X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg zazroszczę pediatry o takim podejściu :) sama muszę poszukać kogoś innego...

A tak z ciekawości, ile razy w takim razie pobieraliście już Julci krew? Jak to znosi? My do tej pory tylko raz a to była taka masakra, że ledwo dałam rady ją przytrzymać :(
    My pobieramy średnio co 2 miesiące ze względu na niedokrwistość. Jest ciężko, bo Matylda ma zyly po mnie i strasznie się chowają, ale trzeba dać radę. Ja zawsze wysyłam męża bo mnie serce boli 🙊

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:49

Lalia, dmg111, Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:30

Lalia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, warto poszukać dobrego pediatry, bo takich "złotych" jak DMG jest na szczęście więcej 👍
    W naszej przychodni są dwie panie pediatry i mimo że dziecko formalnie zapisane jest do jednej, to one nie rozróżniają swoich i nie swoich pacjentów. Jak jedna przyjmuje zdrowe dzieci, to druga chore i odwrotnie, jak jednej nie ma to druga przyjmuje. Mają bardzo podobny sposób bycia i taką samą "politykę leczenia".
    Olek we wrześniu był przeziębiony, miał mega katar, troszkę zaczerwienione gardło i dostał leczenie tylko objawowe: inhalacje z soli, krople rozrzedzające do nosa, psikanie do gardła i tyle.
    Teraz miał dwa dni gorączki która dobijała do 38,4 i pojawiała się równo co 4-5h więc prawie 48h był na lekach przeciwgorączkowych i nie miał innych objawów, pierwszego dnia pediatra go osłuchała, wybadała, zleciła badanie moczu i kazała obserwować, drugiego dnia przyjechaliśmy drugi raz do przychodni, badanie moczu było ok, więc zrobiła crp z palca (wynik był od razu) i wyszło niskie (7,5), osłuchała go jeszcze raz, gardło było leciutko zaczerwienione więc wdrożyła Tantum Verde i Neosine, kazała dalej obserwować (to był piątek), przez weekend gorączka ustąpiła i nie pojawiło się nic nowego, w poniedziałek rano mieliśmy dać znać SMSem do przychodni co u Olka, dostaliśmy odpowiedź że mamy utrzymać zalecenia, a jeśli coś się zmieni to albo poinformować albo się pokazać, na szczęście wszystko jest ok. I to wszystko na NFZ 👌

dmg111 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:30

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na jakiej podstawie osteopata stwierdził nadwrażliwość sensoryczna ? Jakieś konkretne objawy? Czy to już wcześniej wiedziałaś?

U nas osteopata zasugerował zaburzenia SI i wydaje mi się, że to to samo, chociaż pewności ni mam.

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje pierniki 😎

Polish-20211222-214342711.jpg

Edit:
    Żeby nie było, są pyszne!!
    Te pierwsze to nadziewane powidłem śliwkowym 💙
    A te drugie to aplejskie ❤️
    Jedne i drugie mięciutkie i puchate od upieczenia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 21:49

MoTyLeK🦋, emdar, dmg111, Suszarka, Ladyo, Wik89, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dzwoniłam dziś do żloba, ustalić szczegoly. Robi się poważnie 😱 Okazało się , że od stycznia cena w górę o 150zl... ale jest jakaś nowa dotacja 400zl i W sumie ostatecznie wyjdzie nas nawet mniej niz przed tą podwyżką.
    Wszystko idzie do góry. U nas już od grudnia podnieśli czynsz i opłatę za wyżywienie. Dlatego cieszę się, ze chwilowo do marca się wstrzymujemy i mamy zatrzymany abonament. Ciekawa jestem, czy wprowadza też to dofinansowanie na zlobek od stycznia.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, ja w TM nie gotuje wegańsko, bo jem już zapieczone jajka i mleko. No to samoczyszczenie to niezły bajer. Zrobiłam dziś strucle makowe, wyszły super! Kapusta z grochem jeszcze się robi. Ja lubię bardzo tartę z jabłkami, robię często na szybko do kawy.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg zazroszczę pediatry o takim podejściu :) sama muszę poszukać kogoś innego...

A tak z ciekawości, ile razy w takim razie pobieraliście już Julci krew? Jak to znosi? My do tej pory tylko raz a to była taka masakra, że ledwo dałam rady ją przytrzymać :(
    U nas z kolei pediatra nie jest ani fanką antybiotykow ani kłucia dziecka i stara się leczyć wszystkimi mozliwymi sposobami a antybiotyk leci na końcu. I mnie to bardzo cieszy, bo też jie jestem fanką pobierania dziecku krwi przy kazdej chorobie.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ewa na jakiej podstawie osteopata stwierdził nadwrażliwość sensoryczna ? Jakieś konkretne objawy? Czy to już wcześniej wiedziałaś?

U nas osteopata zasugerował zaburzenia SI i wydaje mi się, że to to samo, chociaż pewności ni mam.

A zaburzeń si nie diagnozuje sie dopiero po roku? Wczesniej jest to wlasnie nadwrażliwość sensoryczna? 🤔 gdzies mi sie tak obilo o oczy.

🔸28 lat

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ounai, co to za stworki? 🙈 jestem na etapie śpiewanek i "to foka jest czy pies?" 🤣🤣
    To postacie z gry "Among us". To taki komputerowy odpowiednik gry w mafię z naszych czasów. Grasz online. Dołączasz do pokoju i czekasz aż uzbiera się tyle osób ile jest potrzebnych do rozgrywki (trwa to ok minutę). Potem losowany jest 1 lub 2 osoby które są Impostorami. Pozostali gracze mają do zrobienia zadania. Gra rozgrywa się na stacji kosmicznej. W każdej chwili możesz zwołać spotkanie. Impostor ma za zadanie wszystkich zabić i nie dać się złapać. Jeśli przechodząc znajdziesz trupa to zwołuje się automatycznie zebranie. Najpierw każdy może napisać co widział albo dlaczego wskazuje kogoś jako zabójcę a później się głosuję. Osoba która dostała najwięcej głosów jest wyrzucana w przestrzeń kosmiczną. Impostor wygrywa Jeśli uda mu się wszystkich zabić, a drużyna wygrywa jesli uda im się wyrzucić impostora. Utrudnieniem jest fakt że impostor może poruszać się wentylacja i nie musi biegac korytarzami tylko nagle może się pojawić obok Ciebie wyskakując z kratki wentylacyjnej. Grac można na komputerze, konsoli albo w telefonie. Z resztą sama czasami rozgrywam partyjkę;) U naszych sześciolatków to taki sam hit jak gra Minecraft 😁

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu myśmy raz pobierali i to właśnie z palca, na morfologię, żelazo i d3, i chyba właśnie na d3 potrzeba dużo krwi z tego co pamiętam 🤔

Z jednej strony super, że dzięki crp można poznać czy to wirus czy bakteria ale ja nie wyobrażam też sobie przy każdej infekcji pobierać krwi w labo 😯 mówię tu konkretnie o moim dziecku, bo wiem jak źle to przeżywa...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie tez przy kazdej infekcji to bez sensu od razu leciec w ogole do lekarza i labo.
    Ja zazwyczaj czekam 3 dni i patrze co sie dzieje. Z samym katarem wiadomo nie chodze nigdzie. Temperature obserwuje wlasnie 3 dni. Jak 4 doby jeszcze jest to zazwyczaj wtedy sama robie crp i morfo i ide do lekarza juz z gotowym wynikiem.
    Generalnie do lekarza ide jak juz naprawde musze.

Morfologie i crp mozna spokojnie robic z palca, wyniki nie beda sie roznic.
    Zelazo jednak powinno byc oznaczane tylko z zyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 22:13

Iryska lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata już nasz neurologopeda to zauważyła wcześniej, osteopata tylko potwierdził 🤔 córka jest mega wrażliwa na dotyk różnych struktur, czym by jej nie dotknąć od razu wycofuje rączki, nóżki, np dzisiaj na zajęciach wkładała nóżki do pojemnika z piaskiem, mąka i mimo że struktura jest miękka i przyjemna w dotyku, jej to ewidentnie przeszkadzało. Jak próbujemy dotykać jej głowy, od razu zabiera ręce i się wycofuje, np czapki nie lubi zakładać. Buzię też ma nadwrażliwą, przez to problemy z jedzeniem (plus wędzidełko). Mamy właśnie taplać ją w błocie, mące, piasku, jakimś makaronie itp żeby ją odwrażliwiać

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A zaburzeń si nie diagnozuje sie dopiero po roku? Wczesniej jest to wlasnie nadwrażliwość sensoryczna? 🤔 gdzies mi sie tak obilo o oczy.

Engi nie mam pojęcia, jeszcze za bardzo nie wnikalam w temat. Ale być może jest tak jak mówisz.
    U nas cały czas macha nogami, cały czas nogami uderza o matę lub o podłogę jak lezy na ziemi. Wszytsko dość mocno sciska, wszytsko wkłada do buzi a niby w tym wieku już według osteopaty nie powinna i cały czas musi coś ciumka. Plus ostatnio zaczęła się rzucac w nocy i mówi, że to też podciaga się pod SI.

Na pewno wybiorę się do specjalisty od SI Ale chyba jeszcze chwilę się wstrzymam.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że gdzie się nie pójdzie to zawsze ktoś coś znajdzie 😁

Suszarka, Ewa88 , dmg111, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie kiedyś czytałam o tym SI i właśnie chciałam dopytać czy to o to chodzi 🤔 u nas też było wcześniej rzucanie się podczas snu, a teraz tak jakby uderza ręka czy nogą o materac czy ochraniacz i to osteopata stwierdził że ma nadwrażliwy/spięty układ nerwowy i tak próbuje się rozładować i przez to nie potrafi też wejść w głębsza fazę snu i się wybudza...

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, a u Was były/są jakieś problemy napięciowe?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:31

Suszarka, Lalia, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

‹‹ 4560 4561 4562 4563 4564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ