Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę Wam zazdroszczę tych dużych bobasków 😍
Julek taki mały jezzcze, nieporadny i jeczybuła.. Dzisiaj chętnie bym uciekła gdzie pieprz rośnie 😂
Ale udało mi się go spacyfikować, zawinęłam w chustę i tak z nim chodziłam 🤷♀️ lepsze to niż ciągle na rękach..
kic83, Ounai, Suszarka, Clover, calanthe, KarolinaMaria, dmg111, Lalia, emdar, Gela093, MoTyLeK🦋, Annia lubią tę wiadomość
-
No to i mój 💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 12:51
Ounai, Suszarka, Ulaa, Clover, calanthe, KarolinaMaria, dmg111, Lalia, Ladyo, emdar, Gela093, MoTyLeK🦋, Maminka89, Tajka, Zulugula, Annia, Angie1985 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny, wyniki bety 54 w 29dc, <owulacja przed 12dc> o czym świadczy? Wg mnie wynik jest za niski.
Suszarka, dmg111, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Musisz powtórzyć. Jak dla mnie baaaardzo wczesna ciąża. Jeśli nie miałaś monitoringu to nie masz pewnością kiedy była owulacja. Powtorz pojutrze i po cichu trzymam kciuki!
Byłam w 12dc i było już ciałko żółte. Przy pierwszej ciąży taka będę miałam w 22dc, a dzisiaj już 29 jest. Progesteron niski 12. Może to być biochemiczna ciąża?O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny, wyniki bety 54 w 29dc, <owulacja przed 12dc> o czym świadczy? Wg mnie wynik jest za niski.
PS ja w obecnej ciąży musiałam mieć późne zagnieżdżenie, bo testy zaczęły wychodzić późno. Pozytywa miałam dopiero w 30dc, dwa dni wcześniej test biały.
Edit: no progesteron taki sobie, ale to też o niczym do końca nie przesądza. Na pewno beta do powtórzenia za 48h i to da lepszy obraz. A w ogóle co Cię skłoniło do zrobienia bety? Bo chyba przedwczoraj pisałaś, że nic z tego w tym miesiącu? 🧐 Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie 🤗yWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 22:22
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Nie liczy się wartość a przyrost. Bez monitoringu nie sposób oszacować dokładnie kiedy była owulacja, o zagnieżdżeniu już nie mówiąc. Czy to ciąża? Tak. Czy rozwija się na ten moment prawidłowo? To pokaże powtórne badanie bety. Trzymam kciuki. Był badany progesteron?
PS ja w obecnej ciąży musiałam mieć późne zagnieżdżenie, bo testy zaczęły wychodzić późno. Pozytywa miałam dopiero w 30dc, dwa dni wcześniej test biały.
Edit: no progesteron taki sobie, ale to też o niczym do końca nie przesądza. Na pewno beta do powtórzenia za 48h i to da lepszy obraz. A w ogóle co Cię skłoniło do zrobienia bety? Bo chyba przedwczoraj pisałaś, że nic z tego w tym miesiącu? 🧐 Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie 🤗y
Dzisiaj nie dostałam znowu okresu, a zawsze, ale to zawsze mam 27dniowe cykle. Wczoraj test jedna kreska. Dzisiaj nadal bez okresu i zrobiłam znowu test i wyszła druga i pojechałam na betę. Jakieś 5-6 dni temu miałam dziwne małe krwawienie i myślałam że okres przyszedł za wcześnie, ale ono ustało i plamienie się zaczęło jak przed okresem. Sama nie wiem co myśleć o tym.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Dzisiaj nie dostałam znowu okresu, a zawsze, ale to zawsze mam 27dniowe cykle. Wczoraj test jedna kreska. Dzisiaj nadal bez okresu i zrobiłam znowu test i wyszła druga i pojechałam na betę. Jakieś 5-6 dni temu miałam dziwne małe krwawienie i myślałam że okres przyszedł za wcześnie, ale ono ustało i plamienie się zaczęło jak przed okresem. Sama nie wiem co myśleć o tym.
W ciąży z Igą miałam owu 13-14dc. A w 28dc miałam betę koło 60, więc porównywalną do Twojej z dzisiaj. Specjalnie we flo sprawdzilam 😅Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ale fala słodkości dzisiaj na forum! Cudne dzieciaczki ❤💙
To i Oluś się pokaże - cześć do wszystkich cioć i forumowych kolegów i koleżanek 😁
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 23:49
KarolinaMaria, dmg111, kic83, calanthe, Lalia, Ladyo, emdar, Ounai, Gela093, MoTyLeK🦋, Maminka89, Suszarka, Wik89, Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Hmmm, dziwna sprawa. Nie pozostaje czekać nic innego jak poczekać do soboty. Masz jakiś progesteron żeby się ewnetulanie wspomóc?
W ciąży z Igą miałam owu 13-14dc. A w 28dc miałam betę koło 60, więc porównywalną do Twojej z dzisiaj. Specjalnie we flo sprawdzilam 😅
Wygrzebałam resztki luteiny. Ja miałam owulacje 10-11dc. Powinna być wyższa beta. Powtórzę betę, ale nie nastawiam się. Na sobotę zarezerwowałam też lekarza w razie w.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi
mam nadzieję, że się uda 🤞😘
Czekamy w takim razie na przyrost bety!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:My dziś miałyśmy tak koszmarną noc że tylko czekam aż Pola pójdzie spać a ja razem z nią.
Na dodoatek jesteśmy u mojej mamy i nawet tatuś nam nie mógł pomóc podczas nocnej przeprawy 🤮🤮🤮
Kic, 6-7 treningów, wow! Dawaj tu zdjęcia ku motywacji. Ja robię 3-4 i jak są 4 to jestem max z siebie dumna. Nasza kolejna hot mamita Lalia 🔥🔥🔥mnie zmotywowała swoją metamorfozą i teraz robię 3 treningi siłowę w tygodniu.
Nie wiem czy któraś z Was chce oglądać moje ciało 😂 nasze maluchy są fajniejsze 😉
Sobie rzadko robię foty, tylko dzieciom, coś postaram się na dniach cyknać Anetka 😚Lalia, Anet.kaa, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczynki Amelka dziękuje za komplementy. Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki są prześliczne! Ale po takich mamusiach nic dziwnego
Megi aż sprawdziłam w aplikacji. Ja miałam betę 60 w 28 dc ale mi wyszedł pozytyw juz w 8dpo wiec bardzi szybko musiało buc zagnieżdżenie
wydaje mi się, ze w 29 dc taka beta to jest tak jak powinno być, teraz liczy się przyrost. Trzymam kciuki ❤️ P.s. Przy okazji sprawidziłam - dziś mój 513 dzień cyklu 😂
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, cudne macie dzieciaczki 🤩
Ale co się dziwić, w końcu wątek gorących mamusiek ❤️
Kic, ja z przyjemnością popatrzę na Twoje ciało 😁🔥
Meggi, czyli teoretycznie jesteś ok.17 dni po owulacji??
Szczerze, to ta beta wcale nie musi być za niska, bo przyjmuje się, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 12 dni po zapłodnieniu, jeśli dojdzie do zagnieżdżenia 12 dpo, to beta wydziela się dopiero po 48h, czyli pierwsza minimalna beta może być 14 dpo
Jeśli masz luteinę, to ja bym wzięła żeby trochę tego proga podbić, a beta na pewno do powtórki.
Ogromnie trzymam kciuki ✊ -
Ależ pięknoty nam tu dzisiaj na forum zawitały😘.
Meggi, dziewczyny mają rację; nie wartość a przyrost się liczy. A co do "niskiego" progesteronu; ja około 4-5 tc (nie pamiętam już dokładnie, ale tak z tydzień po pozytywnym teście) miałam progesteron koło 8. Jak potem doczytałam to podobno tragicznie nisko. Miałam delikatne plamienia i dlatego zbadałam ( tak to pewnie bym w ogóle nie wiedziała jaki mam). Dostałam Luteinę i było ok. Jak masz coś w domu to weź coś. Trzymam kciuki żeby się udało ❤.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 23:42
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Meggi110818 wrote:Wygrzebałam resztki luteiny. Ja miałam owulacje 10-11dc. Powinna być wyższa beta. Powtórzę betę, ale nie nastawiam się. Na sobotę zarezerwowałam też lekarza w razie w.
trzymam kciuki za przyrost!