Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka, bardzo mi przykro. Czy to covid?
Dużo zdrówka dla Gucia 🌞
Gela, w sumie ciekawa ta szczoteczka. Popatrzę.na nie. My kupiliśmy elektryczną i Pola ja uwielbia - do zabawy i udawania że myje sobie zęby ale nie da sobie jej włożyć so buzi gdy ja ją trzymam.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak któraś lubi słuchać podcastów to Polecam Matka też Człowiek Justyny Szyc Nagłowskiej
Jutro w końcu idę na USG piersi - pierwszy raz w życiu 😳😳😳😳😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 15:32
-
Ounai, u nas maseczki są obowiązkowe w częściach wspólnych tj. łazienki, korytarze i jak wchodzimy do innych działów. W ramach naszego działu siedzimy bez maseczek.
Anetka, no właśnie staram się tak na siłę. Biorę na kolana i próbuje na parę razy. Choć bunt na mycie zębów zaczyna mijać. Za to bunt na przewijanie się i na kąpiel trwa w najlepsze. Od około miesiąca nie ma szans na kąpiel w wanience 🙄 przewijanie z kupy to kupa rozmazana wszędzie 😐🤮 obserwuje sobie tatę stomatologa na IG, kiedyś wrzucił takie porównanie, że mimo, że dzieci mogą nie lubić przewijania to i tak zmieniamy pieluchę z kupką, podobnie powinno być z myciem zębów, dziecko nie lubi, ale się nie poddajmy.
Jeszcze dziś byłyśmy na szczepieniu MMR + pneumo i nasza pediatra zwróciła uwagę na jakiejś odbarwienia na szkliwie 🙄 tym bardziej musimy iść do dentysty. Mam też skier do okulisty, bo oczko nadal ucieka i skoro ja w dzieciństwie miałam wadę wzroku, to jest to wskazanie do konsultacji. Polecana okulista na NFZ to maj i to w godzinach porannych, więc idziemy prywatnie.
Gela, wlasnie tata stomatolog odradzał te szczoteczki, że to kit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 15:36
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Z synem u dentysty pierwszy raz byłam jak miał 2 lata... Z córką pewnie też się tak wybiorę bo na chwilę obecną tego nie widzę 🙈🙈🙈 też najchętniej trzyma i miętoli w paszczy szczoteczke - muszę ja czyms zająć, albo czasami na siłę... Co do wody - przegotowaną podaje... A co do spania - wysypiam się... Ale mała śpi z nami w łóżku i ma cyca na wyciągnięcie... Syna kp tylko do 5 miesiąca i bez problemu przeszliśmy na mm, z córką pewnie do 18-tki będę 🤪 dwoje dzieci a każde tak inne... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że jak mała sie urodziła mąż wyjechał na misję... I wrócił jak miała 9 miesięcy... Do tego w domu pierwszoklasista, pies, rybki i duży ogród 🙈🙈🙈 ale może kiedyś idą się córkę odstawić od piersi 🙄🙄
Wik89 lubi tę wiadomość
-
veritaa wrote:Emdar masz racje. To minie. Jak sobie teraz przypomne to ten okres jak dziecko wkracza w 2 rok zycia jest naprawdę ciezki. Chyba najwiecej wrzaskow wtedy przezylismy... O wszystko. O to ze nie tak pokrojona marchewka w zupie, nie ta czapka. Itp itd. Myslalam ze w psychiatryku wyląduje 🙈Z zębami bylo tak samo. Bylismy u dentysty z 3 razy bo nic nie dzialalo. Mowil zeby odpuścić, nic jej nie bedzie, zeby chociaz troche plukac woda. Tak robilismy. Teraz ma 3 lata i bez problemu zeby myje te 2 razy dziennie.
Wik89, Zulugula, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai Leo tez mial mega bunt na przebieranie kupy ale go spacyfikowałam. Na macie klade mu podklad do przewijania i tlumacze ze przebieramy kupkę ble i daje mu taka poduszke podluzna pod glowe ze sobie lezy jak król, przy okazji zerka na tv (cel uswieca srodki) i daje mu krem albo chusteczki do trzymania zeby uczestniczyl w tej super akcji xD duzo tlumaczenia i podniety i sie udaje ze lezy spokojnie bo byl moment ze musialam go brac pod prysznic albo na stojąco go przebierać bo robił akcje bek i spierd0lka. To podobny typ do Martusi to może tez sie ja uda przekonać.
W sumie moglo tez minimalnie pomoc ze jak go przebieralam na lotnisku to kolo przewijaka byly suszarki i jak robił ucieczke i sie wlaczyly to troche sie wystraszył 🙈Wik89, KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria, pewnie racja z tymi szczoteczkami🤷♀️ u znajomej tylko taka jest opcja umyć cokolwiek,bo zwykła też jest krzyk I rzucanie się po podlodze.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Zulu, katar i kaszel, goraczki zero i humor dobry. Ale pediatra uznala, ze jest infekcja i ma siedziec w domu do konca tygodnia
Fajnie, ze Tomcio juz w zlobku!
Jak Gucio byl u dentysty, to dentysta mowil, ze zwykla szczoteczka dla dzieci jest najlepsza (ale nie uzasadnil, dlaczego, my faktycznie takiej zwyklej uzywamy. Chyba Jordan)
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
My używamy sonicznej seysso czy jakoś tak, taki pingwinek. Poleciła Neurologopeda i ostatnio na fizjomommy też widziałam, Emi ma. Maja zazwyczaj sama sobie wkłada tą szczoteczkę i się bawi, ale ostatnio po szorować ząbki ciężko 😊
-
Tajka wrote:My używamy sonicznej seysso czy jakoś tak, taki pingwinek. Poleciła Neurologopeda i ostatnio na fizjomommy też widziałam, Emi ma. Maja zazwyczaj sama sobie wkłada tą szczoteczkę i się bawi, ale ostatnio po szorować ząbki ciężko 😊
Też mamy i jest super. Na początku dawałam bez światła i wibracji, później światło, a teraz cały pakiet. Na początku ja szoruję szybko, a później Oliwce daję i sama sobie coś tam robi, pcha na boki, więc język też ćwiczy przy okazji.
Moja dentystka mówiła żeby dziecko zabierać już przy okazji jak my chodzimy żeby się oswajało, od pierszego zęba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 17:39
Tajka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
W żłobku raz w tyg jest dodatkowo płatna rytmika i język angielski. Czy warto żeby taki roczniak w nich uczestniczył? Czy wstrzymać się jeszcze? Normalnie dzieci też tańczą i śpiewają z Ciociami, ale w sumie nie wiem na czym polega taka rytmika u takich maluszków 🤔
Pytam po po adaptacji Oliwka może już uczestniczyć🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 17:35
O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny jest jakiś przepis, że jeśli dziecko nam ktoś pilnuje w sensie niania czy babcia a nie chodzi do żłobka czy przedszkola to nie przysługuje nam l4 z powodu choroby dziecka?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Meggi110818 wrote:Mamuśki dzieci bez bmk. Czym smarujecie kanapki? O humusie wiem, ale może coś jeszcze? Może są jakieś maska Vege?