Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:My od pół roku przebieramy na stojąco, bo inaczej się nie da, w ręce dajemy coś ciekawego dla zatrzymania lub puszczamy spiewanki jeśli jest juz bardzo ciężko, no i pantsy.
A babeczka w żłobku na przewijak go chciała dac 🤭
U nas jest taki maly dzik, że przewijak też już dawno poszedł w odstawke. Zresztą to nawet niebzpieczne przy takich mocno mobilnych dzieciach. -
A my przewijamy się jeszcze na przewijaku 😀
Był okres, gdzie zaczynała się przekręcać na brzuch, to wtedy łóżko, ale teraz zazwyczaj leży spokojnie jak dostanie coś w ręce 😊
Meggi, a może zrób pasztet? Ja ostatnio Mai zrobiłam z soczewicy czerwonej i warzyw takich rosołowych 😊 na stronie helpy w przepisach z kaszą jest przepis
Albo Masło orzechowe, też lubi 🤤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 20:01
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi, w Lidlu jest sporo produktów vege. Na pewno widziałam wegański majonez. Na instagramie jest takie konto weganskilidl, tam można sobie zobaczyć jakie produkty mają dostępne, jakie wchodzą nowości itd.
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:W żłobku raz w tyg jest dodatkowo płatna rytmika i język angielski. Czy warto żeby taki roczniak w nich uczestniczył? Czy wstrzymać się jeszcze? Normalnie dzieci też tańczą i śpiewają z Ciociami, ale w sumie nie wiem na czym polega taka rytmika u takich maluszków 🤔
Pytam po po adaptacji Oliwka może już uczestniczyć🤔Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Meggi
U Tomcia rytmika to raz pan z gitarą, raz pani instruktorka i dzieci mają taki trochę "aerobik" i się gibają. angielski był dziś, to pieczenie pizzy było po angielsku. Wiadomo, że Tomuś nic nie kumał i włączył destroy-mode 😀 ile to kosztuje u Was? My to mamy w cenie, ciezko powiedzieć czy warto doplacac przy takim malutkim dziecku, czy mu to robi różnice. Chyba, że to jest jakies 10zl to bierz niech się Oliwka pogiba 😁
Koszt to 35 zł za miesiącO ❤️
Z ❤️ -
U nas wjechały pieluchomaltki bo nie mam siły do zwykłych pampersów pieluchomajtki założę wszędzie i w każdej pozycji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 20:52
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cześć Mamusie 😘
Byłam zdeterminowana, że pojedziemy do sklepu dobierać profesjonalnie buty, ale jak zrobiłam rozeznanie na temat kilku sklepów to się okazało, że albo duży wybór, ale obsługa nie ma pojęcia o dobieraniu butów, albo jest ekstra obsługa ale bardzo mocno ograniczony wybór. Jako, że po buty musielibyśmy jechać do innego miasta, to zaryzykowałam i zrobiłam zamówienie online. Stwierdziłam, że jeśli nie będę pewna, to najwyżej oddam i pojedziemy stacjonarnie.
Chciałam kupić Olkowi chociaż lekko ocieplane buty, bo mimo że nie ma śniegu, to temperatury nadal są niskie.
Zamówiłam mu buty Primigi, Lasocki Kids, Bobux oraz przez przypadek wpadły mi na stronie CCC buciki firmy Ricosta.
Dziewczyny, jestem w szoku, bo te buty Ricosta to ogień 🔥 mega, mega elastyczna podeszwa, zabezpieczony czubek buta, są lekko nad kostkę ale nie twarde i w środku ocieplane futerkiem, oczywiście skórzane. Co najważniejsze, Olek w nich całkiem fajnie chodzi!!
Nie muszę mówić, że serce Grażyny się uradowało, bo obecnie są przecenione z 289 zł na 115 zł 😁
Zimowe są jeszcze w wersji musztardowej bez gwiazdki (ale 170 zł 🤣), ja mam na oku jeszcze granatowe bez ocieplenia na wiosnę (też 115😎), a dla dziewczynki są różowe na pewno.
Te buciki są jeszcze na eobuwie i Zalando (Ricosta lub Pepino), ale uważajcie na ceny, bo na CCC 115 a na Zalando 309!! 😳😳😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 21:49
Nowastaraczka, patrycja92, Ladyo, Meggi110818, Clover lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:A dostępne są w jakimś stacjonarnym sklepie (typu lidl, Leclerc itp?)
-
Marta też dalej na przewijaku. Ok 9 miesięcy próbowała z niego uciekać ale obracałam ją i mówiłam że nie wolno. Potem znowu uciekała około roku. Teraz też próbuje ale mąż ja nauczył, że ma podawać mokre chusteczki i wtedy nie próbuje zwiać, bo ma misję. A to swir jakich mało jest. Wczoraj na przykład robiłam kolację, odwracam się A ona mi raczkuje po stole w jadalni - dosunela sobie krzesło i tak wlazła 🤭
-
Ja to dziewczyny wieczorkami albo nocą Was podczytuje bo w dzień niestety brak czasu..
U nas nocki jeszcze z jakiś 1,5 msc wyglądały tragicznie, mały budził się w nocy do 15 razy bo tyle maksymalnie policzyłam. Co mi pomogło? Wyprowadzka na tydzień z sypialni! Karmie piersia wiec jak się budził to szlam karmić i uciekałam i słuchajcie podziałało bo budził się max 2-3 razy w nocy a ja odżyłam. To niesamowite moc przespać ciągiem 3 godziny. Z czasem pobudki zmniejszyły się do 1-2. W styczniu nastąpił progres bo zapisałam się na kurs weekendowy online i on jest od rana do wieczora i sprobowalismy zejść z karmienia dziennego. I tu kolejne zdziwienie bo się udało, ciężko mu było zasnąć na drzemkę (wiadomo ja byłam w pogotowiu jakby co za ścina w innym pokoju) ale udało się mężowi go ululac i nie wiem czy nie podziałało to ze nie widział mnie po prostu i tak zostało karmienie dzienne nam odeszło- przez 3 dni praktykowaliśmy ze mąż go na drzemki usypiał a po 3 dniach ja spróbowałam i się udało 😊
I tu co napisze może komus się nie spodobać ale wszystko mija naprawdę! I te złe noce tez chociaż ja już wątpiłam po Waszych wpisach ze dopiero przy dobrych wiatrach to za 5 lat przespie cała noc bez pobudki aż tu nagle dzisiejsza noc taka była!! Pierwszy raz przespał cała noc chyba od 20.30 do 7.40.
I tu moje pytanie do mam co odstawiły kp rocznemu dziecku to zastapilyscie modyfikowanym czy już bez mleka?
Dostałam informacje oj mojej dzieciowej koleżanki ze lepiej karmić do 3r.z ale nie powiedziała już dlaczego..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, ale teść zmarł wczoraj wieczorem. Mąż i szwagierka byli się z nim pożegnać ok 18 bo pozwoli im w szpitalu wejść. O 19.30 zmarł. Jeden dzień był podłączony do respiratora. Tak, teść miał covid. Miał też białaczkę i gdyby nie to nie było by źle. Organizm przestał walczyć z infecją02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣