrażenie, że ciągle jeździmy po specjalistach, mimo, że przecież Olek jest zdrowy. Mój mąż to w ogóle widzę, że fatalnie to znosi i myślę, że to głównie przez to jest na razie na "nie" jeśli chodzi o drugie dziecko...

Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy ostatnio u moich dziadków z Olkiem i kiedy zrobił się śpiący, to zaczęłam go bujać w wózku, żeby zasnął. Na to moja babcia zareagowała z oburzeniem "to on JESZCZE sam nie zasypia?!". Serio, miałam ochotę odpowiedzieć "No w sumie to zasypia, a oprócz tego jeszcze sam sobie przygotowuje obiad i sam się kąpie" 🙄

Przez jakiś czas próbowaliśmy się uczyć zasypiać samodzielnie, ale nic z tego nie wychodziło, więc na razie dałam sobie z tym spokój. Skoro Olek nie jest gotowy, to zaczekam, aż będzie. Nic na siłę.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:36

Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias ale poważny już ten Twój synek, słodziak 🤩

Inga nie martw się na zapas pracą, ja się często martwiłam, przeżywałam, a koniec końców wychodziło tak jak chciałam albo jeszcze lepiej 😄 i zobaczysz że u Ciebie też tak będzie. Dużo zdrowia dla Gucia!

Zulu, ja tam rozumeim Twoje rozterki, bo jak Iga chodziła do fizjo to miałam tak samo. A przecież tak naprawdę był to krótki okres czasu i problem nie był bardzo poważny. Chyba już przez całe nasze życie będzie tak, że co chwilę się przyjdzie z czymś zmierzyć.

Dla pozostałych bobasów również dużo zdrowia! ❤️

U nas dzień intensywny, z samego rana wycieczka do laboratorium, po drodze Rossman i paczkomat. Po śniadaniu piekłam mini serniczki i spód oraz bezę do malinowej chmurki. Mąż ma jutro urodziny 🤭 teraz Iga zasnęła, mnie się udało zjeść zupę i idę po szybką kawę. Na 18:10 mam wizytę u lekarza, ciekawe co tam u bobasa 🤩

Clover, Lalia, asias86 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Clover niesiety mocno zakorzenione jest w społeczeństwie przeswiadczenie, że dziecko musimy usamodzielniac jak tylko wyjdzie z brzucha. Zanim się Tomuś urodził to tez wiele "mądrych" rzeczy bylam pewna.
    Dziecko z bliska juz przeczytałam, teraz czytam "jak zrozumieć małe dziecko " od Natuli. Od razu człowiek jest spokojniejszy. Dziwnym trafem zawsze, gdy zaczynam czytać to akurat pojawia się w książce "rozwiązanie " na moje rozterki.

Zulu odkupie jak skonczysz czytac

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko daj znac co jak tam na wizycie

Emdar ja Harisowi powiedziala, ze jestem wykonczona jego nie spaniem i jak sie nie zmieni to szukam okna zycia😂. Dzis podzialalo😂😂😂. Zobaczymy jak beda kolejne nocki

Clover z tym "jeszcze" to cos okropnego. Wogole man wrazenie, ze w Pl to najlepiej jak maluch sie urodzi to z dnia na dzien stal sie samidzielny🤦‍♀️🤦‍♀️. Widze to po radach mojej babci czy mamy.
    Tutaj jest bardziej wyrelaksowane podejscie, maluszki sa po prostu maluszkami. Do wszystkiego maja czas dorosna.

Clover, emdar lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Zulu odkupie jak skonczysz czytac

Ebooka czytam:(

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zdrowia dla wszystkich chorych dzieciaczkow:(

My juz w domu. Fajnie było tylko za krótko.
    Czy Wasze dzieci miały jakies podraznienia po basenie?

Była u nas fizjo z polecenia logo. Fajna taka konkretna. Generalnie potwierdziła to, że juz nic się nie robi z obniżonym napięciem, w sensie nie jest potrzebna rehabilitacja, natomiast musimy Tomkowi zapewniac teraz i później jak będzie starszy typowo "kaskaderskie" zabawy, dlatego on sam jest taki wszedobylski, bo sam wie jak sobie rozdysponowac napięcie w ciele żeby nie być "flakiem". Także wspinaczka, drabinki, linki, basen, nie będzie nudy. Najgorsze jest to, że ma fatalne stopy, lejace do środka, płaskostopie murowane, pokazała jak robić masaż powięzi i od stycznia będziemy go tejpowac, na pewno do wakacji. Ehhh.. wiem że są gorsze schorzenia, z którymi wiele z Was się zmaga ale i tak mi przykro, że już coś 😕

W jakiś sposób tą powięź masujcie?

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ladyo, Clover, Ania81, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka, Wik89, Ewa88 , dmg111, Enigvaa, asias86 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środę z Melka przy cycusiu :) rano byłam na basenie, potem robienie obiadu itp. A wieczorem zamierzam oglądać do oporu Dom z papieru, mąż idzie na noc do pracy :) jeszcze o 20 mam spotkanie w sprawie szlachetnej paczki, chyba Wam nie pisałam, ale wspólnie z nasza grupa zawodowa robimy i ja jestem koordynatorem u nas w mieście :). Clover takie teksty potrafią wkurzyć, coś o tym wiem. Ostatnio dzwoni do mnie mama i pyta co robię wiec ja jej odpowiadał ze usypiam Amelkę. A ona z wielkim szokiem „Jak to? To nie możesz jej po prostu położyć i będzie spała?????” 😂😂😂 Zulu wychowujesz idealnego mężczyznę :) dzięki za polecenie książki, tez chyba zakupie ebooki :) Suszarko trzymam kciuki za wizytę :) macie już imię wybrane?

Clover, Zulugula, Nowastaraczka, Suszarka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, że mnie rozumiecie, bo czasem to mam wrażenie że jestem przewrażliwiona i że powinnam te teksty olać całkowicie, no ale czasem to już mi nerwy puszczają. Najśmieszniejsze jest to, że te same osoby które twierdzą, że Olek już powinien być bardziej samodzielny jednocześnie się oburzają kiedy wspominam o tym, że Olek w przyszłym roku prawdopodobnie pójdzie do żłobka. Bo jak to tak, przecież on jest jeszcze taki malutki i potrzebuje żeby mama była z nim, najlepiej do 3 roku życia albo jeszcze dłużej 🙄 No jak się człowiek nie obróci, tak zawsze d*pa z tyłu 🤷‍♀️🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 14:29

Zulugula, emdar, Ania81, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mam ta książkę w swoim pakiecie w Legimi :) Zulu złota kobieto! Będzie czytane :)

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, motto z Twojego ostatniego zdania to czasem kwintesencja macierzyństwa 😉🥰

Ania81, KarolinaMaria, Zulugula, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, o tak, pomoc w robieniu prania to i u nas jeden z hitów zabawowych:) U nas już też od paru miesięcy jest regularna pomoc przy opróżnianiu zmywarki ( póki co, na razie strata tylko jednego talerzyka małego 😅).

Iryska, Ania81, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zulu, o tak, pomoc w robieniu prania to i u nas jeden z hitów zabawowych:) U nas już też od paru miesięcy jest regularna pomoc przy opróżnianiu zmywarki ( póki co, na razie strata tylko jednego talerzyka małego 😅).

U nas zamiast pomagac oproznic zmywarki, jest proba dostanie sie do srodka i przetestowania owego sprzetu🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈😂😂😂. Poki co kazda proba konczy sie niepowodzeniem

emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i do pralki tez sie chcial dostac 🙈🙈. Proba skonczyla sie niepowodzeniem😂😂, i strasznym placzem, ze mama nie daje sie po bawic taka fajna rzecza, i ze nie pozwala wejsc do srodka🙈😂

• kic83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczepiona 3ą dawką 💪
    Edit zaszczepiona 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 15:51

KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, Ounai, Lalia, Ania81, Suszarka, MoTyLeK🦋, emdar, Wik89, Ewa88 , Enigvaa, Belie lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku i jak się czujesz? Ja mam jutro :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, pytałaś wczoraj o kuchnię. Wiadomix, że Matylda jeszcze w niej nie 'gotuje', ale sprawdza się jako tablicy manipulacyjna, schowek do otwierania i zamykania, ścianka wspinaczkowa 😁 ta z lidla ma w zestawie m.in. garnek, patelkę, fartuch, jest czym rzucać 🤭 to zabawka na lata i nie żałuję zakupu, tzn. Mikołaj nie żałuje 😊

Zulu, znam doskonale to uczucie 'znowu coś', my też się tejpujemy, ale tejpy schodzą po jednym dniu ;/ co do kaskaderskich zabaw, mamy te same zalecenia. Jak najwięcej placów zabaw, wspianczek, drabinek, zjeżdżalni. Masz rację, że musimy pozwolić naszym dzieciom dojrzeć, ale zobacz, że z drugiej strony same się nakręcamy, blw, picie z kubka, jak najszybsze odstawianie smoczka 🤪 ja się często łapie na takich sprzecznościach 'Matylda ma jeszcze czas, żeby coś tam' a za chwilę 'dlaczego ona nie pije jeszcze z doidy' 🙈

Clover, ja po powrocie do pracy mierzę się z różnymi komentarzami, od 'czemu jeszcze karmię', przez 'ale pani chuda, chyba musi pani zmienić garderobę' (po październikowym rota straciłam 5 kg i nie potrafię ich przybrać, spaliło mi masę mięśniową, czuję się z tym źle, a takie komentarze nie pomagają), po 'a to mała jeszcze nie chodzi?'. Wiesz co w tym wszystkich jest najlepsze? Że jak byś zapytała swoją babcie, kiedy jej dzieci zaczęły samodzielnie zasypiać/siedzieć/chodzić, to pewnie tego nie pamięta. Moi teściowie mocno cisnęli, czemu Mati jeszcze nie siedzi w wieku 6 m, a jak zapytałam kiedy ich synowie usiedli to cisza i po temacie ;) też mi się spodobało to zdanie o d*pie z tyłu 😂

Dziewczyny, dzięki za opinie dot. Pandory. Wpisuję na listę.

Zulugula, Lalia, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 4508 4509 4510 4511 4512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ