Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Nowastsraczka
czyli jaki masz plan? Będziesz dawała tylko ma dzień dobry i na dobranoc?Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Wiecie co, tak jak Kic mam wątpliwości co do żłobka tego.
Dla mnie zero przepływu informacji.
Wczoraj rano daje swoje mleko i proszę żeby najpierw dawać jej jedzenie normalne, śniadanie, a jak nie zje to dopiero butle, tak jak w domu żeby już jak najmniej mleka dawać. Przychodzę po godzinie i pytam o śniadanie, wychodzi inna i mówi że dostała butlę do razu, nie dawali jej śniadania i że ona jest od 9 i nic nie wie więcej.
Dzisiaj rano przychodzę i kupa w samochodzie, to przed sala ja przebieram szybko, wychodzi jedna i pyta się czy maści na tylek mam bo wczeoaj jak jej zmieni kopę to odparzony miała, że krew aż była. Mówię że nikt mi nie mówił nawet o tym. I że u niej od razu trzeba zmienić jak zrobiła, bo takie kupy ma. W domu widziałam że była czerwona to posmarowałam, ale nie widziałam że aż tak źle było.
Jakis chaos tam mają.
W harmonogramie dnia mają nocnikowanie, mówię że nie chce żeby Młodą wysadzali bo jest na nią za wcześnie, to że wszystkie dzieci chociaż do nocnika podchodzą alno siadają w pampersie 🥴
Co przyjdę to albo radio głośno dudni. - nie wiem czy to jest normalne?
Mają do picia herbatkę, pierszego dnia mówię żeby tylko wodę jej dawali to mówi że ok. Wczeoaj przypominam drugiej że tylko woda, to zdziwiona bo wszystkie dzieci dostają herbartke owocowa, albo ruminakowa do picia 😬
W każdym razie będę dzownila do tego prywatnego.. Tam wyniesie mnie to 1100, tutaj po dofinansowaniu tylko samo jedzenie, ale mam mieszane uczucia.
Nie mówię tego złośliwie, ale postaw sie troszkę na miejscu tych cioć. Myślę, ze w prywatnym bedzie podobnie w tych kwestiach o których mówisz 😉Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Megii teraz masz jeszcze dodatkowe 400zł
chyba, że już to odliczyłaś...
Dziewczyny a ten dodatkowy 1000zł z Polskiego Ładu jest "do ręki" czy też bezpośrednio na żlobek/przedszkole?
Jaki 1000? To chyba na drugie dziecko. Do zlobka jest 400.
Tyle że prywatnie teraz od stycznia z 1100 na 1600 albo 1500 podwyższyły, więc nic nie da mi to
400O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny a ten dodatkowy 1000zł z Polskiego Ładu jest "do ręki" czy też bezpośrednio na żlobek/przedszkole?Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Meggi, tez uwazam, ze slabo z tym radiem
I z mascia
Co do herbatki, to tu faktycznie ciezko pewnie paniom kontrolowac
Moze jeszcze daj im szanse, aczkolwiek jak znajdziesz lepsza placowke, to czemu nie!
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Meggi110818 wrote:Ale ona ma dietę bez mbk w żłobku, mam rozpiskę co je, mleko dałam jakby co, jakby nie chciała nic jeść. Chodzi mi o to że nawet nie próbowały jej dać śniadania tylko butle odrazu. A prosiłam o to. Mówię coś o 8 a o 9 już Pani nie wie o co chodzi.
Z tą maścią zgodzę się, ale do mnie dzisiaj pretensja ze nie mam maści, a wczoraj o 9 nikt mi nie powiedział, nawet o tym że tak odparzyła tylek. Dostałam listę do mama jej przygotować do żłobka, że ubranka, pampersy itp, maści nie było. Chodzi o taką bez informacje.
O 9 oddaje mi dziecko Pani która na 9 przychodzi do żłobka i nic nie jest w stanie mi powiedzieć o niej.
I to radio ciągle dudniące. Myślałam że dzieciom w żłobku to się spiewa, piosenki dla dzieci piszczą, ale radio Zet słychać już na dole jak się główne drzwi otworzy. -
Ja siedze jak na szpilkach na HO, napisalam smsa jak tam Gucio, bo dzis zostal po raz pierwszy sam na sniadanie i jak bedzie dovrze, to ma tez zostac na drzemke. I jakos sie stresuję
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
W ogóle chciałam powiedzieć co Oliwka lubi, co może jej ułatwić adaptacje, ale nikt nie ma czasu słuchać tam.
Ja się z drugiej strony nie dziwię bo tam jest jednak 30 dzieci.
Ale mam jednak obawy. Intuicja...
Dlatego już z mężem zdecydowaliśmy że przenosimy ją do tego prywatnego który był jako alternatywa. Juz zgłoszona od lutego. Na razie wyjdzie Nas 1 tys z jedzeniem, od kwietnia 600 z jedzeniem, plus jakieś dofinansowanie mają mieć koło 120 zł jeszcze, ubiejaga się o nie. Więc nie będzie tak źle. I jest 3 bloki dalej.
Teraz w grupie jest tam czwórka dzieci, docelowo ma być max 10, wiec nie zastanawiam się. I nie puszczają radia. I jest zapoznaje z rodzicem, oglądanie razem sali, poznawanie cioć.
Mąż też się przyznał, że pierwszego dnia już miał mieszane uczucia.Wik89, Zulugula, Clover, Annia, Lalia, Ewa88 , Ounai lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny a ten dodatkowy 1000zł z Polskiego Ładu jest "do ręki" czy też bezpośrednio na żlobek/przedszkole?
Do ręki, ale na drugie i kolejne dziecko, które ma od 12 do 36 miesiąca życiaEwa88 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:1000zl jest do ręki ale to jest na drugie i kolejne dziecko. Jak masz jedno to nie dostaniesz.
Tak wiem, że na drugietylko z ciekawości pytałam czy "do ręki" czy też od razu [przelew na żłobek
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulu, hahahah, "znaczenie terenu" zrobiło mi dzień 🤣
Meggi, faktycznie to, co piszesz o tym żłobku nie brzmi fajnie. Myślę, że podjęliście z mężem dobrą decyzję o zmianie.
Dziewczyny, a wnioski o to dofinansowanie można składać do 1 kwietnia, prawda? Bo wczoraj dzwoniłam do jednego z okolicznych żłobków żeby się dowiedzieć o miejsca i babka tak mimochodem wspomniała, że jeśli będę chciała z tego 400+ skorzystać, to muszę złożyć wniosek do piątku. Pytam jej, jak to możliwe, skoro nawet nie wiem jeszcze, czy dziecko do żłobka pójdzie i od kiedy. A ona stwierdziła, że jeśli chcę skorzystać, to trzeba już złożyć. Bez sensu 🤷♀️😂Zulugula lubi tę wiadomość