Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowastaraczka wrote:Zulu a to 400+ to o co kaman
Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:U Poli jest MAMA jak jest trwoga, jak trzeba zasnąć obok taty albo kupa w tyłek piecze lub jest głodna
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Intuicja zwykle nas nie zawodzi. Bedziesz spokojniejsza
A czesne bardzo przyzwoite! U nas duzo drozej
Ten żłóbek ma łącznie 520 dofinansowania plus to 400 od kwietnia. Bez tego byłoby z jedzeniem poand 1700🙈, jedzenie 11 zł za dzień. W panstwym było 6.5. Więc różnica jestWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:32
Wik89 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Filip ma wszystkie ząbki zdrowe. Pięknie wyleczone po ostatnim roku. Ale w związku z tym że gubi już mleczaki i wyrastają mu krzywo żeby stałe, to w lipcu mamy iść na kontrol, bo być może za jakiś czas odeślą nas do ortodonty
A 24.01 mam przegląd dentystyczny z Kornelia 🙊 to dopiero będzie jazda bez trzymanki 🤣dmg111 lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Zulu, hahahah, "znaczenie terenu" zrobiło mi dzień 🤣
Meggi, faktycznie to, co piszesz o tym żłobku nie brzmi fajnie. Myślę, że podjęliście z mężem dobrą decyzję o zmianie.
Dziewczyny, a wnioski o to dofinansowanie można składać do 1 kwietnia, prawda? Bo wczoraj dzwoniłam do jednego z okolicznych żłobków żeby się dowiedzieć o miejsca i babka tak mimochodem wspomniała, że jeśli będę chciała z tego 400+ skorzystać, to muszę złożyć wniosek do piątku. Pytam jej, jak to możliwe, skoro nawet nie wiem jeszcze, czy dziecko do żłobka pójdzie i od kiedy. A ona stwierdziła, że jeśli chcę skorzystać, to trzeba już złożyć. Bez sensu 🤷♀️😂
Żłóbek do 14.01 zbiera wnioski (jeksi dziecko już chodzi do palcówki) . I przekauzje daje do Zus, jako rodzic składasz w kwietniuClover lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
A my podjęliśmy nauke samodzielnego zasypiania. Bo po prostu przestaliśmy dawać radę nie spać i cała noc wozić wózek (bo sobie upodobał bujanie wózka...). I... 2ga noc praktycznie cała przespana. Kładziemy się z nim na łóżku naszym, nie bujamy, nie lulamy, ale jesteśmy i... I zasypia. Chwilę płacze, później szaleje po łóżku, a na końcu zaczyna się przytulać i zasypia, a ja razem z nim po tym godzinnym leżeniu w łóżku.
Meggi, ja uważam, że dobrze zrobiłaś. Jeśli jakieś miejsce już na pierwszy rzut oka wydaje się mieć braki, to dalej wg mnie będzie tylko więcej problemów, a nie mniej.Lalia, Zulugula, Suszarka, Wik89, dmg111, Ladyo, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, kic83, KarolinaMaria, Clover, Ewa88 , Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi
ja czułam pismo nosem zanim Maksa jeszcze tam puściłam 😂 Wiem, dziwnie to brzmi, ale od samego początku coś przeczuwałam.
Jeśli czujesz że nie jest to miejsce dobre dla Oliwki to bym ją stamtąd zabrała.
Wiki miała żłobek bliskosciowy, 12 osobowy, ciocie kochane, ani razu nie zastanawiałam się będąc w pracy że może jej tam być źle.
Ja Maksa też zabieram z tego naszego żłobka.Wik89, Zulugula, dmg111, Annia, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Nasz żłobek przez te 400+ też zdrozal ale tylko 150zl, ale nasz żłobek to jeden z droższych w okolicy, droższy był tylko Montessori (Swoją drogą mial takie srednie opinie, głównie o dezinformacji właśnie). To Meggi u Was bardzo drogo ta podstawowa opłata ale pewnie kalkuluja się właśnie pod te doplaty z miasta bo wysokie macie.
Clover, wnioski dopiero OD 1 kwietnia
Dokładnie to wyjdzie 1250 plus wyżywienie 11zl. Ale odejmę od tego 400 zł miasta dofinansowania, 120 zł z jakiegoś projektu i 400 z państwa. To wyjdzie 1470-920. To wyjdzie 550 zł co miesiąc do kwietnia, luty i marzec drożej. Więc to 550 wyjdą się dobra cena, państwowy po tych 400 by wyszedł tak że tylko jedzenie czyli jakieś 100 zł. Więc drożej o 450 zł. Ale więcej tma nie puszczę dziecka. Już mam wyrzuty sumienia że tam poszła i szkoda było mi na prywatny 😔O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Meggi
ja czułam pismo nosem zanim Maksa jeszcze tam puściłam 😂 Wiem, dziwnie to brzmi, ale od samego początku coś przeczuwałam.
Jeśli czujesz że nie jest to miejsce dobre dla Oliwki to bym ją stamtąd zabrała.
Wiki miała żłobek bliskosciowy, 12 osobowy, ciocie kochane, ani razu nie zastanawiałam się będąc w pracy że może jej tam być źle.
Ja Maksa też zabieram z tego naszego żłobka.dmg111, Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja też trochę czułam, ale myślałam że wymyślam, ale dzisiia już nie dałam rady i do męża zadzwoniłam. Od wczeoaj był przy oddawaniu i odbieraniu ima takie same myśli. Co lepsza za nim wróciłam to już naszykował wypowiedzenie i w nowym uzgodnil wszystko 🙈
I super!
Maks zaliczył w tym żłobku tylko trzy dni adaptacji, o trzy dni za dużo 😂
Potem przez tydzień plakałam, rozpamiętywałam zachowania Pań, trzeciego dnia jak szłam z Maksem to dostałam z nerwów za przeproszeniem srania... No nie, tak być nie powinno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 13:08
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:I super!
Maks zaliczył w tym żłobku tylko trzy dni adaptacji, o trzy dni za dużo 😂
Potem przez tydzień plakałam, rozpamiętywałam zachowania Pań, trzeciego dnia jak szłam z Maksem to dostałam z nerwów za przeproszeniem srania... No nie, tak być nie powinno.dmg111 lubi tę wiadomość