X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg zazroszczę pediatry o takim podejściu :) sama muszę poszukać kogoś innego...

A tak z ciekawości, ile razy w takim razie pobieraliście już Julci krew? Jak to znosi? My do tej pory tylko raz a to była taka masakra, że ledwo dałam rady ją przytrzymać :(
    My pobieramy średnio co 2 miesiące ze względu na niedokrwistość. Jest ciężko, bo Matylda ma zyly po mnie i strasznie się chowają, ale trzeba dać radę. Ja zawsze wysyłam męża bo mnie serce boli 🙊

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:49

Lalia, dmg111, Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:30

Lalia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, warto poszukać dobrego pediatry, bo takich "złotych" jak DMG jest na szczęście więcej 👍
    W naszej przychodni są dwie panie pediatry i mimo że dziecko formalnie zapisane jest do jednej, to one nie rozróżniają swoich i nie swoich pacjentów. Jak jedna przyjmuje zdrowe dzieci, to druga chore i odwrotnie, jak jednej nie ma to druga przyjmuje. Mają bardzo podobny sposób bycia i taką samą "politykę leczenia".
    Olek we wrześniu był przeziębiony, miał mega katar, troszkę zaczerwienione gardło i dostał leczenie tylko objawowe: inhalacje z soli, krople rozrzedzające do nosa, psikanie do gardła i tyle.
    Teraz miał dwa dni gorączki która dobijała do 38,4 i pojawiała się równo co 4-5h więc prawie 48h był na lekach przeciwgorączkowych i nie miał innych objawów, pierwszego dnia pediatra go osłuchała, wybadała, zleciła badanie moczu i kazała obserwować, drugiego dnia przyjechaliśmy drugi raz do przychodni, badanie moczu było ok, więc zrobiła crp z palca (wynik był od razu) i wyszło niskie (7,5), osłuchała go jeszcze raz, gardło było leciutko zaczerwienione więc wdrożyła Tantum Verde i Neosine, kazała dalej obserwować (to był piątek), przez weekend gorączka ustąpiła i nie pojawiło się nic nowego, w poniedziałek rano mieliśmy dać znać SMSem do przychodni co u Olka, dostaliśmy odpowiedź że mamy utrzymać zalecenia, a jeśli coś się zmieni to albo poinformować albo się pokazać, na szczęście wszystko jest ok. I to wszystko na NFZ 👌

dmg111 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:30

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na jakiej podstawie osteopata stwierdził nadwrażliwość sensoryczna ? Jakieś konkretne objawy? Czy to już wcześniej wiedziałaś?

U nas osteopata zasugerował zaburzenia SI i wydaje mi się, że to to samo, chociaż pewności ni mam.

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje pierniki 😎

Polish-20211222-214342711.jpg

Edit:
    Żeby nie było, są pyszne!!
    Te pierwsze to nadziewane powidłem śliwkowym 💙
    A te drugie to aplejskie ❤️
    Jedne i drugie mięciutkie i puchate od upieczenia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 21:49

MoTyLeK🦋, emdar, dmg111, Suszarka, Ladyo, Wik89, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dzwoniłam dziś do żloba, ustalić szczegoly. Robi się poważnie 😱 Okazało się , że od stycznia cena w górę o 150zl... ale jest jakaś nowa dotacja 400zl i W sumie ostatecznie wyjdzie nas nawet mniej niz przed tą podwyżką.
    Wszystko idzie do góry. U nas już od grudnia podnieśli czynsz i opłatę za wyżywienie. Dlatego cieszę się, ze chwilowo do marca się wstrzymujemy i mamy zatrzymany abonament. Ciekawa jestem, czy wprowadza też to dofinansowanie na zlobek od stycznia.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja w TM nie gotuje wegańsko, bo jem już zapieczone jajka i mleko. No to samoczyszczenie to niezły bajer. Zrobiłam dziś strucle makowe, wyszły super! Kapusta z grochem jeszcze się robi. Ja lubię bardzo tartę z jabłkami, robię często na szybko do kawy.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg zazroszczę pediatry o takim podejściu :) sama muszę poszukać kogoś innego...

A tak z ciekawości, ile razy w takim razie pobieraliście już Julci krew? Jak to znosi? My do tej pory tylko raz a to była taka masakra, że ledwo dałam rady ją przytrzymać :(
    U nas z kolei pediatra nie jest ani fanką antybiotykow ani kłucia dziecka i stara się leczyć wszystkimi mozliwymi sposobami a antybiotyk leci na końcu. I mnie to bardzo cieszy, bo też jie jestem fanką pobierania dziecku krwi przy kazdej chorobie.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ewa na jakiej podstawie osteopata stwierdził nadwrażliwość sensoryczna ? Jakieś konkretne objawy? Czy to już wcześniej wiedziałaś?

U nas osteopata zasugerował zaburzenia SI i wydaje mi się, że to to samo, chociaż pewności ni mam.

A zaburzeń si nie diagnozuje sie dopiero po roku? Wczesniej jest to wlasnie nadwrażliwość sensoryczna? 🤔 gdzies mi sie tak obilo o oczy.

🔸28 lat

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ounai, co to za stworki? 🙈 jestem na etapie śpiewanek i "to foka jest czy pies?" 🤣🤣
    To postacie z gry "Among us". To taki komputerowy odpowiednik gry w mafię z naszych czasów. Grasz online. Dołączasz do pokoju i czekasz aż uzbiera się tyle osób ile jest potrzebnych do rozgrywki (trwa to ok minutę). Potem losowany jest 1 lub 2 osoby które są Impostorami. Pozostali gracze mają do zrobienia zadania. Gra rozgrywa się na stacji kosmicznej. W każdej chwili możesz zwołać spotkanie. Impostor ma za zadanie wszystkich zabić i nie dać się złapać. Jeśli przechodząc znajdziesz trupa to zwołuje się automatycznie zebranie. Najpierw każdy może napisać co widział albo dlaczego wskazuje kogoś jako zabójcę a później się głosuję. Osoba która dostała najwięcej głosów jest wyrzucana w przestrzeń kosmiczną. Impostor wygrywa Jeśli uda mu się wszystkich zabić, a drużyna wygrywa jesli uda im się wyrzucić impostora. Utrudnieniem jest fakt że impostor może poruszać się wentylacja i nie musi biegac korytarzami tylko nagle może się pojawić obok Ciebie wyskakując z kratki wentylacyjnej. Grac można na komputerze, konsoli albo w telefonie. Z resztą sama czasami rozgrywam partyjkę;) U naszych sześciolatków to taki sam hit jak gra Minecraft 😁

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu myśmy raz pobierali i to właśnie z palca, na morfologię, żelazo i d3, i chyba właśnie na d3 potrzeba dużo krwi z tego co pamiętam 🤔

Z jednej strony super, że dzięki crp można poznać czy to wirus czy bakteria ale ja nie wyobrażam też sobie przy każdej infekcji pobierać krwi w labo 😯 mówię tu konkretnie o moim dziecku, bo wiem jak źle to przeżywa...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie tez przy kazdej infekcji to bez sensu od razu leciec w ogole do lekarza i labo.
    Ja zazwyczaj czekam 3 dni i patrze co sie dzieje. Z samym katarem wiadomo nie chodze nigdzie. Temperature obserwuje wlasnie 3 dni. Jak 4 doby jeszcze jest to zazwyczaj wtedy sama robie crp i morfo i ide do lekarza juz z gotowym wynikiem.
    Generalnie do lekarza ide jak juz naprawde musze.

Morfologie i crp mozna spokojnie robic z palca, wyniki nie beda sie roznic.
    Zelazo jednak powinno byc oznaczane tylko z zyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 22:13

Iryska lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata już nasz neurologopeda to zauważyła wcześniej, osteopata tylko potwierdził 🤔 córka jest mega wrażliwa na dotyk różnych struktur, czym by jej nie dotknąć od razu wycofuje rączki, nóżki, np dzisiaj na zajęciach wkładała nóżki do pojemnika z piaskiem, mąka i mimo że struktura jest miękka i przyjemna w dotyku, jej to ewidentnie przeszkadzało. Jak próbujemy dotykać jej głowy, od razu zabiera ręce i się wycofuje, np czapki nie lubi zakładać. Buzię też ma nadwrażliwą, przez to problemy z jedzeniem (plus wędzidełko). Mamy właśnie taplać ją w błocie, mące, piasku, jakimś makaronie itp żeby ją odwrażliwiać

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A zaburzeń si nie diagnozuje sie dopiero po roku? Wczesniej jest to wlasnie nadwrażliwość sensoryczna? 🤔 gdzies mi sie tak obilo o oczy.

Engi nie mam pojęcia, jeszcze za bardzo nie wnikalam w temat. Ale być może jest tak jak mówisz.
    U nas cały czas macha nogami, cały czas nogami uderza o matę lub o podłogę jak lezy na ziemi. Wszytsko dość mocno sciska, wszytsko wkłada do buzi a niby w tym wieku już według osteopaty nie powinna i cały czas musi coś ciumka. Plus ostatnio zaczęła się rzucac w nocy i mówi, że to też podciaga się pod SI.

Na pewno wybiorę się do specjalisty od SI Ale chyba jeszcze chwilę się wstrzymam.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że gdzie się nie pójdzie to zawsze ktoś coś znajdzie 😁

Suszarka, Ewa88 , dmg111, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie kiedyś czytałam o tym SI i właśnie chciałam dopytać czy to o to chodzi 🤔 u nas też było wcześniej rzucanie się podczas snu, a teraz tak jakby uderza ręka czy nogą o materac czy ochraniacz i to osteopata stwierdził że ma nadwrażliwy/spięty układ nerwowy i tak próbuje się rozładować i przez to nie potrafi też wejść w głębsza fazę snu i się wybudza...

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, a u Was były/są jakieś problemy napięciowe?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:31

Suszarka, Lalia, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

‹‹ 4560 4561 4562 4563 4564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ