Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny u nas dalej 38,2 i odparzenia na dupce chyba od czopkow 😱😱 nigdy nie miała czerwonej dupki, może być że jest uczulona na paracetamol?
obserwuj, może być tak że to wcale nie jest temperatura od szczepienia.
veritaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:A nigdy wcześniej nie dawałaś jej paracetamolu? Kupki normalne? Nie wychodzi jej przypadkiem kolejny ząbek? Moim zdaniem uczulenie by się inaczej objawiło, w każdym razie na trudne odparzenia polecam maść pięciornikową z Ziaji
obserwuj, może być tak że to wcale nie jest temperatura od szczepienia.
Z tego co pamiętam nigdy nie dawałam paracetamolu, a już czopków napewno. Zawsze nurofen forte. Kupy robi niedługo po podaniu czopku (do tej pory dałam 3) ale pupa cała czerwona, taka odparzona. Nigdy nie miała takiej pupy, zęby też nie dawały nigdy takich objawów (zawsze tylko marudzenie i kiepskie nocki), nic nowego nie jadła, nie ma kataru ani kaszlu....
A czy podać ibuprofen po mmr to coś bardzo złego? Czemu w sumie się go nie zaleca po niektórych szczepieniach?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Z tego co pamiętam nigdy nie dawałam paracetamolu, a już czopków napewno. Zawsze nurofen forte. Kupy robi niedługo po podaniu czopku (do tej pory dałam 3) ale pupa cała czerwona, taka odparzona. Nigdy nie miała takiej pupy, zęby też nie dawały nigdy takich objawów (zawsze tylko marudzenie i kiepskie nocki), nic nowego nie jadła, nie ma kataru ani kaszlu....
A czy podać ibuprofen po mmr to coś bardzo złego? Czemu w sumie się go nie zaleca po niektórych szczepieniach?
Możesz spróbować zmienić lek na Apap dla dzieci na przykład. Z zębami to jest tak że objawy mogą się zmieniać jak w kalejdoskopie. U Igi odparzona pupa i brzydkie kupy pojawiły się dopiero przy wyrzynaniu ostatniej dolnej dwójki. Teraz przy czwórkach ma czasem stan podgorączkowy, co też się wcześniej nie zdarzało.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, u nas podobnie, matka w nocy musi być na wyciągnięcie ręki ( jego, nie mojej; bo jak leżę parę cm od paluszków gmeruszków to jojczy, nie ze on się przesunie, matka musi i koniec 🤦♀️🤣). Zasypia już przeważnie sam w łóżeczku, ale (prawie) każdej nocy ląduje u mnie, bo musi koniecznie sprawdzić stan moich włosów ( mizianie mnie po głowie to ostatnio obowiązkowa"zabawa" w półśnie).
Wik89, Annia, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja z butami mam zagwostke. Bo Matylda właściwie juz tylko chodzi, a nawet bym powiedziała że i biega. Tyle, że jak jej zakładam te zimowe ocieplane, to stoi jak paralityk i nie wie co ma zrobić. A jak próbuje zrobić krok to jak platfus i od razu się przewraca. I teraz pytanie - za wcześnie na buty, czy jednak kupić jej lżejsze?
-
AgataAgatka wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie, ale teść zmarł wczoraj wieczorem. Mąż i szwagierka byli się z nim pożegnać ok 18 bo pozwoli im w szpitalu wejść. O 19.30 zmarł. Jeden dzień był podłączony do respiratora. Tak, teść miał covid. Miał też białaczkę i gdyby nie to nie było by źle. Organizm przestał walczyć z infecją
trzymajcie się jakoś...
-
MoTyLeK🦋 wrote:Ja z butami mam zagwostke. Bo Matylda właściwie juz tylko chodzi, a nawet bym powiedziała że i biega. Tyle, że jak jej zakładam te zimowe ocieplane, to stoi jak paralityk i nie wie co ma zrobić. A jak próbuje zrobić krok to jak platfus i od razu się przewraca. I teraz pytanie - za wcześnie na buty, czy jednak kupić jej lżejsze?
MoTyLeK🦋, veritaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022